Profile cover photo
Profile photo
Bert Beentjes
992 followers -
Ik hou van mijn gezin, digitaal, design en fotografie. Altijd bezig met creëren en inspireren.
Ik hou van mijn gezin, digitaal, design en fotografie. Altijd bezig met creëren en inspireren.

992 followers
About
Posts

Post has shared content
Amazing. And the progress is becoming a bit scary.
AlphaGo Zero , the machine learns by itself
Exciting step forward, the original Alpha Go was fed with a lot human knowledge, played games etcetera. In this version, Alpha Go Zero, learns only by playing by itself and quickly surpasses human level of play. The BIG question is ofcourse, can this be applied to other fields besides the gameworld of Go, for example medicine and other sectors.
Add a comment...

Post has shared content
De opmars van de hypotheekloze koper

Bijna een derde van de appartementen is in 2016 contant afgerekend. Ongeveer de helft van de 70-plussers hoefde vorig jaar niet bij de bank aan te kloppen om een huis te kunnen betalen. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is een kwart van de huizen zonder hypotheek aangeschaft, in studentensteden als Delft, Groningen en Maastricht zelfs rond de 30% van de woningen.

https://fd.nl/1208434/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Predictions are generally too optimistic in the short term and too pessimistic in the long term. Maybe if the anti-aging pill works, I will manage to see most of this happening in my life time. Think about it and then think some more: it may actually be a really good thing if we manage to use this wisely.
Add a comment...

Post has attachment
Goed stuk over wat de technologie achter AlphaGo wel en wat het niet kan.
Add a comment...

Post has attachment
Het is nu officieel: bij het bordspel Go is een computer beter dan de beste menselijke professionele speler. Go is als spel vergelijkbaar met schaken, alleen is het aantal mogelijke zetten ren posities enorm veel groter. Het door Google DeepMind ontwikkelde AlphaGo heeft afgelopen weekend een match over drie partijen zeer overtuigend gewonnen.

Toen Deep Blue ongeveer twintig jaar geleden van Kasparov won, was het idee dat artificial intelligence kon gaan doorbreken. Dat is niet echt gebeurd, in ieder geval niet heel zichtbaar. Is het nu anders? Een paar belangrijke verschillen tussen Deep Blue en AlphaGo:

1) Deep Blue bevatte heel veel expliciet geprogrammeerde schaakkennis. In AlphaGo is geen go-kennis geprogrammeerd.
2) de schaakkennis in Deep Blue komt van sterke schakers. AlphaGo heeft tegen zichzelf Go leren spelen.
3) Deep Blue rekende zoveel mogelijk zetten zo snel mogelijk door. AlphaGo rekent veel minder zetten door.

Samen leidt dit tot een cruciaal verschil: als je de regels van schaken een beetje verandert, moet je opnieuw beginnen met Deep Blue te programmeren en ben je jaren bezig. Als je de regels van Go een beetje verandert, kun je AlphaGo opnieuw trainen om go te spelen en ben je in een paar maanden klaar. Dit zie je in de partijen van AlphaGo tegen zichzelf, die Google DeepMind gepubliceerd heeft. In deze partijen doet AlphaGo zetten, die menselijke professionals nooit zouden doen en zelfs als slecht zouden kwalificeren. AlphaGo leert ons nieuwe manieren om Go te spelen.

Omdat AlphaGo zelf leert om te spelen, is de technologie die AlphaGo gebruikt op veel meer gebieden toepasbaar. Deep Blue kon alleen schaken. Op hoeveel gebieden de technologie van AlphaGo daadwerkelijk succesvol gaat zijn, dat weten we nog niet. Ik verwacht wel dat deze ontwikkeling een enorme impact op de maatschappij gaat hebben. Google gebruikt de technologie achter AlphaGo om de energievoorziening van zijn datacenters te optimaliseren en verwacht dat dit voor de hele maatschappij inzetbaar is, er zijn mogelijkheden in de logistiek. Ze zien mogelijkheden om medische behandelingen te optimaliseren.

Kortom: deze technologie heeft de potentie om bij te dragen aan het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken rond klimaat, gezondheid, voedsel. Daarom is het nodig dat de overheid en de maatschappij groot inzetten op het verder ontwikkelen en inzetten van deze technologie. Ik hoop en verwacht dat dit het begin is van een heel zichtbare inzet van artificial intelligence in de maatschappij.
Add a comment...

Post has attachment
Data is niet objectief en de wereld is onvoorspelbaar. Stevige stellingen met een belangrijke kern van waarheid. Data en het gesprek over wat het betekent zijn altijd nodig.
Add a comment...

Post has attachment
Overheid in IT gaan best goed samen in Nederland, we zitten in de kopgroep van Europa. Het grootste probleem is misschien wel dat we niet zo goed zijn in het vertellen over onze successen.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Mooie ontwikkeling. Dit soort initiatieven kunnen we meer gebruiken.
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded