Shared publicly  - 
 
Wat te doen bij pluizend haar

Pluizend haar ontstaat door droog en/of beschadigd haar. Navolgend is beschreven wat de mogelijke oorzaken van pluizend haar zijn en wat je eraan kunt doen om het te voorkomen.

Teveel warmte toevoeren

Door het verkeerd gebruik van een stijltang en een te hete föhn kun je je haar beschadigen. Een te warme stand droogt je haar eveneens uit waardoor het kleur en glans verliest. Gebruik daarnaast bij het wassen niet al te warm water.

Haarverzorgingsproducten met alcohol

In sommige haarverzorgingsproducten zit alcohol. Alcohol droogt je haar uit waardoor het pluizen kan worden veroorzaakt. Het is dus raadzaam producten zonder alcohol te gebruiken.

Kunststof kammen en borstels

Gebruik bij voorkeur geen plastic kammen en borstels. Deze maken je haar statisch en daardoor kan het gaan pluizen. Gebruik daarvoor een borstel met natuurlijk haar en een kam van kunsthars of hout. Deze verwijderen klitten zonder het haar statisch te maken.

Bij droog haar niet borstelen of kammen

Pluizend haar werk je in de hand door het haar te borstelen en kammen als het droog is. Het is veel beter om je handen erdoorheen te halen, erin te knijpen en het te kneden.

Pluizen door statisch haar

Statisch haar ontstaat onder invloed van droge lucht (verwarming) en de wrijving van synthetische of wollen kleding die over het hoofd worden getrokken. Hoe droger de haarschacht is, hoe meer het haar zal “springen.”

Het is dus van belang dat het haar niet droog is. Het regelmatig hydrateren helpt tegen droog haar. Voor elke haarlengte geldt dat het regelmatig gebruiken van een haarmasker of verzorgende olie droog en dus pluishaar voorkomt. Daarnaast zijn voor de haarverzorgingsroutine goede en verzorgende producten nodig. Dat begint met een goede shampoo, een conditioner, een leave-in conditioner en eventueel een extra glansspray.
Translate
1
Add a comment...