Profile cover photo
Profile photo
Bob van Biezen
178 followers -
"Personal development is the essence, happiness the goal"
"Personal development is the essence, happiness the goal"

178 followers
About
Posts

Beste Allen,

Nu zit ik met een SEO vraagstuk omtrent lokale landingspagina's & algemene landingspagina's en ben benieuwd naar jullie input.

Lokale landingspagina's
- Ga ervan uit dat we ons best doen om de lokale landingspagina's zo lokaal en nuttig mogelijk te maken (content) en de on page SEO op orde is.
- We willen in eerste instantie circa 50-80 pagina's maken en dit aantal later uitbreiden tot circa 250 pagina's.
- In veel plaatsen is wel zoekvolume echter zeer gebrekkige concurrentie.
- De totale omvang van de website is beperkt, ga uit van 30 pagina's. De extra pagina's zullen dus een groot percentage van de website pagina's omvatten.
- De huidige autoriteit van de website is matig (wel enkele autoritaire links en geen troep maar nooit serieus werk van gemaakt).

Mijn vragen / zaken waar ik bezorgd om ben:
- Ondanks dat we ons best gaan doen om de lokale pagina's zo lokaal mogelijk te maken is het een bedrijf dat geen fysieke vestigingen heeft. Hierdoor ben ik bezorgd dat door de verhouding landingspagina's en algemene pagina's de algemene website kwaliteit als minder wordt beoordeeld.
- Hoe zouden jullie de ondersteunende linkbuilding vormgeven?
* Waar mogelijk direct naar de lokale landingspagina's?
* Focus op domein autoriteit (relatief veel focus op de homepagina)?
* Via links naar linkbait pagina's en vanuit daar via de interne links naar de lokale landingspagina's?

Algemene landingspagina's
- Scenario is hetzelfde, echter het aantal pagina's is slechts 20 en het gaat hier om zoekwoorden die dezelfde zoekintentie hebben maar in de zoekresultaten wel individueel van elkaar behandeld worden (geen keyword kannibalisatie).

Mijn vragen / zaken waar ik bezorgd om ben:
- Ik ben bezorgd om de kwaliteit van deze pagina's. Waar lokale landingspagina's echt een lokale zoekintentie hebben zoekt men op deze pagina's veelal naar hetzelfde (maar dan met een andere benaming). Hierdoor verwacht ik dat we deze content wel opnieuw kunnen schrijven maar weinig extra meerwaarde voor de gebruikers kunnen bieden. Hoe kijk jullie hier tegenaan? Vooral de aantallen zijn voor mij reden tot vragen, wanneer het om enkele pagina's gaat verwacht ik niet dat dit kwaad kan.

Alle input word gewaardeerd!

Linkbuilding, linkbuilding, linkbuilding. Wat een drama om uit te besteden. Iemand die een partij kent die wel kwalitatieve links levert?

Mijn definitie van kwaliteit: websites die relevant zijn aan het onderwerp en daadwerkelijk een doel (links ruilen is geen doel) hebben en daarmee ook een gezonde hoeveelheid verkeer trekken.

Post has attachment
Iemand al te maken gekregen met deze "limited data view" van de zoekvolumes in de Google Keyword planner?

Post has shared content
Up to date blijven over SEO? +Eduard Blacquière heeft een interessante artikel top 10 van de afgelopen maand samengesteld!
Contentmarketing, JavaScript SEO & toekomst Search - Top 10 SEO artikelen afgelopen maand:
Add a comment...

Post has shared content
Wauw..
Soms vraag je je af: kan de nutteloze EU nog iets stompzinniger bedenken dan de EU Cookiewet? Jazeker! Wat dacht je van de 'Link Tax', waarmee de gehele MSM collectief digitale zelfmoord willen plegen? Briljant. De EU neemt binnenkort een besluit over dit onderwerp

https://www.techdirt.com/articles/20160614/00545434700/europe-is-about-to-create-link-tax-time-to-speak-out-against-it.shtml
Add a comment...

Even een (of twee) om met jullie te delen. Na de linkservice van +Contany.nl  is er nu ook Blogbrains.nl die het contact leggen met bloggers en publishers versimpelt. Ik ben over beide erg enthousiast, hoe kijken jullie hier tegenaan?

Kent iemand nog drop catch services voor verlopen domeinen die .nl domeinen registreren als deze weer beschikbaar komen naast domainorder.nl?

Vraag met betrekking tot het gebruik van speciale karakters in de meta description.

Nu ben ik er zelf fan van om voor e-commerce websites hun meerwaarde te communiceren in de meta description. Zaken als gratis verzending en voor 18:00 besteld, morgen in huis bijvoorbeeld.

Nu gebruik ik hier geregeld een vinkje (✓) of 3 in een description om deze zaken van elkaar te scheiden. Dit met gemengde resultaten. Soms wordt het weergegeven, soms niet. Zou het kunnen dat deze karakters als meer tekens worden gerekent? Probeer de meta descriptions nu wel onder de 155 tekens te houden en schrijf ze specifiek per pagina dus in mijn ogen zouden ze relevant genoeg moeten zijn.

Ben benieuwd naar jullie ervaring!

SEO verkopen, blijft toch een lastig iets voor me. Ik probeer klanten vaak eerst goed voor te lichten, een op maat traject duidelijk te maken en vervolgens stap voor stap dat traject door te lopen. Nu merk ik twee zaken:

1. Het hoe of wat van het traject interesseert sommige klanten geen reet. Ze willen gewoon SEO, het rendament en de investering horen. Vaak een lastige vraag aangezien ik vaak aan het begin van het traject moeilijk zicht heb op de omvang van het project. De hoeveelheid kansen komen bijv. weer voort uit het zoekwoordonderzoek. Dit resulteert in het verkopen van het traject in stappen. Opzich niets ergs maar als men vervolgens na twee analyses (zoekwoorden & on page scan) gaat zitten afwachten "wat het rendament is" slaan we de plank mis. Ik merk dat men bij deze stap voor stap verkoop vaak niet alle benodigde stappen doorloopt om echt succes te boeken.

2. Bij sommige bedrijven (in combinatie met branches) gaat de investering waarschijnlijk niet zen vruchten afwerpen. Denk bijv. aan een rijschool die SEO wil, zelf 30 euro per uur vraagt tijdens de rijlessen en vervolgens vaak voor €1000,- bovenaan wil staan in een branche waarin we het afgelopen jaar al door 7 andere lokale aanbieders zijn benaderd. Ik merk aan mezelf dat ik skeptisch tegenover dit soort aanvragen sta en mezelf dan niet verkoop. Daar krijg ik soms onbegrip over omdat "iedere SEO'er toch zo een top 3 positie kan regelen". 

Hoe gaan jullie hiermee om? Ik kan al deze klanten iets verkopen maar vind het vooral belangrijk dat een klant uiteindelijk rendament behaald. Daar wrikt het weleens. Zoals je leest ook een hoop percepties in dit bericht, dus als jullie dit anders ervaren hoor ik dat graag!

Post has attachment
Vandaag een artikel mogen publiceren op de blog van +Stichting WebwinkelKeur. Hierin worden de mogelijkheden van schema mark-up voor webshops nader toegelicht. Ik ben benieuwd welke ervaring jullie hiermee hebben en natuurlijk is alle feedback welkom!
Wait while more posts are being loaded