Profile cover photo
Profile photo
DeBroekriem
39 followers -
Activiteiten platform werkzoekenden in-between-job'ers werkloos vacature solliciteren evenement inspiratie motivatie
Activiteiten platform werkzoekenden in-between-job'ers werkloos vacature solliciteren evenement inspiratie motivatie

39 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Liselotte Opdam vertelt over haar ervaringen als eventmanager.
Liselotte is actief in Den Haag en was vorige maand de vrijwilliger van de maand bij DeBroekriem! Ze is op zoek naar een baan als loopbaanadviseur of recruiter in een mensgerichte organisatie, of een baan als eventmanager!

https://www.debroekriem.nl/de-ervaringen-van-eventmanager-liselotte-opdam/

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Doe 22/11 mee aan de Nationale Werkbezoekdag 2018
De economie groeit en de werkloosheid daalt. Toch zijn er nog steeds grote groepen mensen die moeilijk aan de slag komen. Veel werkzoekenden willen ontdekken welke branche of sector passend voor hen is. Door een Nationale Werkbezoekdag te organiseren kunnen werkzoekenden contacten leggen met professionals. Organisaties kunnen die dag samen met hun personeel werkzoekenden uitnodigen voor een vrijblijvend werkbezoek. Doel van de Nationale Werkbezoekdag is dat werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen en informatieve gesprekken voeren binnen bedrijven en publieke instellingen. De organisatie kan zich op haar beurt presenteren aan de buitenwereld.

Wie organiseert de Nationale Werkbezoekdag 2018?
Het antwoord daarop is eenvoudig: organisaties uit heel Nederland maken deze dag mogelijk! Hoogleraar Ton Wilthagen heeft het idee gelanceerd en Stichting DeBroekriem doet nu de oproep, maar organisaties, werknemers én werkzoekenden zijn de spil van de activiteiten op 22 november. De opzet van de dag is vrijwillig en naar eigen inzicht: professionals geven zelf aan welke mogelijkheden er zijn binnen de organisatie waar ze werken en een bedrijfsbezoek aanbieden. DeBroekriem is een netwerkorganisatie voor werkzoekenden. “We zien dagelijks dat netwerken ook echt werkt. Juist als werkzoekenden in gesprek komen met professionals uit het bedrijfsleven, ontstaan er vaak onverwachte relevante ontmoetingen”, aldus Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem, een landelijke vrijwilligersorganisatie voor werkzoekenden.

Zelf initiatief nemen
De Nationale Werkbezoek Dag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van de kracht van sociale netwerken. Geen banenmarkt, geen verplichtingen, maar het organiseren van ontmoetingen op kleine schaal, maar met grote slagkracht. Deelname aan de Nationale Werkbezoek Dag helpt de werkzoekende na te gaan waar hij of zij staat. Daarnaast verneemt de werkzoekende tegelijkertijd waar het bedrijf staat en wat de ontwikkelingen zijn. Mochten er vacatures zijn, dan kan daar ook over worden gesproken. Bedrijven gebruiken deze dag om werkzoekenden een kijkje in de keuken te geven.

Hoe meld ik me aan?
Vind je het leuk om een werkzoekende een kijkje in de keuken te geven op jouw werkplek en hem of haar alles te vertellen over je vak en je branche? Bedenk wat je de werkzoekende(n) die dag kan laten zien en hoe je invulling wilt geven aan het programma. Je kan kiezen voor een netwerkgesprek, een korte rondleiding of bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie, daar ben je vrij in. Ook beslis je zelf hoe lang het programma duurt, dit kan variëren van een uur tot een hele dag. Zowel HR-managers vanuit het MKB, maar ook zelfstandige loopbaancoaches of recruiters kunnen zich aanmelden via de speciale website.

Op de website www.werkbezoekdag.nl staan 10 praktische tips voor het organiseren van de werkbezoeken. Tevens vindt u hier de mogelijkheid u aan te melden.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
BLOG: Één formule om te ontdekken wat jouw passie is…

Onderzoek van Monsterboard heeft aangetoond dat voor 55% van de mensen “werken met passie” het belangrijkste is in een baan. Op zich logisch, want werken met passie geeft ontzettend veel voordelen. Je krijgt meer energie. Je wordt productiever. Het kost je minder inspanning. Je staat meer in je kracht. En je voelt je betekenisvoller. Maar…. Volgens onderzoek is slechts 12% volledig bevlogen en gepassioneerd over hun werk. Dat we nog niet vanuit onze passie werken is een serieuze zaak. In een baan terecht komen wat niet helemaal goed voelt, zal je niet alleen ongelukkig maken, je zult ook niet je volledige potentieel realiseren.

Lees verder: https://www.debroekriem.nl/ontdek-je-passie/

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded