Shared publicly  - 
 
Billig link building
Har netop brugt en hel del timer for en ny kunde, der i foråret faldt for fristelsen til at tage imod en omgang billig link building fra et dansk firma. Og det VAR billigt.

Det foregik ved, at firmaet så satte nogle indere til at skrive og publicere artikler på sites uden relevans - og ikke fra ét eneste dansk site.

Besparelsen?
Nu kan kunden så nyde frugterne af besparelsen på den udførte link building: Sitet er ekstremt Penguin ramt og raslet far top 5 placeringer om på side 14 og bagud.

Nu forestår en proces med fjernelse og derefter Googles nye disavow tool i et forsøg på at komme tilbage. Ellers hedder det nyt domæne og forfra.

Kundens tab pr. uge efter droppet er opgjort til mindst 30.0000 kroner - målt ved at se nedgangen i salg efter derankingen. Det er altså 120.000 kr. om måneden i tab.

Måske værd at tænke over, når der skal overvejes tilbud på link building fra forskellige leverandører? 
Translate
18
8
Jimi Hove's profile photoThomas Rosenstand's profile photoJesper L. V. Jacobsen's profile photoThomas Frost's profile photo
11 comments
Translate
 
Håber at mange af mine konkurrenter vil tage imod det tilbud ;-)
Translate
 
Det er den samme historie om igen. Kvalitet og pris hænger sammen
 
Med risiko for at blive upopulær, så er de dælme ikke uden skyld selv. Hvis man tjener så meget på SEO at man taber 30.000 pr. uge hvis man falder, så er man sgu heller ikke særlig smart hvis man køber discount linkbuilding.

Hvorfor spare på noget så vigtigt, hvis man allerede tjener så meget.

Jeg forstår det ikke.
Translate
 
Fair argument +Thomas Frost .. men den slags linkbuilding har jo virket fint tidligere. Og man kan ikke forvente at alle firmaer følger med i Google`s opdateringer. Ansvaret ligger hos seobureauet ( eller hvad de kalder sig ). Jeg tror ikke de sparer, men ved sikkert ikke hvad alternativet er. Os alle her ville ikke spare, og slet ikke som Google har udviklet sig, men for ikke så længe siden kom vi alle langt med skodlinks. At vi så også forstod meningen med de gode links er anden sag, men altså for ikke så lang tid siden kunne man fandme ranke godt , i svære brancher, på masser af skodlinks.

Det er en pissesvær situation for de implicerede firmaer, følger seobureauet op på Google opdateringer eller ej ? Hvordan skal de tjekke og verificere om de gør det ? Det er et spørgsmål om troværdighed, og den har notorisk altid svære vilkår her i livet :)
Translate
 
Delvist enig +Jimi Hove og jeg kunne have min mistanke om, om ikke sådan et konsulentbureau kan afkræves erstatning. Hvis der kan bevises økonomisk tab er den del let, hvis der samtidig kan påvises ond vilje (leverandøren vidste bedre besked, men solgte alligevel det dårlige produkt), så kan man som jeg har forstået erstatsreglerne, idømmes et ikke uvæsentlig erstatsningskrav - også selvom man fraskriver sig ansvar i sine forretningsbetingelser.

Dog synes jeg samtidig, at enhver indkøber selv har et ansvar for at undersøge hvad de køber. Særligt når man selv er ude på dybt vand hvad angår det man køber.
Skulle jeg fx bygge et hus, ville jeg sikre mig at have nogle rådgivende ingenører/arkitekter på den ene side af bordet og entreprenøren på den anden side.
Hvis en virksomhed tjener stort på deres placeringer i Google, så er det ekstremt dårlig ledelse ikke at have en uvildig rådgiver til at vurdere en handling som kan påvirke en stor del af omsætning.
Translate
 
Det giver jeg dig helt ret i +Nicolai Lønne . Nu er markedet bare sådan indenfor seo, at det har været sådan lidt wild west i al tid. Uden garantiordninger og uden alt for mange som udelukkende arbejder som uafhængige rådgivere. Man kan jo ikke være uafhængig, hvis man selv vil sælge sin seo, eller der bare er mistanke om at det er det som man vil. Men at det er det som der skal til, er der ingen tvivl om. Og det er et marked som bare venter på at blive samlet op. Uafhængig seorådgiver
Translate
 
+Thomas Frost En køber har ALTID et ansvar for at sætte sig ind i muligheder og tilbud - der er vi helt enige. Problemet i denne sag er, at opgaven er solgt på trods af, at alle burde vide, at det er en katastrofal metode. Og så er det altså mere bureauets ansvar - synes jeg.
Translate
 
Da jeg drev min families trykkeri jokede vi altid med reklamebureauerne når de blev ved med presse prisen. De fik en mulighed for at vælge 2 parameter og vi bestemte så over det tredje.
Der var disse 3
1) pris
2) leveringstid
3) kvalitet

Nok en joke, men der er en sandhed i det som kan bruges på stort set alt også link building


Translate
 
+Thomas Rosenstand Ja jeg er enig i det mere er SEO-firmaets ansvar end købers, men det ændrer dog ikke på den her tendens til at brokke sig over man bliver snydt, når alt peger på man bliver snydt og man ikke selv undersøger noget.

Hvis man køber discount, får man oftest discount.

+Jimi Hove Måske der er et marked for uafhængige SEO-rådgivere, men problemet er jo at dem der køber discount, netop ikke vil betale det tingene koster.
Translate
Add a comment...