Profile cover photo
Profile photo
Danne Johansson
2,796 followers -
Strateg för nästa generations lärande. Lärare i historia och religion. Konsult inom IT i skolan.
Strateg för nästa generations lärande. Lärare i historia och religion. Konsult inom IT i skolan.

2,796 followers
About
Danne's posts

Post has attachment
Jag behöver köpa ny telefon. Alla andra i släkten kör iPhone och jag är trött på att de inte kan/vill/glömmer att installera appar så att jag kan ex. köra videosamtal med dem. Därför överväger jag att köpa en iPhone 7 plus. Hjälp mig att resonera kring detta. Jag är rädd för att jag skall lägga alla de pengarna och sedan vara konstant irriterad på att den inte är en android. Ni fattar vad jag menar?

Fakta: Pixel verkar inte dyka upp i Sverige och det är egentligen den jag vill ha. Tyvärr kan den inte heller köra ex. Facetime, men det kan jag leva med om jag har en Pixel.

Fakta: iPhone 7 plus 128GB ligger på närmare 10 papp. Svettigt...

Fakta: En ny Nexus 6p kostar ca 3500 och är i princip lika bra som iPhone 7 och har dessutom större skärm. Tyvärr går det inte att installera ex. Facetime på en Android.

Ångest...

Post has attachment
Jaha, då har mitt DNA processats av Myheritage och resultatet är inte chockerande. Till och med lite trist. Det östeuropeiska är väl det som känns mest spännande. Frågan är vad jag kan göra mer av den här datan förutom att spåra avlägsna släktingar i Norge och USA? 
Photo

Post has attachment
Att det skall vara så svårt att förstå; låt inte tränaren döma matchen. Olika roller, olika uppdrag. 

Post has attachment
Vår värld förändras och det går fort, ruskigt fort. När man studerar historien så är det lätt att uppmärksamma utveckling och förändring. Sanningen är att kontinuitet och stabilitet är det som präglar mänskligheten. Däremot så har vi ett antal utvecklingssteg som förändrat i grunden hur vi lever, interagerar och tänker om vår omvärld. Övergången till fasta jordbruk är en sådan förändring.

Vi är mitt i en sådan förändring just nu och många anar det, utan att förstå djupet av förändringen. Vi kan se det i hur politiker tar beslut och argumenterar och vi kan se det i hur vi lägger upp utbildning i olika länder. I Sverige har vi redan haft en rejäl förskjutning i det som vi kallar "arbetarklassen". I Sverige är arbetarklassen välutbildad och hade för 100 år sedan tillhört en styrande elit. Idag är lärare, ingenjörer och jurister knegare och situationen är inte permanent.

Många av jobben kommer att ersättas av robotar och artificiell intelligens. Kampen om framtidens jobb kommer att se helt annorlunda ut. Den som helt saknar utbildning kommer inte att kunna konkurrera om några jobb. De jobben har maskinerna redan tagit över. De som har en utbildning måste vara så duktiga och unika att de kan utkonkurrera artificiell intelligens. De som kommer att ha jobb är de som är med och skapar robotar och AI. Men hur länge? Redan nu finns det program som programmerar. Vilken roll kommer människan att ha i det som Marx beskriver som produktionsmedlen? Vem vet?

Den stora frågan för svensk skola; vad är det vi utbildar till? 

Post has attachment
Herre jösses vad bra det verkar! Håller alla mina tummar för att min Sony SW3 får uppdateringen. 

Post has attachment
Då var det dags för bluff och båg igen. Bolagsupplysningen är ingen myndighet. Du skall absolut inte fylla i och skicka in om du inte vill betala 4795:- 
Photo

Post has attachment
Coolt. Hade ingen aning.
Photo

Post has attachment
Tack för det svaret... (Som man frågar får man svar)
Photo

Post has attachment
Daniel Johansson är nog relativt ofta förekommande i domar. 

Post has attachment
Vissa förluster känns mer än andra. Hans Roslings bidrag till omvärlden var och kommer att fortsätta vara betydande. 
Wait while more posts are being loaded