Profile cover photo
Profile photo
POL CREVIS
4 followers -
Pol CREVIS - Centru de excelență
Pol CREVIS - Centru de excelență

4 followers
About
Posts

Post has attachment
Activitățile de dezvoltare experimentală derulate de specialiștii INSOFT Development & Consulting au condus la realizarea unui prototip de platformă inovativă, dedicat monitorizării infrastructurilor critice.

Prototipul permite cuantificarea modificărilor de structură apărute la anumite obiective izolate din infrastructurile critice, contribuind, astfel, la reducerea riscului de producere a unor accidente grave, cu impact major asupra cetățenilor și mediului înconjurător.

Pentru mai multe detalii click aici: http://www.crevis.ro/articol/inovatie-si-competitivitate 

Post has attachment
Lucrare științifică realizată în cadrul proiectului Pol CREVIS – premiată în cadrul Conferinței internaționale privind e-sănătatea și Bioingineria.

Un grup de lucru din cadrul echipei mixte de cercetare (formată din echipele partenerilor de cercetare Universitatea Politehnică București, Wing Computer Group şi Asesoft Internaţional precum şi din specialiști proprii ai beneficiarului ASESOFT Technologies) a sintetizat o parte din rezultatele obținute în cadrul proiectului Platformă de bio-monitorizare a parametrilor vitali în operarea infrastructurilor critice”, într-o comunicare științifică prezentată la cea de-a 5-a ediție a Conferinței Internaționale privind e-sănătatea și Bioingineria – EHB 2015.

Valoarea rezultatele obținute în procesul de cercetare şi prezentate în lucrare a fost recunoscută şi apreciată de comitetul internațional de evaluatori. În consecință, lucrarea a obținut Mențiunea specială dedicată Tinerilor Cercetători.

Mai multe detalii aici: http://www.crevis.ro/articol/lucrare-științifică-realizată-în-cadrul-proiectului-pol-crevis

Post has attachment
APTUS Software, beneficiar al proiectului „Realizarea unei platforme tehnologice inovative bazată pe aplicații de realitate virtuală pentru siguranța și protecția personalului din infrastructurile critice”, cod SMIS 50433 a finalizat la sfârșitul lunii octombrie 2015 etapa de Dezvoltare experimentală din cadrul proiectului.
Mai multe detalii aici: http://www.crevis.ro/articol/platformă-tehnologică-inovativă-bazată-pe-aplicații-de-realitate-virtuală-dezvoltată-în

Au debutat operațiunile de montare și în scurt timp se va finaliza instalarea cubului de realitate virtuală, în centrul de cercetare-dezvoltare CREVIS. Cubul pentru realitate virtuală cu imersie este o soluție complexă dedicată instruiri specialiștilor și monitorizării de la distanță a infrastructurilor critice. 
Cubul este un sistem de tip „CAVE” (Cave Automatic Virtual Environment), care este în prezent unul dintre cele mai performante sisteme de vizualizare tridimensională (3D), îmbunătățind semnificativ modul în care utilizatorii pot vizualiza, naviga și interacționa în mediile virtuale.
Mai multe detalii aici: http://www.crevis.ro/articol/cel-mai-modern-sistem-de-realitate-virtuală-este-instalat-în-centrul-de-excelență-crevis

Post has attachment
În perioada 15-16 octombrie 2015, la expoziția internațională „Inno-tech Expo” din Polonia, specialiștii din cadrul Polului de Competitivitate CREVIS prezintă rezultatele obținute din activitățile de cercetare-dezvoltare derulate în cadrul proiectului „Realizarea unei platforme tehnologice inovative bazată pe aplicații de realitate virtuala pentru siguranța și protecția personalului din infrastructurile critice”.
Photo

Participăm la Târgul Tehnic Internațional București (TIB), ce se desfășoară în perioada 14-17 octombrie.
Vă așteptăm la Romexpo, în Pavilionul A la standul A314.

Post has attachment
Pe fondul dezvoltării accentuate a tehnologiilor specifice telemedicinei, unul din segmentele importante ale ingineriei medicale este cel al producției de servicii și echipamente specializate pentru managementul stării de sănătate a persoanelor.
Prototipul inovator creat de compania ASESOFT Technologies, în cadrul proiectului „Platformă de bio-monitorizare a parametrilor vitali în operarea infrastructurilor critice” ce face parte din Polul de Competitivitate CREVIS, reprezintă o soluție de obținere în timp real de date medicale și de monitorizare automată a parametrilor care definesc starea de stres și de sănătate a persoanelor care operează infrastructuri critice.
Pentru mai multe detalii vizitați: www.crevis.ro.

Prototipul inovativ creat de compania Sunsmart Integrare IT, în cadrul Polului de Competitivitate CREVIS, dezvoltă o tehnologie de distribuire de informații vizuale suplimentare către echipe de mentenanță sau intervenții, prin intermediul unor ochelari individuali AR (augmented reality), care să permită membrilor echipelor de intervenție o mai bună operare a instalațiilor, vizualizarea mai rapidă a pericolelor în intervenții și timpi de răspuns îmbunătățiți față de operarea normală.

În perioada 22-24 septembrie 2015, la târgul internațional „Scandinavia's Technology and Industry Expo”, specialiști din cadrul Polului de Competitivitate CREVIS au prezentat rezultatele obținute din activitățile de cercetare-dezvoltare derulate. În cadrul evenimentului a fost prezentat prototipul rezultat în cadrul proiectului „Platformă de bio-monitorizare a parametrilor vitali în operarea infrastructurilor critice”.

Prototipul revoluționar: „Platformă tehnologică inovativă de realitate augmentată (AR) pentru inspecții, mentenanță și service în teren la infrastructuri critice” este promovat în cadrul evenimentului IEAS (International Electric & Automation Show) ce se desfășoară în perioada 08 – 11 septembrie 2015 la Palatul Parlamentului din București.

Mai multe detalii aici: http://www.crevis.ro/articol/primul-prototip-inovativ-realizat-în-cadrul-proiectului-polului-crevis-prezentat-la-ieas
Wait while more posts are being loaded