Profile cover photo
Profile photo
Dkna Abza
59,932 followers -
Bukan Sekadar Blogger
Bukan Sekadar Blogger

59,932 followers
About
Posts

Post has attachment
Tak Sampai Hati Tengok Anak Batuk Berkahak
Cara Hilangkan Kahak Muqri | Bila anak tak sihat ni, aku tak tau nak buat macam mana. Walaupun anak dah 2 orang, tapi masih blur bila jadi kes-kes demam, batuk dan lain-lain. Hari ni dah masuk 6 hari Muqri batu berkahak. Kesian bila tengok anak batuk sampai...

Post has attachment
Shatavari Bantu Penghasilan Susu Badan | Himalaya Wellness
Shatavari Bantu Penghasilan Susu Badan |  Aku ni, pantang orang promote produk untuk banyakan susu badan mesti aku akan cuba sebab aku nak menyusukan anak sepenuhnya. Dengan izin Allah kan. Apa pun, kena usaha untuk dapatkan hasil yang terbaik untuk anak. K...

Post has attachment
Tiba-tiba Mengesot !
Cara Hilangkan Kahak Bayi | Baru jer kongsi kisah Muqri meniarap Jumaat lepas. Elok lepas aku ambik dia kat rumah pengasuh, aku letak dia atas tilam. Macam biasa, terus jer tunjuk aksi meniarapnya. Dah makin laju... Good boy.  Buat aku lebih terperanjat, di...

Post has attachment
Muqri Kemaruk Meniarap
Muqri Kemaruk Meniarap |  Dah 4 bulan usia anak aku ni. Haiii..cepat sungguh membesarnya. Pejam celik, tengok dah meniarap. Genap usia 3 bulan, 3 minggu dah berjaya meniarap sendiri. Macam abag long jugak, usia sama. Tak mau mengalah dengan abang long yea.....

Post has attachment
KITSUI | Cara Atasi Masalah Keputihan
KITSUI | Cara Atasi Masalah Keputihan | Pernah alami masalah keputihan ? Malu nak ngaku eh...eh.. Ok..ok.. tak apa, korang yang ada masalah keputihan, meh sini baca blog aku cara-cara nak atasi masalah keputihan ni. Kebanyakan wanita tak kira anak dara atau...

Post has attachment
Bercuti Di Putera Valley Resort Tanah Merah
Bercuti Di Putera Valley Resort Tanah Merah | Cuti raya haji tempoh hari aku balik kampung lebih awal dari jangkaan memandangkan cuti bersambung-sambung. Entah macam mana, kami adik beradik bersepakat untuk cari lokasi beriadah memandangkan bukan senang unt...

Post has attachment
5 Sebab Samsung S8 Jadi Pilihan Aku
5 Sebab Samsung S8 Jadi Pilihan | Dah 2 tahun aku pakai telefon Sony M5 ni. Banyak sangat jasanya kat aku dalam mengumpul memori gambar-gambar anak, gambar event, gambar review. Tapi hari ni, telefon aku buat hal. Haiii telefon, dekat nak raya ni jugaklah e...

Post has attachment
Good Bye Diapers
Good Bye Diapers | Fuh... kemain seronok bila anak dah tak pakai pampes siang malam. Jimat berganda-ganda tau. Genap usia Mikhail 3 tahun 3 bulan, aku berjaya latih dia untuk bebas dari lampin pakai buang. Cara melatih anak ke tandas untuk kencing dan berak...

Post has attachment
Ulang Tahun Perkahwinan Ke-4
Ulang Tahun Perkahwinan Ke-4 | Tik tok tik tok.. Pejam celik, 11 Ogos tempoh hari dah masuk tahun ke-4 usia perkahwinan kami. Rasa macam dah lama kahwin..hahhaaa. Rupanya baru setahun jagung. Orang kata masih mentah lagi alam perkahwinan kami ni. Bila tengo...

Post has attachment
Mood Ganti Puasa Bermula
Mood Ganti Puasa Bermula | Hari ni masuk 3 hari aku dah ganti puasa dari jumlah 30 hari. Huwaaaaa... berbaki lagi 27 hari nak lalui saat sukar. Dalam bulan puasa tempoh hari dah terfikir macam mana nak ganti puasa dalam keadaan Muqri masih menyusu badan. Pe...
Wait while more posts are being loaded