Profile cover photo
Profile photo
Cartea mea
80 followers -
Spune-ne în ce țară vrei să călatorești și îți spunem ce sa citești.
Spune-ne în ce țară vrei să călatorești și îți spunem ce sa citești.

80 followers
About
Posts

Post has attachment
"Coliba unchiului Tom" de Harriet Stowe Beecher (n. 14 iunie 1811 în Litchfield, Connecticut - d. 1 iulie 1896 în Hartford, Connecticut), apare pentru prima oară între 5 iunie 1851 și 1 aprilie 1852, sub forma unui foileton în ziarul The National Era, o publicație a aboliționiștilor (mișcare din SUA, care milita pentru abolirea sclaviei). Pe #20martie1853, romanul vede lumina tiparului. 5000 de exemplare care se epuizează în 48 de ore. În secolul al XIX-lea, romanul a fost a doua cea mai bine vândută carte după Biblie și a avut un puternic impact în alimentarea cauzei aboliționiste în anii 1850. Când Abraham Lincoln s-a întâlnit cu Stowe, la debutul războiului civil american, acesta a declarat:
"Deci aceasta este mica doamnă care a pornit acest mare război."
#carteamea #astăziînistorie
http://carteamea.ro/carti-calatoare/coliba-unchiului-tom/
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
În 1787, în Sukkertoppen, o așezare bătută de vânturile aspre ale iernii groenlandeze, mocnește răscoala: locuitorii din satele învecinate s-au aliat, încercând să se opună regimului de colonizare danez și să trăiască după propriile obiceiuri.
#carteamea #iarnaînGroenlanda #citescșicălătoresc
http://carteamea.ro/carti-calatoare/profetii-din-fiordul-vesniciei/
Add a comment...

Post has attachment
„Mașina e un prieten, dar Karl fusese mult mai mult pentru noi. Un camarad. Karl, năluca șoselelor. Fusese unul de-ai noștri. Karl și Koster, Karl și Lenz, Karl și Pat. Cu furie neputincioasă, mi-am scuturat bocănind #zăpada de pe pantofi. Lenz murise. Karl plecase. Dar Pat? Cu ochi întunecați, am privit cerul, acest cer cenușiu și nesfârșit al unui Dumnezeu dement, care inventase viața și moartea ca să se distreze. Caractere puternice, prietenie, dragoste, devotament, un roman tulburător.“
Un roman greu de uitat. Garantăm
#carteamea #iarnainterbelică
http://carteamea.ro/carti-calatoare/trei-camarazi/
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Tom Hazard are un secret periculos. Poate că arată ca un bărbat de 41 de ani, dar din cauza unei boli extrem de rare, trăiește de câteva secole. Din Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului, de la New York și până la insulele din Oceanul Pacific, Tom a văzut destule și acum nu-și dorește decât o viață normală. Fiindcă trebuie să își schimbe mereu identitatea ca să rămână în viață, acum are acoperirea perfectă: este profesor de istorie la o școală din Londra. Aici îi poate învăța pe copii despre războaie și vânători de vrăjitoare de parcă nu le-ar fi fost martor. Poate încerca să îmblânzească trecutul, care îl ajunge tot mai repede din urmă.
#carteamea #nemira #noutăținemira #călătoriiliterare
http://carteamea.ro/matt-haig-cum-sa-opresti-timpul-fragment/
Add a comment...

Post has attachment
Pe 15 februarie #Serbia comemorează izbucnirea răscoalei sârbe din 1804, care a evoluat în revoluția sârbă împotriva guvernării otomane. Revoluția a dus în cele din urmă la recunoașterea statalității Serbiei de către Imperiul Otoman (în mod oficial în 1817, de jure în 1830). În aceeași zi, în 1835, în timpul domniei lui Miloš Obrenović, a fost adoptată prima constituție sârbă la Kragujevac.
#Carteamea vă invită, deci, într-o #călătorieliterară în țara vecină.
http://carteamea.ro/carti-calatoaretag/serbia/page/4/
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Bun venit în România!
România văzută de străini în patru cărți. Un american, un francez, un englez și un olandez au surpins peisajul și realitățile cotidiene ale României în diferite perioade ale formării, transformării și existenței sale. Am încercat să aleg patru mărturii care să surpindă nu doar diferite perioade din istoria noastră, dar și specificul unor regiuni căci istoria noastră nu poate fi înțeleasă decât în strânsă legătură cu vecinii noștri. Trecutul nostru e strâns legat de cel al ungurilor, turcilor, grecilor, rușilor, polonilor, albanezilor, sârbilor, sașilor și șvabilor, ca parte a unei zone geografice în care relațiile, la orice nivel, nu au fost niciodată simple. Din Valahia cu parfum oriental, la mânăstirile de influență bizantină din Bucovina și tărâmul de basm al Transilvaniei, România a surprins de fiecare dată călătorul străin.
Fragmente din:
- James O. Noyes, chirurg în armata otomană, România, țară de hotar între creștini și turci cu aventuri din călătoria prin Europa Răsăriteană și Asia Apuseană, 1854, Editura Humanitas, 2016;
- Contele de Saint-Aulaire, Însemnările unui diplomat de altădată în România, 1916-1920, Editura Humanitas, 2017;
- Sir Sacheverell Sitwell, Călătorie în România, Editura Humanitas, 2011;
- Jaap Scholten, Tovarăsul baron. O călătorie în lumea pe cale de dispariție a aristocrației transilvănene, Editura Corintt, 2015.
#cartemea #RomâniaCentenară #Humanitas #Corint
http://carteamea.ro/romania-vazuta-de-straini/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded