Profile

Cover photo
CikNis Annisabiz
Works at SUTRA
Attended SMAH Ipoh
Lived in Penang
7,235 followers|1,368,093 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

CikNis Annisabiz

Shared publicly  - 
 
Kadang-kala memang tak dapat nak elak benda-benda macam ni. Tapi dengan fikiran jelas, senang je kita nak atasi…Saksikan.
1

CikNis Annisabiz

Shared publicly  - 
 
Syukur dapat bantu ibu menjalankan ibadah korban di Kemboja.

Mudah saja. Semuanya di hujung jari.
 ·  Translate
Ini berita baik buat semua yang merancang untuk melakukan ibadat korban tahun ni atau tahun-tahun berikutnya…
1

CikNis Annisabiz

Shared publicly  - 
 
Nak mencuba produk semulajadi untuk Sabun Mandian Badan? Cubalah Sutra FIG Exfoliating Body Wash
'Body wash' yang dikeluarkan oleh SUTRA adalah satu kombinasi terbaik dengan menggunakan ekstrak buah Tin dan juga Minyak Pati Lemon untuk membersihkan badan di samping memberi rasa kesegaran dan juga melembutkan kulit. Buah Tin ini mengandungi anti oksidan...
 ·  Translate
'Body wash' yang dikeluarkan oleh SUTRA adalah satu kombinasi terbaik dengan menggunakan ekstrak buah Tin dan juga Minyak Pati Lemon untuk membersihkan badan di samping memberi rasa kesegaran dan juga melembutkan kulit. Buah Tin ini mengandungi anti oksidan yang tinggi, Vitamin A, C, B1, ...
2

CikNis Annisabiz

Shared publicly  - 
 
❤️Set Romantika SUTRA❤️
____________________
MPS Pandan RM20
Aura 7 Spray RM50
BO Romance RM35
MO Sensual RM20
SG Serenity RM30
FM RM25
_________________________
Harga Biasa : RM180

❤️🌟Harga Promosi : RM170
❤️🌟+ Kupon Diskaun 10% : RM153

#weddingGift #hantaranKahwin  #setRomantikaSutra   #sutraAnnisabiz  
 ·  Translate
Salam semua… Set Romantika Sutra sesuai untuk hantaran kahwin | CikNis teruja pula nak war-warkan Set Romantika SUTRA sempena majlis-majlis kahwin yang bakal berlangsung di mana-mana serata pelusuk Malaya ni… Sekarang ni musim kahwin tak kira hujung tahun dah kan betul tak kawan².
1

CikNis Annisabiz

Shared publicly  - 
 
Assalamualaikum dan Salam sejahtera Anak saya dah lebih empat tahun menjadi pelajar Madrasah An-Nuur Kesang Laut Muar. Saya mengenali Madrasah ini apabila di hubungi oleh Tuan Mudir Ustaz Effendi setelah membaca artikel lawatan team eQurban ke cawangan Madrasah An Nuur Kemboja. Daripada perkenalan ini saya menjadi rapat dengan Tuan Mudir sehingga membawa kami mengembara beberapa lokasi dunia bersama. Madrasah Tahfiz An Nuur mempunyai beberapa a...
1

CikNis Annisabiz

Shared publicly  - 
 
Kisah teladan iktibar yang menyentuh jiwa
 ·  Translate
1

CikNis Annisabiz

Shared publicly  - 
 ·  Translate
Salam semua… hai ! Ermm lama sebenarnya CikNis 'berhutang' dengan diri sendiri nak belanja pembaca² semua testimoni sendirian berhad selepas menggunakan salah satu produk hot aromaterapi Sutra, iaitu Sutra Sinus Away Pillow Spray. Korang biasa kena selsema? Tentulah kan… Resdung?
1

CikNis Annisabiz

Shared publicly  - 
 
#madahCinta #love   #cinta   #adaApaDenganCinta  

Saya suka tengok rambut awek saya…
Cantik betol… Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung…
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak….
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever
 ·  Translate
1
Story
Tagline
i'm just a plain jane... but i have wonderful people around me. alhamdulillah :)
Introduction
A lady, a Wifey, A Mummy (of 7 cute soleh/solehah kidz), a Mom Blogger a.k.a Makcik Blogger comeyy :p ... also a WAHM (work at home mom - ada biz online)

Luv blogging, internet surfing, Home DECOR, Pinterest, etc.

Owner of blog: http://ummihanie.com

Owner of biz site: http://annisabiz.com.my => moh shopping!!

and many more... ;)
Bragging rights
mom blogger, wahm, surirumah sepenuh masa, online biz, soho biz mom
Education
  • SMAH Ipoh
    1997 - 2001
Basic Information
Gender
Female
Collections CikNis Annisabiz is following
View all
Work
Occupation
fulltime housewife n still learning how to be a gud WAHM or SOHO mom
Skills
Wordpress blog, Opencart e-commerce, Copywriting beginner
Employment
  • SUTRA
    Agent, 2016 - present
  • Annisa Resources [PG 0313831-M]
    CEO & Founder, 2013 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Penang - Parit Buntar
CikNis Annisabiz's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Kisah INSPIRASI 4 : Cicak yang Pekak
aromaterapisutraperlaking.blogspot.com

Bismillahirrahmanirrahim ... INSPIRASI JUMAAT kembali lagi pada hari Jumaat yang mulia ini . Sudah bersedia untuk get inspired ? :) Let's ge

Soccer 2017 – Android Apps on Google Play
market.android.com

Realistic and addictive pure football. With Soccer 2017 you're going to have fun with the most real experience of playing live football. Fre

Pindah rumah & komisen JDR lagi
ummihanie.com

Salam, Kami sedang dalam fasa sibuk nak berpindah rumah. Rumah yang kami duduki sekarang ni, hampir masuk 7 tahun. Muda sikit dari usia anak

[PRE ORDER] iPad Islamic/Arabic Learning for KIDS
clothesandtoysforkids.blogspot.com

iPad Islamic/Arabic Learning for KIDS Price: RM35 Deposit: RM20 per piece Details (in Bahasa Malaysia): Fungsi : 1.Belajar Kalimah Syahadah,

Frozenland! 2014 Hot Baby girls Anna and Elsa Frozen dresses
clothesandtoysforkids.blogspot.com

Frozenland! 2014 Hot Baby girls Anna and Elsa Frozen coronation party princess dresses for Christmas,Winter Kids clothings. ALL available fo

Nursing Cover: Nursing Ponchos
pinkmuslimahstore.blogspot.com

Salam, Aktiviti penyusuan seharusnya tidak memalukan mana-mana ibu pun jika semua individu berfikiran terbuka. Akan tetapi, untuk memberi ra

Taklimat GST oleh KDRM | Persatuan Usahawan Internet Malaysia
puim.my

Pada 14 November yang lepas, AJK Persatuan Usahawan Internet (PUIM) telah menghadiri satu sesi taklimat berkaitan Goods and Services Tax (GS

Kisah kumar yang memberi motivasi
www.eizil.com

Kisah Kumar si pencuci kereta untuk dijadikan motivasi dan teladan, tiada sebab kenapa kita tidak boleh berjaya, usaha yang berterusan dan n

Tips Produk - Tips dan cara mengambil gambar produk
leharmoniestudio.com.my

Tutorial dan tips ini bertujuan membantu usahawan mengambil gambar produk secara professional dengan kos yang rendah tanpa mengupah jurufoto

Annisa Biz
www.pinkmuslimah.com.my

Memulakan online bisnes kami pada 2010, kini dengan pelbagai jenis/design pakaian Muslimah, barangan berjenama diimport dari US seperti COAC

AkmaOmar.com
www.akmaomar.com

Lifestyle Blogging, Business, Travel and Opinion Blog

Yeo's Kenangan Pilihan Semulajadiku
www.ziefauzi.com

Segar, asli dan berkhasiat. Untuk makluman, produk Yeo’s menggunakan Teknologi Teknologi PET Minuman Isian Sejuk Aseptik (Aseptic Cold Fill

Apple Islamic Learning
mypermatahati.com

Apple Islamic Learning. * Menggunakan batt AAA X 3pcs (FREE) * Saiz ukuran 15 cm x 20cm - Kecil tetapi amat bermanfaat! * Disertakan tali ag

SAIRA: TUDUNG INNER BERDAGU
pinkmuslimahstore.blogspot.com

Kini trend memakai tudung berlapik dagu atau tudung berdagu semakin digemari ramai muslimah kerana selain ianya selesa, juga menepati syarak

Blaus Cotton JULIET Fishtail
pinkmuslimahstore.blogspot.com

Hanya RM49 sahaja!(EXCLUDE POSLAJU) Normal price RM65! Material-best quality cotton. Stretchable. No need ironing. Soft & comfortable. Desig