Profile cover photo
Profile photo
Ben Bender
1,270 followers -
No art, just pics. No photographs, just snapshots. Best seen in Google Chrome.
No art, just pics. No photographs, just snapshots. Best seen in Google Chrome.

1,270 followers
About
Ben's interests
View all
Ben's posts

Post has attachment
Museum het Palthehuis is het vroegere woonhuis van de familie Palthe. Sinds 1929 is het een museum, ondergebracht in twee gebouwen. Het hoofdgebouw dateert van omstreeks 1650 en laat binnen een beeld zien van een woonhuis, zoals dat er in de 18e eeuw uitzag. In de voorkamer is de complete huisapotheek van dokter Landreben Michgorius en diens voorgangers te zien. In de 19e eeuw woonden en werkten deze medici in het huis tegenover het museum. Ook de instrumenten van de dokter zijn bewaard gebleven, een unieke verzameling.

Post has attachment
Een groot nadeel van dieren in hun natuurlijke omgeving is dat ze schuw zijn en wegvluchten en daarom moeilijk op je dooie gemak te bekijken. In Natura Docet Wonderryck Twente hebben ze daar geen last van, alle dieren zijn opgezet en in fraaie kasten opgesteld en ze stinken niet zoals in het Natuur Historisch Museum in Rotterdam..

Blijft de vraag; zijn deze dieren op natuurlijke wijze doodgegaan en daarna opgezet of..... Sinds ik gezien heb dat vlinders LEVEND ingepakt worden om weken later in China in lijstjes geplakt te worden weet ik wel beter.

Post has attachment
Het Openluchtmuseum Ootmarsum heeft sinds een paar weken een nieuwe en indrukwekkende entree gekregen en zijn helemaal klaar voor de zomer met een bierbrouwerij voor de deur.

Post has attachment
Ootmarsum is een stad in Twente (Overijssel) met een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 770. In de Middeleeuwen floreerde de handel in Ootmarsum vanwege de gunstige ligging; zowel aan een belangrijke noord-zuid-route als aan de route West-Nederland - Noord-Duitsland en kreeg het in 1300 stadsrechten.
Tegenwoordig is het een soort van Valkenburg voor toeristen en is er iedere zondag koopzondag.

Post has attachment
Museum Gouda bevindt zich achter de kerk en geeft een indruk van de rijke geschiedenis van de stad en haar kunstenaars en ambachtslieden. Heel fraai is de collectie aardewerk op de bovenste verdieping.

Post has attachment
Ondanks het koude en grauwe weer met sneeuw in de lucht was het genieten van de oude straatjes en hofjes in Gouda. Ook dit is een stad waar op iedere straathoek wel iets te zien en ontdekken is en de historie voor het oprapen ligt.

Post has attachment
Nog niet heel veel jaren geleden toen ik de rivier de Maas volgde kwam ik in Kessel bij de ruïne van Kasteel de Keverberg. Nu is het een unieke vergaderlocatie, trouwlocatie en feestlocatie aan de Maas met een schitterend uitzicht over de omgeving. Het nieuwe gedeelte uit staal en veel glas is als het ware in z'n geheel in de oude ruïne geschoven en zelfdragend, hierdoor is het contrast tussen eeuwenoud en nieuw heel duidelijk te zien.

Post has attachment
In Roermond staat het Cuypershuis waar de firma Cuypers & Stolzenberg kerkelijke schilderkunst, beeldhouwwerken, glas-in-loodramen en meubelen ontwierp en vervaardigde . Bekend zijn de vele tientallen Rooms Katholieke kerken in neogotische stijl die hier van de tekentafel kwamen maar daarnaast ook veel bekende wereldlijke gebouwen zoals het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar.

Jammer dat er een snotje op mijn lens terecht gekomen was.

Post has attachment
Het is wel even schrikken als je Roermond komt binnenrijden, je komt eerst langs een gigantische groot winkelcomplex met supermarkten, MediaMarkt, babyspeciaalzaken, keukencenters en sportwinkels. Daarna moet je op aanwijzingen van verkeersontregelaars een verplicht rondje draaien over een immense parkeerplaats bij een Outletcenter om dan via weer een woonboulevard en langs een grote supermarkt over een drukke spoorwegovergang over te steken naar het oude centrum van Roermond. Vanwege de ijskoude regen maar snel een rondje door het centrum waar men zich al op maakt voor carnaval.

Post has attachment
Fort Kijkduin in Huisduinen is gebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte die Huisduinen bezocht in 1811. Hij zag grote waarde in de strategische ligging van Den Helder en wilde er een belangrijke marinehaven van maken. Het moest "het Gibraltar van het noorden" worden, alleen werkte het klimaat niet echt mee.
Wait while more posts are being loaded