Profile cover photo
Profile photo
Dayana Bahar (Dieyna)
685 followers -
Simple..Sharing..Joking
Simple..Sharing..Joking

685 followers
About
Posts

Post has attachment
Tahniah Malaysia & Cuti Umum 4 September 2017
Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah, Sukan Sea dah melabuhkan tirainya. Tahniah kepada pasuka Malaysia kerana mencapai sasaran emas. Berita gembira juga kepada semua kerana PM telah mengumumkan Cuti Umum sempena kejuaraan Malaysia pada 4 September 2017.....
Add a comment...

Post has attachment
Cuti-cuti : Melaka Hari ketiga ~Last day
Bismillahirrahmanirrahim.. Hari terakhir di bumi Melaka. Pagi-pagi kami menguruskan barangan untuk daftar keluar. Biasanya, kami akan mengemas bilik dan buang sampah sarap yang ada dalam bilik kami duduki. Kami daftar keluar lebih kurang 9 pagi. Sempat juga...
Add a comment...

Post has attachment
Cuti-cuti : Melaka Hari kedua
Bismillahirrahmanirrahim.. Masih bersiaran dari Bumi Melaka. Pagi ni kami memilih bersarapan dalam bilik hotel sahaja. Semalam dah beli makanan siap-siap. Lebih kurang pukul 9 pagi, kami bergerak keluar dari hotel. Destinasi pertama kami ialah Dataran Pahla...
Cuti-cuti : Melaka Hari kedua
Cuti-cuti : Melaka Hari kedua
wardahilmu.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Cuti-cuti Malaysia : Melaka Hari Pertama
Bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillah, cuti sekolah kali ini Dieyna berpeluang bawa anak - anak bercuti ke Melaka. Kami memulakan perjalanan seawal 7.00 pg dari Paka. Sebelum itu, Dieyna membuat tempahan hotel terlebih dahulu menggunakan aplikasi Agoda. A...
Add a comment...

Post has attachment
Petua : Jamu Kunyit Homemade
Bismillahirrahmanirrahim Dalam gelas atas tu.. ada air... bukan air teh limau tau tapi air jamu. Dieyna buat sendiri minggu lepas selepas jumpa berkenaan jamu kunyit ni dalam facebook. Kononnya nak menjaga kesihatan dalaman kan dan kebetulan manjakani yang ...
Petua : Jamu Kunyit Homemade
Petua : Jamu Kunyit Homemade
wardahilmu.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Cuti kuarantin Penyakit Chicken Pox
Assalamualaikum... Cerita yang Dieyna nak kongsi ni cerita dah beberapa bulan lepas berlaku. Baru je terfikir nak buat entri dalam blog ni.  Awal bulan 3, Arissa dapat demam. Bukan demam biasa tapi demam nak keluar Chicken POX.... Suami keje luar... Jadi Di...
Add a comment...

Post has attachment
Cara semak markah peperiksaan anak secara online
Assalamualaikum w.b.t Alhamdulillah, kita dah bertemu hari ke 24 Ramadan.. Tak lama dah Ramadan akan pergi meninggalkan kita kan?? Entri Dieyna kali ni berkenaan dengan markah peperiksaan anak- anak. Sekarang ni, guru- guru bertungkus lumus mengisi markah o...
Add a comment...

Post has attachment
DIY : Kitar semula tikar lama dan almari cube
Semalam sembang-sembang dengan rakan dalam whatsapp berkenaan dekorasi rumah. Kebetulan kawan Dieyna tu, Eza jual karpet patchwork jadi Dieyna mintalah ideanya untuk tikar bawah meja makan. Macam-macam design dia tunjuk, tapi Dieyna rasa macam tidak sesuai ...
Add a comment...

Post has attachment
Dari Dapur Dieyna : Spiral Baked dan Cheese
Bismillahirrahmanirrahim.. Hari ni mood baik nak mencuba resepi. Dieyna cuba resepi adik chef cilik Danish Harraz. Tapi macam biasalah, bukan sepenuhnya ikut resepi. Dieyna guna bahan- bahan yang ada je..  Untuk kegunaan masa depan.. elok Dieyna tampal kat ...
Add a comment...

Post has attachment
Latih anak berpuasa....
Bismillahirrahmannir rahim,,,, Tahun ni Hannah dah 7 tahun. Sekejap je masa berlalu kan... Maka, tahun ni baru Dieyna nak latih dia berpuasa. Alhamdulillah, pagi tadi dia bangun bersahur dengan cemerlang. Siap makan nasi dan minum susu kurma. Malangnya, puk...
Latih anak berpuasa....
Latih anak berpuasa....
wardahilmu.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded