Profile cover photo
Profile photo
Boyko Borissov (Бойко Борисов)
3,816 followers -
Стабилна България. Време е!
Стабилна България. Време е!

3,816 followers
About
Posts

Post has attachment
Победата на Ангела Меркел е от критична важност за бъдещето на обединена Европа. Вярвам, че тясното българо-германско партньорство, основано на доверие и споделени ценности, ще придобива още по-динамични измерения.

Post has attachment
Честит Ден на Независимостта!

Post has attachment
На заседанието на Министерски съвет днес поисках проверките по отношение на завода „Емко” да се извършат максимално бързо. По всички военни заводи и складове текат проверки. Хората трябва да знаят, че всичко зависи от това да си коригират грешките и съответно в рамките на тази една-две седмици, ако са си ги отстранили, да им се върне лицензът.

Post has attachment
Ние в този мандат като основен приоритет извадихме образованието. Днес общините получиха 624 млн. лв. за развитие на образователната инфраструктура по ОП "Региони в растеж". Такива пари никога не са давани досега. Затова тази европейска солидарност е толкова важна за нас и това, че работят всички програми е голяма заслуга на администрацията в държавата и общините.

Post has attachment

Post has attachment
България изпълнява всички критерии за Шенген, това е казано на най-високо ниво в ЕК. Благодаря и на премиера Беата Шидло за изразената подкрепа. Страната ни също така кандидатства за чакалнята на еврозоната, защото сме изпълнили критериите. Имаме реалистичен бюджет и излишък. Не представляваме никакъв риск за еврозоната.

Post has attachment
В София Тех Парк с премиера на Полша Беата Шидло приветствахме участниците в българо-полския бизнес форум. Добра възможност е за бизнеса да прави консорциуми и да се развива, а пък съответно полските производители да участват на търговете, които са в България. Страната ни има 10% плосък данък, 20% ДДС, нулева инфлация, 5% безработица и стабилен лев, обвързан с валутен борд. Българската икономика в момента бележи ръст от 3,6 на сто. Надявам се до края на годината да достигне 4 на сто.

Post has attachment

Post has attachment
С колегата ми Беата Шидло открихме Българо-полски бизнес форум в София Тех Парк. България и Полша са над средното ниво за ЕС като ръст на икономиката, а събитието разкрива нови хоризонти за развитие. Вярвам, че страната ни остава привлекателна дестинация за инвеститорите с едни от най-ниските данъци. Правителството активно работи по намаляването на административната тежест и по-добри условия за бизнеса.
Преди форума поднесохме венци пред Паметника на Незнайния воин в София.
PhotoPhotoPhotoPhoto
20.09.17 г.
4 Photos - View album

Post has attachment
В Бургас се запознах със сензационните открития на експедицията Black Sea MAP. Това е един от най-големите проекти за морска археология, организирани досега. Разкрити са останки от корабокрушения от различни епохи. Наградихме участниците в експедицията за добрата работа. Невероятно съм впечатлен от българските учени и специалисти, които са уникални и работят много добре. България се гордее с такива археолози. Радвам се, че парите, които отпуснахме от правителството, са отишли за тези открития. Ще бъде направен и музей. Късмет е, че условията в Черно море са такива, че ценностите са запазени изключително добре.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
19.09.17 г.
5 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded