Profile cover photo
Profile photo
Benjamí Villoslada
2,704 followers -
Bitologist working in digital immersion, currently in the Balearic Islands Government. Not taking myself too serious
Bitologist working in digital immersion, currently in the Balearic Islands Government. Not taking myself too serious

2,704 followers
About
Posts

Post has attachment
Com fins ara he fet, seguiré atenent tots els comentaris i preguntes a les xarxes, però prefereixo que les meves publicacions no siguin al 'timeline' de les persones què aplica el mem d'internet "Haters Gonna Hate".

No crec que ningú sigui 'Hater' només per un mal dia. Cal un parell (mallorquí) de mals dies.

La meva intenció és evitar ambients destructius. Tenim massa coses bones que construir i poc temps per a fer-ho.

Per no estar a 'timelines' perillosos hi ha tècniques: deixar l'amistat al Facebook, un block-unblock al Twitter. Fins i tot el bloqueig permanent.

Els casos més radicals, malauradament, necessiten un bloqueig permanent perquè arriben a l'assetjament. No implica desatendre les meves obligacions amb aquestes persones; es tracta de situar-les a llocs formals i no a les converses personals.

Subratllo el 'personals', perquè les persones són el més important. A les xarxes socials cal ser genuí per damunt de tot. He après que és molt difícil aconseguir-ho quan qualsevol cosa significa un atac gratuït; qualsevol defensa provoca una ridiculització. Ser genuí significa no amagar que penses, però no ho pots dir quan t'han intoxicat —o sí, però després no m'agrada. Acabaria sense publicar per una mescla de cansament i por a l'intoxicació. M'hi nego.

Em costava entendre-ho: perquè gent, que sempre havia estat amable, ha canviat de coo? Segueixo sense entendre-ho, però m'ho imagino: forma part d'un ritual amb els que treballem en política.

Potser amb el temps m'hi avesso. Mentre, faig el que sé per a evitar tudar energies; per a invertir-les totes en els grans projectes que tenim per a la nostra societat. Tota.

El meu 'pinned tweet' va expressar la meva primera impressió sobre tot plegat, però en breu, que és com ho demana Twitter: https://twitter.com/benjami/status/700687921653878784?s=09
Add a comment...

Post has attachment
Cuando +Marcus Hurst vino a Mallorca me preguntó "¿qué haces?". Se lo expliqué y lo cuenta todo ;)
Add a comment...

Post has attachment
El Gobierno ens vol ofegar econòmicament, via FLA, per a evitar que desenvolupem software propi per a mantenir la nostra sobirania de dades.

De cop, demanen que tinguem en marxa software que està en desenvolupament. La Llei diu que no és obligatori fins 2018.

Ens diuen "si no lo tenéis estáis obligados a usar el nuestro o no contaréis los 800 millones del FLA". D'un dia per un altre.

Dóna la casualitat que hem estat pioners i peces clau estaran en producció a final d'any. Anàvem amb temps. Però han cercat com aturar-ho.

Ells diuen que és 'ahorro'. Jo dic que és caciquisme i un nou intent de centralitzar a Madrid totes les autonomies. De llevar-nos sobirania.

El software que està fent el Govern de les Illes Balears és lliure i el podria usar qualsevol govern per ser lliure. És estalvi, però no els hi agrada gens. Si Madrid vol estalviar, perquè fa GEISER en comptes d'usar el nostre REGWEB? És millor. A la UIB van escollir el nostre REGWEB després d'avaluar els dos programes.

I si això que dic no és veritat, que aturin les amenaces amb el FLA immediatament i ens deixin desenvolupar en els terminis que diu la Llei.

Els fets em fan creure que es tracta d'una operació per llevar-nos sobirania. Aquí el vaig veure venir http://blog.bitassa.cat/arxiu/2015/12/13/4308/

Finalment, l'Ordre al BOE del 14 de maig. Sobre FLA i programari, al punt E: https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2016-4559
Add a comment...

Els qui avui temen la interfície per veu perquè "ho sent tot" també temen l'antispam perquè "llegeix tot el meu correu". Ai no, espera! 😁
Add a comment...

Post has attachment
El Proyecto Suricata: La ciudad Silenciosa
Add a comment...

Post has attachment
Per decidir si convé estar en contacte regular a les xarxes socials amb algú, faig la prova de les formigues: Em demano si, pel que diu i fa avui, el puc imaginar torturant formigues quan era petit. Quan la resposta és sí, convé posar-hi distància.

Hi ha tics que desgasten, i el sadisme n'és un. Comú als trolls, segons els experts.
Add a comment...

Ho tinc comprovat: un Windows no aguanta una setmana encès. Quan la fa (aprox) hi ha programes que no arranquen i és insuportablelent.
Add a comment...

Afortunadament, avui no necessito deixar anar cap 'rant' contra la gent tòxica.

Anys enrere, avui hauria escrit sobre persones que intenten fer-te creure que ets un no-res, que estàs equivocat, que ets tan poca cosa que no té n'has adonat, però que et fan el favor d'avisar-te.

Passa que estic vacunat. La vacuna és potent: ha calgut aguantar-ne un parell, de tòxics. Sovint em dic que massa temps. Però i què? Ès el temps que vaig necessitar per aprendre. Cadascú té el seu ritme i tolerància.

Desitjo el mateix per a tots els que llegiu això. No us deixeu intoxicar mai! Atureu-ho en sec. Sense contemplacions.

Afortunadament, avui no necessito deixar anar cap 'rant' contra la gent tòxica.
Add a comment...

— Apple: som guais i això que demaneu...
— USA: és igual
— ...no pot ser, per a nosaltres primer van els usuaris. A més el nostre software és molt bo...
— Que ja està!
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded