Profile

Cover photo
Björn Stenberg
Works at Haxx AB
213 followers|250,010 views
AboutPosts

Stream

Björn Stenberg

Shared publicly  - 
 
Consumer advice: When traveling to France, don't get your pre-paid data sim from Lebara.

Even though you get a fair connection (3g/hspa) in many places, something in their network slows all traffic down to an absolute crawl. Both dns lookups and tcp connections routinely timeout. Even udp packages are dropped for minutes at a time. It's next to useless unless you have oodles of time and patience.

We bought one sim from Lebara and one from SFR. In effect we've been using the SFR sim for both phones near constantly (via wifi) because the Lebara network is so utterly crap.
1
1
Linus Nielsen Feltzing's profile photo
Add a comment...

Björn Stenberg

Shared publicly  - 
 
"Tror man att utbildningstjänster utgörs av att läraren bearbetar studentens tänkande och hjärna såsom frisören bearbetar kundens hår, har man gruvligt missuppfattat tingens väsen."

#skolan
 ·  Translate
3
Add a comment...
 
Här är mitt föredrag om #OpenStreetMap på film.

Filmen är för det mesta inzoomad på mig, så man gör bäst i att titta på bilderna samtidigt i ett annat fönster: 
http://www.slideshare.net/bjornhaxx/foss-sthlm-openstreetmap

Filmen är 53m47s lång och är skapad av Jan Ainali.
 ·  Translate
2
1
Daniel Stenberg's profile photo
Add a comment...

Björn Stenberg

Shared publicly  - 
 
Täby kommun ber i senaste numret av kommuntidningen Estrid om tips hur de kan förbättra cykelvägnätet. Då Täby hittills haft en närmast hånfull inställning till cykling som trafikslag kändes det först svårt att ta inviten på allvar. Men jag beslutade mig för att skjuta cynismen åt sidan och faktiskt bidra med mina åsikter.

Här är mitt "tipsmail" till Täby kommun:

---
Hej.

Jag såg i senaste numret av Estrid att ni efterlyser förslag till hur Täby kommun kan förbättra cykelvägnätet. Här är några förslag:

1) Prioritera cykling framför bilism

När Täbys invånarantal växer med 25% under de närmaste 15 åren kan inte biltrafiken växa i samma hastighet. Det finns ett enkelt sätt att påverka valet av trafikslag hos dessa nya invånare: Bygg för den trafik vi vill ha!

Detta kräver en mental omställning, ifrån att bygga ständigt fler och större bilvägar, till att prioritera effektivare trafikslag. Det handlar inte om att straffa bilister, det handlar om att se till att miljö- och yteffektivare trafikslag som cykling och kollektivtrafik sätts i första rummet redan vid trafikplaneringen.

Ifall man bygger raka fina och direkta bilvägar och sedan i efterhand ritar in cykelbanor där det råkat bli plats över och kanske någon busshållplats här och där, får man ett samhälle baserat på biltrafik. Det är väldigt svårt att få en sådan trafikplan att i efterhand uppmuntra till ökad cykling. Det blir väldigt tydligt, skrivet i asfalt och betong, hur kommunen värderat de olika
trafikslagen.

Därför: Planera för "muskeltrafik" först, dvs cykling och gångtrafik, därefter kollektivtrafik och därefter privatbilism. Bygg så att det är enklare och mer inbjudande att ta cykeln och/eller bussen än bilen för korta resor. Till exempel genom att helt enkelt placera cykelparkering och busshållplats närmare än bilparkeringen.

2) Sopsalta cykelbanorna på vintern

Följ Stockholm stads exempel och snöröj cykelbanorna med sopsaltmaskin istället för med plog och grus. Resultatet är vida överlägset plogning och uppmuntrar människor att cykla även vintertid. Som bonus slipper man samla upp en massa grus framåt våren.

3) Snöröj cykelbanor och trottoarer innan bilvägarna

Medan bilar generellt inte har några större problem att ta sig fram i en decimeter nyfallen snö, är det i stort sett omöjligt för cyklar, barnvagnar, rullstolar, rollatorer och andra muskeltrafikanter att färdas på samma underlag. Även gående utan hjul har problem, särskilt äldre och andra med nedsatt balans.

Att i dessa lägen prioritera att snöröja bilvägar och till och med
bilparkeringar före cykel- och gångvägar skickar en väldigt tydlig signal om vilken slags trafikanter kommunen sätter högst på sin lista.

4) Ta bort alla hinder från cykelbanorna

Täbys cykelbanor är översållade av stenbumlingar, betongsuggor, spärrar, fållor, bommar och grindar som hindrar cyklisterna i deras färd och även försätter dem i fara, då många hinder är undermåligt markerade och svåra att se i mörker. Många av hindren är bilspärrar, uppsatta för att fysiskt hindra bilister från att bryta mot lagen genom att köra in på cykelbanan. Men effekten blir totalt felriktad: Samtliga cyklister får lida för ett fåtal bilisters lagbrott!

Visst finns det fog för att det behövs bilhinder på vissa platser. Men de måste utformas på ett sätt så att de inte hindrar de trafikanter som vägen faktiskt är byggd för. Det skulle aldrig accepteras att bilister vore tvungna att kliva ur sitt fordon för att leda det genom ett hinder varje dag på vägen till jobbet. Ändå är detta vardagsmat för många cyklister.

5) Separera gång- och cykeltrafik

Gång- och cykeltrafik är två helt olika trafikslag, med drastiska skillnader i såväl hastighet som infrastrukturbehov. Ändå tvingas de nästan alltid ihop på samma smala asfaltsremsa.

Blandningen av gående och cyklister är dålig för alla inblandade.
Gångtrafikanter som färdas i 5 km/h tvingas ihop med trafikanter som färdas 600% snabbare. Det är som om vardagsbilister i 50 km/h skulle blandas med formel 1-bilar i 300 km/h! Resultatet blir en otrygg miljö med ständiga konflikter och irritation. Cyklister måste ofta cykla mer eller mindre i gånghastighet för att undvika att försätta sig själv och andra i fara, vilket naturligtvis förtar en
stor del av poängen med att cykla.

6) Bygg minst lika många cykelparkeringar som bilparkeringar

Varje resa har en början och ett slut, det gäller även cykelresor. I varje ände av resan måste det finnas någonstans att parkera sin cykel. En trygg, bekväm och nära placerad parkering som tillåter att cykeln låses fast ordentligt. Gärna under tak.

7) Cyklar finns i många storlekar

Alla cyklar är inte skapade lika. Det finns idag breda trehjulingar, långa lastcyklar och cykelkärror som hjälper människor att uträtta många av sina vardagliga ärenden med cykel. Det är viktigt att även dessa typer av cyklar bereds plats i såväl trafikutformningen som i parkeringsanläggningarna. Särskilt bilspärrarna är ett stort gissel för alla med lite större cykelekipage.

8) Sluta med skrämsel- och hjälmpropaganda

Cykling är inte farligt. Tvärtom är cykling synnerligen hälsofrämjande. Även inräknat olycksrisker och exponering för bilarnas luftföroreningar är det långt mer hälsosamt att cykla än att inte göra det. Även utan hjälm. Barn som cyklar till skolan lär sig bättre. Vuxna som cyklar till jobbet har lägre sjukfrånvaro.

Ändå utmålar Täby kommun på sin hemsida cykling som en farlig aktivitet. En aktivitet som kräver skyddsutrustning, särskilda kläder och pekpinnar om trafikregler. Dessutom skriver ni att de flesta olyckor beror på cyklisten eller dennes utrustning, tvärtemot VTIs analys som visar att de vanligaste orsakerna till singelolyckor på cykel handlar om undermålig infrastruktur.

Det finns en tydlig korrelation mellan cykling och hjälmbruk i svenska städer. Nämligen att ju högre andel av cyklisterna som bär hjälm, desto lägre andel av resorna i staden görs med cykel. Om man vill öka andelen resor som görs med cykel är det alltså kontraproduktivt att ägna sig åt hjälmpropaganda. Många människor avstår från cykling om de känner sig pressade att bära hjälm. Det förlorar vi alla på.

mvh
Björn
---
 ·  Translate
13
Nikke Lindqvist's profile photoTomas Robertsson's profile photoBroder Foder's profile photoBjörn Stenberg's profile photo
8 comments
 
Det att gående klampar på i cykelbanan gäller normalt även om det är separata vägar. Vägen finns där, man skall åt det hållet, alltså går man där. Det är trots det en liten bisak i sammanhanget och går att jobba på när gång och cykelbanor finns. Jag håll med du, förutsättningarna att kunna cykla utan att riskera liv och lem har utrymme för förbättring.
 ·  Translate
Add a comment...

Björn Stenberg

Shared publicly  - 
 
Snaxx-29
Tue, February 18, 12:00 PM
1

Björn Stenberg

Shared publicly  - 
 
Volkswagen e-Golf - En helt vanlig elbil

Volkswagen har precis släppt sin nya el-golf. Och det anmärkningsvärda med den här bilen är att den är helt vanlig. Det är en golf. Den ser ut som en golf, väger som en golf, går som en golf, har vanlig golf-inredning och vanliga golf-tillbehör. Men den går på el.

Det är såvitt jag kan komma på första gången en biltillverkare annan än Tesla faktiskt levererar en vanlig bil med eldrift. Utan utspejsad koncept-design, begränsad testupplaga eller andra galna påhitt för att poängterna hur jäkla konstigt det är med elbil.

Bara en vanlig bil.

Specifikationerna verkar alldeles vettiga de också:
- Batteri 24 kWh som ger 19 mils räckvidd i NEDC-cykeln
- Motor 85 kW/270Nm (liknande siffror som 1.6 TDI)
- Acceleration 0-100 på 10 sekunder
- Toppfart 140 km/h 
- Vikt 1585 kg
- Grundpris €35000

Tack Volkswagen! Hoppas den säljer som smör nu så andra tillverkare också fattar att elbilar bara är vanliga bilar, för vanliga människor.
 ·  Translate
3
Danni Efraim's profile photoPeter D'Hoye's profile photoBjörn Stenberg's profile photo
6 comments
 
To each his own. Jag har föräldrarna ca 17 respektive 14 mil bort och svärföräldrarna 8 respektive 17 mil bort, och det blir 1-2 resor i månaden till dessa destinationer, och inte alltid med möjlighet att ladda där.

Hyrbil hade gått men blir lite väl meckigt med två bakvända bilbarnstolar dessutom. Att släpa runt på en mindre bensinmotor ser jag inte som så hemskt - bilen drar inte mycket mer el för det. Tvärtom får du ju på ett sätt både en lättare och billigare konstruktion eftersom du då kan dimensionera de tunga och dyra batterierna efter vardagsbehovet, inte maxbehovet. Helst av allt hade jag beställt en Model S, och det hade faktiskt inte blivit så dyrt med tanke på tjänstebilsreglerna och bränslekostnaden, men det är lite kass timing för min del på den fronten just nu. Om 2-3 år kanske...
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
213 people
Patrik Lundkvist's profile photo
Roland Stenberg's profile photo
Claes Jakobsson's profile photo
Jimmy Hedman's profile photo
Gopindra Hannigan's profile photo
 
Hej +Johan Nilsson, kan man få önska lite sanity-filtrering på sökresultaten från SL?

Idag får man i stort sett alltid en bunt resultat som är mer eller mindre uppåt väggarna presenterade överst i resultatlistan. Först när man scrollar visas resultat som faktiskt uppfyller sökkriterierna.

Jag anar att det beror på att SL:s sökfunktion helt enkelt är såhär dålig, men nog går det väl att få det lite bättre än detta?

#sthlmtravel
 ·  Translate
1
Add a comment...

Björn Stenberg

Shared publicly  - 
 
Här är bilderna från mitt föredrag om OpenStreetMap på FOSS Sthlm igår.

Eventuellt fastnade jag på video också. Uppdaterar med detta isåfall.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Björn Stenberg

Shared publicly  - 
 
Vårvindar friska
2
Add a comment...

Björn Stenberg

Shared publicly  - 
 
Min telefon (Nexus5) vill inte längre installera Ingress.

Jag har haft det installerat för bara några veckor sedan och skulle nu lägga in det igen för att hjälpa Ingrid med lite gear. Men får nedanstående felmeddelande.

Andra appar fungerar utmärkt att installera. Telefonen är inställd att köra med ART runtime, men det var den senast jag hade Ingress installerat också.

Jag har googlat runt men hittar ingen som fått samma felkod. Jag har också provat standardåtgärder som att rensa cache och data för Play Store.

Någon som har andra idéer?
 ·  Translate
1
Linus Nielsen Feltzing's profile photoPaul Louden's profile photoBjörn Stenberg's profile photo
5 comments
 
+Paul Louden That is indeed a strange translation! 
Add a comment...
People
Have him in circles
213 people
Patrik Lundkvist's profile photo
Roland Stenberg's profile photo
Claes Jakobsson's profile photo
Jimmy Hedman's profile photo
Gopindra Hannigan's profile photo
Work
Occupation
Embedded development consultant
Employment
  • Haxx AB
    present
Story
Tagline
Technology, politics & cycling.
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Married