Profile cover photo
Profile photo
Boyko Borissov (Бойко Борисов)
3,772 followers -
Стабилна България. Време е!
Стабилна България. Време е!

3,772 followers
About
Boyko's posts

Post has attachment

Post has attachment
Подобряване на здравето на нацията е стратегическа цел. По време на мандата ни в здравните заведения беше въведена в работен режим най-съвременна апаратура, увеличихме в пъти бюджета за здраве. Но аз се убедих, че само с пари не става, защото пациентите продължават да не са доволни. Ето защо считаме, че дигитализацията ще подобри значително работата на здравната система и ще улесни лекари и пациенти. Доизграждане на единната дигитална здравна система е абсолютен приоритет за ГЕРБ. Планираме да въведем електронна здравна карта, електронна здравна рецепта и електронно направление. Също така да се създаде и въведе електронно медицинско досие. Ето и още от приоритетите в сектор „Здравеопазване”:
Photo

Post has attachment

Post has attachment
ГЕРБ ще има два приоритета за своята работа в бъдеще - това са образование и електронизация. Немалко хора седят и чакат социалните помощи без да искат да работят и да учат. Младите трябва да ходят на училище и да знаят да четат и да пишат. По време на кръглата маса "Конкурентоспособно и пазарноориентирано земеделие" в Сливен обясних, че тези проблеми касаят и сферата на земеделието и селското стопанство. Защото въпреки че в страната безработицата е около 8%, бизнесът изпитва остър недостиг на кадри във всеки бранш. ГЕРБ бяхме тези, които обвързаха образованието със социалните плащания. Възнамеряваме държавата, социалните служби и полицията да работят така, че да осигурят присъствието на учениците в класните стаи, в противен случай - лишаване от социални помощи. Бюрокрацията поражда корупция и усещане за нередности и съмнения в хората, затова ще работим активно и по електронизация на услугите в администрацията.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
22.02.17 г.
5 Photos - View album

Post has attachment
При изпълняване на програмата на ГЕРБ гарантираме в рамките на мандата минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв. Ние от Политическа Партия ГЕРБ знаем, че бизнесът плаща заплати, а правителството помага като създава среда. Работим за БВП от 120 милиарда лв. в рамките на мандата, при около 86 милиарда лв. за 2015 г.
Photo

Post has attachment
От 15:00 ч. ще дам извънредна пресконференция в централата на ПП ГЕРБ, която ще се излъчва на живо и във Фейсбук профила ми. 

Post has attachment
Ефективното поддържане, модернизацията и развитие на транспортната инфраструктура са били наши приоритети и досега. Успяхме да направим много, благодарение на усилията на всички, за което благодаря, но има още много какво да надградим. Считаме, че трябва българската ЖП инфраструктура да бъде модерна, екологична, достъпна. Освен, че ще продължим изграждането на метрото в София, ще се съсредоточим и към подготовката за изграждането на интермодални терминали във Варна и Видин. Всички тези приоритети са обмислени в синхрон с останалите секторни политики, за да отговорим на очакванията, а именно – по-добър жизнен стандарт и икономически просперитет.
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Проблемът с бюрокрацията ескалира в последните десетина години, защото самата администрация се храни с бюрокрация. Законът, който разработваме, ще забранява на администрацията да иска от гражданите документи, издадени от други администрации. Това е една от стъпките за борба с корупцията.
Photo

Post has attachment
Photo
Wait while more posts are being loaded