Profile

Cover photo
Danni Efraim
Works at Compiled AB
Attended Chalmers University of Technology
Lives in Göteborg
2,843 followers|3,855,381 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTubeReviews

Stream

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Åh, hyckleriet!
 ·  Translate
Stefan Löfven hotar näringslivet med kvotering om inte styrelserna tar in fler kvinnor. Men inom Socialdemokraterna ska inga sådana krav finnas: Det "vore olyckligt" att skriva in jämn könsrepresentation i stadgarna, skriver partistyrelsen inför S-kongressen som inleds i dag. – Hyckleri, säger Centerledaren Annie Lööf.
4
Patrik Söderström's profile photoTobias “Mánagarmr” Linder's profile photo
2 comments
 
Löfven vet som vanligt inte vilket ben han ska stå på.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Stefan Löfven är caught between a rock and a hard place, som det heter på utrikiska. Uppriktigt talat tror jag det är lite för tidigt för Alliansen att vilja fälla regeringen, men frågan är vad annars som återstår om hårt ställs mot hårt i frågan om vinster i välfärden. Det kan ju Alliansen knappast stillatigande acceptera, decemberöverenskommelse eller inte.
 ·  Translate
Nyval skulle bli en rysare – men kan det undvikas?
2
Fredrik Larsson's profile photoJan Bruun Andersen's profile photoDanni Efraim's profile photomarco martini's profile photo
10 comments
 
ni är stilsamma, röker pipa och svänger er gärna med sentenser från Platon och Shakespeare
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Insiktsfullt om socialdemokratins rådande kris. De klarar inte av att hålla sig aktuella, och för att kompensera lovar de saker som de överhuvudtaget inte kan hålla utan att förändra sig från grunden. Det tänker de såklart inte göra. Lösningen? Skygglappar på. Frågan är hur länge det kan hålla. Socialdemokraterna har ungefär samma chanser att nå sina jobbmål som Fridolin hade att fixa skolan på hundra dagar.
 ·  Translate
Socialdemokraterna uppträder som klimatförnekare i synen på jobben. Forskarnas rön viftas bort som fria spekulationer. Det är inte värdigt ett regeringsparti.
9
Danni Efraim's profile photoUrban Persson's profile photoJohan Kjellberg's profile photomarco martini's profile photo
18 comments
 
Oroa de inte därför att SD kommer att komma med Haussmans linjal och Alfred Nobels nitroglycerin för att rasa ner ojämnheter i den sociala topografin. Förbereda er att betala skatter.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Om en sån här kommentar inte strider mot Facebooks “gemenskapsregler”, vad för slags gemenskap betyder det att de eftersträvar egentligen?
 ·  Translate
21
Martina.N. Silander's profile photoPetra “Piskan” Graneström's profile photoChristian Grenfeldt's profile photomarco martini's profile photo
19 comments
 
jag är stängt för en grundlig renovering
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
The stupid. It hurts.
22
2
Nils Weinander's profile photoBrian Levinsen (Eldaria)'s profile photoMagnus Bergmark's profile photoDaniel Ökvist's profile photo
9 comments
 
Japp sen får vi även be till lite olika gudar, andar och liknande.
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
2,843 people
Viktor Dunge's profile photo
alaa atef's profile photo
Razvan Popescu's profile photo
Vikram Reddy's profile photo
Subah biswas's profile photo
Mia Reynolds's profile photo
T Goetz's profile photo
muntadhar almunthry's profile photo
Hossein Hosseinzadehw's profile photo

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Väldigt intressant läsning om drogberoende. Genom att förstå de bakomliggande faktorerna kan vi komma till insikt om varför kriget mot drogerna är dömt att misslyckas. Är det inte dags för en mer human drogpolitik snart?
 ·  Translate
4
1
Patrik Hedlund's profile photofd svensson's profile photoDanni Efraim's profile photoBalder Lingegård's profile photo
5 comments
 
Jag stirrar mig inte blind på hur det är i USA. Sverige är ju faktiskt värre än dem på många fronter när det gäller repressiv drogpolitik. Titta bara på hur svårt det varit att få till sprutbyten och metadonbehandling i Sverige. Att ens överväga avkriminalisering här vore politiskt självmord, men flera stater i USA har ju redan påbörjat en legalisering.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Eureka! Jan Jörnmark sätter fingret mitt precis på varför Göteborg som stad snubblar så i sin utveckling. När jag tittar på den här staden hör jag orden som mina gymnasielärare upprepade som ett mantra för mig: “outnyttjad potential”.
 ·  Translate
För hundra år sedan skrev Yngve Larsson en 1234 sidor tjock avhandling som varje nutida göteborgsk politiker eller stadsplanerare borde läsa. Då skulle de inte bara förstå varför förra veckans bostadsbyggnadsrapport var lika dålig som vanligt. De skulle dessutom få reda på varför byggkranarna står där de står och varför Göteborgs stolta byggplaner ständigt är dömda att misslyckas.
2
Christian Grenfeldt's profile photo
 
De borde ta ett snack med folket som styr i Järfälla, utanför Stockholm.
De har fattat vad man skall göra för att få fart på saker.. det är helt galet hur mycket de bygger ut och förbättrar.
Och inte helt planlöst för att göra sig av med pengar på enklaste sätt.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Det här var bland det dummaste jag läst. Utredningar och nationalekonomer har i stort sett ställt sig på kö för att berätta för oss att värnskatten är en skadlig skatt, och att dess avskaffande med största sannolikhet inte ens skulle innebära minskade skatteintäkter, utan tvärtom ökade. Alla vinner med andra ord på dess avskaffande, inte minst samhället som helhet.

Och så kommer alltså argumentet att vi inte kan avskaffa den eftersom det skulle gynna män mer än det skulle gynna kvinnor. Från högerhållet, dessutom! I själva verket är det inget annat än det gamla klassiska socialistiska resonemanget, att det är bättre att alla får det lika dåligt än olika bättre. Skämmes!
 ·  Translate
Liberala kvinnor: Om FP menar allvar med ökad jämställdhet måste vi tänka om
6
Ulrik Borg's profile photoDanni Efraim's profile photoMakksærjulf Órebjørn “Ýterafjord” Malmgertyrfæddur's profile photo
32 comments
 
+Danni Efraim Jag gillar Milton Friedman, han var en bra ekonom.
Jag är mot koldioxid skatt, jag är mer åt free market environmentalist hållet, då jag anser att lagar som skyddar individer ifrån konstant kontakt till utsläpp och äganderätt är det mest rimliga sättet att bevara naturen och skydda människor ifrån utsläpp. Jag håller också med dig att staten skall kontrollera utbildningen, dock så vill jag att lokala ledare ska ha den makten.
Sedan så tycker jag även att staten skall kontrollera gränsen(Då jag är en frihandelspositiv och federalistisk paleokon)

Men individer vinner ju på att investera i staten, då får de ju beskydd ifrån brott och internationella faror, så därför skulle de investera i staten.
Jag tycker att de skatter som du föreslog var tilltalande förutom miljöförstöring och konsumtion, landskatten var speciellt tilltalande då vi teknisk sätt är på någons mark(Konungen), så det passar principen av äganderätt. Sedan så är jag stöttare av en konstitutionell federal monarki(Mer makt till kungafamiljen fast makten skall också vara fördelad mellan regionala konungar, vars makt också är fördelad till lokala ledare och begränsad av konstitutionen, och begränsad av konstitutionen)med direkt demokrati på lokal och regional nivå, men det har inte med detta att göra direkt.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Det är så pinsamt. Men det är inte lika pinsamt som det faktum att Lambertz är justitieråd. Han känns ungefär lika lämplig på den posten som Ask var som justitieminister.
 ·  Translate
Dan Josefsson sågar justitierådets ”bevis” mot Quick – punkt för punkt
5
1
Jan Bruun Andersen's profile photoDanni Efraim's profile photoAnders Söfting's profile photoMikael Nilsson's profile photo
11 comments
 
Vi behöver inte bli överens om det heller ;-) Lambertz har agerat enormt pinsamt länge angående Quick-fallet ändå. 
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Det här var intressant. Vi har nog alla sett folk svinga siffror om hur SD röstade förra mandatperioden som en form av "guilt by association" mot Alliansen, men nu visar det sig att med en vänsterregering, så är siffrorna helt plötsligt de omvända (av skäl som redovisas i inlägget).
 ·  Translate
Jag har flera gånger tidigare skrivit om hur partierna röstar i riksdagen. Mest uppmärksamhet har det blivit angående hur Sverigedemokraterna röstat. Under den förra mandatperioden röstade SD oftas...
20
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Sammanfattning: bra service är osynlig till man behöver den, och när man väl gör det är den lättillgänglig (och helst automatisk).
 ·  Translate
 
Är bra service en generationsfråga?

Det plingar i mobilen. Bilfirman skickar sms om att de hoppas vi är nöjda med reparationen och att vi annars kan kontakta dem på angivet nummer. Gulligt kan tyckas, men de stör i onödan. Självklart kommer jag att kontakta dem om jag är missnöjd med deras service. 
Det ringer i mobilen. Mobiloperatören undrar om vi är nöjda med deras service. Ja...alltså vi var det, innan ni började ringa och störa med era jädra marknadsundersökningar som ni förväntar er att vi ska göra gratis på dyrbar tid.
Jag kliver in i butiken och går genast till en hylla för att kika. Personalen hoppar fram bakom min axel och tjoar "Hej! Letar du efter något särskilt?". 
På restaurangen springer personalen och drar i bordsduken, besticken och glasen så att man inte hinner säga en mening utan att bli avbruten eller så börjar man känna vaktinstinkter kring gaffeln som tycks vara hett villebråd så fort man släpper den ifrån sig (och som tar med sig tallriken när den drar).

Vet ni vad jag tycker är bra service? On demand service. Fram tills jag vill ha service vill jag inte bli störd. Det enda jag begär är att när jag vill komma i kontakt med ett företag så vill jag att det ska vara lätt att hitta hur man gör det på hemsidan. Kliver jag in i en butik vill jag att personalen låter mig vara ifred tills dess att jag lyfter blicken och ser mig om efter personal. Då vill jag att det ska stå en allert, serviceinriktad person redo att hugga in. Är jag på restaurang vill jag att de ska hålla koll på när glaset är tomt och om jag söker kontakt. Sitter jag och konverserar och/eller är djupt försjunken i min mans blick så vill jag inte bli störd.

Egoistiskt kan tyckas, men är det inte egentligen bättre för alla? 
Vad är bra service för dig?

#dagensfundering  
 ·  Translate
40 comments on original post
11
Sandra Stenvall Efraim's profile photoMikael Magnusson's profile photoJan Bruun Andersen's profile photo
4 comments
 
Det bästa sättet att få bra service på en restaurang är att bli stamgäst. Det tar tid att uppfostra personalen, men så småningom så vet de att jag vill ha min kaffe sådär 6-8 minuter efter att jag är färdig med maten, men heller inte för. Och jag behöver bara lyfta på koppen och höja ett ögonbryn, så kommer de med en påtår. Och när jag diskret placerar kontokortet ved bordskanten, så vet de att nu är jag redo att betala. 
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Här är en tanke som uppenbarligen är fruktansvärt kontroversiell och utmanande i Sverige:

Tänk om droganvändare är människor precis som alla andra, och bäst bemöts som just människor, som tillåts ta ansvar för sina egna handlingar, men erbjuds hjälp ifall de inte kan hantera sina problem på egen hand.

Tänk om drogproblemen bäst hanteras av läkare, socialtjänst och experter, inte politiker och den oinformerade och propagandaformade opinionen.

Tänk om det fanns åtgärder vi kunde vidta för att på relativt kort tid få ner dödligheten och samhällskostnaderna som orsakas av drogmissbruk, HIV, hepatit, med mera.

Tänk om... Men blotta tanken är så farlig pga dödsknark, att vare sig politiker eller mainstreammedia i Sverige skulle ta i den med tång.
 ·  Translate
Sveriges sista tabu utmanas av ett revolutionerande experiment.
27
1
Mikael Karlsson's profile photoTobias Hellsten (ToHell)'s profile photoTeddy Engelke's profile photoMattias Winbladh's profile photo
16 comments
 
Hallå, du verkar inte riktigt inse vem som styr vem...
 ·  Translate
Add a comment...
Danni's Collections
People
Have him in circles
2,843 people
Viktor Dunge's profile photo
alaa atef's profile photo
Razvan Popescu's profile photo
Vikram Reddy's profile photo
Subah biswas's profile photo
Mia Reynolds's profile photo
T Goetz's profile photo
muntadhar almunthry's profile photo
Hossein Hosseinzadehw's profile photo
Education
  • Chalmers University of Technology
    Industriell ekonomi, 2003 - 2005
  • Grennaskolan
    Naturvetenskaplig, 1998 - 2001
Basic Information
Gender
Male
Birthday
November 2
Relationship
Married
Story
Tagline
Pappa till Emilia och Elin, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist samt militant köttätare.
Introduction
Pappa till Emilia och Elin, gift med +Sandra Stenvall Efraim, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist samt militant köttätare.
Bragging rights
Pappa till världens i särklass finaste små tjejer. Har svart bälte i nörderi och nästintill oöverträffad Google-fu. Har misslyckats med livsmålet "miljonär före 30" men är lika glad för det. Har skrivit 2.0 på högskoleprovet.
Work
Occupation
Systemarkitekt
Employment
  • Compiled AB
    Ägare, 2008 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Göteborg
Previously
Gränna - Halmstad - Lysekil - Boden
Jag och min fru hade tänkt boka Upper House för hennes födelsedagsmiddag, men var sent ute och det var fullbokat. Istället föll valet på Dinner 22 just runt hörnet. Det är i en helt annan prisklass och vi hade inte några referenser till stället sen tidigare, så vi kom dit utan några särskilda förväntningar. Stället imponerade dock väldigt mycket på oss, särskilt i relation till den relativt låga prisnivån. Atmosfären var väldigt mysig, och de hade vett nog att hålla musiknivån låg (även om lokalens beskaffenhet gjorde att det blev ganska stimmigt bara av folket där). Vi åt trerätters med tillhörande vinpaket. Rätterna var ganska enkla, men väldigt välkomponerade, balanserade, väl genomförda och överlag imponerande. Vinerna till var väl utvalda. Allra bäst var faktiskt servicen. Personalen, som var artig och gav ett kunnigt intryck, hade hela tiden väldigt bra koll på läget i restaurangen, och reagerade diskret och utan att störa på minsta förändring i läget vid borden. Mycket bra! Middagens höjdpunkt var tveklöst huvudrätten - en väldigt mör och fin hjortytterfilé med trumpetsvampsås och en delikat potatisgratäng späckad med ost och små fläskbitar. Det enda jag upplevde som litegranna negativt under hela kvällen är att huvudrätten, som var väldigt mäktig, var lite väl tilltagen i portionen. Det kan tyckas som en väldigt konstig sak att anmärka på, men sålänge det finns god mat kvar på tallriken kan i vart fall inte jag sluta äta av den, och resultatet var att jag kände mig lite över gränsen för nöjd efteråt. En lite mindre portion hade faktiskt gett ett bättre resultat. För den som inte tänkt äta trerätters är det såklart bara något bra. Men totalt sett tveklöst betyget 5/5 om man väger in den väldigt humana prisnivån. Det blev generösa dricks och vi kan verkligen tänka oss att komma tillbaks!
• • •
Public - 2 weeks ago
reviewed 2 weeks ago
Helt galet god fudge. Så färsk, så god, så många och fantastiska smakkombinationer. Hur kan jag ge nåt annat än fem stjärnor?
Public - 11 months ago
reviewed 11 months ago
3 reviews
Map
Map
Map
Det är svårt att göra det här stället riktig rättvisa med de enkla kategorier som finns för betygsättning - särskilt med de som var förvalda! Helst hade jag velat ha en egen kategori för dryck. Men jag får recensera stället som en restaurang istället - och baka in betyget för dryck i kategorin "mat"! Maten är dessutom faktiskt riktigt god och gedigen, och därtill prisvärd. För 150-200 kr får man pubmat av riktigt hög kvalitet. Viltwallenbergare, råbiff eller hamburgare som går perfekt till ölen, enkla men välkomponerade och väl utförda rätter. Och till detta dricker man såklart ÖL! Stans bästa utbud av öl. De byter fatölen väldigt regelbundet och det finns alltid massa nytt och spännande att prova. Personalen är dessutom väldigt kunnig och kan glatt hjälpa till om man vill ha lite guidning i sitt ölupptäckande. Som en bonus arrangerar de väldigt intressanta ölprovningar och speciella events då och då! På minussidan så tycker jag i ärlighetens namn inte att lokalen är särskilt trevlig alls. Den känns inte så gemytlig som man skulle önska av ett ölhak, och inredningen är mest lite allmänt nergången. Men i ärlighetens namn gör det inget! Man går dit för ölen, och man blir inte besviken!
• • •
Food: ExcellentDecor: GoodService: Very Good
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago