Profile

Cover photo
Boksschool Teus de Kruyf
23 followers|35,982 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
Boksgala Teus de Kruyf 2014
1
Add a comment...
 
Boksgala in Alphen aan den Rijn
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Wedstrijdverslag Boksgala Teus de Kruyf 22 september 2012

Een goed georganiseerd Gala, kleinschalig maar erg strak met veel partijen en stijf uitverkocht.
Het was een enthousiast publiek en ik heb alleen maar positieve reacties ontvangen van de bokswereld (NBB en de boksscholen), maar ook van de sponsoren en het publiek.Jip Boon vs Tara van de Berg
Jip heeft een top wedstrijd gebokst voor de 1e keer. Ze had een lange tegenstander die ze goed onder druk zette. Jip raakt haar zowel van boven als beneden met linkse en rechtse directe stoten. De 1e ronde was duidelijk voor Jip. De 2e ronde kreeg ze als opdracht dat ze moest werken van beneden naar boven te stoten en haar tegenstander vast te zetten in de hoek, dat lukte deels. De 3e ronde werd Jip vermoeid door haar ademhaling maar bleef correct en mooi boksen, een top wedstrijd heeft ze neergezet en was overduidelijk winnaar.

Lonneke Kuiper vs Denise Scheltinga
Lonneke had een zware tegenstander die volgens mij ring ervaring had door kick/thai boksen, Lonneke had als opdracht meegekregen dat ze veel met het bovenlichaam moest bewegen en naast de stoten van haar tegenstander moest stappen om daarna vanuit het lichaam te stoten naar boven. Dit lukte niet erg goed.
De 2e ronde kreeg ze als opdracht mee om de linkse directe onschadelijk te maken en daarna over te nemen, Lonneke heeft verschrikkelijk veel inzet getoond en bleef aanvallen maar kreeg haar tegenstander niet vast in de hoek.
De 3e ronde was gelijk aan de 2e ronde en Lonneke verloor de partij op punten, miniem. Lonneke heeft heel veel strijd geleverd tegen een goede tegenstander

Fenno van Ee vs Wesley de la Paz
Fenno zijn 1e officiele partij tegen een goede tegenstander, erg beweeglijk en sterk.
De 1e ronde draaide Fenno een zeer hoog tempo en raakte zijn tegenstander enkele malen erg goed en hard.
In de 2e ronde kreeg Fenno de opdracht mee om zijn tegenstander in de hoek vast te zetten en vanuit daar hem op zijn lever te stoten en dan richting het gezicht, hij bleef een hoog tempo boksen en dit hield zijn tegenstander niet vol, hij kreeg 8 tellen.
De 3e ronde kreeg hij als opdracht mee om niet tegen zijn tegenstander aan te hangen maar op "halve"afstand te boksen.
Halverwege de ronde staakte de scheidsrechter de wedstrijd want Fenno was te sterk na een harde slagen wisseling.
Fenno won op interventie van de scheidsrechter.

Nabil Yuosfi vs Stanley Koemans
Nabil moest tegen een langere tegenstander die een hele lange reach had.
Nabil bewoog goed in de 1e ronde en maakte enkele goede treffers, de 1e ronde was redelijk in balans.
De 2e ronde kreeg Nabil de opdracht om niet te laag te duiken en hem beneden moest raken en dan op halve afstand naar boven toe, maar Nabil kon het tempo niet vast houden en ging minder stoten en dook enkele malen veel te laag waar de scheidsrechter iets van zei.
De 3e ronde was Nabil op, hij kon het tempo niet bijhouden en werd achteruit gezet door zijn tegenstander, ook dook hij weer te laag en kreeg hiervoor een officiele waarschuwing dat enkele punten kost, Nabil verloor de partij op de 3e ronde.

Chris van Zijll vs Ruben Vogel
Chris was een beetje nerveus en gespannen.
De 1e ronde raakte Chris hem een paar keer goed met een harde linkse directe maar volgde niet met rechts, de opdracht die hij kreeg was dat zijn rechtse moest volgen nadat hij links had geraakt.
De 2e ronde ging redelijk gelijk op en Chris raakte zijn tegenstander enkele malen goed maar ging niet door.
De 3e ronde draaide Chris losser en zette zn tegenstander een paar goed vast en raakte hem vol met rechts, Chris was duidelijk winnaar

Joel de Preter vs Nathan Wireda
Joel zijn tegenstander was 5 kilo te zwaar maar we hebben dit geaccepteerd.
Joel begon heel goed en zette zijn tegenstander onder druk en raakte hem hem goed, maar te ongecontroleerd
De 2e ronde kreeg hij als opdracht mee om te kijken en niet te laag te duiken, dit ging niet zoals afgesproken maar hij vocht ook deze ronde als een leeuw en stond duidelijk voor
De 3e ronde moest hij zijn tegenstander on druk houden en zijn linkse directe onschadelijk maken, maar ging niet boksen zoals afgesproken maar "luisterde" naar het publiek. Ook deze ronde was voor Joel, terecht winnaar en is C-klasser geworden

Ali Ulker vs Glenn Mulala
Ali was gebrand om in Alphen te laten zien wat hij kon. Ali begon de 1e halve minuut goed en viel aan met linkse directes en harde rechtse hoeken, de laatste minuut viel hij ongecontroleerd aan en viel constant tegen zijn tegenstander aan. De 2e ronde kreeg Ali als opdracht mee om zijn tegenstander met linkse directes achteruit te zetten en hem dan op afstand te raken, maar Ali wilde alleen maar ongecontroleerd hard stoten, hij viel in zijn stoten en was na een halve minuut zijn eigen leeg gegooid en zakte in.
De 3 ronde had Ali geen lucht meer en zijn tegenstander bleef gecontroleerd zijn punten pakken en Ali verloor zijn partij

Remco Hofstede vs Serkan Sarica
Remco moest tegen een sterke tegenstander die al heel lang mee loopt in het boksen.
Remco kreeg in de 1e ronde teveel rechtse hoeken en maakte zelf te weinig treffers, hij had een hoog tempo waar zijn tegenstander niet mee meekon gaan, deze ronde was voor Serkan.
In de 2e ronde had Remco als opdracht om weg te draaien van Serkan zijn rechterhand om zodoende die rechtse hoek onschadelijk te maken. In deze ronde kreeg Serkan een officiele waarschawing voor het nastoten na het commando break van de scheidsrechter, het was een mooie zware ronde waarin beide boksers tot het uiterste gingen maar deze ronde was duidelijk voor Remco, ronde 1+2 was in totaal onbeslist
Het moest aankomen op de 3 ronde, Remco kreeg dezelfde opdracht als in de 2e ronde, nadat Serkan na weer 3x na het commando door gestoten te hebben en beklag vanuit onze hoek vond de scheidsrechter het genoeg en diskwalificeerde de scheidsrechter Serkan, Remco winnaar en hij moet er nog 1 winnen dan is hij A-klasser

Aan het eind van de avond reikte het DTC (technische commissie Z-H) de stijlprijs uit voor de beste bokser en dat was...............................................................REMCO

 

Teus de Kruyf
1
Add a comment...
 
26 september 2015 4e Boksgala Teus de Kruyf
1
Add a comment...
 
Foto's Boksers Boksgala Teus de Kruyf 28-09-2013
 ·  Translate
1
Add a comment...

Boksschool Teus de Kruyf has a new profile photo.

Shared publicly  - 
1
Add a comment...
 
Locatie DE RIJNSTREEKHAL
 ·  Translate
Boksgala Teus de Kruyf
Sat, September 28, 2013, 7:00 PM GMT+2
Dillenburg 1

1
Add a comment...
 
Actiefoto's boksers Teus de Kruyf tijdens Boksgala Teus de Kruyf
 ·  Translate
2
Richard Weeda's profile photo
 
Mooie platen!
 ·  Translate
Add a comment...
Story
Tagline
Leer de bokssport kennen op een sportieve manier!
Introduction
Boksschool Teus de Kruyf is opgericht in 2001 door de naamdrager van de school. De school is een school waar een ieder welkom is en waar iedereen met iedereen kan trainen onder zeer goede begeleiding.

Er trainen dames en heren door elkaar heen en een ieder moet respect voor elkaar hebben. Er wordt regelmatig negatief over het boksen gedacht maar als mensen komen kijken hoe het er op deze school aan toegaat veranderen ze snel van mening. Respect is een groot goed die zeker op de boksschool uitgedragen wordt.

Bij Boksschool Teus de Kruyf worden er op verschillende avonden verschillende trainingen gegeven. Vele van de boksleden willen hun conditie verbeteren. Ze komen op boksen omdat het een heel zware training is. Je traint alle spieren in je lichaam en het vormt je lichaam, waardoor je de kracht van longen, hart en bloedsomloop vergroot.  Dus ook voor recreatie boksen ben je van harte welkom onder zeer goede begeleiding.

Ook is het mogelijk om wedstrijden te gaan boksen. Er zijn diverse avonden waarin de wedstrijd boksers sparren met elkaar, dit is op wedstrijd niveau. Als de leden wedstrijden willen gaan boksen bepalen de trainers wanneer het lid er klaar voor is. Dit om de leden te beschermen als ze er nog niet aan toe zijn, maar ook om de successen te waarborgen voor zowel de boksers als voor de school. Dit geldt zowel voor dames, heren en junioren.

Is je interesse gewekt? Kom dan gerust kijken. Een keertje vrijblijvend mee trainen is ook mogelijk. De boksschool  biedt één gratis proefles aan. Neem dan wel van te voren contact op zodat we weten wanneer je komt.

Boksschool Teus de Kruyf is aangesloten bij de Nederlandse Boksbond (N.B.B.).

Contact Information
Contact info
Mobile
06-25563262
Email
Address
Gouwekade 15A 2407 BA Alphen aan den Rijn