Profile cover photo
Profile photo
Dr. & Dr. Dragolov - Mirabel Aesthetic Clinic
3 followers -
Опознай красотата!
Опознай красотата!

3 followers
About
Posts

Post has attachment
За теб ли е HydraFacial?
Да. За него няма типове. HydraFacial адресира всички нужди на кожата.

- Фини линии + бръчки
- Еластичност + твърдост
- Текстура на кожата
- Кафяви петна
- Мазна + претоварена кожа
- Уголемени пори

HydraFacial е за ВСИЧКИ.

Петте стъпки на HydraFacial:ЕКСФОЛИАЦИЯ - Мъртвите клетки се почистват без абразивни частици и се показва новата, здрава кожа

ХИМИЧЕН ПИЛИНГ - Мъртвите клетки се разграждат, за да навлязат активните серуми в дълбочина

ЕКСТРАКЦИЯ - Извличане на комедони (черни точки), включително и подкожни

РЕГЕНЕРАЦИЯ - Антистарееща процедура за изглаждане на бръчки

ХИДРАТАЦИЯ - Поддържане на постигнатия резултат с антиоксиданти и хиалуронова киселина

Третирането с HydraFacial ™ е най-новото предимство и алтернатива на лазернoто подмладяване. HydraFacial е единствената хидратираща процедура, която комбинира почистване, ексфолиране, екстракция, хидратация и антиоксидантна защита едновременно, което води до по-ясна, по-красива кожа без дискомфорт или период на възстановяване. Лечението е успокояващо, овлажняващо, неинвазивно и не дразнещо.
Третирането на HydraFacial ™ подобрява появата на фини линии, бръчки, претоварени и разширени пори, мазна кожа или склонност към акне, хиперпигментация и кафяви петна

Процедурата HydraFacial ™ е подходяща за повечето типове кожа, включително тънка или старееща кожа, етническа кожа, суха кожа или мазна кожа. Започнете програмата си за поддръжка на кожата сега с HydraFacial ™, за да забавите процеса на стареене на кожата и да забавите необходимостта от инвазивни процедури.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Legato II – е платформа предназначена за провеждане на иновационни комплексни процедури за подмладяване и отстраняване на дефекти по кожата чрез технологията iTED (транс-епидермална доставка на активни вещества в дермата).
Legato II се явява революционно решение за фракционно радиочестотно минимално-инвазивно въздействие върху кожната покривка за ефективното и избелване, отстраняване на бръчки, стрий, ръбци от акне, белези, а така също за лечение на алопеция, хиперпигментация и други различни кожни дефекти.

Новата уникална слабоинвазивна технология обединява в себе си фракционната технология iPixel с ултразвуковото акустично въздействие на модула Impact. С помощта на технологията iTED козметичните средства се доставят на всяко необходимо ниво в епидермиса и дермата.

LEGATO II – ефективно съчетаване на два модула

модул iPiXEL RF – радиочестотно фракционно въздействие, създаващо контролирана безконтактна перфорация на кожата с допълнителна зона на коагулация с дълбочина до 2 см.

модул IMPACT – ултрафонофореза с високо акустично и вихрово налягане за бързо осъществяване на процеса на трансепидермална доставка на определени препарати.

Преимущества на LEGATO II - терапията:

удобство на работа и бърза обработка на зоните на въздействие (стационарен и режим на работа «с движение»);

обработка на участъци с произволен размер по лицето и тялото;

едновременно лечение на различни проблеми;

последователно съчетание на две ефективно допълващи се процедури;

радиочестотно неинвазивно отстраняване на кожни дефекти с различна сложност

бързо и практически безболезненно лечения при най-сложни кожни заболявания

отстраняване на стрии с различна давност със съхраняване на кожния рисунък

без приемане на обезболяващи препарати и мази

максимална безопасност и ефективност на процедурите

бързи методи на провеждане на процедури

отсътствие на продължителен възстановителен период

без странични ефекти

технология iTED (транс-епидермална доставка на препарати в дермата)

лекота на експлоатация

високо ниво на удовлетвореност от пациентите

клинично доказани резултати

Показания за LEGATO II - терапии:

всички признаци на фото- и хроностареене на кожата;

следоперативни, посттравматически цикатрикси, белези и белези след акне;

стрии;

лечение на алопеция;

лечение на дерматози.

Технология iTED: два модула - едно решение

Лечение с апарата LEGATO II се състои от последователни етапи:

I. Перфорация на кожата с помощта на модула iPiXEL RF

Този модул се състои от шест дискови зъбчати електроди, които при движението си по повърхността на кожата генерират микроплазменни импулси, перфориращи епидермиса и осигуряващи доставка на лекарствени и/или козметични средства, при което техния състав или молекулярната структура на веществата могат да бъдат различни.

Например:

препарати на основата на хиалуронова киселина;

препарати с обогатена тромбоцитна плазма (за плазмотерапия);

ботулинотоксин;

избелващи препарати;

II. IMPACT –трансепидермална доставка на избран препарат в дълбоките слоеве на дермата

Технологията представлява съчетание на ултразвукова фонофореза с генериране на вълни с високо акустично налягане.

Ултразвуковите вълни са с максимална амплитуда, осъществявайки доставката и подобряване на разпределението на препаратите в дълбоките слоеве на дермата.

Цикличното въздействие на вълните с положително и отрицателно звуково налягане между обработваните повърхности на кожата и накрайника на модула – сонотрод, увеличава дълбочината на проникване и ефективността на въведените препарати.

iPixelRF (радиочeстотна технология)
включва шест дискови зъбчати електрода с различно количество електроди на единица площ;

въздейства на повърхността на кожата с променлив ток с висока честота – 40,68 Мнz;

мощността на радиочестотното излъчване се регулира и назначава от специалиста, от нея зависи дълбочината на въздействие на модула (дълбочина на формиране на микроканалите);

зъбчатите електроди създават в горните слоеве на епидермиса множество отверстия с дълбочина до 1000 мкм и до 500 мкм в диаметър;

оказва мощно коагулационо въздействие на дълбочина до 2 см.

Impact (ултразвукова технология)

осществява трансепидермална доставка и подобрява разпределението на препарата в дермата за сметка на ултразвуковия фонофорез и генерацията на вълни с високо акустично налягане;

увеличава дълбочината на проникване и ефективността на въвеждане на препаратите.

Запознайте се с най-новия продукт на Alma Laser в клиника ” МИРАБЕЛ”
Photo
Add a comment...

Laser 360iQ™ - уникална технология, която обединява в себе си няколко метода, като същевременно предлага ново лечение на симптомите на стареене, загуба на цвят, пигментации и вялост - симптоми, характеризиращи стареенето на кожата. Разликата с други методи на подмладяване на кожата се състоит в неинвазивността на процедурата, която се подбира за всеки пациент индивидуално.


Laser 360iQ™ съчетава в себе си 4 технологии, 5 бързи безболезнени процедури в течение на 8 седмици. Само за 2 месеца, кожата отново придобива млад и здрав вид. Laser 360iQ™ съчетава лазерни и светлинни технологии за лечение стареенето на кожата:Първия в света фракционен неаблативен Q-Switched лазер с дължина на вълната 1064 nm, който провежда безболезнени процедури за колагеново ремоделиране и стягане на кожата c помощта на Pixel наконечника 5х5.

Най-бързия и мощен фракционен аблативен Ербиум лазер Pixel Er:YAG 2940 nm, провеждащ безболезнени процедури по отстраняване на бръчки и гънки.

Dye-PL накрайник с уникален двоен филтър с точна дължина на вълната за подобряване цвета на лицето, отстраняване на лезии и други пигментни дефекти.

Дълбоко подгряване с накрайника NIR изпъва и стяга кожата, както на тялото, така и на лицето.
Add a comment...

Post has attachment
Онихомикозата е широко разпространена болест по ноктите. Нейното лечение има ограничен избор от методи, често неефективни. В лечението на гъбичките на ноктите се използват локални противогъбични кремове, които не могат да проникнат в нокътя достатъчно надълбоко, за да го избавят напълно и сигурно от тази патология. За повишаване ефективността на терапията локалното приложение на антимикотични средства се съчетава с вътрешен прием на антимикотични препарати. Недостатък на пероралната тарапия се явява изразеното токсично въздействие върху черния дроб - хепатотоксичност, в резултат на което лечението с тях нанася повече вреда, отколкото полза.

Причина за онихомикозата

Гъбичните поражения на ноктите засягат ноктите на ръцете и краката, като те се предизвикват от различни видове дрожди и плесени, а така също и от дерматофити.

Терапия

Проблема в лечението на онихомикозата се заключава в това, че поражението на гъбите се локализира както на ноктите, така и под нокътната плочка. Такава локализация на гъбичката затруднява лечението на нокътя, защото локалните кремове не проникват през нокътната пластина. Затова курса на лечение се състои от комбинация от локални препарати и таблетирани противогъбични препарати.

Лечението с таблетирани (системни) антимикотици има както преимущества, така и недостатъци. Преимуществото на системните препарати е в това, че те с помоща на кръвта могат да се доставят дълбоко, в нокътното ложе, достигайки матрикса - зоната на ръстеж на ноктите, където локалните средства не проникват.

Недостатъци на локалното лечение за онихомикоза са, че нанасянето на кремове и лакове е недостатъчно ефективно заради лошото проникване на препарата през нокътната пластина.

Системното лечение обезпечава добро проникване на препарата и активно въздейства на инфекцията даже в запуснати случаи, когато е поразен матрикса на ноктите, но поради високата токсичност системните препарати не могат да се приемат продължително. Всички системни противогъбичкови препарати оказват токсично въздействие на черния дроб и бъбреците. От друга страна, системните противогъбичкови препарати подтиска имунитета, което прави нокътя уязвим към повторно заразяване с гъбки. Затова съуществува висок риск от повторно инфектиране на ноктите.

Ако вие имате онихомикоза, то лазарното лечение с Алма Laser - Clear Сhoice ще помогне да се избавите от това положение бързо, ефективно и безопастно. Лазерния метод Clear Choice се състои от два етапа, при които се въздейства с два различни лазера (KTP 535nm-през първия етап) и (Long Pulse 1064nm-през втория етап), в резултат на което се осъществява дълбоко и интензивно въздейства върху ноктите, прониквайки дълбоко в ложето на нокътя, където е локализирана гъбичната инфекция. По време на израстването, поразения нокът се замества със здрав нокът.
Обикновенно, процедурата заема 15-20 минути, като се провеждат 2-3 сеанса през месец.

Не бива да се бърка лечението срещу гъби със специализирани лазери, предназначени за онихомикоза Clear Choice с въздействието на низкоинтензивните лазери, които не разрушават гъбичките, а само активират обменните процеси в ноктите или неспецифичното лечение с аблационните лазери, които отделят и унищожават нокътната плочка, без да повлияват нокътното ложе. Това са принципно различни методи на лечение.

С какво се отличава Alma Laser - Clear Choice от другите лазери?

По време на процедурата с лазер срещу онихомикоза - Clear Choice пациентът усеща само слаба болка в първата фаза на процедурата и приятно затопляне до слабо парене във втората фаза по нокътя. Този двуфазен процес обезпечава уникалната технология на Clear Choice, която позволява да се поразят както хифите (при първата фаза), така и спорите (при втората фаза). Това е гаранция за тотално саниране на участъка с нокътя за в бъдеще.

Не се съмнявайте в качеството, това е водищата идея и кредо на компания Alma Laser Израел.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
В последно време на пазара на татуировките назря тенденция за ефективното им отстраняване. Татуировките носят със себе си спомените за специални моменти и много положителни емоции. За съжаление все по-често наличието им пречи на новия ни начин на живот или нашата кариера.Създават се чрез инжектиране на цветен пигмент в кожата. При инжектиране на пигмента татуировката остава постоянна, защото в средния слой на кожата (дермата) се инжектира перманентен пигмент. Поради тази причина е невъзможно тя да изчезне по естествен начин чрез растежа на кожата и излющването на горния й слой.

Когато решите впоследствие да премахнете своята татуировка ние препоръчваме най-добрия метод за тази цел - с Q-switched лазери на системата Alma Laser (Q-switched 1064 nm Nd:YAG, 532 nm KTP:YAG,).

Q-модулирания Nd: YAG лазер Harmony ® XL е най-често използваният лазер за премахване на татуировки, без риск и с оптимален брой процедури. Премахват се всякакви татуировки: всички цветове, професионални, непрофесионални, перманентен грим, травматични татуировка. аматьорски,

По време на процедурата, импулсите на светлината от лазера се насочват към татуировката, с цел премахване на нейния пигмент. Лазерите имат различна дължина на вълната и продължителност на импулса (времето за облъчване на кожата). Различните типове лазерни лъчения се поглъщат по различен начин от различните пигменти. Излъчването с дължина на вълната 1064 nm се използва за премахването на черните, кафявите, сивите, и тъмно сините татуировки (тъмни оцветители), а излъчване на дължина на вълната 532 nm - за татуировки в зелен и червен цвят. Не всички оцветители се поддават успешно на разрушение. Обезцветяването на жълтия, белия и светло – синия оцветител е по-малко ефективно. Чрез множество механични вибрации се създава фото-акустичен ефект и инжектираното в дермата мастило бива раздробено на миниатюрни частиц, които лесно могат да бъдат отстранени от естествена система за филтриране на организма. През следващите няколко седмици макрофагите на тялото премахват третираните пигментирани области. Постепенно татуировката избледнява до нейното заличаването. С цел постигане на очакваните резултати, трябва да се направят поне няколко процедури през 20-30 дни.


Основни предимства за пациентите

безопасен начин да премахнете нежеланите татуировки

ефективно премахване на тъмните мастила в татуировките (черно, синьо и зелено)

бързи резултати след няколко процедури

без обезболяване (анестезия)

без кървене и белези, с минимални нежелани явления

След терапията кожата има по-естествен вид, но някои изменения в цвета и повърхността не могат да бъдат избегнати.
Photo
Add a comment...

Ботулиновият токсин е добър, ефективен, безболезнен и бърз начин, както за здрави хора, които не искат да се потят през лятото, така и за лечение на едно дискомфортно състояние - хиперхидроза.

Хиперхидрозата е заболяване, характеризиращо се с повишено потене и в повечето случаи се явява защитна реакция на организма при прегряване, физическо напрежение и др. Понякога хиперхидрозата възниква на фона на някои заболявания, като например на нервната система, сърдечно-съдовата, при проблеми с бъбреците. Потенето настъпва внезапно и без причина, дори когато е студено, без външни стимули, и е причина за ограничаване на социалните контакти, поради смущение и срам. Това е един изключително неприятен проблем, който създава доста социален дискомфорт и пречи на качеството на живот. Хората споделят, че се притесняват, когато се изпотят, което пък допълнително засилва потоотделянето и така се получава един порочен кръг.Счита се, че засяга повече от 2 % от хората. Симптомите могат да се влошат от стрес, притеснение, тренировки, горещо време, алкохол и кофеинови напитки. Може да възникне в различни части на тялото, но най-често се локализира в следните зони - подмишници, длани и стъпала. Въпреки, че точната причина за такова повишено потене не е напълно изяснена, проучвания са установили, че се намира под контрла на симпатиковата нервна система, като най-често се провокира от физическо натоварване, пикантна храна и стрес.

Ботулиновият токсин прекъсва стимула, водещ до отделяне на пот, блокирайки съобщенията, които се изпращат от нерва до потната жлеза и следователно може да спре жлезата да изпълни своята задача. Без стимул, потната жлеза не може да изпълнява функцията си и просто не продуцира пот.

Процедурата се извършва от квалифициран специалист дерматолог. Със специален тест се определят местата със засилена потна секреция и след това много повърхностно, с изключително фина игла, именно там се инжектира по малко количество от токсина. Използва се силно разреден ботулинов токсин. По време на манипулацията се усеща съвсем слаб дискомфорт, като веднага след това може да се завърнете към ежедневните си занимания. Процедурата е бърза, безопасна и безболезнена, извършва се само от обучени лекари. Ще забележите, че потенето в съответната зона се редуцира значително (около 80 %) в рамките на месец след процедурата. Желателно е да се направи повторение на теста в рамките на месец след първоначалното поставяне с цел да се види дали има пропуснати участъци, в които продължава да има повишено потене. Ефектът настъпва до 2 седмици и трае 6-9 месеца. Има много малко индивидуални различия. Често се натрупва и е необходимо по-малко количество ботулинов токсин с всеки изминал път.

Стига се дори до преустановяване на процедурите. С прекъсването на стимула за отделяне на пот от жлезите, те спират да бъдат свръхактивни. Дори и след края на ефекта на ботулиновия токсин, количеството отделена пот от тях е много намалено или почти го няма. Премахва се влиянието от емоционалното състояние.Поставянето на ботулинов токсин за лечение на хиперхидроза в областта на подмишници, длани, ходила и чело е съвременното и ефективно решение на проблема.

Ботулиновият токсин може изцяло да промени начина Ви на живот, но той не е най- новото средство за борба с хиперхидрозата! Хитова процедура в момента е RF деструкцията на потните жлези с радиочестотния апарат на Alma Laser – SweetX!
Add a comment...

Потта и нейният мирис пречат на човек пълноценно да живее, когато са в прекалено количество. Става дума за заболяване, от което страдат много хора.

Това е хипергидрозата или повишено отделяне на пот.

Как да победим този неприятен недъг?

Революционно нововъведение за решение на проблема е процедурата на Alma Lasers с апарата SweatX.

SweatX е запатентован продукт на компанията Alma Lasers. Това е безопасно, безболезнено и клинически доказано дългосрочно решение на дадения проблем. То се провежда без използване на лекарства, токсини или хирургически разрези. В основата на метода лежи намаляне хиперактивността на потните жлези по пътя на точно контролираната доставка на топлинна енергия в областта на лечение и избирателно атакуване на потните жлези.

Показания: повишено потоотделяне в подмишници, длани, стъпала.

Продължителност на процедурата: 30-60 минути

Възстановяване не е необходимо.

Курсът на лечение е 5-6 процедури

Максимален ефект: ще нараства с всяка следваща процедура и след това още в течение на няколко седмици. Сухата кожа и отсъствито на лош мирис ще ви радват не по-малко от 6 месеца.

Съчетава се: с повечето козметични процедури

Преимущества

Бързо лечение и резултати

Процедурата за лечение на хипергидрозата в областа на подмишечните ямки отнема около 30 минути. Резултатът се вижда веднага, а положителния ефект постепенно се усилива в течение на няколко седмици след проведения курс.

Без болка

Процедурата SweatX се изпълнява по технологиятаи In-motionTM, т. е. в движение, под контрол на в граден датчик за температура и постоянно охлаждане на обработваната повърхност на кожата. Затова, по време на лечението усещате топлина в мястото на въздействие. Степента на усещане зависи от индивидуалното възприемане.

Без странични ефекти

SweatX идеално деактивира потните жлези без странични ефекти, като болезненост, оток или изменение в кожната чувствителност. Пациентите се връащат към нормален живот веднага след лечението.

Без токсини

SweatX - това е прогресивна технология за ефективно лечение на хиперхидрозата и осмидрозата (неприятния мирис на потта) без използване на токсини.

Без инжекции

SweatX – е процедура, която не изисква никакви инжекции или убождания на кожата. Въздействието върху потните жлези произтича без повреждане на кожната покривка.

Противопоказания

бременност и лактация;

злокачествени новообразувания;

съдови заболявания;

заболявания на съединителната тъкан в остра фаза;

хипертония;

флебити и нарушение на кръвосъсирването;

наличие на кардиостимулатор;

автоимунни заболявания;

големи метални импланти в зоната на въздействие.
Add a comment...

Post has attachment
В клиника „МИРАБЕЛ" лекуваме стареенето на кожата с много сериозен арсенал от безопасни терапевтични методики и огромно разнообразие от медицинска апаратура, с които успешно лекуваме всеки един проблем по кожата, предизвикан от възрастта.

За да разрешим тези проблеми и за да бъдем още по-ефективни в работата, ние въведохме нов процес за апаратна терапия на стареенето на кожата. Този нов подход ни позволява да постигаме много по-добри резултати при това на много по-добра цена.

Как протича този процес?

На първо място се прави компютърен анализ на състоянието на кожата с компютърна система за диагностика. С нейна помощ състоянието на кожата се оценя по осем критерия – омазняване, разширени пори, бръчки, белези, патологично разширени капиляри, повърхностна пигментация, дълбока пигментация, хидратация. По все от тези критерии ние получаваме обективна информация за моментното състояние и възможността да сравним получените резултати с тези след лечението.

Автоматичен анализатор за кожа, представлява единна машина за анализиране на кожата, подходяща за дерматологични кабинети и клиники. Анализатора съдържа всичко необходимо откъм хардуеар и софтуер.

1. Хардуер:

- Дигиталната камера е два мегапиксела и резолюциа 1280 / 1024, картина се увеличава до пълен екран, без наличие на мозаечност.

Цветът може да бъде възпроизведен много добре.

Увеличението на анализатора може да се променя от 10Х – 50 Х – 200Х, без да се сменя лещата. В момента на изследване на епидермиса в анализатора има функция – поляризация, след прилагане на която може да бъде прегледана чувствителна кожа

/ червенина, подкожно петно, пигментации, фоликулит и обриви /

2. Софтуер – система за анализ. Достоверна система анализираща данните от кожата :

- След направата на снимка на лицето системата веднага произвежда точен анализ на данните, включвайки: омазняване, хидратация, пигментация, еластичност, размер на пори и състояние на колагена в кожата.

Допълнителни функци на софтера са:

- 3D функция, с възможност за наблюдение от различен ъгъл.

- Доклад за проведения анализ с възможност за разпечатване.

- Препоръка на необходими продукти за грижа за кожата.

- База данни с възможност за съхраняване на резултатите в хронологичен ред.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
GUNA лаборатория разработи продукти и медицински апарат към тях – GUNAPHORESIS, работещ на принципа на резонансната магнитофореза. Абсолютно иновативна и ефикасна технология прилагана в медицинската практика за естетични и


GunaPhoresis - апарат за резонансна магнитофореза
лечебни процедури. Апаратът GunaPhoresis подпомага транскутанното въвеждане на медикаменти, чрез използването на специален гел. GUNA методът съчетава принципите на класическата медицина и хомеопатията. Това е т.нар. физиологична регулативна медицина, която възстановява променената структура на тъканите без странични ефекти.

Резонансната магнитофореза има множество преимущества:

Всеки медикамент може да бъде приложен директно в областта, засегната от съответното заболяване или козметичен дефект.
Не оказва топлинни ефекти.
Не оказва електрически ефекти.
Притежава висок потенциал на проникване.
Позволява персонализирано лечение.
Действа синергично с конвенционалните мезотерапевтични техники.
Без убождане - абсолютно безболезнено


Апаратът GunaPhoresis действа на принципа на РЕЗОНАНСНА МАГНИТОФОРЕЗА, тоест чрез транскутанна (интрадермална) доставка на активни ингредиенти. Апаратът използва специален генератор на магнитно поле (ELF) с изключително ниски честоти (< 100 Hz) и нисък интензитет (< 100 Gauss), способно да увеличи пропускливостта на клетъчната мембрана.

Специалното магнитно поле, генерирано от GunaPhoresis, не само въздейства на пропускливостта на мембраната в съответствие с добре познатите механизми на традиционната магнитна терапия (активиране на йонните помпи, повишаване на периферната циркулация, свързаният с нея локален прием на кислород и др.), но освен това въздейства и съгласно принципите на резонансната магнитотерапия.

Силата на това магнитно поле, съставено от синусоидални магнитни вълни (50 Hz) се модулира, чрез цифрови биофотонни сигнали, генерирани от портативен, преносим генератор. Това означава, че магнитната вълна „доставя" сигнали, които са съответно кодирани (биофотони) и подбрани от оператора в съответствие с вида на продукта, избран за лечението и смесен с гела.

Електромагнитните вълни, използвани за лечението (нейонизиращи и непричиняващи хипертермия честоти) трябва да бъдат модулирани.

Това означава, че първоначалната челна синусоидална вълна (50 Hz) се преобразува в периодична вълна (широчинно-импулсна модулация), превръщайки се по този начин във вълна, доставяща съответно кодирани биофотонни сигнали.

Чрез GunaPhoresis може да се въздейства върху:

-Широки области, благодарение на излъчващата бобина.
-Точкови или линейни области, благодарение на тестовия накрайник (който може също да бъде използван и за въздействие в акупресурните точки).

GunaPhoresis позволява на оператора да регулира дълбочината на прилагане на електромагнитното поле на 3 различни нива, както следва:
•0(повърхностно)
•1(средно-около15mmдълбочина)
•2(дълбоко-около30mmдълбочина)
Дълбочината на приложение на полето зависи от типа на третираните тъкани и от дренажното ниво на клетъчния матрикс.

Дермо-проводящите гелове GUNA - Gel Beauty и Gel Therapy се препоръчват, тъй като са опаковани в херметизиран контейнер, което гарантира запазване на органолептичните характеристики, микробиологична стабилност и невъзможност за замърсяване.

Широкоспектърните електромагнитни трептения на живата материя и кодираното предаване на модулирани електромагнитни вълни (с изключително ниски честоти) са двата стълба, на които се основава резонансната магнитотерапия. Биологичните системи генерират електромагнитна енергия с широк спектър - от няколко Hz до 10'5 Hz. Поради факта, че всяка система е способна да поглъща енергия от типа, който е способна да излъчва,биофотонните модулации на продуктите на GUNA (със съответните честоти) се приемат от тялото.

На базата на тези научни принципи, GunaPhoresis е способен да въвежда GUNA MDs продукти, използвайки електромагнитните честоти на избрания продукт, в качеството на проправящ пътя му „Биологичен код за достъп" (БКД). По този начин избраният продукт се „идентифицира" като нечужд от човешкото тяло и може лесно да се абсорбира локално.

Прилагането на активни GUNA MDs директно в областта, засегната от съответно заболяване, или козметичен дефект, представлява важно преимущество, водещо до съкращаване на времето на лечение и по-бързото отшумяване на симптомите.
С този апарат се въвежда колаген на ампули ,специфичен за таргетни структури(TISSUE, MATRIX, MUSCLE, NEURAL, POLY) и за анатомични зони(NECK, SHOULDER, THORACIC, LUMBAR, KNEE, HIP и др.)

MD-MATRIX

Подпомага намаляването на мастните натрупвания
1. Подпомага намаляването на целулита
2. Подпомага изглаждането на портокаловата кожа

MD-MATRIX е нов медицински апарат, разработен от GUNA с цел намаляне на мастните натрупвания и целулита, които представляват крайните последствия от няколко фактора, такива като неправилно хранене, недостатъчни или липса на упражнения, напрегнатост, стрес и др.
Всички тези фактори предизвикват лоша оксигенация (насищане с кислород) на тъканите и акумулация на отпадъчни материи. Когато системата за отстраняване на отпадъците започне да се срива, отпадъчните продукти се натрупват и съединителната тъкан се насища с течност. Тази течност се наслоява и уплътнява, образувайки по този начин твърди торбички, които се "издуват" и предизвикват трапчинки, придаващи на кожата вид на портокалова кора. Така се развива целулита.
Мастните клетки (адиоптиците) и натрупаните течности притискат и деформират съединителната тъкан, разкъсват колагеновите фибри и блокират кръвния и лимфния потоци. При тежки случаи, набъбналата тъкан разтяга болевите рецептори и предизвиква болка.
Препаратът MD-MATRIX е с основен компонент колаген, който поддържа и възстановява съединителната тъкан и колагеновите фибри и таза изгражда опорна "биомрежа", която осигурява стегнатост и плътност на кожата и е основата, върху която се надграждат всички останали структури.
GUNA Laboratories са обогатили състава с два забележителни ексципиента:лимонена киселина и никотинамид. Лимонената киселина реактивира клетъчния метаболизъм чрез стимулиране на производството на аденозинтрифосфат. Никотинамидът представлява витамин от група В, важен за редица метаболитни процеса, като освен това е и мощен антиоксидант, ускоряващ оксигенацията на тъканите. Освен това те спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо, поради проявения тропизъм към тях.
MD-MATRIX може да се използва и самостоятелно в качеството на много ефективно антиацелулитно или антиадипозно лечение чрез интрадермално инжектиране или абсолютно безболезнено чрез Трансдермалната доставка на MD-MATRIX, с магнитофорезас дермопроводящ гел (безиглена мезотерапия). Така се улеснява приложението и се осигурява качествена колагенова решетка - "биомрежа", която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа.

MD-MATRIX може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите. MD-MATRIX може да се използва, или самостоятелно в качеството на много ефективно антиацелулитно или антиадипозно лечение, чрез интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други антицелулитни, или антиадипозни продукти. Трансдермалната доставка на MD-MATRIX, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел (Gel Beauty) /безиглена мезотерапия/, или чрез дерморолери улеснява приложението и осигурява качествената колагенова решетка - „биомрежа", която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа. Така, новаторският формат на колагеновата формула, позволява на практикуващия терапевт да атакува пряко засегнатата зона на кожата, за постигането на по-добри и по-ефикасни резултати.

Протокол на приложение:

2 третирания през първите 2 седмици, последвани от 1 третиране седмично до постигане на ефект (средно 8-10 седмици, след което поддържащо се продължава с едно третиране месечно.


MD-TISSUE

Подпомага намаляването на видимите признаци на състаряване на кожата
1. Подпомага намаляването на бръчките
2. Подпомага овлажняването и ревитализацията на кожата

MD-TISSUE е нов медицински препарат, разработен от GUNA с цел да хидратира, тонизира, освежава, стяга кожата и намалява появата на бръчки и други признаци на нейното остаряване. Колагенът представлява основната компонента на съединителната тъкан и неговото отслабване, разрушаване и интоксикация са основните причини за състаряването на тъканите и кожата.
Когато човек остарява, епидермисът изтънява, вследствие на което бариерата, задържаща влагата в кожата намалява, водейки до прекомерно изсушаване на кожата. При остаряването, броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година,колагеновите и еластинови фибри, допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват. Тези промени предизвикват нейното сбръчкване отпускане.
Освен това бръчките се причиняват от често мръщене, биологично стареене, силни слънчеви увреждания пушене, лоша хидратация, замърсявания на кожата и др. Промените, предизвикани от вредното излагане на слънце, или тъй нареченото фотосъстаряване, включват суха , вяла кожа и появата на бръчки. Най-много бръчки се появяват по тези области на тялото, които са най-силно изложени на слънце: лице, врат, горната част на дланите и ръцете до лактите.
Основният компонент на MD-TISSUE е колагена, който ефективно поддържа и възстановява колагеновите фибри на матрикса на съединителната тъкан, като по този начин осигурява качествена колагенова решетка - "биомрежа", която придава контур, стегнатост и тонус на кожата и е основата, върху която се надграждат всички останали структури.
GUNA Laboratories са обогатили състава на MD-TISSUE с няколко забележителни поддържащи компонента: аскорбинова киселина (витамин С), магнезий, пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), рибофлавин (витамин 82) и тиамин хидрохлорид (витамин В1). Тези вещества са от голямо значение за съхраняване младостта на кожата и спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо.
MD-TISSUE може да бъде инфилтриран (инжекционно или чрез магнитофореза) директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките. MD-TISSUE може да се използва самостоятелно или като средство, поддържащо действието на други продукти, като хиалуронова киселина или ботокс. Така, новаторският формат на колагеновата формула, позволява да се атакуват пряко засегнатата зона на кожата, за постигането на по-добри и по-ефикасни резултати.

MD-TISSUE може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките.MD-TISSUE може да се използва или самостоятелно в качеството на много ефективно антистареещо лечение, чрез тунелно, или интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други противосъстаряващи продукти, като хиалуронова киселина или ботокс. Трансдермалната доставка на MD-TISSUE, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел (Gel Beauty) , или чрез дерморолери, улеснява приложението и осигурява качествената колагенова „биомрежа", която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа.

Протокол на приложение:
2 третирания през първите 2 седмици, последвани от 1 третиране седмично до постигане на ефект (средно около 8-10 седмици), след което поддържащо се продължава с едно третиране месечно.
Photo
Add a comment...

„Plasmoliftng™” или лифтинга на лице с помощта на собствена плазма от кръвта на пациента е иноватина методика. Резултат е от уникална научна разработка на руските учени професор д.м.н. Ренат Рашитович Ахмеров и к.м.н. Роман Феликсович Зарудия. Тя е на не повече от 10 години, но, въпреки това, вече е достатъчно известна. Това е инжекционен метод за въвеждане на тромбоцитна автоплазма в човешката тъкан (PRP - Platelet Rich Plasma technology), т.е. естествен метод на подмладяване и моделиране процесите на регенерация на тъканите. В плазмата (течната част от кръвта) влизат растежни фактори, витамини, ензими, белтъци, хормони и други вещества, притежаващи мощен подмладяващ ефект. Тромбоцитите, като част от плазмата, съдържат фактори на растежа, отговарящи не само за съсирваемостта на кръвта но и за регенерация и израстване на млада тъкан. След инжекцията тромбоцитите в клетките на кожата сякаш получават «втори живот». Отново се активизират механизмите на метаболизма, започва усиленно изработване на колаген, еластин и природна хиалуронова киселина. Обновените клетки на фиброластите стимулират раждането на нови клетки в кожните слоеве. Именно те позволяват да се върне на кожата младостта и прекрасния външен вид. Използването на плазма със съдържание на тромбоцити представлява днес една от немногото възможности за модулиране и подобряване зарастването на рани и противодействие на инфектирането им, без приемане на лекарства. В резултат на плазмолифтинга произтича въздействие върху дълбоките слоеве на кожата, стартират се естественните процеси на подмладяване и регенерация. След процедурата се наблюдава хидратиране и подхранване на кожата, подобряване цвета на лицето. Изчезват пигментните петна и бръчките. Стяга се овала на лицето като се наблюдава значителен лифтинг. Ден преди процедурата е необходимо изключване от хранителното меню на мазни храни и печени продукти, а так също и храни богати на консерванти. До 4 часа преди процедурата се препоръчва въздържане от храна и ограничаване на обилното хранене. За провеждане на процедурата плазмолифтинг е необходимо вземане на неголямо количество кръв от вената на пациента в специална стерилна еднократна епруветка. След това центрофуга-сепаратор разделя кръвта на еритроцитарна маса и плазма, богата на тромбоцити. Получената плазма инжекционно се въвежда в зоната на лечение на дълбочина 1-2мм., като самото инжектиране е безболезнено, поради локалния анестетичен крем, нанесен преди това. Веднага след процедурата на обработената област може да се образува неголям оток на кожата, който бързо преминава. А незначителните следи от убожданията се обработват с омекчаващи и успокояващи кремове за лице.

Пазмолифтингът има следните показания:

Всякакви възрастови изменения на кожата

Загуба на коса

Вялост, сухота и намаляване тургора на кожата

Лечение стрии на кожата

Профилактика на старенето на кожата след 28-та година

Мимически бръчки (недълбоки)

Проява на птоза на кожата в начален стадии

Возстановяване на кожата след прекалено слънцеизлагане

Лазерен и химически пилинг

Противопоказания:

Заболявания в стадии на обостряне

Бременност и период на лактация

Захарен диабет

Автоимунни заболявания на кожата — склеродермия, лупус

Възпалителни процеси на кожата

Психични заболявания

Имунодепресивни състояния

Нарушения съсирваемостта на кръвта

Прием на антикоагулнти

Онкологични заболявания

В естетиката плазмолифтингът успешно се прилага с цел корекция на възрастните изменения на кожата, а така също и при лечение на белези и стрии, акне, постакне, рехабилитация на кожата след фотоувреждане и пилинги. Процедурата е ефективна също така и за лечение на алопеция (оплешивяване). За това автоплазмата точково се въвежда в кожата на окосмената част на главата. В резултат на това се подобрява кровообращението, нормализира се обмяната на веществата, повишава се местният имунитет на кожата. Плазмолифтингът указва противовъзпалително действие, нормализира работата на мастните жлези и отстранява себореята. Безопасността на провеждане на процедурата плазмолифтинг се определя от факта, че плазмата се изготвя от собственната кръв на пациента, без добавяне на странични химически препарати и не контактува с околната среда по време на провеждане на процедурата, което изключва замърсяване на препарата и инфектиране на лекаря или пациента.

Лицето след плазмолифтинга става по-младо и чисто още след 4 сеанса. Продължителността на курса с плазмолифтинг се подбира индивидуално за всеки пациент. Средния курс се състои от 3-4 процедури с интервалом 8-10 дни, а неговата продължителност от месец до два месеца. За да забележим ефекта от терапииятя с плазма, обогатена с тромбоцити са необходими от 3 до 6 седмици. След това се наблюдава устойчиво подобрение. По време на прекъсване в клетките се активира програма «за младост и красота». Като следствие, кожата става по-стегната, подобрява се тургора, значително намаляват сенките и торбичките под очите, стяга се кожата на шията. Цветът на лицето става равен и свеж, появява се руменина, а болезнената сивота изчезва.

NB! Преди провеждане на курса от процедури за плазмолифтинг трябва да се направи анализ на кръвта за наличие на инфекции (херпес вирус, хепатит В, С, сифилис).
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded