Profile cover photo
Profile photo
BGBMW
8 followers -
BMW FORUM за любители и ценители
BMW FORUM за любители и ценители

8 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
На Consumer Electronics Show (CES) 2019 в Лас Вегас от 8 до 11 януари BMW Group представя на публиката своите визии в областта на интелигентната свързаност и потенциала за индивидуалната мобилност на бъдещето, която тя открива.

BMW Group представя на публиката своите визии в областта на интелигентната свързаност и потенциала за индивидуалната мобилност на бъдещето, която тя открива. Представянето на CES е фокусирано върху BMW Vision iNEXT като поглед към бъдещето на радостта от шофирането и върху BMW Intelligent Personal Assistant, който като автомобилен експерт и душа на BMW е и централният елемент на взаимодействието между водача, неговият дигитален жизнен свят и неговия автомобил. BMW Vision iNEXT е визуалният акцент на щанда на изложението, на който освен това посетителите могат да се насладят на принципа на оформление на интериора като „My Favorite Space“ с хармонични, естествени повърхности и невидимо интегрирани технологии. Чрез тази високотехнологична Mixed-Reality визуализация се създава виртуално усещане за бъдещото изживяване при шофиране на BMW Vision iNEXT.

BMW Vision iNEXT съчетава иновативния си дизайн с дефинираните от стратегията NUMBER ONE > NEXT бъдещи полета за работа Автоматизирано шофиране, Свързаност, Електрификация и Услуги (D+ACES) и с това дава отговор на въпроса: „Как ще изглежда един автомобил, който вече не трябва да бъде управляван – но може?“ В зависимост от желанията неговият интериор е място за разпускане, за взаимодействие, развлечение или концентрация. В съответствие с това интериорът наподобява модерно обзаведено, уютно „жизнено пространство“ на четири колела – новото „любимо място“. За това до голяма степен допринася новият дизайнерски принцип наречен „Shy Tech“. За да се запази висококачественият, уютен характер на задната част и за да може фокусът да се измести върху хората, интелигентната технология на уредите за управление е интегрирана невидимо. Те излизат на преден план и могат да бъдат ползвани едва тогава, когато водачът и неговите спътници пожелаят. На CES принципът на „Shy Tech“ и вградените в BMW Vision iNEXT технологии ще бъдат онагледени за посетителите с два други експоната. BMW Vision iNEXT е едновременно интегрирана съставна част от дигиталния свят и е свързан напълно с гамата от Smart Devices, Smart Home и дигитални услуги.

Щандът на BMW Group се превръща във „Favorite Space“

BMW Group поема по визионерски пътища и при оформлението на щанда си на Consumer Electronics Show (CES) 2019. Като препратка към BMW Vision iNEXT във вътрешната част на щанда на преден план са поставени не техническите иновации, а разпускащото цялостно изживяване, което осигурява на публиката усещане за повишаване на качеството на живота. С почти визуално незабележимата технология и с BMW Intelligent Personal Assistant се отговаря на желанията и потребностите на посетителите, за да им се предложи място за индивидуално усамотение, едно любимо жизнено пространство - „Favorite Space“. Още в предната зона посетителите биват поздравени от BMW Intelligent Personal Assistant. Той ги превежда през подобната на градина входна зона с живописни пейзажи с пътеки, които привличат вниманието със звуци и светлини, към един необикновен свят на изживяванията.

По пътя към изложбената площ са възможни различни взаимодействия с личните асистенти. На интерактивна стена се изобразяват информации за най-новите дигитални услуги на BMW Connected и BMW ConnectedDrive, като се набляга на „Making the most of my vehicle“ и „making the most of my driving time“. Освен това има възможност за индивидуални тестове на визионерските примери за приложение на „Shy Tech“ концепцията – дадена технология, се появява на преден план и може да бъде ползвана едва когато посетителят се нуждае от нея и взаимодейства с нея. Централният елемент при обиколката на изложбената площ е BMW Vision iNEXT. Новият BMW i език на формите с характерни линии и ясни форми е демонстриран ефектно чрез повтарящи се дневни и нощни визуализации. С помощта на Mixed-Reality изживяване посетителите могат да предприемат и виртуално пътуване с BMW Vision iNEXT. С помощта на очила за виртуална реалност се осигурява визуално, акустично, както и в комбинация с допълнителни външни дразнители тактилно изживяване на едно изключително близко до реалността изживяване на радостта от шофирането в бъдещето.

Иновативни изживявания при шофиране: BMW R 1200 GS като автоматично движещ се мотоциклет по офроуд трасето заедно с BMW X7

Във външната зона на изложението BMW и BMW Motorrad осигуряват две напълно различни и по собствен начин въодушевяващи изживявания при шофиране. Като доказателство за високата компетентност на BMW Group в областта на автоматизираното шофиране на CES 2019 BMW Motorrad представя един впечатляващ опитен изследователски прототип. Автоматично движещото се BMW R 1200 GS може самостоятелно да потегля, да ускорява, да взима завои и след това да спира. Разработката на изпитателния прототип е насочена към използване на натрупания опит за динамичните процеси при шофиране, за да може в бъдеще водачите да получават подкрепа при разпознаване на опасни ситуации, както и при справянето със сложни ситуации на пътя. Така например със задълбочените си познания за идеалната линия и перфектния наклон в завоите, най-подходящата точка за спиране и оптимизираното по отношение на сцеплението ускорение автономно движещият се мотоциклет може да помогне на водача за постоянно подобряване на уменията му.

Няколко седмици след световната премиера на BMW X7 в Лос Анджелис посетителите на CES 2019 за пръв път ще имат възможност да се повозят в най-новия член на семейството BMW X. Посетителите ще могат да се насладят не само на ексклузивността и пространствения комфорт на модела от луксозния клас, защото богатото на изживявания пътуване преминава през взискателна офроуд отсечка. Там BMW X7 ще може категорично да докаже пъргавите и гъвкави динамични характеристики на един Sports Activity Vehicle (SAV).

Изживяване от бъдещето: първото виртуално пътуване с BMW Vision iNEXT

Базираният на BMW Vision iNEXT сериен автомобил ще бъде произвеждан от 2021 година като нов технологичен флагман на марката. На CES 2019 с помощта на високотехнологична Mixed-Reality симулация за пръв път на посетителите ще бъде дадена възможност да седнат в BMW Vision iNEXT и да предприемат едно виртуално, напълно свързано и автономно шофиране. Това Mixed Reality изживяване онагледява множеството аспекти, с които BMW Vision iNEXT позволява да погледнем към мобилността на бъдещето. Целта на тази визуализация на бъдещето, е посетителите да могат да усетят изживяванията при пътуването с BMW iNEXT, да планират деня си оптимално и да ползват ефективно времето по време на пътуване – независимо дали за работа, разпускане или за комуникация с приятели. При него фокусът е поставен върху пълната свързаност на автомобила с дигиталния жизнен свят на клиентите. Възможностите на автомобила и на BMW Intelligent Personal Assistant създават едно пълноценно изживяване от мобилността, без никакъв стрес, адаптирано предвиждащо към съответната ситуация.

Симулиран е един ден през 2025 година на фона на футуристичен мегаполис. BMW Intelligent Personal Assistant води и придружава посетителя през изживяването. В началото Augmented Reality Mobility прозорец показва сценария на предстоящото пътуване и очакваните задачи и срещи, както и нивото на заряд на напълно електрическото BMW Vision iNEXT. Въз основа на това личният асистент планира оптималния дневен ред, включително възможността за двустранно управление на енергията. След това посетителят поставя VR очилата и се потопява във виртуалния свят. След пътуването с асансьора той излиза на улиците на виртуалния град. Там BMW Vision iNEXT го очаква с индивидуализирана светлинна визуализация при посрещане. Водачът сяда в автомобила, неговият дигитален жизнен свят се свързва напълно с автомобила и пътуването започва. В началото управлението се поема от човека (режим Boost). Предното стъкло се превръща в Augmented Reality Screen, който изобразява информация за пътуването и околността. Когато автомобилът достигне магистралата, BMW Intelligent Personal Assistant предлага да поеме задачите по управлението на автомобила и пътуването продължава автоматизирано. Воланът и педалите изчезват, като по този начин се създава усещане за разточителен простор. Малко след това е планиран видеоконферентен разговор и за да адаптира интериора перфектно за него, BMW Intelligent Personal Assistant предлага режима Executive и кокпитът се превръща в мобилен офис. Предното стъкло се превръща в екран, на който са изобразени участниците във видеоконферентния разговор, като в същото време на контролния дисплей се показват споделените документи.

Когато видеоконферентния разговор приключи, се изобразява още една останала задача, която може да бъде свършена по време на движение. За тази цел се изобразява любимото на водача, напълно интегрирано приложение за пазаруване. В рамките на това приложение личният асистент води и подпомага водача в процеса на пазаруване. Доставката на закупената стока се извършва ад хок чрез дрон точно и директно в момента на пристигане на водача в дома му. Малко след това сигналът от входната врата на Smart Home се прехвърля в реално време в автомобила. Приятелите на водача са активирали звънеца и очакват да бъдат допуснати в дома. Изображението от видеокамерата на входната врата се изобразява директно в автомобила, като чрез интегрираната дистанционна функция водачът отваря вратата на посетителите си. В последния етап по пътя към дома си водачът бива информиран, че приятелите му вече са пред телевизора в дома му, за да проследят футболния мач, както са се уговорили. С помощта на стрийминг водачът стартира картината на предното стъкло на автомобила си и след пристигането в дома си навреме за първия съдийски сигнал може заедно с приятелите си да се наслади на играта.

Бъдещето на радостта от шофирането: BMW Vision iNEXT

BMW Vision iNEXT е символ на прехода към една нова ера на радостта от шофирането. Високо автоматизирано, с нулеви емисии и напълно свързано то интегрира стратегическите иновационни области на BMW Group в един автомобил. С най-новите разработки в областта на автономното шофиране и на развиващата се свързаност BMW Vision iNEXT създава напълно нови изживявания и възможности за оформяне на пътуването. В центъра на тези възможности повече от всякога е поставен човекът с неговите емоции и желания. Интериорът на BMW Vision iNEXT е оформен като мобилно пространство за високо качество на живот, като ново „любимо място“, където водачът и неговите спътници могат да се самоопределят и отпуснат. При това BMW Intelligent Personal Assistant играе ролята на постоянен спътник и експерт. Той притежава типичният за едно BMW характер и с всеобхватната си свързаност и чрез естествено гласово взаимодействие служи като интуитивен интерфейс към дигиталния външен свят. Размерите и пропорциите на модерен Sports Activity Vehicle (SAV) на BMW осигуряват уверено излъчване на BMW Vision iNEXT. Ясните форми и повърхности подчертават неговия насочен към бъдещето характер. Големите врати се отварят в противоположни посоки, липсата на средна колона позволява комфортно качване в интериора. Характерно е изключително ясното разделяне на областта за шофиране от задната част. Разточителната, цялостна площ за седене на задните места осигурява спокойна Lounge атмосфера.

Режимите „Boost“ и „Ease“ променят областта за шофиране

При пътуване с BMW Vision iNEXT водачът по избор може да управлява автомобила сам в режим „Boost“ или да бъде возен в режим „Ease“. Благодарение на електрическото задвижване режимът „Boost“ е високо динамичен, почти безшумен и с нулеви емисии. В режим „Ease“ автомобилът предлага на пътниците си пространство за разнообразни активности. В разточително оформения интериор областта за шофиране се дефинира от двете единствени видими дигитални повърхности за изобразяване и волана. Ниското арматурно табло с бежова текстилна тапицерия осигурява приятна атмосфера в комбинация с дървените детайли и ясно структурирания дървен под. В режим „Boost“ воланът и индикаторите са ясно насочени към водача. При преминаване в режим „Ease“ областта за шофиране се променя: воланът се отдръпва и педалите потъват, така че се създава усещане за открит простор. Повърхностите за изобразяване променят индикациите си от свързано с шофирането съдържание към „Exploration Mode“, в който водачът и спътниците получават предложения за важни места и събития в околността.

„Shy Tech“: иновативната технология е интегрирана невидимо и въпреки това е винаги на разположение

Като изключим волана и дисплеите в областта за шофиране, в BMW Vision iNEXT не могат да бъдат видени други дисплеи и уреди за управление. За да се запази уютния характер на задната част, технологията е интегрирана невидимо и се поява едва при нужда. Така в бъдеще различните функции могат да бъдат управлявани чрез повърхностите от дърво и текстил. Чрез проекция произволни повърхности могат да бъдат превърнати в интерактивни дисплеи. С BMW Intelligent Personal Assistant, Intelligent Material и Intelligent Beam BMW Vision iNEXT демонстрира три визионерски приложения на този подход, наречен „Shy Tech“. Към Intelligent Personal Assistant можете да се обърнете с „Hey BMW“ или избрана от вас активираща дума. Личният и интелигентен асистент превръща BMW Vision iNEXT в интегрирана съставна част от дигиталния свят на водача и свързва автомобила напълно с гамата на BMW Connected, Smart Devices и Smart Homes. По този начин чрез гласова команда например водачът може да пазарува или за затвори прозорците на дома си от автомобила.

Чрез Intelligent Material уредите за управление са вградени дискретно в повърхностите в интериора. И докато в режим „Boost“ водачът може да управлява контролния дисплей по конвенционалния начин с докосване, то в режим „Ease“ тази функция за управление се поема от дървената повърхност на средната конзола. При това позицията на ръката и дланта е също толкова отпусната, колкото и при управлението на контролера на iDrive: ръката лежи върху перфорираната дървена повърхност, като при въвеждането пръстите се следят от светлинни точки. Жакардовия текстил отзад също е с интегрирана функция за управление. Той позволява например управлението на музикалната система чрез различни жестове, които се проследяват от втъкани в текстила светещи LED светлинни точки. В бъдеще дигиталният и аналоговият свят ще преливат един в друг не само при управлението, но и при ползването на медии. Все повече информации ще бъдат изобразявани чрез проекции, което в дългосрочен план може да замени използването на дисплеи. Една от стъпките в тази посока се демонстрира от представената при BMW Vision iNEXT технология Intelligent Beam, която служи както като динамична светлина за четене, така и като ситуативна и интерактивна проекционна площ. Така например отпечатаните в една книга изображения, подвижно съдържание и интерактивни графики могат да допълнят наличния текст и да бъдат управлявани с докосване.

Личният спътник.

BMW Intelligent Personal Assistant днес и утре

Днес и в бъдеще BMW Intelligent Personal Assistant ще поеме централна роля в автомобила. На CES 2019 той ще се срещне с посетителите на различни места и ще им представи не само всички задачи, които може да изпълни още днес в актуалните модели на BMW, но и други функции, които ще разширят спектъра му от възможности в близко бъдеще. Посетителите ще могат да се насладят на функциите и възможностите на BMW Intelligent Personal Assistant, които ще са налични от март 2019 година в BMW X5. В рамките на виртуално пътуване с BMW Vision iNEXT ще бъде демонстрирано как личният асистент ще подпомага водача в бъдеще.

BMW Intelligent Personal Assistant днес: дигитален BMW експерт и перфектен спътник

С BMW Intelligent Personal Assistant в актуалните модели на BMW навлиза един дигитален персонаж. С това започва една нова ера, при която управлението на автомобила, както и достъпът до функции и информация все повече и повече може да бъде извършвано лесно чрез гласови команди. BMW Intelligent Personal Assistant може да бъде активиран чрез гласова команда („Hey BMW“) и за разлика от другите дигитални асистенти може да носи и друго, индивидуално избрано име (например „Charly“ или „Joy“). С BMW Intelligent Personal Assistant на борда винаги присъства един истински BMW професионалист, който познава и може да обясни функциите на автомобила. Освен това той служи и като дигитален спътник, който подпомага водача при търсенето на паркоместа или при ползване на офисните функции в автомобила. Освен това при съответното оборудване на автомобила BMW Intelligent Personal Assistant осигурява и уюта на водача. При изречени на глас указания чрез вътрешното осветление, климатичната инсталация, ароматизацията, масажната функция на седалките, подгряването или вентилацията на седалките той активира едно съгласувано изживяване, респективно в програмите Vitalize или Relax.

BMW Intelligent Personal Assistant утре: интелигентният спътник в и извън автомобила

BMW Intelligent Personal Assistant научава процедурите и навиците и в бъдеще ще може да ги поставя в съответния контекст. Той подпомага водача, научава неговите предпочитания и знае предпочитаните настройки като например подгряването на седалките или често посещаваните навигационни цели. Той постоянно се модернизира технически и в бъдеще ще може да научава все повече и повече предпочитания и обичайни настройки. Чрез актуализация, която се извършва over-the-air чрез Remote Software Upgrade, се добавят все повече нови функции и възможности.

В бъдещия си вариант дигиталният спътник е още по-интелигентен, предвидлив и по-добре свързан: той изгражда мост между автомобила, всеобхватните му функции и дигиталните жизнени области на човека. BMW Intelligent Personal Assistant организира потребностите от мобилност и води през всекидневието, като изпълнява сложни задачи, които се простират отвъд автомобила. Като интелигентен дигитален гид за мобилния живот той планира дневния ред, води личния календар и списъците със задачи, подготвя предложения и управлява множество дигитални услуги.

Дигитални услуги за зареждане на електромобили BMW Digital Charging Service и BMW i ChargeForward: интелигентно зареждане, подпомагане на прехода към нова енергия, понижаване на разходите

Със серийната си технология за свързаност на BMW ConnectedDrive и BMW Connected App електрическите и Plug-in хибридните модели на BMW, MINI и BMW i разполагат с идеалните предпоставки за дигитални услуги, които интелигентно да управляват зареждането на високоволтовите им акумулатори. BMW Digital Charging Service предлага на клиентите възможност да зареждат автомобила си в особено изгодни периоди на базата на индивидуална тарифа за електроенергия и планираните часове за потегляне.

BMW i ChargeForward прави още една стъпка напред. В района на залива на Сан Франциско в Калифорния, САЩ, в този пилотен проект участват 350 водачи на BMW i автомобили. Те покриват своите нужди от енергия през деня, тоест в тези часове, когато соларната електроенергия е максимално достъпна, като за това получават финансови стимули. Така те се движат особено изгодно и не само при нулеви локални емисии, но и изминават значително по-висок дял от пътуванията си с СО2 неутрална електроенергия. Освен това дигитално управляваната, гъвкава стратегия за зареждане им позволява да прекъсват процеса на зареждане във фазите на особено високо общо потребление на енергия и по този начин да разтоварват обществената енергопреносна мрежа. В перспектива високоволтовите акумулатори на електрифицираните автомобили на BMW и MINI ще могат не само да съхраняват максимално много енергия от възобновяеми източници, но при недостиг на енергия да я подават обратно в мрежата. С тази си функция като буферни акумулатори за „зелена“ електроенергия тези автомобили не само подпомагат енергийния преход, но и се превръщат в част от една интелигентна мрежа, като имат и съществен принос в нейното стабилизиране.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Уникалният луксозен спортен автомобил въодушевява с уреди за управление, изработени от метеоритен материал, извънземни структури на повърхностите, осветени изображения на звезди на средната конзола и 3D Print компоненти - BMW Individual представя едно ново измерение на ексклузивността по отношение на дизайна и избора на материали

От над 25 години в BMW Individual Manufaktur в Гархинг до Мюнхен се създават особено висококачествени решения за оборудването, изключителни специални модели и спиращи дъха уникати – с неподражаем дизайн и облагородени с най-фините и ценни материали на света. Сега специалистите по индивидуален стил излизат извън пределите на земното кълбо и вкарват звездното небе в автомобила, като с това разкриват едно ново измерение на ексклузивността. В BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky (среден разход на гориво: 9,8 – 9,7 л/100 км; СО2 емисии: 224 – 221 г/км) подбрани уреди за управление са с апликации от метеоритен материал.

Въодушевлението от безкрайните простори на Вселената се отразява и от осветените изображения на звезди на средната конзола и вдъхновения от извънземни небесни тела дизайн на повърхностите на декоративните елементи, облегалките на седалките, спирачните дискове и външните детайли на луксозния спортен автомобил.

BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky, не селучайно, се представя в навечерието на нощта на 3-ти срещу 4-ти януари 2019 година - тогава астрономите очакват изключително интензивен метеоритен дъжд. Дъждът от „падащи звезди“ се образува от кратковременното навлизане на Земята в орбитата на астероида 2003 ЕН, чиито частици проникват и изгарят в атмосферата. В редки случаи малки небесни тела проникват през тази защитна обвивка на Земята и падат на повърхността като метеорити. Някои от тези обекти от космоса са намерили своя път и към интериора на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky. С обработката на материали, които буквално са от друг свят, BMW Individual Manufaktur създава една колкото иновативна, толкова и уникална естетика, с което за пореден път измества границите на възможното при оформлението на интериора на един автомобил. Метеоритният каменен материал е монтиран по цялата декоративна бленда на средната конзола, по бутона Старт/Стоп на V8 двигателя, по селектора на осемстепенната трансмисия Steptronic и тъч контролера на системата за управление iDrive, които осигуряват уникално за автомобилостроенето визуално и тактилно изживяване. Лайстните на праговете освен с осветено обозначение на модела са украсени и с инкрустации от метеоритен материал. Така BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky се превръща в символ на лукса и ексклузивността на ненадминато досега ниво.

BMW Individual Manufaktur: място, където се създават уникати с индивидуален характер

BMW Individual Manufaktur е подразделение, винаги специализирано в изработката на уникати, с които водачите на BMW изразяват индивидуалния си стил. Мащабът на действията се дефинира от индивидуалните желания на клиента. Създадените по мярка решения, които се реализират в съвместен процес между клиента и специалистите на BMW Individual, се простират от необикновените лакови покрития, през необичайните материали за интериора до специалните елементи на оборудването, аксесоарите, шевовете, гравюрите или инкрустациите. В процеса на оформлението и изработката се съчетават креативността, любовта към детайла, занаятчийското изкуство, както и безкомпромисния стремеж към качество и страстта към специалното, за да бъдат създадени уникални автомобили.

В процеса на търсене на нови дизайнерски възможности, комбинации от материали и технологии за изработка BMW Individual постоянно си сътрудничи с именити дизайнери, както и реномирани производители от други браншове на луксозния сегмент. За разширяването на ноу-хауто за разработката на нови продукти и ексклузивни уникати допринася и сътрудничеството с творци и учени. Така например при оформлението на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky са ползвани и знанията на института Макс Планк за извънземна физика, който също се намира в Гархинг до Мюнхен.

Уникално: повърхности във видманщетова структура

В допълнение към интеграцията на метеоритен материал върху уредите за управление оформлението на множество елементи в интериора и екстериора на спортния автомобил е ориентирано към визия, която в естествена форма се среща по извънземните обекти. Избраните за това компоненти са с характерната за метеоритите видманщетова структура. Строго геометричната, подчинена на правите линии и напомняща ледени кристали се появява когато определени ледени метеорити бъдат шлифовани или обработени с киселинни съединения. Тази структура е резултат от екстремно бавния процес на охлаждане на металните сплави, който не може да бъде възпроизведен на Земята и поради това е уникален белег на извънземните материали. Тези уникални структури са описани за пръв път в началото на 19 век и от австрийския учен Алоис фон Бек-Видманщетен, чието име носи и тази структура.

С уникалността си видманщетовата структура демонстрира стремежа на BMW Individual към иновативни, нереализирани досега дизайнерски решения. Тя е възпроизведена и по ушития на ръка таван и по декоративните повърхности на средната конзола. Освен това тя е фрезована и върху спирачните дискове на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky. Корпусите на външните огледала, предният сплитер на страничните въздухозаборници отпред, средната решетка и рамките на Air Breather на предните странични панели също са с характерната за метеоритите структура. Тези екстериорни компоненти, разработени специално за BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky, за изработени като уникати чрез технология на 3D печат.

Комбинация между ноу-хау от моторните спортове и компетентност в производството: иновативните, екстремно леки спирачни апарати с бионичен дизайн са изработени по технологията на 3D печат

Иновативният адитивен производствен процес се ползва и при изработката на спирачните апарати. Адитивното производство (3D печат) позволява иновативно олекотяване на конструкцията на ново ниво. Използваните при BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky алуминиеви спирачни апарати с бионичен дизайн, разработени от BMW Motorsport, са с до 30% по-ниско тегло в сравнение произведените по конвенционален начин компоненти. Всеобхватното понижаване на подресорните маси води до осезаемо оптимизиране на динамиката на управлението и на комфорта на возене. За разработката и производството на новаторските спирачни системи в бионичен дизайн BMW Group ползва както опита си в моторните спортове, както и компетентността при използването на метода за 3D печат на алуминиевите компоненти. При тази концепция на спирачните апарати бе възможно понижаване на масите до необходимия за техническите изисквания минимум. Това означава, че се влага само толкова материал, колкото е необходим за шофирането. Така е създадена една форма, която напомня на структурата на костите, с оптимално съотношение между здравина и тегло, каквато не може да бъде реализирана с конвенционален метод на леене, а единствено с адитивен процес на производство. Освен това по този начин е възможно каналите за спирачната течност да бъдат интегрирани директно в структурата на спирачните апарати. Тази интегрална конструкция, която също може да бъде постигната единствено чрез адитивно производство, създава допълнителни преимущества за монтажа и здравината на олекотената спирачна система.

Иновации за индивидуалност: кожена тапицерия с Tricolor дизайн и LED осветление на изображенията на звезди на средната конзола

Друга иновация в областта на оформлението на интериора е кожената тапицерия с фина структура BMW Individual Merino в Tricolor дизайн и цветовата комбинация Opal White/Night Blue/Silver. Шевовете в средните части на седалките също са с характерната за интериора на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky видманщетова структура. Друг акцент, вдъхновен от небесната твърд, поставя оформлението на подлакътниците на средната конзола. Осветената от LED източници повърхност пресъздава изображение на звездно небе и осигурява изключително приятна атмосфера в интериора на луксозния спортен автомобил. Стелките с дълъг косъм в цвят Night Blue допълват стилната атмосфера в интериора.

Лаковото покритие на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky също допринася за вълнуващото му излъчване. Специалното лаково покритие постига експресивното си въздействие благодарение на комбинацията между два цвята. Основният тон на екстериора е черен неметалик. Като втори цветови слой е избран San Marino Blue metallic, който е нанесен с избледняващ ефект от долната част на каросерията до височината на арките на калниците. Последващото нанасяне на три слоя прозрачен лак с три размера на пигментните частици гарантира особено интензивно усещане за дълбочина.

Идеалната база за впечатляващия уникат: луксозният спортен автомобил BMW M850i xDrive Купе

Като идеалната база за впечатляващия уникат на BMW Individual Manufaktur служи новото BMW M850i xDrive Купе. С 8-цилиндровия си двигател с мощност 390 кВт/530 к.с., настроеното на състезателната писта окачване и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive 4-местният автомобил гарантира едно ново изражение на спортния дух, емоционалността и типичната за марката радост от шофирането в луксозния сегмент. Благодарение на успоредните разработки с BMW M8 и създадения за състезания за издръжливост автомобил BMW M8 GTE BMW M850i xDrive Купе разполага с перфектно съгласувана цялостна концепция за въодушевяващи динамични характеристики. Високотехнологичните системи за контрол на окачването осигуряват изключително широк диапазон между спортен дух и комфорт. Благодарение на това динамичният потенциал е комбиниран с изключителна пригодност за всекидневието и за дълги пътувания. Емоционалният дизайн на каросерията на BMW M850i xDrive Купе е резултат на новия език на формите на марката, фокусиран върху прецизността и яснотата, благодарение на което той излъчва спортна естетика, чувственост и ексклузивност. Специфичните детайли като опционалният карбонов покрив оптимизират аеродинамиката и теглото и в съчетание с ниския център на тежестта, дългото междуосие и широките следи допринасят за уникалната в сегмента на BMW M850i xDrive Купе хармония между спортна динамика и луксозен комфорт на возене.
Add a comment...

Post has attachment
Public
От 17 декември започва продажбата на електронни винетки от сайта bgtoll.bg и мобилното приложение. Цената на електронните винетки остава същата, както на стикер винетките. Това заяви в интервю пред БНТ професор Олег Асенов, експерт към Агенция ,,Пътна инфраструктура“. Той обяви, че се въвежда нова винетка – уикенд винетка, чиято цена е 10 лв. и е само за леките автомобили. Периодът на валидност на тази винетка ще започва от 12:00 ч. в петък и ще завършва неделя в 23:59 часа. По думите му въвеждането на уикенд винетката е продиктувано от наличието на обществен интерес към създаването на такъв продукт.

„Гражданите ще могат да купуват електронни винетки и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на републиканската пътна мрежа. Плащането ще става посредством дебитна и кредитна карта, както и с карта за гориво. Шофьорите ще могат да купят е - винетка и от пунктовете за продажба, разположени в търговските обекти“, посочи проф. Асенов.

Нарушителите ще бъдат засичани чрез регистрационния номер на автомобила от камери разположени по пътната мрежа и в мобилните екипи на т.н. тол контрол. Нарушителите ще бъдат спирани от автомобилите на тол контрола. На водача, който не е заплатил винетка, ще бъде дадена възможност да заплати компенсаторна такса на място. Проф. Асенов поясни, че размерът на компенсаторните такси в момента е качен за обществено обсъждане - за леки автомобили е 70 лв.; за автомобили от 3.5 т. до 12 т. – 125 лв. и за тежкотоварните над 12 т. е 175 лв. Контролните автомобилите са оборудвани с ПОС терминали и плащането на таксата ще може да се осъществява с дебитна или кредитна карта. „След заплащане на компенсаторна такса, пътуването ще може да продължи до края на астрономическия ден без купена винетка, но на следващия ден ако не се закупи винетка, отново е налице нарушение“, подчерта проф. Олег Асенов. При отказ таксата да се плати на място ще се счита, че отказваме да признаем нарушението – в този случай следва отнемане на талона на автомобила.

Проф. Асенов информира, че от 16 август 2019 г. се въвежда тол-такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили над 3.5 тона. „До 15 август включително, автомобилите над 3,5 т. също ще заплащат електронна винетка“, разясни Асенов.
Add a comment...

Post has attachment
Public
BMW обяви, че по време на международното зиложение в Лос Анджелис, което започва в края на месеца, компанията ще представи най-новите си продукти и разработки, в това число X7, 8 Series Convertible, M340i xDrive Sedan и Vision iNEXT.

Дебютното BMW M340i xDrive Sedan се явява най-динамичната версия на модела, като идва с новоразработен шестцилиндров, редови задвижващ агрегат, който е в състояние да генерира максимална мощност от 374 конски сили и максимален въртящ момент от 500 Нм.

Новото M340i xDrive Sedan, оборудван със специален екстериорен и интериорен пакет, интелигентна система за задвижване на четирите колела, осемстепенна роботизирана Steptronic Sport предавателна кутия, оптимизирано M-окачване и М спортна изпускателна система, е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за само 4.4 секунди.

На салона в Калифорния, изцяло новите BMW X7 и 8 Series Convertible, които демонстрират следващ етап от продуктовото развитие на марката, ще бъдат демонстрирани за първи път пред публика, като ще си правят компания със също така дебютиращото Vision iNext.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Gran Turismo скутер с отличен комфорт, динамика, доставящ несравнимо удоволствие


През 2011-та BMW Motorrad представи C 600 Sport и C 650 GT, обособявайки нова нова категория в гамата си, посветена на градската мобилност. Първите премиум макси скутери на BMW Motorrad бяха последвани от C 400 X през 2017-та, динамичният скутер от среден размер, а днес марката показва C 400 GT – неговата динамична Gran Turismo версия. Без значение дали става дума за пътуване до работа, до магазина или на по-дълги разстояния, C 400 GT е перфектната компактна машина за целта. При това не само за водача, но и за един пасажер.

Мощен и ефективен едноцилиндров двигател, CVT трансмисия и ASC.

Динамиката на BMW C 400 GT се осигурява от новоразработен, едноцилиндров двигател с мощност 34 к.с. Тягата се предава чрез CVT (Constantly Variable Transmission), а рамото на задното окачване е изключително устойчиво на усукване, което гарантира максимална стабилност и комфорт. Automatic Stability Control ASC системата прави карането още по-безопасно, особено при настилка с ниско сцепление.

Стабилна тръбна рама от стомана, телескопична вилка и мощни спирачки с ABS, част от стандартното оборудване.

Шасито на новото BMW C 400 GT е изработено от стомана и представлява тръбна рама. Предното окачване е съставено от телескопична вилка, а отзад от система с два амортисьора с пружини. Настройките и ходовете на окачването са направени така, че да гарантират максимална стабилност и същевременно максимален комфорт. BMW C 400 GT спира изключително убедително благодарение на система с два диска отпред, един отзад и ABS, който е част от серийното оборудване.

Стандартен LED фар и опционална система за свързаност.

Освен стандартните LED фар и стоп, новото BMW C 400 GT предлага ново ниво на свързаност, което е невиждано в сегмента. То се изразява в системата за свързаност с 6,5-инчов TFT дисплей, предлагана допълнително за модела. Управлението става чрез удобния и интуитивен въртящ се джойстик наречен BMW Motorrad Multi-Controller, позволяващ бързо сърфиране през различните менюта, без водачът да отделя вниманието си от случващото се около него. Системата позволява провеждане на телефонни разговори, слушане на музика и дори ползване на навигация.

Модерен и иновативен дизайн, прекрасна защита от вятъра и гъвкаво пространство за багаж Flexcase.

BMW C 400 GT веднага може да бъде разпознато, като член на C семейството на BMW Motorrad: визията му е модерна, футуристично ориентирана и функционална, издаваща способностите му за безусилно придвижване както в града, така и на по-дълги разстояния. В предницата доминира изключително характерният LED фар с функция за дневна светлина, която може да бъде изразена чрез фиброоптични елементи. Органично оформените панели и интегрираните мигачи подчертават индивидуалния стил на средно големия Gran Turismo скутер.

C 400 GT гарантира още по-голяма защита от вятъра в следствие на по-голямото (от това на C 400 X) предно стъкло, а функционалността му е безупречна, благодарение на внимателно обмислено пространство за багаж. В предната част са интегрирани две жабки, а Flexcase системата под седалката е уникална за класа. Капацитетът им е повече от достатъчен за ежедневните градски нужди и кратки пътувания извън града. Стандартната Keyless Ride система прави BMW C 400 GT още по-удобно, позволявайки безключово палене, заключване на кормилото, седалката, капачката на резервоара и отделенията за вещи. Моделът предлага също отделна облегалка за водача, както и удобни платформи за краката на пасажера, вместо степенки.

Атрактивни цветове, подчертаващи динамичните и GT качества на C 400 GT .

BMW C 400 GT дебютира в два цветови варианта. Alpine White подчертава характерния дизайн на скутера, свеж цвят, който създава усещане за лекота и безусилност – ключови GT характеристики. Moonwalk Grey пък подсилва динамичните нотки на визията на C 400 GT, а третата комбинация не остава съмнение, че C 400 GT е чистокръвно премиум предложение в класа на скутерите от среден размер.

Обобщение на новостите при BMW C 400 GT :
Ефективен едноцилиндров двигател с обем 350 см3, висок въртящ момент и CVT трансмисия
Компактен дизайн със система за смазване с мокър картер.
34 к.с. при 7500 об/ мин и 35 Нм при 6000 об/ мин.
Електронно, директно впръскване, дигитално управление на двигателя и ASC.
Здрава тръбна рама от стомана.
Устойчиво на усукване рамо на задното окачване, иновативно захващане на шарнира гарантиращо минимални вибрации.
Телескопична вилка отпред и два амортисьора с пружини отзад, оптимален ход на окачването.
Мощна спирачна система със сериен ABS.
Удобни платформи за стъпалата на пасажера вместо степенки.
Седалка с отделна облегалка за водача.
LED фар, серийно.
LED дневни светлини, опция.
Keyless Ride, серийно.
Connectivity: многофункционален 6,5-ичнов цветен TFT дисплей, част от допълнителното оборудване.
Отличителен динамичен дизайн.
Отлична защита от вятъра и внимателно обмислена ергономия.
Щедро багажно пространство с две отделения и Flexcase.
Атрактивни цветови комбинации, подчертаващи динамичните качества.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Днес мотоциклетното подразделение на BMW Group- BMW Motorrad, обяви, че подобно на четириколесните представители на марката, за първи път в историята си започва предлагането на M Performance части и аксесоари.

Първият модел, който стъпва на пазара с новата програма за персонализация и оптимизация, е новият S 1000 RR. При желание от страна на клиентите, оборудването на мотоциклета може да бъде надградено със специална боя, M карбонови джанти, специален олекотен M акумулатор, регулируемо окачване, M спортна седалка, Pro Mode и други.

Успоредно с анонсирането на новата си програма, от BMW Motorrad Motorsport обявиха, че ще се включат в предстоящия сезон- 2019, на WorldSBK (FIM World Superbike Championship) именно с BMW S 1000 RR.
Add a comment...

Post has attachment
Public

BMW продължава своята моделна офанзива в луксозния сегмент и представя открит спортен автомобил, който изпълнява най-високите изисквания по отношение на динамиката на управлението, емоционалността и ексклузивността. Новото BMW Серия 8 Кабриолет съчетава изключителната спортна динамика с индивидуална елегантност на дизайна и особено луксозната възможност за изживяване на типичната за марката радост от шофирането и на интензивна радост от шофирането под открито небе.

Премиера за втория модел на новото BMW Серия 8 в луксозния сегмент: новото BMW Серия 8 Кабриолет комбинира изключителната динамика и уверените възможности при дълги пътувания с луксозно изживяване от шофирането под открито небе.

Open-Air наслада на четири места за седене. Класически текстилен мек покрив с напълно електрическо, особено тихо задвижване, оптимизирано тегло и великолепен акустичен комфорт. Отваряне и затваряне с натискане на бутон за по 15 секунди, дори и по време на шофиране със скорост до 50 км/ч. Серийно изпълнение на мекия покрив в черен цвят, опционален вариант в цвят антрацит със сребрист ефект.

Индивидуална интерпретация на емоционалния екстериорен дизайн в новия, ясен и прецизен език на формите на BMW. Типичните за марката пропорции и елегантните линии изпъкват особено силно при отворен покрив. Компактния и стегнато изпънат мек покрив създава индивидуален триобемен силует. Широката, спортно стегната задна част подчертава стойката на новото BMW Серия 8 Кабриолет, прилепнала ниско над пътя.

Хармонично съгласувано оформление на екстериора и интериора. Плавно издигаща се странична линия и преливащи едни в други рамки на страничните прозорци и на кутията на мекия покрив. Предните и задните места за седене сякаш са обгърнати с едно движение. Висококачествено оформена кутия на мекия покрив с дискретни издатини и повърхност, ориентирана към арматурното табло и тапицериите на вратите.

Въвеждане на пазара през март 2019 година с два варианта на модела: BMW M850i xDrive Кабриолет (среден разход на гориво: 10,0 – 9,9 л/ 100 км; СО2 емисии: 229 – 225 г/км) с V8 двигател с мощност 390 кВт/ 530 к.с. и BMW 840d xDrive Кабриолет (среден разход на гориво: 6,3 – 5,9 л/100 км; СО2 емисии: 165 – 155 г/ км) с редови шестцилиндров дизелов двигател с мощност 235 кВт/ 320 к.с. И двата варианта отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP. Пренасяне на мощността с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Неподправени характеристики на спортен автомобил благодарение на последователната насоченост на структурата на каросерията, задвижването и окачването към максимална динамика на управлението. Успоредна разработка с BMW Серия 8 Купе, BMW M8 и BMW M8 GTE за състезания за издръжливост. Нисък център на тежестта, хармонично разпределение на теглото между осите, олекотяване на конструкцията с алуминий, магнезий и армирана с въглеродни нишки пластмаса, аеродинамично оптимизирана каросерия.

Екстремно здрава структура на каросерията и окачването със специфичните за кабриолет усилвания по дъното на автомобила. Специфична защита на пътниците с подсилена рамка на предното стъкло и задвижвана от пиропатрони защита при преобръщане зад задните седалки.

Адаптивно M окачване, Интегрално активно кормилно управление и гуми с различен размер на предната и задната ос серийно. М Спортен диференциал с блокаж с електронно управление сериен при BMW M850i xDrive Кабриолет и опционален при BMW 840d xDrive Кабриолет. За BMW M850i xDrive Кабриолет като опция се предлага активна стабилизация на каросерията срещу наклоняване.

Контрол на шофирането включително режим ADAPTIVE. Много осезаеми разлики в настройките на автомобила при режимите COMFORT и ECO Pro от една страна и между режимите SPORT и SPORT+ от друга страна. Целенасочено управление на максималната динамика респективно на уверения комфорт на возене.

Серийни Адаптивни LED фарове и LED задни светлини. Опционално BMW Лазерни светлини със Selective Beam и увеличен до 600 метра обсег на дългите светлини.

M Спортен пакет за BMW 840d xDrive Кабриолет със специфични елементи на дизайна и оборудването: предна броня с особено големи въздухозаборници, индивидуално оформление на страничните прагове и задната броня, 19-инчови М алуминиеви джанти, М Спортни спирачки, мултифункционални седалки, М кожен волан, осветени лайстни на праговете с лого на М. BMW M850i xDrive Кабриолет допълнително с преден спойлер, 20-инчови М алуминиеви джанти с High-Performance гуми, специфична М спортна спирачна система, ексклузивни екстериорни елементи в Cerium Grey, интериорни лайстни от неръждаема стомана и осветени лайстни на праговете с обозначение на модела. Освен това за BMW 840d xDrive Кабриолет се предлага и M Technik Спортен пакет.

Допълнителни възможности за индивидуализация чрез Chrome Line Exterieur, M Carbon екстериорен пакет с лайстни на въздухозаборниците, корпуси на страничните огледала и ауспухови накрайници от CFRP, както и предложения от BMW Individual.

Специфично за кабриолет оборудване за повишаване на комфорта: сериен ветробран, опционална система за подгряване на врата в предните подглавници. Кожени тапицерии с технология Sun Reflective.

Типична за спортен автомобил ниска позиция на седене. Спортни седалки с електрически настройки и функция памет с кожена тапицерия Vernasca серийно при BMW 840d xDrive Кабриолет. BMW M850i xDrive Кабриолет серийно с мултифункционални седалки с кожена тапицерия Merino с разширен обхват. Насочените надлъжно линии и оформлението на повърхностите, ориентираният към водача кокпит и ясно структурирано разположение на уредите за управление повишават концентрацията върху спортно-активното изживяване при шофиране. Висококачествени материали, стилно интериорно осветление с оборудването Вътрешно осветление. Арматурно табло и тапицерии на вратите серийно с кожена облицовка Walknappa.
Четири места за седене, система за товарене с разделена и сгъваема в съотношение 50 : 50 облегалка на задната седалка. Вместимост на багажника: 350 литра. Серийно автоматично отваряне на багажника и комфортен достъп включително безконтактно отваряне и затваряне на капака на багажника.

Висококачествени опции за модерен лукс: телефония с безжично зареждане, BMW Display ключ, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, пакет за топлинен комфорт, активна вентилация на седалките, Soft-Close автоматика за вратите, стъклени апликации за подбрани уреди за управление.

Всеобхватна гама от асистиращи системи: серийни Асистент за дългите светлини, Асистент за шофиране включително предупреждение за опасност от сблъсък и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, Предупреждение при смяна и при напускане на лентата, Speed Limit Info, Предупреждение за напречен трафик отзад и Предупреждение за удар отзад, както и Асистент за паркиране включително Асистент за движение на заден ход. Като опция се предлагат Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, Асистент за шофиране Professional включително Асистент за завиване и водене в лентата, Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, помощ при избягване на препятствия, информация за дистанцията, Предупреждение за напречен трафик, за предимство и движение в погрешна посока, както и Асистент за паркиране със Surround View, Top View, Panorama View и Remote 3D View.

Серийно най-новото поколение на BMW Head-Up дисплей, както и BMW Live Cockpit Professional включително навигационна система, напълно дигитално арматурно табло и 10,25-инчов контролен дисплей с единно, модерно графично оформление. Новата BMW Operating System 7.0 позволява особено бърз достъп до настройките и функциите, възможност за индивидуализация на изображенията и мултимодално управление чрез тъч-дисплей, контролер на iDrive, бутоните на волана и гласови команди.
BMW Intelligent Personal Assistant като дигитален спътник и автомобилен експерт. Управление чрез естествени гласови команди. Интеграция на Microsoft Office 365 и Skype for Business. BMW Digital Key позволява достъп до автомобила и стартиране на двигателя чрез смартфон. Remote Software Upgrades за актуализация на автомобилните функции „over the air“.


Варианти на модела при въвеждането на пазара:

BMW M850i xDrive Кабриолет: V8 бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic, работен обем: 4 395 см3, мощност: 390 кВт/ 530 к.с. при 5 500 – 6 000 об/мин, максимален въртящ момент: 750 Нм при 1 800 – 4 600 об/ мин, ускорение [0 – 100 км/ч]: 3,9 сек, максимална скорост: 250 км/ч, среден разход на гориво: 10,0 – 9,9 л/100 км, СО2 емисии: 229 – 225 г/км, норма за вредни емисии EU6d-TEMP.

BMW 840d xDrive Кабриолет: редови шестцилиндров дизелов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic, работен обем: 2 993 см3, мощност: 235 кВт/ 320 к.с. при 4 400 об/мин, максимален въртящ момент: 680 Нм при 1 750 – 2 250 об/ мин, ускорение [0 – 100 км/ч]: 5,2 сек, максимална скорост: 250 км/ ч, среден разход на гориво: 6,3 – 5,9 л/100 км, СО2 емисии: 165 – 155 г/ км, норма за вредни емисии EU6d-TEMP.
Add a comment...

Post has attachment
Public

BMW M Performance части за новото 3 Седан

Разнообразни възможности за акцентиране върху динамичния характер на седана от среден премиум клас

Успоредно със старта на комуникацията на новото BMW Серия 3 Седан (среден разход на гориво: 6,1 –4,1 л/ 100 км, CO2 емисии: 139 –108 г/ км) за новия модел на динамичния седан от премиум средния клас е разработена и всеобхватна гама от M Performance части като оригинални BMW аксесоари. С компонентите за интериора и екстериора, както и технологиите на задвижването и окачването, вдъхновени и заимствани директно от моторните спортове, клиентите могат целенасочено да подобрят спортния характер на своето BMW Серия 3. Всички M Performance части са разработени с помощта на дългогодишния опит и всеобхватното ноу-хау на BMW M GmbH в моторните спортове и са съгласувани перфектно една с друга и със специфичните характеристики на моделите. Така те от една страна придават на автомобила динамична и впечатляваща визия и в същото време отговарят и на функционални аспекти, като например подобряват аеродинамичните качества или допринасят допълнително за олекотяване на конструкцията.

По-ярка визия и оптимизирана аеродинамика благодарение на екстериорния пакет

Всеобхватният пакет от M Performance аеродинамични и екстериорни компоненти за новото BMW Серия 3 Седан включва общо 10 позиции. Отделните компоненти в черен гланц или карбон подчертават не само спортното излъчване, но и повишават динамичните таланти на спортния модел с четири врати. Така например предният сплитер M Performance или M Performance Pro, задният спойлер M Performance и задният дифузор M Performance – по избор от карбон или в черен гланц респективно черен мат – оптимизират обтичането на каросерията и повишават аеродинамичното притискане. Това води до подобрено и по-динамично поведение на пътя. Особено атрактивен магнит за погледите са M Performance Carbon корпусите на страничните огледала с толкова типичната за карбонов композит структура. Също като всички карбонови компоненти и те са изработени на ръка, покрити са с прозрачен лак, а след това за впечатляващо усещане за дълбочина са полирани до блясък. За допълнително подобряване на спортната визия се предлагат M Performance фолия за страничните прагове. Те покриват цялата долна част на прага и са брандирани с надпис M Performance. Отзад тонираните в сив цвят M Performance задни светлини със заимствана от M Performance графика на страничните части осигуряват характерен визуален акцент също както и M Performance ауспуховите накрайници. Благодарение на комбинацията от материалите титан и карбон те освен това се отличават и с висока устойчивост към корозия и дълъг живот.

M Performance 18-инчова спирачна система и 18- и 20-инчови джанти

18-инчовата M Performance спирачна система се разпознава по лакираните в червен цвят спирачни апарати. Освен атрактивната си визия спортната спирачна система предлага и значително повишаване на отрицателното ускорение при спиране. Техните по-големи, перфорирани, нарязани и олекотени 18-инчови спирачни дискове са по-издръжливи на термично натоварване и поради това са подчертано стабилни дори и при екстремни условия. В духа на последователно олекотената конструкция четирибуталните спирачни апарати са изработени от алуминий. При старта на продажбите на новото BMW Серия 3 Седан гамата от M Performance джанти ще включва четири дизайна в два размера. 18-инчовите, матово черни M Performance алуминиеви джанти с двойни спици 796 М са подходящи както за летни, така и за зимни гуми. При размер 20 инча се предлага избор между 20-инчовите M Performance ковани джанти с кръстосани спици 794 M Bicolor (Jet Black, полирани до блясък) и 20-инчовите M Performance ковани джанти с Y-образни спици 795 М, по избор в Bicolor (Ferric Grey matt, полирани до блясък) или Jet Black matt или Black matt. За съхранение и транспортиране на колелата се препоръчват M Performance калъфите за джанти. Те предпазват от замърсяване, благодарение на съответната си маркировка гарантират правилно подреждане на джантите и внасят съответната порция атмосфера от моторните спортове в домашния гараж.

Визуални и тактилни акценти в интериора

Естествено, атмосфера от моторните спортове може да се създаде и в интериора на новото BMW Серия 3 Седан. Тя се осигурява например от M Performance воланът с екстремно подчертана зона за хващане от Alcantara с големи опори за палците, червена маркировка на „12 часа“ и сребристо-сивия, изработен на ръка кръстосан шев. Визията от моторните спортове може да се подчертае и с M Performance Carbon лостчетата за превключване (за моделите с трансмисия Steptronic Sport), както и M Performance Carbon детайлът на волана с вложка от Alcantara и надпис M Performance. В тази визия се вписват и M Performance Carbon интериорните бленди със структура с отворени пори. В пространството за краката на новото BMW Серия 3 Седан спортните амбиции се подчертават от M Performance стелките с надпис M Performance, флагче с типичните за М цветове, както и кантовете с кожена визия включително декоративен шев в контрастни цветове.

Drive Analyser и стойка за камери за запис на данни и видео С M Performance Drive Analyser водачът на новото BMW Серия 3 Седан може да записва и по-късно да анализира различни данни от шофирането – функция, полезна най-вече при шофиране по състезателна писта. Системата се състои от OBD-Stick, който се поставя в интерфейса на On-Board-Diagnose, и едно приложение за смартфон. Заимстваният директно от моторните спортове Drive Analyser осигурява на водача всички важни данни за динамиката и предлага всеобхватни възможности за записване и анализ. Възможен е запис на шофирането с видеокамерата на смартфона включително събраните данни и изчислените чрез GPS данни за позицията. За да може шофирането по състезателната писта да се запише от вълнуваща перспектива, BMW предлага и M Performance стойка за екшън камери. За външни снимки тя просто се монтира на предната или задната конзола за теглене; за запис на снимки от интериора се закрепва на базовата стойка на системата Travel & Comfort на подглавника на седалката на водача или пътника до него. Тя позволява въртенето на камерата на 360 градуса, така че може да бъде снимано от множество различни перспективи.

Привличащи вниманието: проектори във вратите с BMW M мотиви

При качване и слизане е възможно проектиране на логото на BMW M или други свързани с M Performance мотиви на асфалта с помощта на комплекта диапозитиви на M Performance за BMW LED проекторите във вратите. Също толкова стилен е и M Performance калъфът за ключа от висококачествена Alcantara с карбонов детайл, който се свързва с ключа чрез глухо шестограмно болтче в М светло син цвят и по този начин го предпазва от драскотини и повреди.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Новото BMW Серия 8 Купе
С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум производител започва да пише нова глава в историята на вдъхновяващите спортни автомобили на марката - особено динамичен старт на актуална моделна офанзива на марката в луксозния сегмент. Новото BMW Серия 8 Купе е автомобил-мечта с изключителни динамични характеристики, емоционален дизайн, модерен лукс и изключително напредничаво оборудване по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността.

Вдъхновяващата динамика на управлението е основната цел при процеса на разработката на новото BMW Серия 8 Купе. Каросерията, задвижването и окачването са последователно насочени към максималната пъргавина, прецизност и увереност на един чистокръвен спортен автомобил. Особено мощните двигатели са комбинирани с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и техническите решения на BMW EfficientLightweight. Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния автомобил BMW M8 GTE, който вече доказа големия си потенциал при състезанията за издръжливост на FIA World Endurance Championship (WEC) и на IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) в Северна Америка. Сега серийният автомобил предлага най-луксозната възможност да се насладите на ненадминатата динамика.

Въвеждането на пазара е през ноември 2018 година с два варианта на модела: BMW M850i xDrive Купе (среден разход на гориво: 10,5 – 10,0 л/100 км; CO2 емисии: 240 – 228 г/км)* като BMW M Performance автомобил с нов V8 двигател с мощност 390 кВт/ 530 к.с. и BMW 840d xDrive Купе (среден разход на гориво: 6,2 – 5,9 л/100 км; CO2 емисии: 164 – 154 г/км)* с редови шестцилиндров дизелов двигател с 235 кВт/ 320 к.с. И двата модела серийно с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic. И двата двигателя отговарят на нормата за вредни емисии EU6d-TEMP.
Външен дизайн: новият език на формите представя новата спортна естетика

Във външния дизайн на новото BMW Серия 8 Купе модерната интерпретация на спортната естетика е в хармония с визия, която излъчва ексклузивност и чувственост. Така серийният модел отговаря на очакванията, създадени при представянето на BMW Concept 8 Series. Индивидуалното му излъчване е резултат на един нов език на формите, фокусиран върху яснотата, модерността и емоционалността. С изразителното оформление на повърхностите на каросерията динамичният характер на новото BMW Серия 8 Купе се подчертава по-интензивно от всякога при модел на марката. Структурирането на разточителните повърхности е поверено на използваните в редуцирана форма и особено прецизни „character” линии. Пропорциите на новото BMW Серия 8 Купе, които още на пръв поглед обещават динамично изживяване при шофиране, се оформят от ниското положение над пътя, издължения силует с ниска графика на прозорците и елегантната линия на покрива с характерен Double-Bubble контур, дългото междуосие и широките следи. С дължината си от 4 843 мм, широчината от 1 902 мм и височината от 1 341 мм, както и междуосието от 2 822 мм автомобилът с две врати има много силно излъчване. Цялостната му визия е израз на безкомпромисна динамика и превръща BMW Серия 8 Купе в един луксозен спортен автомобил със страст и характер.

Мощността на спортния автомобил се визуализира впечатляващо от триизмерно оформената предна броня и големите въздухозаборници, които са още по-доминиращи при BMW M850i xDrive Купе, а също и в комбинация с М Спортния пакет, както и с прецизните контури на предния капак. Голямата и ниско разположена бъбрековидна радиаторна решетка е съставена от един единствен компонент и е с хексагонална, разширяваща се надолу форма. Новото BMW Серия 8 Купе серийно се оборудва с LED фарове, които са по-тесни отколкото при всеки друг модел на марката. Като опция се предлагат BMW лазерни светлини с променливо осветяване на пътното платно и Selective Beam.

В профил е наблегнато на изразителната игра с повърхностите: и докато повърхностите зад предните колела се прибират навътре, над задните колела доминират изпъкнали, мощни обеми. Пътническата клетка е силно „вталена“, което подчертава мускулестата област на раменете и още на пръв поглед обещава динамично изживяване при шофиране. Издължената линия на страничните прозорци завършва в особено тясно изпълнение на познатата извивка на Хофмайстер. Дългото и силно наклонено задно стъкло също е сред характерните дизайнерски елементи на един чистокръвен спортен автомобил. Отзад доминират скулптурни, емоционални повърхности, които подчертават широчината и ниския център на тежестта на автомобила. Тесните, навлизащи в страничните панели задни светлини с цялостна LED технология подпомагат този ефект и подчертават широките рамене. Хомогенно светещите блокове на задните светлини са с типичната за марката L-образна форма. Двойните ауспухови накрайници на изпускателната система с трапецовиден контур оформят долната част на задната броня.

Прецизни детайли оптимизират аеродинамиката и теглото

С почти напълно затвореното дъно, активното управление на въздушните клапи, както и Air Curtains и Air Breather на предните странични панели се понижава въздушното съпротивление на аеродинамично оптимизираната каросерия на новото BMW Серия 8 Купе. За хармоничното обтичане допринасят и тесните, свързани директно с лайсната на страничните прозорци основи на външните огледала. Те за пръв път са с такава модерна и елегантна форма при модел със странични прозорци без рамки. Предният спойлер на BMW M850i xDrive Купе осигурява допълнително аеродинамично притискане на предната ос при високи скорости. Като препратка към традиционния дизайн на спортен автомобил покривът на новото BMW Серия 8 Купе е двойно изпъкнал, с което напомня на познатата като „Double Bubble“ двойна извивка на покрива при класическите състезателни автомобили.

Този характерен контур е запазен и при опционалният покрив от карбонов композит, предлаган за пръв път за сериен модел на BMW, с който още повече се снижава центърът на тежестта на автомобила. Допълнителна оптимизация на теглото може да бъде постигната с опционалният карбонов пакет, който включва лайсни на въздухозаборниците, корпуси на външните огледала, заден спойлер и заден дифузор от CFRP.

Интериор: Луксозна атмосфера с особено спортна визия

Модерният и редуциран език на формите на екстериора продължава и в интериора на новото BMW Серия 8 Купе. В същото време надлъжната ориентация на всички линии насочва погледа напред към пътя и по този начин създава атмосфера, насочена към спортно шофиране. Това важи най-вече за широката и достигаща в предната част до арматурното табло средна конзола, която ясно разграничава областите пред водача и пътника до него. Там, в ясна и хоризонтално подредена структура един над друг са разположени блокът за управление на озвучителната система с функционални бутони, блокът за управление на климатичната инсталация с поле с бутони, индикаторите и централните дюзи на климатичната инсталация, както и свободно стоящият контролен дисплей без рамка. Концентрацията върху случващото се на пътя се подпомага и от прегледното разположение на елементите за управление. Ясната структура на интериора ефективно подчертава и висококачествените материали. Така например разположението на декоративните повърхности е ограничено до типичния за спортните автомобили преход между средната конзола и арматурното табло.

Новоразработените спортни седалки предлагат висок комфорт при дълги пътувания, както и великолепна странична опора при бързо шофиране в завои. Подглавниците са интегрирани визуално в облегалките и могат да бъдат регулирани както по височина, така и по дълбочина. Спортните седалки серийно са тапицирани с кожа Vernasca. Декоративните шевове в контрастен цвят подчертават спортните контури, както и единичния характер на задните места за седене. Ниската позиция на седене на двете места отзад позволява интегрирането на функцията на подглавниците в облегалките на седалките. При новото BMW Серия 8 Купе облегалката на задната седалка серийно е разделена в съотношение 50 : 50. В зависимост от нуждите елементите на облегалката могат да се сгъват поотделно или заедно за допълнително увеличаване на вместимостта на багажника от 420 литра.

Възможно е и целенасочено подчертаване на луксозния аспект на характера на новото BMW Серия 8 Купе. На разположение на множество висококачествени опции - BMW Display ключ, Телефония с безжично зареждане, климатизация на предните седалки с нова концепция озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, кристални апликации по част от уредите за управление, като селектора на трансмисията, контролера на iDrive, бутона Старт/Стоп и регулатора на силата на звука на озвучителната система. В допълнение се предлагат опции от BMW Individual.

Нов V8 с внушително разгръщане на мощността и звука.

Въвеждането на пазара на BMW M850i xDrive Купе е съчетано с премиерата на новия V8 двигател. Най-новото поколение на 4,4-литровия двигател е модернизирано из основи и е оптимизирано в множество детайли. Двата Twin-Scroll турбокомпресора с охлаждане на нагнетявания въздух, разположени във V-образното пространство между двата реда цилиндри, директното впръскване на бензина High Precision Injection, напълно променливото управление на клапаните VALVETRONIC и променливото управление на разпределителните валове двоен VANOS са елементите на технологията M Performance TwinPower Turbo, чието значително модернизиране води до сериозно повишаване на максималната мощност, въртящия момент и ефективността. Новият V8 двигател съчетава въодушевяващо вихрено разгръщане на мощността със също толкова внушителен звук, който допълнително се подсилва от серийната спортна изпускателна система с управляеми клапи. За да се гарантира оптимална характеристика на мощността и надеждност на двигателя, новият V8 двигател е преминал през сложни изпитания, които включват както продължителни тестове на обороти на празен ход, така и високо динамични шофирания за настройки по Северната отсечка на Нюрбургринг, които покриват всички потенциални варианти на натоварването.

Благодарение на повишаването на мощността с 50 кВт/ 68 к.с. спрямо предишния двигател, постигнато без увеличение на теглото, новият V8 двигател вече развива 390 кВт/ 530 к.с., които са на разположение между 5 000 и 6 000 об/мин. В същото време максималният въртящ момент е увеличен със 100 до 750 Нм. Той може да бъде ползват в широкия оборотен диапазон от 1 800 до 4 600 об/мин. Новото BMW M850i xDrive Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3,7 сек. Освен разгръщането на мощността е повишена и ефективността на осемцилиндровия двигател, което се вижда от средния разход на гориво от 10,5 до 10,0 л/ 100 км* и СО2 емисиите от 240 до 228 г/км*. Освен това благодарение на по-големите и разположени по-близо до двигателя, както и бензиновия филтър за твърди частици са оптимизирани и емисиите на новия V8 двигател. Той отговаря на всички важни изисквания към отработените газове по целия свят, сред тях и строгата, влизаща в сила от септември 2019 година норма за вредни емисии EU6d-TEMP.

Еластичен и ефективен редови шестцилиндров дизелов двигател

Друга неподражаема интерпретация на темата спортен автомобил осигурява новото BMW 840d xDrive Купе. Уникалният в сегмента дизелов двигател осигурява вълнуващата комбинация между уверена тяга и нисък разход на гориво. Трилитровият редови шестцилиндров дизелов двигател с технология BMW TwinPower Turbo развива максимална мощност от 235 кВт/ 320 к.с. и максимален въртящ момент от 680 Нм, който е на разположение още от 1 750 об/мин. Мощностната характеристика на оборудваният с каскадно свръхпълнене двигател подпомага спокойното шофиране при ниски обороти, както и ускорението от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек. Форсирането и високото натоварване се маркира от впечатляващия звук на специфичната за модела спортна изпускателна система. С образцовата си ефективност двигателят подчертава характера на новото BMW Серия 8 Купе като подходящ за дълги пътувания спортен автомобил, който гарантира радост от шофирането, без умора, дори и след стотици километри. Пречистването на отработените газове с технология BMW BluePerformance освен филтър за твърди частици, оксидационен и NOx капацитивен катализатор включва и SCR катализатор с впръскване на AdBlue за допълнително редуциране на емисиите на азотни оксиди. Така новото BMW 840d xDrive Купе отговаря на изискванията на нормата за вредни емисии EU6d-TEMP.

Осемстепенна трансмисия Steptronic с по-голям диапазон на предавателните числа и повишена динамика на превключването

Двигателите подават мощността си на модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. Най-новият вариант на автоматичната трансмисия е с оптимизирано тегло, новоразработено управление и увеличен от 7,07 до 8,59 диапазон на предавателните числа. На разположение лостчета за превключване на волана, включени в серийното оборудване.

*Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive работи по-ефективно от всякога. С бързото, прецизно и напълно променливо разпределение на мощността между предните и задните колела то осигурява оптимизиране на сцеплението и стабилността на пътя не само при лоши метеорологични условия, но и високо динамични ситуации при шофиране. Настройките на системата xDrive, които подават осезаемо повече мощност към задните колела дори и при много динамични ситуации на пътя, осигуряват типичното за спортен автомобил на BMW изживяване при шофиране. Серийният при новото BMW M850i xDrive Купе управляем блокаж на задния диференциал подпомага спортните характеристики. Блокажът на диференциала, управляван от електромотор, ограничава изравняването на оборотите между вътрешното и външното за завоя задно колело. По този начин се подпомага особено динамичното ускорение на излизане от завои.

Шаси: перфектно балансиран цялостен пакет за върхово представяне на пътя.

Конструктивните принципи и настройките на окачването са насочени към оползотворяване на динамичния потенциал на задвижването, както и на концептуалните предпоставки на новото BMW Серия 8 Купе за максимална динамика. Оптимизираното тегло, ниският център на тежестта и хармоничното разпределение на теглото между осите, оптималното междуосие и широките следи, както и стабилната структура на каросерията и добрата аеродинамика са идеалната база за такива настройки на автомобила, които са последователно насочени към пъргавина и динамика, като в същото време осигуряват високо ниво на комфорта.

Разработеното за новото BMW Серия 8 Купе окачване включва предна ос с двойни напречни носачи и петраменна конструкция отзад, както и електромеханично кормилно управление и особено мощна, специфична за модела спирачна система. За максимална пъргавина, прецизност и динамика кинематиката и еластокинематиката целенасочено са адаптирани към изискванията на високо динамичен стил на шофиране. Опитът на BMW M GmbH в моторните спортове е ползван за детайлни модификации и допълнения, както и за цялостните настройки. Торсионните греди и подрамата на задното окачване оптимизират здравината и свързването на компонентите на окачването към каросерията. Специфичните шенкели и напречни носачи позволяват максимална прецизност на двете оси. С това значително се повишава потенциалът за пренасяне на силите при високи скорости в завоите.

Серийното оборудване на новото BMW Серия 8 Купе включва Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление. Контролът на промяната на характеристиките им при сгъване и разгъване е постоянен и се извършва индивидуално. Това позволява фино дозиране на работата на пружините и амортисьорите, което осигурява на водача само важната информация за пътната настилка. Интегралното активно кормилно управление също е включено в стандартното оборудване, намалява диаметъра на завой при маневриране, повишава пъргавината при средни скорости на движение и оптимизира увереността при смяна на лентата и в завоите при по-високи скорости. Допълнително повишаване на спортните възможности на новото BMW M850i xDrive Купе осигурява и предлаганата като опция Активна стабилизация срещу наклоняване. С електрическите си сервомотори на предната и задната ос тя позволява особено бързо и прецизно компенсиране на силите на странично наклоняване при динамично шофиране. Управлението на системата постоянно следи скоростта, страничното и надлъжното ускорение, положението на волана, ускорението и движението на колелата, както и височината на каросерията.

Модел BMW M Performance, M Sport пакет и М Technic Sport Паект с допълнително серийно оборудване.

Серийното оборудване на новото BMW M850i xDrive Купе включва и особено мощна М Спортна спирачна система, както и 20-инчови М алуминиеви джанти с High-Performance гуми. Освен това BMW M Performance моделът се разпознава по ексклузивните екстериорни елементи в Cerium Grey, заден М спойлер и осветени лайсни на праговете с означение на модела. Освен това е включено и оборудване, което е част от М Спортния пакет, предлаган за новото BMW 840d xDrive Купе. То включва мултифункционални седалки, М кожен волан и интериорни лайсни от тъкани нишки от неръждаема стомана. Освен това М Спортният пакет включва и 19-инчови М алуминиеви джанти, М Спортна спирачна система и осветени лайсни на праговете с лого на М. Като допълнителна опция за BMW 840d xDrive Купе се предлага и M Technic Спортен пакет, включващ 20-инчови М алуминиеви джанти с High-Performance гуми, още по-спортна М Спортна спирачна система, управляван блокаж на задния диференциал, М заден спойлер и разширен BMW Individual High Gloss Shadow Line.с размер 245/45 R18 отпред и 275/40 R18 отзад. Опционалният М Спортен пакет включва 19-инчови М алуминиеви джанти с гуми с размер 245/40 R19 отпред и 275/35 R19 отзад. В комбинация с опционалния M Technic Спортен пакет новото BMW 840d xDrive Купе също може да бъде оборудвано с 20-инчови алуминиеви джанти с High-Performance гуми.

Асистиращи системи: Уникални иновации за комфорт и сигурност

Благодарение на изключително богатото разнообразие от серийни и асистиращи системи новото BMW Серия 8 Купе се отличава като особено напредничав модел в сегмента. Многообразието включва Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, Асистент за завиване и водене в лентата, Предупреждение за смяна и за напускане на лентата, Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен, BMW Night Vision, както и Предупреждението за напречен трафик, Предупреждение за предимство и за движение в погрешна посока.

Сред функциите на Асистента за паркиране е и Асистентът за движение на заден ход, който подпомага водача при изкарване на автомобила от паркоместа и маневриране в тесни пространства. Асистентът за движение на заден ход поема въртенето на волана при маневри, при които изминатата преди малко на преден ход отсечка се преминава на заден ход. При това водачът трябва да се концентрира единствено върху ускорението и спирането, както и върху следенето на околното пространство. Изминатото по този начин разстояние може да достига до 80 метра, а скоростта до 9 км/ч.

Най-новото поколение на концепцията на индикациите и управлението с най-новата BMW операционна система 7.0 е модерно, напълно дигитално и е още по-силно ориентирано към индивидуалните потребности на водача, като целта е постигане на оптимален контрол на вниманието. Благодарение на ясното изобразяване и структуриране на информацията, както и възможността за индивидуализиране и персонализиране водачът получава, точни индикации, в точния момент. Оформените по нов начин графики на арматурното табло предлагат област за изобразяване на навигационните карти. Менюто на контролния дисплей вече се изобразява на до 10 страници с по 2, 3 или 4 панела с лайф съдържание. Допълнително е оптимизирано и интуитивното мултимодално взаимодействие между водача и автомобила. В зависимост от ситуацията той може да избира между тъч-управление на контролния дисплей, наложилия се iDrive Touch контролер, уредите за управление на волана, гласовите команди или включеното като серийно оборудване BMW управление с жестове. Серийният при новото BMW Серия 8 Купе BMW Live Cockpit Professional комбинира нова концепция за получаване на информация и управление на функции с максимално ниво на свързаност в един пакет. Концепцията от най-ново поколение включва арматурно табло с висока разделителна способност и диагонал на дисплея от 12,3 инча зад волана, както и 12,3-инчов контролен дисплей. Модернизираният BMW Head-up Display също е включен в стандартното оборудване и е с увеличена площ на изобразяване, разширено съдържание и оптимизирана графика.

Включеният в програмата BMW Connected Личен асистент за мобилност (Personal Co-Pilot) осигурява интелигентна свързаност както във така и извън автомобила. Дигиталните услуги, които са на разположение на борда на BMW Серия 8 Купе включват (но не само) Предупреждения за опасност, получени чрез свързаността с други BMW автомобили, актуализране и надграждане на услуги “over the air”, интегрaция на Microsoft Office 365 и Skype for Business, както и BMW Digital Key, който позволява автомобилът да да бъде отключван и заключван със смартфон чрез Near Field Communication (NFC) и др..
Add a comment...

Post has attachment
Public

BMW M2 вече като кабриолет
Тунерът Lightweight кръсти компактния спортен модел Hillary

Tакъв М2 изобщо не е кабриолет. Вече и без използването на флекс. Защото не покривът на нормален M2 Coupe е свален, а М2 беше имплантиран в каросерията на BMW 2-ка Cabriolet.

Човек би могъл да остане с впечатлението, че шефът на Lightweight Марк Мюлер не е напълно съгласен с продуктовата гама на BMW. Или само с M2, защото той конструира наскоро под името CSR като малък M4 GTS. Сега той прави крачка напред и премахва покрива на компактния спортен автомобил. Hillary се казва M2 Cabriolet, който е конструиран след цялостно преоборудване на 2-ка кабриолет.

Малко от M4 GTS също има в Hillary

Защо цялостно преоборудване? "За нас беше важно не само визуално да променим това превозно средство на базата на M2, но и цялата техника от М2 да бъде имплантирана в този автомобил", обяснява Мюлер. Пълна програма, включваща DKG, диференциал и оси. Lightweight обаче нямаше да бъде тунинг компания, ако Hillary не получи и някои модификации. Например, ще има допълнително настроено Bilstein Clubsport окачване. Това включва огромни гуми-валяци (VA 265/30, HA 305/25 Michelin Pilot Sport4) с 20-цолови предни и 21-цолови задни. Съответно, ABS настройката на M4 GTS (аха, тя е отново тук!) инжектирана, защото тя също носи различен номер обувки, макар и с един номер по-малък.

Докато BMW сам изхвърли двигателя N55 от М2 и го замени с S55 от M3/M4, Lightweig присади на 2-ката кабриолет оптимизирана версия двигател с мощност 370 к.с. Hillary генерира 428 к.с., достига максимален въртящ момент от 600 Нм. Така въоръжен откритият M2 развива до 300 км/ч. Хубавото е, че звукът на шестцилиндровия двигател позволява да се наслаждаваш дори при вдигнат гюрук. За да бъде удоволствието пълно, двигателната симфония се филтрира през една 300-клетъчна тръба, титаниев шумозаглушител и карбонови накрайници на изпускателните тръби. Спирачката остава в стандартен вид и е оборудвана с покрития и гъвкави стоманени тръби. Трансмисията и софтуерът на диференциала също са заимствани от M4 GTS.

Дискретен карбонов стайлинг

Докато Hillary чисто акустично трябва да бъде по-малко сдържан, стайлингът изглежда дискретен. Lightweight в унисон с името монтира доста олекотени елементи от карбон, които включват преден спойлер от две части (опция с подвижен елемент),странични елементи, заден дифузор, капака на двигателя и заден спойлер. Вътре също има доста въглеродни влакна - под формата на декоративни лайсни. Тапицерията е по избор кожа напа и алкантара.

Колко е редуцирано теглото в крайна сметка не се знае. Lightweight M2 CSR е по-лек с цели 200 килограма, но това се дължи и на по-радикалния подход (598 к.с. до 1370 килограма). Но за сметка на това пък цената от 75 000 евро за M2 кабриолета, включително основното превозно средство, е по-малко радикална, тъй като CSR бърка здраво със 170 000 евро в личната сметка.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded