Profile

Cover photo
Danni Efraim
Works at Compiled AB
Attended Chalmers University of Technology
Lives in Göteborg
2,869 followers|3,929,362 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTubeReviews

Stream

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
INRIKES|Man behöver inte vara många för att trolla gammelmedia och hela hbtq-rörelsen. Trettio personer räcker gott och väl. Och mer än trettio blev inte Avpixlats alternativa Pridemarsch på Järvafältet heller. Det var nästan svårt att se marschdeltagarna för alla journalister, fotografer och ...
10
1
Magnus Bergmark's profile photoMikael Nilsson's profile photo
 
Snacka om misslyckande från de där idioterna.

Jag måste dock poängtera att denna artikel är ganska konstig. Det gick inte att nämna ett namn utan att man dessutom måste krydda det med diverse "smutsiga åsikter" framför dem. Det var alltid "näthataren X", "fd nynazisten Y" och så vidare. Inget av påståendena hade några som helst belägg (iaf inga länkar) och var ofta orelaterade till resten av meningen, så det ser ut precis som ren och skär ad hominem. Jag köpte argumentet med "homofobi på sin twitter och sedan går med i tåget" ser ut som ett bra argument för att det inte var genuint från denna persons sida, men även här hade jag gärna sett en länk till dessa homofobiska uttalanden så man kan verifiera det själv enkelt. Allt för ofta jag sett folk slänga homofob, sexist, rasist och så vidare vilt omkring sig på de allra minsta sakerna (till exempel att man var rasist om man taggade sina semesterbilder med taggen Travel om man var vit och befann sig i Afrika eller Sydamerika).
Artikeln ser ut att vara lika extremvinklad som de beskyller Avpixlat för, så att säga.

Vidare tycker jag också att argumentet "de är rasister om de vill reformera invandringspolitiken, och de är rasister när de försöker konstruera argumentet att vissa kulturer inte är kompatibla med vår" är ett ganska svagt argument (det är så jag uppfattar artikelns argument iaf, kan ha misstolkat). Jag ser inte rasismen i det alls faktiskt, och mothugget "du är bara fascist" eller "så säger du bara för att du hatar muslimer" besvarar ju inte alls den poäng de försökte göra, om jag förstår dem rätt.

Hade inte ett bättre svar varit "om ni tycker att muslimerna inte är kompatibla med Sveriges kultur för att de är anti HBTQ, vad säger det då om er när ni är anti HBTQ?"

Och bara för att man måste göra det varje gång man kommenterar och på något sätt "försvarar" de "smutsiga rasisterna": Rasism är jävligt fel, och människorna bakom detta verkar vara riktiga svin från vad jag kan se och är antagligen faktiskt riktiga rasister i många fall.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Och då fick man en chans att hålla med ett par vänsterpartister idag också. Inte illa. 
 ·  Translate
9
Jan Bruun Andersen's profile photoCalle Söderberg's profile photoAnders Söfting's profile photoMagnus Bergmark's profile photo
10 comments
 
Det är ett mer utbrett problem i förorterna på grund av växande del av populationen som alla delar samma värderingar där, på grund av segregering.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Roberts reaktion när han testar "insane mode" är helt fantastisk. Faktum är att +Sandra Stenvall Efraim reagerade i stort sett exakt likadant när hon provade det. Det är en sjuk, sjuk bil!
 ·  Translate
9
1
Christian Grenfeldt's profile photoFilip Persson's profile photoMartin Horak's profile photoMartin Svedlund's profile photo
18 comments
 
Fy fan vad nice 😁
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Glöm aldrig. #gbgskalv2015
 ·  Translate
31
2
Danni Efraim's profile photoChristian Grenfeldt's profile photoFredrik Mellström (traal)'s profile photoJim Pe's profile photo
14 comments
 
3 är faktiskt ganska lågt om man tittar historiskt i Sverige. 4 verkade vara mer vanligt. http://snsn.geofys.uu.se/storaskalv.html

Jag var med om en 7.5 i västindien. Det var faktiskt mer roligt än skrämmande. Var iofs helt säker på att det var typ max 4.. (Utan att ha några referenser.)
Men jag antar att sanden tog upp ganska mycket av energin. Större delen av folket på stranden skrek iofs som små grisar och kokosnötter ramlade ner överallt. Jag var mest orolig att ngn skulle få en i huvudet.
Inne i hotellet så var det däremot mycket mer skrämmande då väggarna visst svajjade och alla tallrikar och tavlor ramlade ner.

Thailand var ganska aktuellt så man sneglade ofrivilligt på vattnet för att se om det var dax att springa.
..hade man varit mer smart så hade man dragit iväg från stranden på en gång efter skalvet. Men nyfiken som man är..
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Yesbox alright. Monopolets roll är utspelad, och det är inte rätt sätt att komma till bukt med samhällets alkoholproblem.
 ·  Translate
Helg- och kvällsöppet på Systembolaget! Det föreslår den folkpartistiske före detta riksdagsledamoten Carl B Hamilton i en debattartikel i Dagens Nyheter.
14
Jan Bruun Andersen's profile photoMichel Laine's profile photoJörn Green's profile photo
3 comments
 
Håller med, alkoholförsäljning känns som en väldigt perifer uppgift för staten. 
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Vi kan leka lite Fem myror! Vilken ska bort?
 ·  Translate
15
Peter Wihlner's profile photoDanni Efraim's profile photoDaniel Börresen (Oedlan)'s profile photoMagnus Fahlén's profile photo
33 comments
 
Det kan man alltid lösa med att lägga på en dag när man lovar leveranstid +Daniel Börresen ... :-)
Ingen kund blir sur om de får sin leverans en dag eller två "för tidigt".
Vi har fraktat maskiner med containerfartyg till Malaysia och det tog knappt 4 veckor. Båten (en av Maersk största) gick som klockan från Gbg till Hamburg, Rotterdam genom Suez osv. Man kan följa de flesta skepp på internet med någon och ibland några timmers fördröjning, beroende hur ofta de skickar positionssignaler ... :-)
Kul site för den som är intresserad ...
https://www.marinetraffic.com/
Det enda som krånglade lite var när containern skulle tullas och "lösas ut" i Malaysia. DHL strulade till det så den stod ett par dagar "extra" i hamnen där. Knappast något som bilindustrin skall behöva drabbas av då de (till skillnad från oss) har rutiner för sånt. Till nordamerika (Kanada) gick det som på räls ända till Cobourg, 43mil väster om Montreal ... :-)
För övrigt måste båttransporter vara rena drömmen för en som planerar leveranser, jämfört med att skicka iväg 4-5st. trailerdragare med maskiner till områden 100-120 mil bortanför Moskva. Särskilt till södra Sibirien där vägarna är en total katastrof.
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
2,869 people
Mia Reynolds's profile photo
Sujith G's profile photo
muntadhar almunthry's profile photo
Jeff Schnell's profile photo
Peter Andersson's profile photo
Paloma Diaz's profile photo
ben carlos's profile photo
Adam Prew's profile photo
Knut Erik Hollund's profile photo

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Sluta dalta med kommunister!
 ·  Translate
Att kommunism alltid har slutat i diktatur är en sanning som är ständigt aktuell.
31
1
Hamid Ghorbani's profile photoDanni Efraim's profile photoMagnus Bergmark's profile photoMr johkarls Sea bergs's profile photo
11 comments
 
Jag gillar det kapitalistiska tankeställaren "Man skjuter inte på dem man vill handla med". Globaliseringen och kapitalism har tagit oss närmare världsfred än vad något annat lyckats göra. 
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Systembolagets propaganda står på skakig grund. Det finns god anledning att ifrågasätta totalkonsumtionsmodellen, och därmed en alkoholpolitik som går ut på att hindra vuxna, nyktra människor från att fatta sina egna beslut kring sin alkoholkonsumtion istället för att rikta in åtgärder på de som faktiskt behöver hjälp. 
 ·  Translate
Lördagen den 7 juli 2001 slogs portarna upp. Efter decennier med helgstängt kunde Systembolaget nu välkomna kunder även på lördagarna. Svenska folket kunde återigen handla vin och öl på annan tidpunkt än efter jobbet eller på lunchrasten. I ett slag förbättrades tillgängligheten till alkohol med tio procent.
17
1
Erik Gustafsson's profile photoTed Wallin's profile photo
 
Bra skrivet!
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Men alltså VAFAN... Jag köpte en DVD till ungarna idag, och ska rippa in den till mediacentret så att vi faktiskt kan titta på den, när det visar sig att den har en massa jobbiga kopieringsskydd på plats (utöver det vanliga). Varför tror de att det är okay att göra så? Jag har en lagstadgad rätt att göra kopior för privat bruk, exempelvis för att kunna titta på den i mitt mediacenter. Jag betalar till och med en (fullkomligt idiotisk) avgift för den rätten.

Kan jag skriva till Copyswede och få tillbaks lite av min erlagda privatkopieringsersättning för att mina rättigheter kränks? Kan jag få pengarna tillbaks för DVD:n för att den begränsar mina lagstadgade rättigheter? Kan jag få ersättning för de extra timmar jag måste lägga för att ens kunna titta på skiten? Kort sagt: vem stämmer jag för det här eländet?
 ·  Translate
32
Patrik Söderström's profile photoOla Sandström's profile photoDanni Efraim's profile photoTäpp-Anders Sikvall's profile photo
38 comments
 
Tack och lov. Mediaevilbolagen får inte vinna.
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Mina barn kommer bli ekonomiskt oberoende. 
 ·  Translate
Att ha varit olydig och trotsig som barn behöver inte ligga dig i fatet som vuxen. Forskning visar att barn som inte lyssnade på sina föräldrar under uppväxten tjänar mer som vuxna.
22
Krister Persson's profile photoJohnny Olsson's profile photoDanni Efraim's profile photoRobert Nilsson's profile photo
14 comments
 
Haha fan jag har nästan saknat dig +Danni Efraim 
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Det är en skam att vi inte har sprutbyten i Göteborg än. Politikerna pratar om att skicka signaler, men den enda signal det skickar är den här: moralpanik och hög svansföring är viktigare än att rädda liv och minska lidande. 
 ·  Translate
”Jag började med heroin eftersom det var så lätt att få tag på rena sprutor” är en fras som troligen aldrig har yttrats. Lika otrolig är förklaringen att vi genom att erbjuda rena sprutor skickar signalen att det är okej med droger, skriver bland andra Max Sjöberg, distriktsordförande, LUF Väst.
15
Jan Bruun Andersen's profile photoViktor Sarge's profile photoPetra “Piskan” Graneström's profile photo
3 comments
 
Jag tycker det är galet att man inte infört detta ännu. Jag tror det hade varit en kanonide
 ·  Translate
Add a comment...

Danni Efraim

Shared publicly  - 
 
Åh, men det här var bra! Om rätten och möjligheten till, och behovet av att resa. Och en väldigt intresant tanke om vad friare resande hade kunnat betyda inte bara för länder som folk skulle vilja resa till, utan även de som folk skulle vilja resa från. 
 ·  Translate
Så gott som allt viktigt som hänt i mitt liv är förknippat med resor. Jag är född i Kanada, dit mina föräldrar flyttat för att de var nyfikna på världen och ville se något mer. Efter att vi flyttat...
4
Viktor Sarge's profile photoSofia Haargaard's profile photoPieter Kuiper's profile photo
3 comments
 
Bulgarer och rumäner har ju fri rörlighet. Det är hanterbart, men det ger ändå vissa problem. Att utvidga den rätten till folkrika stater som Belarus, Ukraina och Turkiet, det skulle ge allt för stora problem, tyvärr.
 ·  Translate
Add a comment...
Danni's Collections
People
Have him in circles
2,869 people
Mia Reynolds's profile photo
Sujith G's profile photo
muntadhar almunthry's profile photo
Jeff Schnell's profile photo
Peter Andersson's profile photo
Paloma Diaz's profile photo
ben carlos's profile photo
Adam Prew's profile photo
Knut Erik Hollund's profile photo
Education
  • Chalmers University of Technology
    Industriell ekonomi, 2003 - 2005
  • Grennaskolan
    Naturvetenskaplig, 1998 - 2001
Basic Information
Gender
Male
Birthday
November 2
Relationship
Married
Story
Tagline
Pappa till Emilia och Elin, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist samt militant köttätare.
Introduction
Pappa till Emilia och Elin, gift med +Sandra Stenvall Efraim, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist samt militant köttätare.
Bragging rights
Pappa till världens i särklass finaste små tjejer. Har svart bälte i nörderi och nästintill oöverträffad Google-fu. Har misslyckats med livsmålet "miljonär före 30" men är lika glad för det. Har skrivit 2.0 på högskoleprovet.
Work
Occupation
Systemarkitekt
Employment
  • Compiled AB
    Ägare, 2008 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Göteborg
Previously
Gränna - Halmstad - Lysekil - Boden
Simon klippte mitt hår och gav mig en trimning och rakning idag, och resultatet blev lysande. Han har gjort ett riktigt bra jobb, bättre än någon annan tror jag faktiskt, med att se både min stil och min ansiktsform. Ovanpå det så var han fruktansvärt trevlig och genuint lättpratad, och salongen har en väldigt trevlig och välkomnande atmosfär och fin inredning. Ett stort plus i kanten för väldigt bra musik som spelades ur riktigt bra högtalare på precis rätt volym.
Public - 3 weeks ago
reviewed 3 weeks ago
Jag och min fru hade tänkt boka Upper House för hennes födelsedagsmiddag, men var sent ute och det var fullbokat. Istället föll valet på Dinner 22 just runt hörnet. Det är i en helt annan prisklass och vi hade inte några referenser till stället sen tidigare, så vi kom dit utan några särskilda förväntningar. Stället imponerade dock väldigt mycket på oss, särskilt i relation till den relativt låga prisnivån. Atmosfären var väldigt mysig, och de hade vett nog att hålla musiknivån låg (även om lokalens beskaffenhet gjorde att det blev ganska stimmigt bara av folket där). Vi åt trerätters med tillhörande vinpaket. Rätterna var ganska enkla, men väldigt välkomponerade, balanserade, väl genomförda och överlag imponerande. Vinerna till var väl utvalda. Allra bäst var faktiskt servicen. Personalen, som var artig och gav ett kunnigt intryck, hade hela tiden väldigt bra koll på läget i restaurangen, och reagerade diskret och utan att störa på minsta förändring i läget vid borden. Mycket bra! Middagens höjdpunkt var tveklöst huvudrätten - en väldigt mör och fin hjortytterfilé med trumpetsvampsås och en delikat potatisgratäng späckad med ost och små fläskbitar. Det enda jag upplevde som litegranna negativt under hela kvällen är att huvudrätten, som var väldigt mäktig, var lite väl tilltagen i portionen. Det kan tyckas som en väldigt konstig sak att anmärka på, men sålänge det finns god mat kvar på tallriken kan i vart fall inte jag sluta äta av den, och resultatet var att jag kände mig lite över gränsen för nöjd efteråt. En lite mindre portion hade faktiskt gett ett bättre resultat. För den som inte tänkt äta trerätters är det såklart bara något bra. Men totalt sett tveklöst betyget 5/5 om man väger in den väldigt humana prisnivån. Det blev generösa dricks och vi kan verkligen tänka oss att komma tillbaks!
• • •
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
Det är svårt att göra det här stället riktig rättvisa med de enkla kategorier som finns för betygsättning - särskilt med de som var förvalda! Helst hade jag velat ha en egen kategori för dryck. Men jag får recensera stället som en restaurang istället - och baka in betyget för dryck i kategorin "mat"! Maten är dessutom faktiskt riktigt god och gedigen, och därtill prisvärd. För 150-200 kr får man pubmat av riktigt hög kvalitet. Viltwallenbergare, råbiff eller hamburgare som går perfekt till ölen, enkla men välkomponerade och väl utförda rätter. Och till detta dricker man såklart ÖL! Stans bästa utbud av öl. De byter fatölen väldigt regelbundet och det finns alltid massa nytt och spännande att prova. Personalen är dessutom väldigt kunnig och kan glatt hjälpa till om man vill ha lite guidning i sitt ölupptäckande. Som en bonus arrangerar de väldigt intressanta ölprovningar och speciella events då och då! På minussidan så tycker jag i ärlighetens namn inte att lokalen är särskilt trevlig alls. Den känns inte så gemytlig som man skulle önska av ett ölhak, och inredningen är mest lite allmänt nergången. Men i ärlighetens namn gör det inget! Man går dit för ölen, och man blir inte besviken!
• • •
Food: ExcellentDecor: GoodService: Very Good
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
4 reviews
Map
Map
Map
Helt galet god fudge. Så färsk, så god, så många och fantastiska smakkombinationer. Hur kan jag ge nåt annat än fem stjärnor?
Public - a year ago
reviewed a year ago