Profile

Cover photo
Dejan Velkoski
859 followers|289,237 views
AboutPosts

Stream

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
Излезе од супер маркетот, со количка оптимистички полна до половината, иако доста празна за потребите. Полека ја тркалаше надолу по рампата, кога некој одзади му се обрати. - Извинете, ќе може ли да ја вратам количката? - Не се мачи друже, нема паричка внатре. - Таква ми била судбината, ...
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
While I was standing at the cash register at the supermarket, in front of me there was a Japanese family buying the weekly groceries. In front of them there was a man buying everything, because obviously tomorrow is the apocalypse. At one point the kid puts his arm on the conveyor belt trying to ...
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
Гледајќи го син ми како расте, почнувам да мислам дека сите се раѓаме со целото знаење на светот, со сѐ јасно оцртано и прегледно, а потоа светот нѐ корумпира и тренира да се впиеме во просечноста којашто ја живееме денес. Немам ниту една друга теорија со која би си го објаснил сето она што ни ...
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
И крајот на оваа среќна приказна!
 ·  Translate
Според правилата што владеат во тра-ла-ла ленд, т.е. универзумот во кој припаѓа приказната за „Ќе имаме бебе“, бебето Никола, мајка му Ѓурѓа и татко му Станко би требало среќно да си живеат со самото тоа што бебето е зачнато. Сѐ понатаму се сведува на - ќе се снајдеме.
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
Одиме уште еднаш
 ·  Translate
Пост што беше објавен во еден друг живот, пред многу многу време. Преобјавата ќе послужи како подлога за една следна приказна која доаѓа од реалноста и ќе се фокусира на финансиските благодети на израснување дете со „илјадарка“. Многумина ми рекоа дека рекламава била за абортус (или против ...
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 

Just another day of remembrance...
 ·  Translate
Дојдоа фашистите и веќе ми стана јасно оти животот ми е завршен. Знаев дека ништо нема да е како што беше. Знаев дека отсега ќе морам да ги земам нештата во свои раце. Заврши животот... А, ако веќе беше однапред завршен, решив да ѝ го подарам на слободата. Посакав да заминам кај партизаните.
1
Have him in circles
859 people
Momchilo Milic's profile photo
Biljana P's profile photo
Bojan Antić's profile photo
Alen Islamović's profile photo
keith shaw's profile photo
All Motor Vehicles's profile photo
Diana Nikolovska's profile photo
Aleksandar Zaharcev's profile photo
Hristijan Arizanov's profile photo

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
Early morning in an empty street. A man stood clueless smoking a cigarette. He was skipping with joy while pushing the baby carriage with his son. The sun played games with lights and shadows, while the father and son were in a world of their own. Out of nowhere, a man appeared.
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
Одделение на струшката болница. Непријатна миризба се шири од подотворената врата од машкиот тоалет за пациенти и посетители. Во внатрешноста на тоалетот, веднаш до вратата се наѕира огромна, отворена корпа со медицински отпад, која зафаќа и дел од отворот. Секој кој би сакал да влезе, ...
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 

Кога бев дете немаше ништо поголемо од небото...
 ·  Translate
Кога бев дете немаше ништо поголемо од небото. Беше тоа една голема прекривка што се протегаше над сѐ и која не можеше да биде достигната, ниту заменета. Одев, со малите и несмасни нозе насекаде, а небото ме следеше, со сиот свој раскош, со сета убавина, со таа магична незаменливост што ...
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
Пред неколку години решив „стручно“ да се осврнам на рекламата за „Ќе имаме бебе“. Оваа дамнешна анализа можете да ја прочитате овде, пред да тргнеме во преглед на настаните од животот на детето што произлезе од легендарната приказна. Да почнеме од почеток. Мајката му соопштува на таткото дека ...
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
Се прашувам, дали некој некогаш повторно би сакал да живее во ваква држава и според вакви правила?!
 ·  Translate
Сум ја имал таа среќа да живеам во две државни уредувања, точно некаде на преодот помеѓу едното и другото. Воедно, имам чуено многу ставови за тоа како она претходното уредување било многу подобро и во него се живеело одлично и горе-долу течело мед и млеко од секоја чешма.
1

Dejan Velkoski

Shared publicly  - 
 
Hi David, Once again I haven't found the time to write you a letter in god knows how long. The reason being - my overwhelming sense of freedom. And that is exactly what I wanted to tell you today. You are free my son. You were born free of all burden, with a smile on your face and a notion that ...
1
Basic Information
Gender
Male
Apps with Google+ Sign-in
  • 2048
  • Flappy Bird
  • Despicable Me:Minion Rush