Profile cover photo
Profile photo
Club Cosmos
5 followers -
Sveriges äldsta aktiva Science Fiction förening
Sveriges äldsta aktiva Science Fiction förening

5 followers
About
Posts

I sista sekunden och utan marginal - men här kommer iallafall en notis om årsmötet imorgon!

I år är mötet flyttat till restaurang Golden Days (Södra Hamngatan 41), men tiden är fortfarande kl. 19:00, sällskapet detsamma och dagordningen oförändrad. Det kan dock hända att klubben inte bjuder på räkchips i år, men vi får se om det står några alternativ att finna.

Vi ses där!
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Ett nytt nummer av Brev från Cosmos är publicerat! Novelltidskriften Brev från Cosmos - ihopsatt av entusiastiska medlemmar av Club Cosmos är detta någonting att läsa för alla som vill hålla kolla på svensk fantastik.

I det fjärde numret återfinns noveller av +Gustaf Hagel, Eva Holmquist, MattiasKuldkepp och +Patrik Centerwall och förutom detta en essä om rymdresor, en intervju med Fia Karlsson och flera recensioner.

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Nu är det årsmöte på gång - som vanligt håller vi årsmötet på restaurang Tai Shanghai och förutom själva årsmötet - vilket beräknas ta mellan 14 och 21 minuter - intas även en stadigare måltid (frivilligt) och den gemytliga stämningen insups (obligatoriskt).

Vi ses i framtiden - på Club Cosmos årsmöte!
Add a comment...

Post has attachment
Nu är det jul igen! Inte riktigt än kanske, men snart iallafall och det betyder att vi ytterligare befäster den numer väl etablerade julbordstraditionen. Vi träffas kl. 13:40 vid Lejontrappan för det sedvanliga avnjutandet av skumma tomtar, glödgade drycker och pepprade kakor. Anmäl senast den 9:e december till info@clubcosmos.net.
Add a comment...

Post has attachment
Noveltävling!

Club Cosmos anordnar novelltävling — vare sig den första eller (vad vi vet) den sista, men helt klart den senaste. Förutom ära och berömmelse (som om det inte vore nog) kommer även de tre bästa bidragen att belönas med helt obetydliga och mer materiella utmärkelser i form av pengar.

Sätt igång och vässa tangentborden, för sista dagen för inlämning av bidrag är 1:a december.
Add a comment...

Post has attachment
Nu finns filmen om Confetti - 2014 års jubileumskongress tillgänglig på Club Cosmos webbsidor. Bättre sent än aldrig heter det ju och även om det blev lite sent så finns den nu att beskåda för alla som vill se den (även om den är brutalt konverterad till webb-vänlig storlek).

Filmen är gjord av Sven-Arne Andréasson.
Add a comment...

Post has attachment
Club Cosmos håller återigen picknick - den traditionella picknicken infaller som traditionen bjuder på traditionell plats, tid och sätt. Kom dit med glatt humör och så mycket (eller lite) picknickmat ni vill. Vi umgås, dryftar Science Fiction, dricker, äter och har det bra.

Vi syns där!
Add a comment...

Post has attachment
Brev från Cosmos är en novelltidskrift som Club Cosmos är intergalaktisk gudmor till. Första numret innehåller fem spännande noveller på temat robotar och artificiell intelligens av fem svenska författare.

Öppna ditt Brev från Cosmos redan idag!
Add a comment...

Post has attachment
Nu i november (den 6:e för att vera mer precis) så kommer Ken MacLeod att vara på Göteborgs stadsbibliotek - missa inte detta!

Lite senare - den 18:e november kommer Martin Andersson att hålla låda om Lovecraft kl. 18:30, även det på stadsbiblioteket och ett datum väl värt att boka i kalendern redan nu.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded