Profile

Cover photo
Danni Efraim
Works at Compiled AB
Attended Chalmers University of Technology
Lives in Göteborg
2,870 followers|3,926,524 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTubeReviews

Stream

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Systembolagets propaganda står på skakig grund. Det finns god anledning att ifrågasätta totalkonsumtionsmodellen, och därmed en alkoholpolitik som går ut på att hindra vuxna, nyktra människor från att fatta sina egna beslut kring sin alkoholkonsumtion istället för att rikta in åtgärder på de som faktiskt behöver hjälp. 
 ·  Translate
Lördagen den 7 juli 2001 slogs portarna upp. Efter decennier med helgstängt kunde Systembolaget nu välkomna kunder även på lördagarna. Svenska folket kunde återigen handla vin och öl på annan tidpunkt än efter jobbet eller på lunchrasten. I ett slag förbättrades tillgängligheten till alkohol med tio procent.
17
1
Erik Gustafsson's profile photoTed Wallin's profile photo
 
Bra skrivet!
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Men alltså VAFAN... Jag köpte en DVD till ungarna idag, och ska rippa in den till mediacentret så att vi faktiskt kan titta på den, när det visar sig att den har en massa jobbiga kopieringsskydd på plats (utöver det vanliga). Varför tror de att det är okay att göra så? Jag har en lagstadgad rätt att göra kopior för privat bruk, exempelvis för att kunna titta på den i mitt mediacenter. Jag betalar till och med en (fullkomligt idiotisk) avgift för den rätten.

Kan jag skriva till Copyswede och få tillbaks lite av min erlagda privatkopieringsersättning för att mina rättigheter kränks? Kan jag få pengarna tillbaks för DVD:n för att den begränsar mina lagstadgade rättigheter? Kan jag få ersättning för de extra timmar jag måste lägga för att ens kunna titta på skiten? Kort sagt: vem stämmer jag för det här eländet?
 ·  Translate
30
Patrik Söderström's profile photoOla Sandström's profile photoDanni Efraim's profile photoTäpp-Anders Sikvall's profile photo
38 comments
 
Tack och lov. Mediaevilbolagen får inte vinna.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Mina barn kommer bli ekonomiskt oberoende. 
 ·  Translate
Att ha varit olydig och trotsig som barn behöver inte ligga dig i fatet som vuxen. Forskning visar att barn som inte lyssnade på sina föräldrar under uppväxten tjänar mer som vuxna.
22
Krister Persson's profile photoJohnny Olsson's profile photoDanni Efraim's profile photoRobert Nilsson's profile photo
14 comments
 
Haha fan jag har nästan saknat dig +Danni Efraim 
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Det är en skam att vi inte har sprutbyten i Göteborg än. Politikerna pratar om att skicka signaler, men den enda signal det skickar är den här: moralpanik och hög svansföring är viktigare än att rädda liv och minska lidande. 
 ·  Translate
”Jag började med heroin eftersom det var så lätt att få tag på rena sprutor” är en fras som troligen aldrig har yttrats. Lika otrolig är förklaringen att vi genom att erbjuda rena sprutor skickar signalen att det är okej med droger, skriver bland andra Max Sjöberg, distriktsordförande, LUF Väst.
15
Jan Bruun Andersen's profile photoViktor Sarge's profile photoPetra “Piskan” Graneström's profile photo
3 comments
 
Jag tycker det är galet att man inte infört detta ännu. Jag tror det hade varit en kanonide
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Vi kan leka lite Fem myror! Vilken ska bort?
 ·  Translate
15
Peter Wihlner's profile photoDanni Efraim's profile photoDaniel Börresen (Oedlan)'s profile photoMagnus Fahlén's profile photo
33 comments
 
Det kan man alltid lösa med att lägga på en dag när man lovar leveranstid +Daniel Börresen ... :-)
Ingen kund blir sur om de får sin leverans en dag eller två "för tidigt".
Vi har fraktat maskiner med containerfartyg till Malaysia och det tog knappt 4 veckor. Båten (en av Maersk största) gick som klockan från Gbg till Hamburg, Rotterdam genom Suez osv. Man kan följa de flesta skepp på internet med någon och ibland några timmers fördröjning, beroende hur ofta de skickar positionssignaler ... :-)
Kul site för den som är intresserad ...
https://www.marinetraffic.com/
Det enda som krånglade lite var när containern skulle tullas och "lösas ut" i Malaysia. DHL strulade till det så den stod ett par dagar "extra" i hamnen där. Knappast något som bilindustrin skall behöva drabbas av då de (till skillnad från oss) har rutiner för sånt. Till nordamerika (Kanada) gick det som på räls ända till Cobourg, 43mil väster om Montreal ... :-)
För övrigt måste båttransporter vara rena drömmen för en som planerar leveranser, jämfört med att skicka iväg 4-5st. trailerdragare med maskiner till områden 100-120 mil bortanför Moskva. Särskilt till södra Sibirien där vägarna är en total katastrof.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Den här texten berörde mig. Jag hoppas samhället mina barn växer upp i är ett annat.
 ·  Translate
Tänk att man gått i tio år – tio år – med en klump i magen, som orsakat ångest och varit grunden till att man hatat sig själv över allt annat på jorden. Det sista jag skulle göra i livet var att berätta min hemlighet för någon, allra minst någon jag älskade. Mina föräldrar, min bror eller mina vänner... I mitt fall betydde det att jag började ljuga en massa. Ljög om var jag var någonstans, vem jag var med eller vad jag gjorde. Den fantastiska rel...
27
1
Charlotte Nilsson's profile photoPontus Wennergren's profile photoDanni Efraim's profile photoAnneli Westman's profile photo
5 comments
 
+Pontus Wennergren Det är bra och starkt när man kan bryta den onda cykeln. Det är så vi till slut blir kvitt problemet för alltid!
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Det är svårt att ta de svenska regeringarna (både nuvarande och föregående) på allvar när de pratar om att nå en fossilfri fordonsflotta till 2030. FFF-utredningen har legat och jäst i ett och ett halvt år nu, och den innehåller flera förslag som troligen skulle ge stort genomslag utan att få för stor negativ påverkan, som dessutom i huvudsak är självfinansierande.

Vad får vi istället? Jo, vi får en extremt kortsiktig politik supermiljöbilspremier som tar slut varje år och förmånsvärdesregler som förlängs "tillfälligt" i elfte timmen varje gång de är på väg att ta slut. Självklart blir det en stor osäkerhet att göra den stora investering som en supermiljöbil ändå innebär om man inte ens kan veta om nuvarande regler kommer gälla.
 ·  Translate
Bil Swedens vd Bertil Moldén möttes i duell med miljöminister Åsa Romson (MP) i SvD:s tält i Almedalen. Men miljöministern gav inte svar på om pengarna till supermiljöbilspremien räcker eller inte.
7
Mattias “The Duck” Danielsson's profile photoDanni Efraim's profile photoMagnus “muken” Sandin's profile photoAndreas Felldin's profile photo
20 comments
 
Skatteintäkter är roligare än bättre miljö för de flesta politiker.... 
 ·  Translate
Add a comment...
In his circles
1,656 people
Have him in circles
2,870 people
muntadhar almunthry's profile photo
Electric Cars's profile photo
Jonathan Nordstedt's profile photo
Hanna-Mia Kullman's profile photo
Andreas Johansson's profile photo
James Kian's profile photo
Hedströms Färg's profile photo
Cristiano Borchi's profile photo
Honey Goode's profile photo

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Glöm aldrig. #gbgskalv2015
 ·  Translate
30
2
Danni Efraim's profile photoChristian Grenfeldt's profile photoFredrik Mellström (traal)'s profile photoJim Pe's profile photo
14 comments
 
3 är faktiskt ganska lågt om man tittar historiskt i Sverige. 4 verkade vara mer vanligt. http://snsn.geofys.uu.se/storaskalv.html

Jag var med om en 7.5 i västindien. Det var faktiskt mer roligt än skrämmande. Var iofs helt säker på att det var typ max 4.. (Utan att ha några referenser.)
Men jag antar att sanden tog upp ganska mycket av energin. Större delen av folket på stranden skrek iofs som små grisar och kokosnötter ramlade ner överallt. Jag var mest orolig att ngn skulle få en i huvudet.
Inne i hotellet så var det däremot mycket mer skrämmande då väggarna visst svajjade och alla tallrikar och tavlor ramlade ner.

Thailand var ganska aktuellt så man sneglade ofrivilligt på vattnet för att se om det var dax att springa.
..hade man varit mer smart så hade man dragit iväg från stranden på en gång efter skalvet. Men nyfiken som man är..
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Yesbox alright. Monopolets roll är utspelad, och det är inte rätt sätt att komma till bukt med samhällets alkoholproblem.
 ·  Translate
Helg- och kvällsöppet på Systembolaget! Det föreslår den folkpartistiske före detta riksdagsledamoten Carl B Hamilton i en debattartikel i Dagens Nyheter.
14
Jan Bruun Andersen's profile photoMichel Laine's profile photoJörn Green's profile photo
3 comments
 
Håller med, alkoholförsäljning känns som en väldigt perifer uppgift för staten. 
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Åh, men det här var bra! Om rätten och möjligheten till, och behovet av att resa. Och en väldigt intresant tanke om vad friare resande hade kunnat betyda inte bara för länder som folk skulle vilja resa till, utan även de som folk skulle vilja resa från. 
 ·  Translate
Så gott som allt viktigt som hänt i mitt liv är förknippat med resor. Jag är född i Kanada, dit mina föräldrar flyttat för att de var nyfikna på världen och ville se något mer. Efter att vi flyttat...
4
Viktor Sarge's profile photoSofia Haargaard's profile photoPieter Kuiper's profile photo
3 comments
 
Bulgarer och rumäner har ju fri rörlighet. Det är hanterbart, men det ger ändå vissa problem. Att utvidga den rätten till folkrika stater som Belarus, Ukraina och Turkiet, det skulle ge allt för stora problem, tyvärr.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Det här kan vara den längsta artikeln jag någonsin länkat till. Det har tagit mig flera veckor att komma igenom den, små portioner i taget. Men den är så läsvärd, och lättläst för den delen, att jag tycker du ska hugga in direkt.

Och, om du känner dig hugad, börja för allt i världen med del 1, som handlar om den fullkomligt fascinerande Elon Musk: http://waitbutwhy.com/2015/05/elon-musk-the-worlds-raddest-man.html
 ·  Translate
9
Anders Jackson's profile photoMikael Karlsson's profile photoDanni Efraim's profile photo
16 comments
 
Haha, och jag såklart, vill du förstås pika ;) Det var nog mest för att jag var ung när jag jobbade med polkagrisar, typ på högstadiet. När jag var lite äldre sommarjobbade jag på restaurang istället.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Hoppsan. Att sitta och slöshoppa på nätet har blivit allt mer riskabelt de senaste åren.

(Ni visste att det här skulle hända förr eller senare, eller hur?)
 ·  Translate
84
Danni Efraim's profile photoUrban Persson's profile photo
111 comments
 
Sant +Danni Efraim​ som med service åker jag till Kalmar så kostar en liten service ungefär 7000 en stor lite över 10 000
Åker jag till Markaryd kostar den lilla 4500 och den stora 7000.

 ·  Translate
Add a comment...
Danni's Collections
People
In his circles
1,656 people
Have him in circles
2,870 people
muntadhar almunthry's profile photo
Electric Cars's profile photo
Jonathan Nordstedt's profile photo
Hanna-Mia Kullman's profile photo
Andreas Johansson's profile photo
James Kian's profile photo
Hedströms Färg's profile photo
Cristiano Borchi's profile photo
Honey Goode's profile photo
Education
  • Chalmers University of Technology
    Industriell ekonomi, 2003 - 2005
  • Grennaskolan
    Naturvetenskaplig, 1998 - 2001
Basic Information
Gender
Male
Birthday
November 2
Relationship
Married
Story
Tagline
Pappa till Emilia och Elin, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist samt militant köttätare.
Introduction
Pappa till Emilia och Elin, gift med +Sandra Stenvall Efraim, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist samt militant köttätare.
Bragging rights
Pappa till världens i särklass finaste små tjejer. Har svart bälte i nörderi och nästintill oöverträffad Google-fu. Har misslyckats med livsmålet "miljonär före 30" men är lika glad för det. Har skrivit 2.0 på högskoleprovet.
Work
Occupation
Systemarkitekt
Employment
  • Compiled AB
    Ägare, 2008 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Göteborg
Previously
Gränna - Halmstad - Lysekil - Boden
Simon klippte mitt hår och gav mig en trimning och rakning idag, och resultatet blev lysande. Han har gjort ett riktigt bra jobb, bättre än någon annan tror jag faktiskt, med att se både min stil och min ansiktsform. Ovanpå det så var han fruktansvärt trevlig och genuint lättpratad, och salongen har en väldigt trevlig och välkomnande atmosfär och fin inredning. Ett stort plus i kanten för väldigt bra musik som spelades ur riktigt bra högtalare på precis rätt volym.
Public - 3 weeks ago
reviewed 3 weeks ago
Jag och min fru hade tänkt boka Upper House för hennes födelsedagsmiddag, men var sent ute och det var fullbokat. Istället föll valet på Dinner 22 just runt hörnet. Det är i en helt annan prisklass och vi hade inte några referenser till stället sen tidigare, så vi kom dit utan några särskilda förväntningar. Stället imponerade dock väldigt mycket på oss, särskilt i relation till den relativt låga prisnivån. Atmosfären var väldigt mysig, och de hade vett nog att hålla musiknivån låg (även om lokalens beskaffenhet gjorde att det blev ganska stimmigt bara av folket där). Vi åt trerätters med tillhörande vinpaket. Rätterna var ganska enkla, men väldigt välkomponerade, balanserade, väl genomförda och överlag imponerande. Vinerna till var väl utvalda. Allra bäst var faktiskt servicen. Personalen, som var artig och gav ett kunnigt intryck, hade hela tiden väldigt bra koll på läget i restaurangen, och reagerade diskret och utan att störa på minsta förändring i läget vid borden. Mycket bra! Middagens höjdpunkt var tveklöst huvudrätten - en väldigt mör och fin hjortytterfilé med trumpetsvampsås och en delikat potatisgratäng späckad med ost och små fläskbitar. Det enda jag upplevde som litegranna negativt under hela kvällen är att huvudrätten, som var väldigt mäktig, var lite väl tilltagen i portionen. Det kan tyckas som en väldigt konstig sak att anmärka på, men sålänge det finns god mat kvar på tallriken kan i vart fall inte jag sluta äta av den, och resultatet var att jag kände mig lite över gränsen för nöjd efteråt. En lite mindre portion hade faktiskt gett ett bättre resultat. För den som inte tänkt äta trerätters är det såklart bara något bra. Men totalt sett tveklöst betyget 5/5 om man väger in den väldigt humana prisnivån. Det blev generösa dricks och vi kan verkligen tänka oss att komma tillbaks!
• • •
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
Det är svårt att göra det här stället riktig rättvisa med de enkla kategorier som finns för betygsättning - särskilt med de som var förvalda! Helst hade jag velat ha en egen kategori för dryck. Men jag får recensera stället som en restaurang istället - och baka in betyget för dryck i kategorin "mat"! Maten är dessutom faktiskt riktigt god och gedigen, och därtill prisvärd. För 150-200 kr får man pubmat av riktigt hög kvalitet. Viltwallenbergare, råbiff eller hamburgare som går perfekt till ölen, enkla men välkomponerade och väl utförda rätter. Och till detta dricker man såklart ÖL! Stans bästa utbud av öl. De byter fatölen väldigt regelbundet och det finns alltid massa nytt och spännande att prova. Personalen är dessutom väldigt kunnig och kan glatt hjälpa till om man vill ha lite guidning i sitt ölupptäckande. Som en bonus arrangerar de väldigt intressanta ölprovningar och speciella events då och då! På minussidan så tycker jag i ärlighetens namn inte att lokalen är särskilt trevlig alls. Den känns inte så gemytlig som man skulle önska av ett ölhak, och inredningen är mest lite allmänt nergången. Men i ärlighetens namn gör det inget! Man går dit för ölen, och man blir inte besviken!
• • •
Food: ExcellentDecor: GoodService: Very Good
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
4 reviews
Map
Map
Map
Helt galet god fudge. Så färsk, så god, så många och fantastiska smakkombinationer. Hur kan jag ge nåt annat än fem stjärnor?
Public - a year ago
reviewed a year ago