Profile cover photo
Profile photo
Clinica Doctor Cărăuleanu
37 followers
37 followers
About
Posts

Post has attachment
LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STIE ORICE FEMEIE DESPRE CHISTURILE OVARIENE

Chisturile ovariene se formeaza pe ovar, ca parte a procesului normal de ovulatie. Ele sunt in general inofensive si nu prezinta niciun fel de simptome. Prezenta chisturilor este detectata, de obicei, la examenul ecografic.

Afla ce dosebiri exista intre diferitele tipuri de chisturi, cum le poti trata pe cele care pun probleme si care sunt metodele de prevenire a formarii lor.

Citeste mai departe: http://drcarauleanu.ro/ginecologie/lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stie-orice-femeie-despre-chisturile-ovariene/

Post has attachment
NAŞTEREA NATURALĂ DUPĂ CEZARIANĂ
Nașterea, punctul culminant al sarcinii, este momentul așteptat cu nerăbdare și, în același timp, cu emoție și teamă de viitoarea mămică. Când, unde și mai ales cum sunt întrebări la ordinea zilei pe măsură ce termenul se apropie. Naștere naturală sau cezariană? Naștere naturală după operația cezariană sau a doua cezariană? Femeia de azi are posibilitatea de a opta, iar în prezent, din ce în ce mai multe femei care au născut prin cezariană doresc să nască al doilea copil natural. Lucrurile au evoluat, iar paradigma „odată cezariană, întotdeauna cezariană” a rămas de domeniul secolului trecut.
Citeste tot articolul:
http://drcarauleanu.ro/nastere/nasterea-naturala-dupa-cezariana/

Post has attachment
Ce trebuie sa stim despre Chlamydia
Infectia cu Chlamydia se transmite prin contact sexual, de aceea, orice persoana care are o viata sexuala activa trebuie sa fie informata despre aceasta.
Lasata netratata, poate avea consecinte dintre cele mai neplacute pentru sanatate.
La femei, simptomele sunt scurgerile vaginale care au un...
Citeste tot articolul: http://drcarauleanu.ro/ginecologie/ce-trebuie-sa-stim-despre-chlamydia/

Post has attachment
CUM POT FI EVITATE SI TRATATE PROBLEMELE MENSTRUATIEI ANORMALE?
Cele mai multe femei au perioade menstruale care dureaza de la 4 pana la 7 zile. Menstruatia unei femei are loc, de obicei, la fiecare 28 de zile, dar ciclurile menstruale normale pot varia de la 21 pana la 35 de zile.
http://drcarauleanu.ro/ginecologie/cum-pot-fi-evitate-si-tratate-problemele-menstruatiei-anormale/

Post has attachment
De ce intarzie menstruatia?

Menstruatia poate sa intarzie pe fondul mai multor factori, in afara de instalarea unei sarcini. Absenta menstruatiei este denumita medical amenoree si este diagnosticata atunci cand scurgerile menstruale normale nu apar timp de trei luni consecutiv.

Menstruatia mai poate fi neregulata, in special in primii ani de la prima sangerare in perioada pubertatii si in perioada anterioara menopauzei.

Citeste mai departe: http://drcarauleanu.ro/ginecologie/de-ce-intarzie-menstruatia-2/

Post has attachment
CUM SA VA PREGATITI FIICA PENTRU PRIMA MENSTRUATIE

Pregatirea fetelor pentru prima menstruatie (menarha) poate face diferenta intre o perceptie sanatoasa asupra propriului corp si o imagine negativa legata de acesta si procesele sale fiziologice firesti.

Majoritatea fetelor au prima lor menstruatie la varsta de 12 ani, insa ciclul menstrual poate sa inceapa chiar si de la 8 ani.

O discutie corecta intre parinti si fiicele lor despre aceasta schimbare importanta asigura o tranzitie lina catre pubertate.

Citeste mai departe: http://drcarauleanu.ro/ginecologie/cum-sa-va-pregatiti-fiica-pentru-prima-menstruatie/

Post has attachment
GHIDUL MEU DE SANATATE INTIMA

Fiecare femeie isi doreste sa traiasca din plin si sa se bucure de tot ce viata are sa-i ofere mai frumos.

Ne dorim sa fim iubite, sa fim parte a unui cuplu sau sa avem o familie fericita, o cariera de succes, ne dorim sa fim libere, sa experimentam, sa ne simtim bine si sa aratam superb in fiecare zi.

Uneori, insa, confortul vietii noastre are de suferit atunci cand sanatatea intima ne este afectata si, in acelasi timp, de ingrijorarea care vine odata cu intrebarea “Ce ar putea sa fie?”.

Citeste mai departe: http://drcarauleanu.ro/ginecologie/ghidul-meu-de-sanatate-intima/

Post has attachment
ECHILIBRUL HORMONAL, FACTOR DECISIV IN COMPORTAMENTUL DE ZI SI STAREA DE SANATATE

Hormonii sunt substante biochimice secretate de glandele endocrine sau de alte tesuturi, care transmit informatii de la un organ sau tesut la altul, stimuleaza si coordoneaza activitatea anumitor organe sau a intregului organism.

De hormoni auzim mai des la adolescenta, cand organismul trece prin niste schimbari majore care starnesc o adevarata revolutie in organism si comportament.

Se da vina pe hormoni atunci cand femeia are o dispozitie schimbatoare, mai ales in perioada delicata a lunii.

Adesea se uita ca de fapt hormonii sunt de fapt o prezenta constanta in viata nostra, ca au un echilibru delicat si orice perturbare a acestui echilibru poate produce tulburari serioase. Revolutia hormonala continua de-a lungul vietii noastre si se manifesta prin diverse schimbari.

Citeste mai departe: http://drcarauleanu.ro/ginecologie/echilibrul-hormonal-factor-decisiv-in-comportamentul-de-zi-si-starea-de-sanatate/

Post has attachment

Post has attachment
„A DOUA OPINIE“ PROTEJEAZĂ PACIENTUL ȘI MEDICUL DE DEZILUZII

A doua opinie protejează pacientul de deziluzii, dar și medicul. Nu este greu de practicat această procedură. În multe situații când se iau ­decizii cu impact medico-legal se constituie comisii, în care mai mulți ­analizează și dau verdict. Nu este deloc exagerat a crea aceasta cultură a ­evaluării ­multiple pentru cazurile care vor avea un tratament mai special (care implică riscuri mari, contraindicații, reacții adverse semnificative: ­chirurgie, radioterapie etc.) sau pentru cei nehotărâți.

Citeste mai departe: http://drcarauleanu.ro/ginecologie/a-doua-opinie-protejeaza-pacientul-si-medicul-de-deziluzii/
Wait while more posts are being loaded