Profile cover photo
Profile photo
Berivita.com Natuurproducten
2 followers -
Pure & Krachtige Natuurproducten. Sinds 2008
Pure & Krachtige Natuurproducten. Sinds 2008

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Wassen met noten en een handig filmpje over wasnoten

Had u er al eens van gehoord? Wassen met nootjes? Als u www.berivita.com volgt dan heeft u het vast weleens voorbij zien komen.
Het klinkt veel mensen bijzonder in de oren, wassen met noten die ‘gewoon’ aan bomen groeien, zoals walnoten.

Hoe zit dat nou met wasnoten?

In India groeit de wasnootboom, ook wel Sapindus Mukorossi genoemd. Aan deze bomen groeien noten, lijken een beetje op kastanjes. De wasnoten worden na rijping aan de boom geplukt. Daarna worden de noten in de buitenlucht gedroogd. Vervolgens worden de noten verpakt en verzonden naar BeriVita.com. Zo simpel gaat dat.
Zoals u wellicht weet zijn was- of zeepnoten hét milieuvriendelijke en huidvriendelijke alternatief voor uw synthetische/chemische wasmiddel én voor uw vaatwasser. Zo staan deze wasnoten al lang bekend en zijn ze ook regelmatig in het nieuws geweest.

Voordelen van wasnoten
Wasnoten kennen vele goede kanten, zo zijn wasnoten huidvriendelijk en kunt u 100% natuurlijk en zonder chemische toevoegingen uw was doen. Gebruik van wasnoten is prima geschikt voor mensen met allergieën en een gevoelige huid voor chemische wasmiddelen. Verder zijn wasnoten goedkoop in gebruik: Bij lage wastemperaturen kunt u ze 2-3x gebruiken. Bij gebruik van wasnoten heeft u geen wasverzachter meer nodig.
U vindt uitgebreide informatie over wasnoten en uitleg over hoe ze moeten worden gebruikt >>hier

Zijn wasnoten veilig?

Ja, in wasnoten zit het werkzame bestanddeel Saponine, deze natuurlijke stof komt in de wasnoot in hoge concentraties voor maar u vindt deze stof ook in meer alledaagse voedingsmiddelen zoals tomaat, spinazie en aardappelen. Wasnoten zijn ook veilig voor uw wasgoed, in India & Nepal worden de fijnste stoffen, zoals zijde, gewassen met wasnoten. Na gebruik kunt u de wasnoten prima bij het groenafval doen of, beter, tussen uw eigen planten gooien. Overigens raden we niet aan om wasnoten te eten!

Wasnoten zitten in de lift

We zien de laatste maanden het gebruik en de verkoop van wasnoten flink stijgen, gelukkig! Dat is ook goed nieuws voor het milieu. Wasnoten worden niet alleen maar gebruikt om uw wasgoed te wassen. U kunt makkelijk een vloeibaar wasmiddel maken van de wasnoten en dit gebruiken als handzeep, onder douche of als natuurlijke shampoo.
We hebben de Zussen van Jaap gevraagd om de verschillende manieren van gebruik van onze wasnoten in een fimpje uit te leggen. Het resultaat ziet u hier: https://www.youtube.com/watch?v=IjhDY-ltbYg
Add a comment...

Post has attachment
Castor Olie... een populair product op www.BeriVita.com. Castor Olie Puur wordt gewonnen uit de vrucht van de Wonderboom (Ricinus Communis). Pure Castor Olie kent een lange geschiedenis, onder andere bij de Oude Grieken was het al een populair middel.
Castor Olie kent & kende vele toepassingen, waaronder inwendige & medicinale, maar tegenwoordig gebruiken we de wonderolie met name voor huid- & haarverzorging. Er is informatie te vinden op internet waarin in wordt gezegd dat Castor Olie zelfs de haargroei wat zou stimuleren.
Er zijn verschillende soorten Castor Olie. Bekend is wellicht de heldere, doorzichtige Castor Olie, deze is relatief goedkoop en wordt vaak gewonnen uit Castor zaden met warme persing en soms daarna nog ‘geraffineerd’. Verder is er nog de zogenaamde zwarte Castor. Bij zwarte of donkere Castor Olie worden de zaden van de castor plant eerst geroosterd, waarna de olie wordt gewonnen.
Koudgeperste & Pure Castor Olie, zoals de onze, is stroperiger en witachtig van kleur.
Om gebruik op de wenkbrauwen en wimpers makkelijker te maken hebben we nu deze Castor Olie ook in handige aanbreng Pen met precisie penseeltje: https://www.berivita.com/n…/castor-olie-wimper-wenkbrauw-pen
PhotoPhotoPhoto
18-04-18
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Bijna niet te krijgen in Nederland maar op www.BeriVita.com hebben we het nu: Abyssinian Oil of in het Nederlands: Abessijnse Olie.
Deze koudgeperste en pure olie is een zeer prettige geelachtige, heldere huidolie. Abessijnse olie laat zich makkelijk verdelen over de huid en trekt snel in de huid. Abessijnse olie geeft geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen.
Abessijnse olie ruikt natuurlijk. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Deze natuurlijke olie heeft een bijzondere structuur die in geen andere plantaardige olie te vinden is en die zou lijken op walvisolie. Abessijnse olie rijk aan onverzadigde vetzuren.
Abessijnse olie wordt gewonnen uit zaad van de Crambe Abyssinica met koude persing. Deze olie is nauw gerelateerd aan koolzaad en mosterd en bevat ongeveer 40%-60% Erucazuur ook wel Erucic acid.
Abessijn of Abyssinian olie wordt vaak vergeleken met Jojoba en Cactusvijgolie, maar het bevat veel meer erucazuur. Dit vetzuur staat bekend als een effectieve vochtinbrenger voor huid & haar. Abessijnse olie trekt snel in de huid, zodat poriën niet verstopt raken. Ideaal onzuivere of vette huid met acne verschijnselen. Deze natuurlijke olie wordt ook toegepast als algemene huidverzorging.
Abessijn als natuurlijke haarolie geeft een zijdeachtig textuur en zorgt voor een prachtige glans voor het haar. Het helpt ook om het haar te ontwarren, zonder een gevoel van vettigheid.
Abessijnse olie beschermd tegen uitdroging. Deze olie is zeer geschikt om zelf crèmes, lotions, en haarverzorgingsproducten te maken.
Deze lichte natuurlijke olie is ook prima te gebruiken als spray.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Op www.BeriVita.com nu ook fraaie karaffen met natuurlijke oliën. Afgesloten met kurk en rode zegellak. Op dit moment hebben we Pure Tamanu, Kukui, Jojoba en Arganolie in deze mooie verpakking.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mooie actie voor de maand April 2016: Bij elke bestelling vanaf €25,- krijgt u een handige huidroller met 10ml pure Arganolie (t.w.v. €6,95), GRATIS. Handig voor onderweg, huidolie aanbrengen zonder vette vingers te krijgen. Ideaal voor moeilijk bereikbare plekken, zoals liezen en oksels, bijvoorbeeld bij irritatie door het scheren. Berivita Arganolie verzorgt een droge en/of gevoelige huid en wordt gebruikt bij diverse huidproblemen, versterkt beschadigde nagels en nagelriemen en verzorgt droge, schrale en gesprongen lippen. De huidolie kan de pijn verzachten en het genezingsproces van de huid bevorderen. 
Arganolie is vetter en meer geconcentreerd dan andere plantaardige huidoliën. Arganolie is bovendien rijk aan vitamine E. Tot snel op www.BeriVita.com
Add a comment...

Post has attachment
Het voorjaar komt er aan, gelukkig! Om dit te "vieren" hebben we 5 nieuwe huidoliën aan ons assortiment toegevoegd. Deze oliën zijn een mix van 4 verschillende pure, plantaardige en koudgeperste oliën, speciaal samengesteld voor een specifiek huidtype. Van zeer droge huid tot vette huid en een natuurlijke olie speciaal ter verzorging van littekens. Deze samengestelde oliën hebben we in een handige roller en een 50ml flacon met handige klepdop.


Zeer Droge Huid Olie

Zeer geschikt ter verzorging van een zeer of extreem droge huid. Het huidtype "zeer droge huid" voelt erg droog aan en heeft een dunne structuur. Poriën zijn meestal klein. Vaak zijn er schilfers te zien en droge, soms jeukende, witte plekken.

Bevat alleen 4 pure huidoliën: Tarwekiemolie 5%, Arganolie 15%, Moringa olie 30%, Castorolie 50%


Droge Huid Olie

Ter verzorging van een droge huid. Het huidtype "droge huid" wil zeggen dat de huid droog aanvoelt en een dunne structuur heeft. Poriën zijn meestal klein. Soms zijn er schilfers te zien en droge, witte plekken.

Bevat alleen 4 pure huidoliën: Arganolie 10%, Macadamia olie 20%, Moringa olie 20%, Castorolie 50%


Normale Huid Olie

Het huidtype "normale" huid voelt niet vet of droog aan, er is geen sprake van glimmende wangen of neus. Poriën zijn doorgaans zichtbaar maar niet groot. 

bevat alleen 4 pure huidoliën:  Sesamolie 20%, Perilla olie 20%, Jojoba olie 30%, Castorolie 30%


Vette Huid Olie

Geschikt ter verzorging van een vette huid. Het huidtype "vette huid" voelt vet aan, structuur is soms dik en ruw, huid glanst regelmatig. Poriën zijn doorgaans groot en duidelijk zichtbaar.

Bevat alleen 4 pure oliën: Duindoornolie 5%, Jojoba olie 20%, Sesamolie 25%, Saffloerolie 50%


Littekenolie

Natuurlijke littekenolie, die speciaal door ons is samengesteld met 4 natuurlijke, pure oliën, die bekend zijn om hun verzorgende eigenschappen bij littekens. Dat maakt deze huidolie zeer geschikt ter verzorging van littekens. 
Wanneer de huid is beschadigd, is het ontstaan van littekens een natuurlijk onderdeel van de genezing. Na enige tijd kunnen deze littekens vervagen maar lang niet altijd. Soms treedt er verkleuring van de huid op.

Bevat alleen 4 pure oliën: Rozenbottelolie 30%, Marula olie 20%, Tarwekiemolie 30%, Saffloerolie 20%
Add a comment...

Post has attachment
Afgelopen jaar 1 van de toppers in ons assortiment: Cactusvijgolie. Cactusvijgolie, ook wel Prickly Pear of opuntia ficus indica genaamd, is een zeldzame en kostbare huidolie met bijzondere eigenschappen. Cactusvijgolie heeft een ongekend hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en vitamine E. Cactusvijgolie wordt gebruikt om de diepte van rimpels te verminderen en wordt gezien als een wondermiddel tegen kringen en wallen b.v. onder de ogen. Deze huidolie wordt verder gebruikt bij allerlei huidaandoeningen.
De huidolie heeft een voedende, hydraterende en verstevigende werking. Cactusvijgolie verbetert de textuur en toon van je huid en gaat lijntjes in je gezicht tegen. Deze kostbare olie kun je gebruiken als oogserum, maar ook voor de dagelijkse verzorging van je gezicht, lichaam en handen. In handige roller maar ook in grote voordeelflacons. 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ACTIE MAART 2016: Gratis wasnoten én gratis blik Shea Butter!
 
Om u kennis te laten maken met onze wasnoten, krijgt u bij elke bestelling vanaf slechts €5, een GRATIS proefzakje wasnoten met waszak, ter waarde van €3,95! Dit is voldoende voor 12-18x wassen.

Bij elke bestelling vanaf €25,- krijgt u daarnaast ook nog een blik met 100gr pure Shea Butter GRATIS (normaal €7,95). Onze Shea Butter is erg zuinig in gebruik, u heeft lang plezier van dit cadeau.

Shea Butter (Butyrospermum parkii) wordt ook gebruikt bij allerlei huidproblemen, bij dagelijkse verzorging van een normale huid, bij een droge huid en bij allerlei huidaandoeningen. Shea butter is een mengsel van vele natuurlijke oliën waaronder vitamine A & E. Shea butter wordt erg goed verdragen door de huid. Om deze reden wordt Shea butter in Afrika al eeuwenlang gebruikt ter bescherming en verzorging van de (kwetsbare) huid. Mede door de goede vochtbindende eigenschappen van Shea is het ideaal bij een droge, trekkerige huid.
 
Wasnoten (Sapindus Mukorossi) uit India, zijn het natuur- en milieuvriendelijke & huidvriendelijke alternatief voor uw (synthetische/chemische) wasmiddel. In de schaal van deze wasnoten zit het bestanddeel ‘saponine’, dat als zeep fungeert na contact met water, vandaar ook de naam Zeepnoten.
Wasnoten maken uw wasgoed schoon zonder chemicaliën en daarmee zonder het milieu verder te belasten. Bovendien groeien deze wasnoten aan bomen, die kooldioxide absorberen en zuurstof produceren. Dat is pas duurzaam wassen. Mooi meegenomen is dat het ook nog eens een stuk goedkoper is. Daarbij kan het wassen met wasnoten ook een goed alternatief zijn voor mensen met overgevoeligheid voor chemicaliën.
 
Actie is geldig t/m 31-3-2016 of zolang de voorraad strekt.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Met stip het best verkochte artikel in ons assortiment. Cactusvijgolie ook wel Prickly pear genoemd. Cactusvijgolie, ook wel Prickly Pear of opuntia ficus indica genaamd, is een zeldzame en kostbare huidolie met bijzondere eigenschappen. Cactusvijgolie heeft een ongekend hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en vitamine E. Cactusvijgolie wordt gebruikt om de diepte van rimpels te verminderen en wordt gezien als een wondermiddel tegen kringen en wallen b.v. onder de ogen. Het wordt verder gebruikt bij huidaandoeningen zoals acne en eczeem én stimuleert celvernieuwing.
De huidolie heeft een voedende, hydraterende en verstevigende werking. Cactusvijgolie verbetert de textuur en toon van je huid en gaat lijntjes in je gezicht tegen. Deze kostbare olie kun je gebruiken als oogserum, maar ook voor de dagelijkse verzorging van je gezicht, lichaam en handen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Niet makkelijk te krijgen maar wij hebben het: Pure Nigella Sativa olie voor de huid. Deze olie wordt ook wel zwarte komijn of Schwarzkümmel olie genoemd.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded