Profile

Cover photo
32 followers|23,560 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Bring

Shared publicly  - 
 
40 000 har stemt! Sjekk de 10 mest populære nettbutikkene i Norge per 7.april  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bring

Shared publicly  - 
 
Hvem blir Folkets #nettfavoritt i år? nesten 36 000 har stemt. Sjekk de 20 mest populære nettbutikkene i Norge #ehandel  #netthandel
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bring

Shared publicly  - 
 
Nå kårer vi Norges beste nettbutikker!  Blir det din nettbutikk som Folkets nettfavoritt i år?  
 ·  Translate
Årets nomineringskampanje begynner 24. februar og varer til 24. april. Folkets nettfavoritt kåres av det norske folk, og er den nettbutikken som får flest stemmer i løpet av kampanjeperioden. I 2013 var det NetOnNet som ble Folkets nettfavoritt. Alle norske nettbutikker som ble stemt fram danner ...
1
Add a comment...

Bring

Shared publicly  - 
 
Posten og Bring styrker sin posisjon i Sverige

Pressemelding  •  08-11-2013 08:30 CET

Posten Norge og Bring styrker sin posisjon i det svenske logistikkmarkedet gjennom oppkjøp av West Cargo Vårgårda. Oppkjøpet er et ledd i Brings offensive satsing i Norden.

– Det nordiske logistikkmarkedet utvikles stadig i retning av ett marked. Vi ønsker å styrke Bring sin posisjon i Sverige for å kunne møte den økende etterspørselen etter logistikkløsninger i Norden, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

West Cargo Vårgårda har med 110 medarbeidere og rundt 100 biler en sterk posisjon innenfor gods i Västra Götalandsregionen. Selskapet omsetter for 320 millioner svenske kroner per år.

– West Cargo Vårgårda er et veldig bra supplement til vår virksomhet i Sverige. I fjor kjøpte vi Ekdahls Åkeri, og sammen med West Cargo får vi et enda sterkere innenlands nettverk i Sverige, sier Mejdell.

–Vi er veldig tilfreds. Som en del av Bring får vi et bredere tilbud fremover, sier Magnus Nilsson, vd i West Cargo Vårgårda.

For mer informasjon kontakt:
Postens pressetelefon:  951 48 000
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bring

Shared publicly  - 
 
Bring - Finding New Ways
1
Add a comment...

Bring

Shared publicly  - 
 
Derfor ble vi Årets #nettbutikk 2013. Velkommen til #eFrokost 6. mai
La deg inspirere av hvordan Stormberg får dette til ved å jobbe systematisk med forbedringer i nettbutikken sin hver eneste dag. #netthandel   #ehandel  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bring

Shared publicly  - 
 
Her ser du hva vi kan gjøre for deg.
 ·  Translate

Bring

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Bring

Shared publicly  - 
 
En Bringleveranse kan inneholde så mangt. Hva er det i din?
Hver eneste leveranse vi gjør handler om mer enn selve innholdet. Vi vet at hver og en av de mange tusen pakker, paller og konvolutter vi hanskes med dag etter dag, år etter år, er en del av noe større. Og at det vi gjør er viktig for din virksomhet.

En pakke inneholder løsningen på tidsklemma for en småbarnsfamilie. På en pall ligger en viktig brikke i et firmas etablering utenlands. I et bud ligger verktøyene for et vellykket kundemøte. Iblant er det merverdi, glede og forventninger vi håndterer. Iblant er det forretningsmessige fordeler og konkurransefortrinn. Iblant er det avgjørende beslutninger, overbevisning og kompetanse.

Men når alt kommer til alt handler det bare om én ting: At vi skal hjelpe deg å gjøre kundene dine fornøyde.

Hva er det i din Bringleveranse?
 ·  Translate
En Bringleveranse kan inneholde så mangt. Hva er det i din? Hver eneste leveranse vi gjør handler om mer enn selve innholdet. Vi vet at hver og en av de mange tusen pakker, paller og konvolutter vi hanskes med dag etter dag, år etter år, er en del av noe større. Og at det vi gjør er viktig for ...
1
Add a comment...

Bring

Shared publicly  - 
 
Bring i Norden
Bring har fremkommet gjennom Posten Norge sin vekststrategi og visjon om å bli verdens mest fremtidsrettede post- og logistikkonsern.

Folk som jobber i Bring løser oppgaver av internasjonal karakter. 
Posten har utviklet Bring til en helhetlig post- og logistikkoperatør i Norden. Konsernet har det siste tiåret kjøpt opp flere små og store selskaper, for å bygge en nordisk post- og logistikkposisjon.

Nordisk tilbud
Vi har etablert tjenester innen post og logistikk rettet mot bedrifter i Norden – fordi kundene blir nordiske, og derfor etterspør nordiske løsninger. Denne utviklingen har først og fremst skjedd gjennom oppkjøp av selskaper som er spesialister innenfor sine områder i post og logistikk. 

Spesialister
Vår filosofi er å dyrke den spesialistkompetansen som våre ansatte har opparbeidet seg gjennom mange års erfaring. Bring-spesialistene jobber med de områdene hver enkelt er best på. Dette gjør at vi kan være tett på nye trender og utvikling og være ledende innenfor hvert spesialistområde.

Mer om Brings spesialister

Nye veier
Bring lever ut visjonen om å bli verdens mest fremtidsrettede post- og logistikkonsern gjennom slagordet ”Finding new ways”. Det innebærer at medarbeiderne hver dag stiller seg spørsmålet om hva de kan gjøre bedre for kundene i dag.

Mer om Bring i Norge
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
Bring - Finding New Ways
Introduction

Bring i Norge

Bring har sitt utspring fra Posten Norges tilbud til bedriftskunder og oppkjøpte virksomheter.

I 2008 ble rundt 20 forskjellige virksomheter og merkevarer samlet under navnet Bring.  Samtidig fikk Posten med sin over 360-årige historie ny profil. De nye logoene viser tydelig at Posten og Bring er to sider av samme sak. Posten med sin røde farge er til for hele Norges befolkning og Postens infrastruktur i Norge, mens det grønne Bring retter seg mot alle bedrifter i Norden.

Les mer om Postens historie

Sentrale årstall fra Posten Norges historie som har påvirket Bring sin utvikling i Norge:

1998-2000:  Posten kjøper budbilfirmaet TSI og blir størst i Norden på ekspress. Fra 2003 omprofilert til Box. Som i dag utgjør Bring sine bud- og ekspresstjenester

2000: Posten kjøper OSC/Wajens og vil satse på ­tyngre gods. Dette er i dag deler av Bring sitt tilbud av godstransport og lagertjenester

2004: Posten kjøper Nor-Cargo, som i dag utgjør store deler av godsnettverket til Bring i Norge

2006: Posten kjøper Frigoscandia, som i dag er Bring sitt tilbud innen temperaturregulert transport og lagring.

2008: Lanseringen av Bring som merkevare rettet mot bedriftsmarkedet i Norden.

Spesialistområder i Norge

Bring Mail - post og postreklame


Bring Dialog - kundedialog og CRM

Bring Parcels - pakker


Bring Express - bud og ekspress 


Bring Cargo - gods og logistikktjenester


Bring Frigo - temperert logistikk


Bring Warehousing - lagertjenester


Bring Customer Solutions - fjerdepartslogistikk (4PL)      

Hele Brings kvalitetsstyringssystem følger standarden ISO 9001:2008 og utvalgte forretningsområder er også sertifisert i henhold til denne


Contact Information
Contact info
Phone
04045