Profile cover photo
Profile photo
Celeritas-Donar, Basketbalvereniging
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Dames u20 sluit 2014 af met overwinning

Op zaterdag 13 december kwamen de meiden van Yellow Sox D22-1 op bezoek in Vinkhuizen. De wedstrijd begint en binnen drie seconden na de sprongbal zette Analeyda de thuisclub op voorsprong met een lay-up. In de minuten daarna was Laura op dreef en maakte 6 punten op rij. Yellow Sox speelde met een zone-verdediging. Zo kon Celeritas hun zone-aanval in praktijk brengen en daar kwam ondanks de moeite om tegen een zone te spelen, zo nu en dan toch een mooie score uit. Celeritas kreeg al snel veel fouten tegen waardoor de uitspelende club veel vrije worpen kon nemen. In het begin hebben ze daar weinig van benut maar halverwege het eerste kwart kregen ze de smaak te pakken en wisten ze hun vrije worpen wel raak te schieten. Celeritas kon wel op voorsprong te blijven en de tussenstand na het eerste kwart was 18-14.

In het tweede kwart had Celeritas, door snel te spelen de voorsprong vergroot. Helaas wisten ze hun vrije worpen niet te raken, maar alle spelers in het veld droegen hun steentje bij en Celeritas verdedigde zo, dat ze minder fouten tegen kregen. Yellow Sox scoorde maar weinig en de stand in de rust was 38- 25.

In het derde kwart verslapte Celeritas niet. Ilonka deed het erg goed en scoorde 9 punten in deze periode. Carlinde die haar eerste wedstrijd met dit team meespeelde deed dat goed en scoorde zelfs 4 punten in dit kwart. De stand na 30 speelminuten was 57-34.

In het laatste kwart kwam Celeritas met de zone-press die ze met deze ruime voorsprong goed geoefend kon worden. Dat was een goed idee want Yellow Sox was daar niet op voorbereid en verloor soms op hun verdedigings-helft de bal waardoor er gescoord kon worden door Celeritas.

In de tweede helft had Celeritas ook veel fouten tegen gekregen en Chayenne moest helaas het veld verlaten met vijf fouten. De thuisclub wist toch goed door te blijven spelen en de eindstand was 77-45.

In Januari staan Celeritas twee belangrijke wedstrijden te wachten. Eerst zullen ze op 11 januari spelen tegen de onverslagen koploper Zoebas en die wedstrijd daarop spelen ze uit tegen de andere club uit de top-drie: Bridge Towers. Kom de dames van u20 11 januari om 14:00 helpen naar de overwinning! (de uitwedstrijd is verloren met maar 4 punten)
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded