Profile cover photo
Profile photo
Data Concept Technology B.V.
About
Data Concept Technology B.V.'s posts

Post has attachment
Werkinstructies: optimale kennisdeling

Bij technische ondernemingen en onderhoudsbedrijven staan veiligheid en kwaliteit voorop. Zij stellen hoge eisen aan hun operators en monteurs en willen ervoor zorgen dat het technisch onderhoud zo goed mogelijk gebeurt. Maar hoe kunnen zij de kennis en informatie die nodig zijn voor het onderhoud optimaal toegankelijk maken en borgen? Om regelmatig terugkerende werkzaamheden die volgens vaste patronen worden uitgevoerd vast te leggen,  zijn werkinstructies onmisbare hulpmiddelen.

Post has attachment
Digitale publicaties met Epub 3.0, Fixed Layout Epub (FXL)

Fixed Layout Epub is een nieuwe manier om digitaal te publiceren. In de update van Adobe InDesign CC van oktober 2014 is een exportmogelijkheid opgenomen om de voorheen flexibel stromende Epubs (e-books) een mooie, vaste lay-out mee te geven, terwijl de doorzoekbaarheid behouden blijft. Volgens ingewijden heeft dit ongeveer dezelfde impact als ooit het ontwikkelen van het pdf-formaat had.

Post has attachment
Technische documentatie: zo werkt het

Technische documentatie is een ruim begrip, een overkoepelende term voor veel verschillende soorten documentatie. Enkele voorbeelden van technische documentatie zijn: gebruikershandleidingen, installatiehandleidingen, onderhoudshandleidingen, werkinstructies en onderdelencatalogussen. Goede, duidelijke  technische documentatie levert de lezer/gebruiker optimale kennis. Een technisch auteur dient ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk informatie wordt overgebracht in zo weinig mogelijk woorden: dat is effectieve communicatie. Een technisch document bestaat dan ook uit de ideale verhouding van illustraties, pictogrammen en instructies. Soms zegt een illustratie meer dan duizend woorden.

Post has attachment
Simplified Technical English

Internationaal opererende technische bedrijven hebben doorgaans Engels  als voertaal. Hun (technische) documentatie, zoals gebruikershandleidingen, werkbeschrijvingen of onderhoudshandboeken, is ook geschreven in het Engels. Omdat niet alle medewerkers van zulke bedrijven Engels als moedertaal hebben, kan dit problemen opleveren op het gebied van communicatie, werkprocedures en veiligheid. Om misverstanden, schades en ongelukken te voorkomen is het gebruik van Simplified Technical English (STE) een goede oplossing.

Post has attachment
Technisch auteur brengt complexe informatie doelgericht over

Gebruikershandleidingen van huishoudelijke apparaten, werkbeschrijvingen voor reparaties en onderhoud aan ingewikkelde machines, installatiehandleidingen voor apparatuur en machines, instructies voor productieprocessen, fabricageprocedures, servicehandleidingen. Het zijn voorbeelden van wat allemaal onder de verzamelnaam technische documentatie valt. DCT ontwikkelt alle vormen van technische documentatie, maakt ze beheersbaar en doelgroepgericht toegankelijk en effectief. Zoals de pay-off van DCT, ‘Making information accessible’, ook belooft. De technisch auteurs van DCT spelen daarin een belangrijke rol.

Post has attachment
Online review van DCT: consistente vertalingen en tijd- en kostenbesparingen

Met Online Review biedt DCT een innovatieve manier om vertaalde teksten op een gemakkelijke, snelle en grondige manier te reviewen. Deze review-tool bespaart tijd en kosten en zorgt voor consistente vertalingen.
Wait while more posts are being loaded