Profile cover photo
Profile photo
Costin Andrieș
1,865 followers
1,865 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Anca Cernea a scris un articol cu tot ce trebuie sa stie cineva ca sa nu devina victima unei megacampanii de fake news si sa se faca de rusine cand vorbeste despre Brazilia si Bolsonaro.

"Victoria lui Bolsonaro se datorează reconquistei culturale a Braziliei, în care cel mai mare merit îi revine unui singur om, aceluiași Olavo de Carvalho, care de decenii scrie, ține cursuri, conferințe, înfruntând de unul singur minciuna, prostia și reaua-credință ce păreau invincibile, deschizând ochii generațiilor de brazilieni și formând o nouă elită intelectuală – într-o țară cât un continent în care, practic, domnea cu totul marxismul cultural. Nu întâmplător, în toate protestele anticomuniste din Brazilia din ultimii ani, la care participă milioane de oameni, adesea întâlnim sloganul „Olavo tem razão”, „Olavo are dreptate”.

Minimumul ce trebuie spus despre campania electorală din Brazilia 2018 este acesta:
Bolsonaro l-a învins pe Haddad în ciuda tentativei de asasinat căreia candidatul PSL, care deja conducea detașat în toate sondajele, i-a fost victimă în plină campanie, supraviețuindu-i printr-o minune, mai bine zis, printr-o serie de minuni.

Evident, în aceste condiții, candidatul nu și-a putut duce mai departe, personal, campania. Mitingurile electorale au continuat însă, cu și mai mare determinare, la ele participând doar candidatul la postul de Vicepreședinte, Generalul Mourão, și fiii lui Bolsonaro – primii trei fiind și ei foarte activi în politică: respectiv Eduardo, avocat, polițist, deputat în Congresul Federal pentru São Paulo (deputatul cel mai votat din istorie), Flávio, avocat, deputat statal pentru Rio de Janeiro și Carlos, inginer, ales local municipal la Rio de Janeiro.

Tentativa de asasinat împotriva lui Bolsonaro face ca victoria lui să nu fie doar neobișnuită, ci unică în istorie. Deși inițial în presa braziliană și mondială s-a relatat câte ceva, peste acest eveniment central al campaniei, ca și peste făptaș, Adélio Bispo de Oliveira, s-a așternut imediat, ca prin farmec, ceața grea a tăcerii și a uitării."
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Ilustrate în imaginea de mai sus sunt idealurile Revoluției Franceze și ale lumii moderne în general – libertate, egalitate și fraternitate. Observați cu atenție cum își manifestă atributele de căpătâi. Libertatea se lasă pradă dorințelor. Egalitatea împarte ce are. Fraternitatea privește cu grijă frățească. Și toți sunt idioți.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
In loc sa o combata, espertzii pe spatii estice si propaganda ruseasca de la noi, din RM si de aiurea - ii sufla in panze cat ii tin plamanii.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
„Știu că e partenerul nostru strategic [cu SUA n.e.]… dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană?”, spune Renate Weber, membru al Parlamentului European din partea ALDE, într-un interviu acordat recent pentru QMagazine, lui Bogdan Duca, autor sputnik.md, site-ul oficial al propagandei guvernamentale rusești în limba română.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded