Profile cover photo
Profile photo
De Taalsector
10 followers -
De Taalsector: het platform voor de taalprofessionals
De Taalsector: het platform voor de taalprofessionals

10 followers
About
Posts

Post has attachment
Recognizing language professionals for creative excellence, innovation and commitment

Presenting the best language services and products from across the language industry

Welcome to the 2018 Language Industry Awards #LIAS2018

http://www.languageindustryawards.eu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Welcome to the Language Industry Awards 2017.

This year, we’re launching the LIAs Top 100 Live, a live countdown show to be held in Ghent and on Facebook Live on 8-12 May 2017, every weekday from 12.00 am to 2.00 pm.

We invite you to discover the longlist and vote for your favourite candidates so that they can make the LIAs Top 100 Live.

Polls are open now and will close Thursday 27 April at 23:59.
Add a comment...

Post has attachment
It's the language industry Jim, but not as we know it ;-)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De taalsector warmt op

#MFL16 - Tijdens De Warmste Week (van 18 tot 24 december) zamelt Music for Life geld in voor meer dan duizend goede doelen.

Hier zijn goede doelen waar je als taalliefhebber of taalprofessional misschien wel extra om geeft.

http://www.taalsector.be/cms/sectornieuws/actueel/3776-de-taalsector-warmt-op
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dossier T: taal en toegankelijkheid

http://www.detaalsector.be/cms/overdetaalsector/3685-de-t-aal-van-toegankelijkheid-2

Dossier T: alles wat u moet weten over taal en toegankelijkheid in zeven boeiende artikelen.

Wist u dat er in Vlaanderen 200.000 blinden en slechtzienden en 800.000 doven en slechthorenden zijn?

Voor hen zijn een toenemend aantal taalprofessionals dagelijks in de weer met het ontwikkelen van taaloplossingen: ze ontwikkelen applicaties en allerlei hulpmiddelen met taaltechnologie, ze maken ondertiteling voor doven en slechthorenden, ze beschrijven filmbeelden of kunstwerken in een museum enz. Kortom, ze bieden taaloplossingen aan wie niet (goed) ziet of hoort of om een andere reden geen toegang heeft tot informatie, diensten, cultuur, ontspanning en sociale interactie.

Er komen steeds meer, steeds betere en steeds coolere taaloplossingen op de markt. Toegankelijkheid - en het recht op gelijke toegang tot informatie enz. voor iedereen - is een belangrijk maatschappelijk thema geworden. Toegankelijkheid is ook business. En niet het minst voor de taalsector.


Dat toegankelijkheid business is, komt onder andere doordat steeds meer mensen (zonder beperkingen) oneigenlijk gebruik maken van taaloplossingen die in eerste instantie ontwikkeld werden om een toegankelijkheidsprobleem op te lossen voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Denk aan ondertiteling, audioguides enz. Steeds meer mensen zien deze taaloplossingen als een louter gebruiksgoed dat extra comfort biedt of een ervaring verrijkt, en vaak vinden ze deze taaloplossingen ook gewoon leuk om te gebruiken.

De impact van deze nieuwe gebruiker is niet te onderschatten; hij verhoogt de status van taaloplossingen voor toegankelijkheid, is mondig en geeft graag feedback, zit niet op de overheid te wachten, én heeft geld te besteden - dat dan weer in de ontwikkeling van nieuwe taaloplossingen kan worden geïnvesteerd.

In een reeks van zeven artikelen zet Eline Van der Jonckheyd de nieuwste taaloplossingen en de mensen erachter in de kijker. Wie zijn de taalprofessionals die ervoor zorgen dat blinden net zo van een avondje cinema of voetbal kunnen genieten als hun ziende vrienden of familieleden? Dat doven van een concert kunnen genieten? Wat voor taaloplossingen heeft de markt intussen te bieden? Hoe vinden deze oplossingen hun weg naar een steeds breder publiek? En wat brengt de toekomst?

Bent u zelf op een of andere manier met toegankelijkheid en taaloplossingen bezig? Laat van u horen. Wij zetten uw taalwerk graag mee in de kijker.

http://www.detaalsector.be/cms/overdetaalsector/3685-de-t-aal-van-toegankelijkheid-2

Veel leesplezier!

De Taalsector
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dit zijn winnaars van de Language Industry Awards 2015 #LIAS2015:

www.languageindustryawards.eu
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Donderdag weer eerste donderdag van de maand. En dus De Taalsector Adviesmiddag. Inspiratie, klankbordje, achtergrondinformatie nodig?

Nu donderdag al voor de 20ste keer. Exclusief en gratis advies voor abonnees. Soms een vzw, vaak een starter, altijd een boeiend project. Altijd mooi volk!

http://www.detaalsector.be/cms/diensten/advies
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded