Profile cover photo
Profile photo
Carmina Nitescu
1,706 followers -
Business, marketing and social media consultancy for travel companies
Business, marketing and social media consultancy for travel companies

1,706 followers
About
Carmina's posts

Post has attachment
Pentru iubitorii tradițiilor săsești am astăzi vești bune: festivalul Săptămâna Haferland a ajuns la cea de-a cincea ediție și are loc în perioada 9-14 august 2017.

Tema acestei ediții este gastronomia locală și evenimentul vine cu o mulțime de noutăți.

Găsești mai multe detalii în articolul de mai jos.


Post has attachment
Acum 14 ani Iliuta Goean punea bazele turismului de nisa in Delta Dunarii. Dupa ce a pus la punct tot felul de ture foto, ture de birdwatching si ture de caiac-canoe le-a reunit pe toate in proiectul Descopera Delta Dunarii.

Astazi #DescoperaDeltaDunarii este una din cele mai cunoscute companii care realizeaza tururi de descoperire si cunoastere a frumusetii Deltei Dunarii. Afla mai multe despre asta din episodul de astazi al #TurismMarketInsider

Post has attachment
De ani buni cred in ideea turismului de nisa, iar zona de “gastronomie si vin” are mari sanse de a deveni o nisa reprezentativa in turismul din Romania.

Acum 2 saptamani am participat la Congresul National de Gastronomie si Vin iar astazi revin cu concluziile in articolul de mai jos.

Pe langa concluzii sustin propunerea organizatorilor evenimentului de a avea “o zi nationala a gastronomiei si vinului din Romania”.

#CongresulDeGastronomieSiVinPost has attachment
La jumatatea lunii martie aparea pe piata din Romania Concediu.com, un portal B2C care permite rezervarea de pachete turistice integrale (transport, cazare, masa) de la mai multi touroperatori care au oferte de vacanta atat in Romania cat si in strainatate.

S-au implinit 3 luni de la lansarea Concediu.com iar in episodul de astazi al #TurismMarketInsider stam de vorba cu Madalin Mancila - Managing Director despre evolutia portalului in primele 3 luni.

Post has attachment
Desi fusesem la Oradea de 2 ori - trecator, cu niste workshopuri - abia cand am ajuns aici pentru a treia oara am reusit sa o descopar cu adevarat.

Oradea este un oras art nouveau, detine una din cele mai vechi si mai bine restaurate Cetati de la noi din tara si este locul perfect pentru cei ce cauta ape termale. Ai ce face aici intr-un city break de 3-4 zile, iar daca iei in calcul si imprejurimile o saptamana s-ar putea sa fie insuficienta.

In articolul de astazi rezum cele descoperite de mine luna trecuta in “orasul art nouveau al bailor termale” precum ii spun cei de la Visit Oradea.

#blueradea #VisitOradea #BlueAir

Post has attachment
Job-urile lunii in turism au sosit. Mai jos gasesti propuneri pentru Bucuresti, Cluj si Sibiu. Succes!Post has attachment
Gothaer lanseaza “InsoTRAVEL”, asigurare facultativa care protejeaza turistii in cazul insolventei sau falimentului agentiilor de turism.

InsoTRAVEL vine in sprijinul turistilor ca si instrument suplimentar de asigurare, aceasta neinlocuind asigurarea obligatorie contra insolventei si falimentului pe care fiecare agentie de turism trebuie sa o detina.

In contextul in care asigurarea obligatorie a agentiilor de turism impotriva insolventei/falimentului este un produs controversat de cativa ani incoace, sumele asigurate vehiculate nemaifiind suficiente, initiativa Gothaer este binevenita. Gasesti mai jos mai multe detalii despre acest nou tip de asigurare.


Post has attachment
Oradea a reusit sa faca ce nu au reusit alte orase ale Romaniei: sa puna cap la cap resurse publice si private pentru a restaura orasul si pentru a-l pune pe harta calatorilor europeni.

Asadar, episodul cu numarul 28 al #TurismMarketInsider este dedicat unuia dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei: Oradea. Mai jos gasesti interviul acordat de Mihai Jurca, reprezentantul Visit Oradea.

#blueradea #visitoradea

Post has attachment
Incepand de astazi avem un nou autor invitat pe Turism Market: este vorba despre Marius Iliescu, antreprenor in cadrul RomanianFriend.com

Pana sa iti povestesc mai multe despre proiectul sau, il las pe Marius sa vorbeasca despre cum i s-a parut prima editie a “Travel Smart Forum”, conferinta ce a avut loc in luna aprilie la Cluj.


Post has attachment
Bloggerii sunt creatori de continut, iar cei nisati pe “calatorie” calatoresc la nivel profesional, au grija de calitatea continutului oferit si ii inspira si pe altii sa vada lumea intreaga. Au facut din calatorie un stil de viata si au demonstrat ca “bloggingul este un job cu norma intreaga”. Motiv pentru care trebuie tratat ca atare: cu seriozitate si buget.

Despre toate acestea si despre motivele pentru care este bine sa lucrezi cu bloggerii vorbesc astazi in articolul de mai jos.

Totodata recomand 24+8 bloguri de calatorie cu care ar trebui sa lucrezi. Primele 24 sunt mentionate in anuarul "Digital Report" lansat de Revista Biz in aceasta primavara, iar celelalte 8 sunt recomandari personale pe care le fac - ii cunosc pe toti acesti oameni, stiu cum lucreaza si am mai lucrat cu ei, asadar ma bucur sa ii prezint.


Wait while more posts are being loaded