Profile cover photo
Profile photo
Cik Tie
1,347 followers -
Permudahkan dan jangan susahkan
Permudahkan dan jangan susahkan

1,347 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Selesai Sudah Majlis APC Tahun Ini
Alhamdulillah, selesai juga majlis APC tahun ni. Kalau tahun sebelum ni buat dekat dewan dalam kem tapi kali ni dapat peluang buat kat hotel. Oklah sikit semua alatan tak perlu cari kat luar kan 😆😆. Persiapan dewan Tahniah pada semua penerima Apc, penerim...

Post has attachment
Public
Harga Minyak 10 - 16 Ogos 2017
Naik lagi !! Bila turn nak turun..turun..dan turun ni hmm tak isi kang tak bergerak pula. Tapi kalau berterusan camni 😭😭😭 apa nak dikatakan lagi, terpaksa la juga terima. Bising² pun bukan boleh buat apa pun 😥 Sikit² pun dalam yang sikit² itulah yang ja...

Post has attachment
Public
New Cadbury Coklat Oreo
Sedap juga coklat Cadbury yang baru ni. Dah hampir 3 minggu dah beli dan tersimpan elok dalam peti ais ni, baru sekarang ada mood nak makan. Inipun share gan budak kecil sorang ni tapi tak sempat lak nak snap gambar budak ni makan coklat ni.. Coklat Cadbury...

Post has attachment
Public
Transaksi Pengeluaran & Simpanan Tidak Memerlukan Borang Di Tabung Haji
Transaksi Pengeluaran & Simpanan Tidak Memerlukan Borang Di Tabung Haji | Mesti ramai yang dah tahu pasal ni kan?? Hikhik..mesti ada yang gelak kan baca tajuk entry kali ni. Yalah ciktie jarang² pergi tabung haji. Buat apa² transaksi lagi la tak.. Itu yang ...

Post has attachment
Public
Cik Tie commented on a post on Blogger.
Alhamdulillah.. Seronoknya kalau dapat buat korban setiap tahun. Semoga rezeki tetap ada in shaa Allah

Post has attachment
Public
Selamat Hari Pahlawan
Sejak dah melangkah ke alam pekerjaan ni ciktie rasa cam dah lama tak dengar orang minta sumbangan sempena hari pahlawan.. #jangankecam Bukan nak gtau ciktie ni pemurah ke apa.. Cuma yalah dah lama sangat rasanya tak dengar certa. Mungkin ciktie yang tak be...

Post has attachment
Public
Line Internet Tak Ada
Alaaahhh..line internet kat office k.o lagi la. Dah seminggu lebih-lebih dah camni 😢😢 sedih la camni nak buat kerja pun tak best walaupun masih ada 1 pc ni internetnya masih boleh digunakan. Nasib baik juga komputer tu tak guna line office ni. Kalau tak l...

Post has attachment
Public
Tips Sedapkan Acuan Kastad
Dah boleh makan dah hikhik Ni kali ke-2 ciktie buat puding ni dalam minggu ni je. Gara² terbuat dan bawa mai office hari tu. Lupa nak tinggalkan sikit kat rumah hari tu. Tapi sebenarnya bukan lupa..memang pisah tak moh tinggalkan hehe. Biasa buat kat rumah ...

Post has attachment
Public
Spicy Korean Burger Jom
Berjaya juga dapatkan burger korea hari ini. Lunch semalam ianya dah sold out. Ini pun nasib baik office mate keluar lunch tadi..dialah  yang tolong belikan burger ni. Tapi tak aci lahh ciktie punya burger ni je dia punya siap gan air lagi 😩😩 #orangdahtol...

Post has attachment
Public
Tutorial Blog Masukkan widget Live Traffic Feed
Yeaaa..akhirnya dapat juga ciktie masukkan widget Live Traffic Feed dalam ni. Dah lama cuba masukkan tapi hari ni baru dapat. Alhamdulillah !! Berkat hari jumaat kot kan hikhik. Sabar je lahhh sebenarnya dulu² dah buat..dah jadi dah pun tapi tah camne meman...
Wait while more posts are being loaded