Profile

Cover photo
Damjan Georgievski
Worked at self employed
Lived in Skopje
782 followers|80,970 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
The first successful Zero-Knowledge Contingent Payment
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Прва помош 12.јан.2015
Вечерва од 19:00 часот, хаклабот отворен за прва помош и пиење клуб мате, кафе или чај. Исто и за прва помош со Gnu/Linux, Android и друг слободен софтвер. Измеѓу може да се збори за ansi escape секвенци за терминали, git, secure chat или други муабети на с...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Нова сезона хаклаб, почнуваме денес понеделник 1.09.2014
Специјална back-to-school понуда во скопскиот хаклаб КИКА. Освен редовните Гну/Линукс и Убунту/Андроид/итн помош, заинтересираните посетители ќе може да проследат краток вовед во домашни мрежи - т.е. ќе ги објасниме основните функционалности на еден домашен...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
ППП 30.јуни.2014, 19 часот
ППП == Прва Помош Понеделник, како и секој понеделник во хаклаб КИКА од 19 часот. Некои го викаат и ГЛУПП пошто најискусните хаклабџии не знаат да инсталираат ArchLinux на UEFI систем (а и дека ГЛУПП == Гну/Линукс Убунту Прва Помош). Освен ГЛУППерди има и к...
 ·  Translate
ППП == Прва Помош Понеделник, како и секој понеделник во хаклаб КИКА од 19 часот. Некои го викаат и ГЛУПП пошто најискусните хаклабџии не знаат да инсталираат ArchLinux на UEFI систем (а и дека ГЛУПП == Гну/Линукс Убунту Прва...
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Сподели знаење: Сабота 15.03.2014
Како и обично, хаклабот е отворен од 14 до 19 часот (најмалку). Се пие кафе, чај, се јадат наполитанки (кој си донесе). Генерално се работи на идејата за world domination - така да роботи, али се пази да не станат терминатор. Други идеји добродојдени.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Слободен Софтвер се Бори Женски! - понеделник, 19 часот
Слободен софтвер -
Македонија, Бори се женски и хаклабот КИКА ве покануваат на презентација
на програми за платена пракса за жени и девојки. Во време кога
светот на технологијата е претежно окупиран од мажи, а во областите
како слободниот софтвер учеств...
 ·  Translate
Слободен софтвер - Македонија, Бори се женски и хаклабот КИКА ве покануваат на презентација на програми за платена пракса за жени и девојки. Во време кога светот на технологијата е претежно окупиран од мажи, а во областите ка...
2
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
GNU/Linux прва помош овој понеделник (13.01.2014)
По кратката пауза за време на празниците, хаклабот повторно се активира во новата 2014та. Овој понеделник стандардната прва помош за корисници на GNU/Linux оперативниот систем и неговите графички околини, но и за командно линискиот интерфејс. Поминете ќе по...
 ·  Translate
2
Vladimir Vassilev's profile photo
 
Другата седмица и в init Lab ще подновим тая практика :)
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
782 people
Darko Nikolov's profile photo
Nikola Demerdjiev's profile photo
Kristina Spirovska's profile photo
Aleksandar Topuzović's profile photo
Nikola Stojanovski's profile photo
Bagatela mk's profile photo
Stefan Miladinovski's profile photo
Goran Popovski's profile photo
Gorjan Petrovski's profile photo

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Gnu/Linux прва помош понеделнички…
Како и секој понеделник, така и овој (13.10.2014) од 19 часот, хаклабот КИКА им помага на корисниците на слободен софтвер (Linux, Android, OpenWRT) да се снајдат со почетнички проблеми, инсталации и тоа. Во меѓувреме се јадат наполитанки се пие random напит...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Програмирање и расправии: React.js vs Angular.js vs Polymer.js
React.js vs Angular.js vs Polyemer.js triple death match. Почеток  19:00 часот. Be there. Четврток, хаклаб КИКА - најбољиот хаклаб во Скопје. ps. се работи за библиотеки за пишување интерфејси и организирање на кодот во HTML/CSS/Js светот - мачно е било как...
 ·  Translate
React.js vs Angular.js vs Polyemer.js triple death match. Почеток  19:00 часот. Be there. Четврток, хаклаб КИКА - најбољиот хаклаб во Скопје. ps. се работи за библиотеки за пишување интерфејси и организирање на кодот во HTML/...
2
Aleksandar Jovanov's profile photo
 
Штета шо не можам да дојдам..
 ·  Translate
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
GNU/Linux прва помош, понеделник 10.03.2014, 19 часот
Секој понеделник во хаклаб КИКА од 19 до 21 часот, времето е резервирано за основна помош во користењето на GNU/Linux оперативните системи или друг слободен софтвер. Секако во меѓувреме може да се пие кафе, чај, да се 'ксне некоја грицка ако е останато, и д...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Четврток, нема програма
Овој четврток хаклабот е зафатен за работен состанок на Слободен софтвер Македонија и со оглед дека греењето е ограничено, нема да има простор за програмски вечери. Со програмски вечери ќе продолжиме следниот четврток, можеби со Elixir . Состаницте на 2с.мк...
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Introduction
Hackerspace in Skopje, Macedonia
Python, Erlang, ArchLinux, Awesome
Work
Employment
  • self employed
Basic Information
Gender
Male
Other names
Дамјан Георгиевски
Damjan Georgievski's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Linux
plus.google.com

Linux - doing it right

httpie - Python-powered HTTP CLI for humans
thechangelog.com

httpie - Python-powered HTTP CLI for humans

Herzel feat. Sasko Kostov - The Ritual of Rain and Thinking
www.youtube.com

Herzel - Maps And Thoughts Part 1 (FILTER031) Release date: March 28th, 2011 Genres: Electronica, Leftfield, Downtempo For fans of: Trentemo

AnySoftKeyboard - Macedonian - Android Market
market.android.com

Македонска екстензија за AnySoftKeyboard. За да работи потребно е да имаш инсталирано AnySoftKeyboard. <<>>AnySoftKeyboard:<

Getfirebug Blog » Blog Archive » Firebug 1.8.4
blog.getfirebug.com

Firebug 1.8.4. getfirebug.com has Firebug 1.8.4. This release has been also uploaded on AMO (it can take some time to pass the review proces

Well, I'm Back: Public Service Reminder For GMail Users
robert.ocallahan.org

Public Service Reminder For GMail Users. I was just reading the account of yet another victim of identity theft, whose GMail account was bro

Баба ми Трајанка: Страв и омраза!
babamitrajanka.blogspot.com

Страв и омраза! Пред некој ден, во жештините, си трчав накај ридјето кучковски, кога едно старче што секојдневно ме поздравува со дигање на