Profile

Cover photo
Cahaya Hidup CH
Lived in Malaysia
341 followers|324,543 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Hidup Perlu BerMotivasi
Assalammualaikum, Salam sayang CH buat follower yang masih sudi masuk ke blog yang dah hampir terkubur ni. Bukannya sengaja atau berniat nak biarkan blog ni terkubur tanpa nisan tapi kekangan waktu yang memang la CH tak dapat nak elak lagi. Sesejak jadi stu...
 ·  Translate
Assalammualaikum, Salam sayang CH buat follower yang masih sudi masuk ke blog yang dah hampir terkubur ni. Bukannya sengaja atau berniat nak biarkan blog ni terkubur tanpa nisan tapi kekangan waktu yang memang la CH tak dapat...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
hidup ni kadang2 annoyying. kau rasa something yang leceh dan kau rasa benda2 ni tak perlu wujud pun sebenarnya. but then kau realize benda2 tu yg tambah perasa dalam perjalanan sebuah kehidupan.


#kehidupan
#http://ceriteragadis87.blogspot.com
#cakapje
#membebel  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Count The Times 'Tik Tok Tik Tok
Takde mood langsung. Hurrmmm, esok dah start kelas semula untuk sem 2. Inilah rasanya bila cuti lama sikit and balik kampung, memang liat nak mam*** melangkah pulang ke KL. aiyoooo... T_T Hari ni pun, kemain malas nak balik hostel. Cadangnya nak balik malam...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
[Short Vacation] Berhujung Minggu Di Tanjung Malim
Well, memandangkan cuti sem sudah bermula, so CH decide nak jenjalan keluar dari Selangor dan KL yang serabut dan menyerabutkan. So, tempat yang dituju adalah Tanjung Malim, sebab nak jumpa kawan yang bermula dari blog dan FB. Tak sangka hubungan sejauh ini...
 ·  Translate
Well, memandangkan cuti sem sudah bermula, so CH decide nak jenjalan keluar dari Selangor dan KL yang serabut dan menyerabutkan. So, tempat yang dituju adalah Tanjung Malim, sebab nak jumpa kawan yang bermula dari blog dan FB...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Assalammualaikum, Hari pertama lepas tamatnya exam, hidup lengang tak tau nak buat apa. Rindu nak ber BW, scroll punya scroll, tetiba mata nampak entry dari tuan tanah blogger Cik Ayue. So, tetiba berminat nak join jugak seba...
1
Cahaya Hidup CH's profile photo
 
+Esbee Ai
x la....... join GA sbb nk menang ole2 dr Jepun je :)
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Giveaway Blog nik-ainaa.blogspot.com 2015
 Nah, lagi satu GA yang CH join anjuran blogger Nik Ainaa . Eksaited tetiba bila nampak hadiah GA adalah NOVEL!!! CH sememangnya peminat novel yang boleh dikatakan tegar.... membaca novel adalah salah satu terapi untuk hilangkan stress dan menenangkan minda...
 ·  Translate
 Nah, lagi satu GA yang CH join anjuran blogger Nik Ainaa. Eksaited tetiba bila nampak hadiah GA adalah NOVEL!!! CH sememangnya peminat novel yang boleh dikatakan tegar.... membaca novel adalah salah satu terapi untuk hilangk...
1
Add a comment...
Have her in circles
341 people
Syafrizal Abu Mansor's profile photo
MrBoss Ismail's profile photo
khairuddin salleh's profile photo
Nurul Hanis Hashim's profile photo
Pairan Samsung's profile photo
Emie Johari's profile photo
Esbee Ai's profile photo
ah tuk's profile photo
fuxia yang's profile photo

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Jangan Kau Berputus Asa
M.A.S.A.L.A.H Apa itu masalah? Kenapa wujudnya masalah? Ada ke yang suka masalah? Ini antara persoalan yang sering berlegar-legar di ruang minda bila antara kita dirundung bencana atau masalah. Masalah bukanlah perkara negatif, mahupun situasi buruk. Masala...
 ·  Translate
M.A.S.A.L.A.H Apa itu masalah? Kenapa wujudnya masalah? Ada ke yang suka masalah? Ini antara persoalan yang sering berlegar-legar di ruang minda bila antara kita dirundung bencana atau masalah. Masalah bukanlah perkara negati...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Bila Dah Suka...
Bila dah suka.... Yang buruk pun nampak cantik saja. Bila dah suka.... Yang susah jadi mudah. Bila dah suka.... Yang salah pun kita cuba iyakan. Bila dah suka.... Buat salah pun tak apa. Bila dah suka.... Segala keburukkannya kita terima. Bila dah suka.... ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Jom join GA dari blogger Nik Ainaa :)
 ·  Translate
 Nah, lagi satu GA yang CH join anjuran blogger Nik Ainaa. Eksaited tetiba bila nampak hadiah GA adalah NOVEL!!! CH sememangnya peminat novel yang boleh dikatakan tegar.... membaca novel adalah salah satu terapi untuk hilangk...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
341 people
Syafrizal Abu Mansor's profile photo
MrBoss Ismail's profile photo
khairuddin salleh's profile photo
Nurul Hanis Hashim's profile photo
Pairan Samsung's profile photo
Emie Johari's profile photo
Esbee Ai's profile photo
ah tuk's profile photo
fuxia yang's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Malaysia - Selangor
Links
Contributor to
Story
Bragging rights
simpla person . my nickname in as a blogger is Cahaya Hidup
Work
Employment
  • Admin
Basic Information
Gender
Female
Looking for
Friends, Networking