Profile cover photo
Profile photo
Bart Soethaert
About
Posts

Post has attachment
Vom 16. bis zum 31. Januar 2018 kann im Hörsaal des Instituts für Byzantinistik und Neogräzistik die Ausstellung "Athens Shots" mit Straßenfotografien von Michel Fais besichtigt werden. Die Athener Snapshots (1997-2017), die in seinem Werk ein gesondertes "Archiv" darstellen und zum ersten Mal im Ausland gezeigt werden, lassen den Grenzgänger Fais erkennen, der stillschweigend, fast unsichtbar, die Großstadt Athen zu Fuß durchquert, um Stadtansichten, Situationen und Menschen im urbanen Raum einzufangen.

Post has attachment

Post has attachment

Post has shared content
#Centpourcent  is dringend op zoek naar een #kelner  / chef de rang - #vacature  

Als chef de rang bij Centpourcent krijg je de taak om, samen met het team, de gasten zo goed mogelijk te ontvangen; dit op een informele maar correcte manier zonder de spontaniteit van het bedrijf te verliezen. De voorbereidingen in de zaal, het verzorgen van de dienst en het opruimen na de service zijn de ‘klassieke’ taken die ook voor deze chef de rang gelden.
Hiernaast assisteert de chef de rang de zaakvoerders in een aantal taken die betrekking hebben op de algemene bedrijfsvoering.
In samenwerking met de sommelier, ziet de chef de rang ook toe op de wijnen: voorraadbeheer, wijnadvies aan tafel en het zorgen, in samenspraak met de chef, voor een optimale wijn-spijs combinatie behoren tot de kerntaken van de chef de rang.

Voor deze #jobaanbieding  als #zaalmedewerker   zoekt Restaurant Centpourcent een persoon met de juiste ingesteldheid, drive, dynamiek en uitstraling. Een hotelschool-opleiding en werkervaring (vast werk of stage) op een hoger gastronomisch niveau is aangewezen. De ideale chef de rang voor dit restaurant is sociaal vaardig, communicatief en hij/zij beschikt over een zekere assertiviteit. 
Kennis van de talen En en Fr is mooi meegenomen, evenals een degelijke basis wijnkennis.

Restaurant Centpourcent wordt druk bezocht door restaurantbezoekers uit geheel België. Het werkniveau ligt hoog (1* michelin), er wordt zin voor verantwoordelijkheid en professionaliteit verwacht van alle medewerkers. Naast een goede verdienste heeft een gemotiveerd persoon hier de mogelijkheid om mee te werken aan een succesverhaal en deel uit te maken van een gemotiveerd team.
De openingsdagen zijn di-zat en er wordt gewerkt in service coupé (indien mogelijk)
Deze functie is een absolute kans voor jonge mensen die aan het begin van hun loopbaan kennis willen maken met een nieuwe stijl gastronomie op het hoogste niveau.
Solliciteren kan gemakkelijk via onze website!

Post has shared content
Restaurant Centpourcent is op zoek naar een #sommelier  (m/v). Alle info's op: http://goo.gl/uQdq3O #Solliciteren  voor deze #vacature  kan eenvoudig via onze website!

Post has shared content
Anneleen & Axel organiseren voor kerst en eindejaar een Take Away-afhaaldienst, zodat U het beste van #Centpourcent in huis kan halen. Het volledige Traiteur deLUXE-assortiment vindt U op onze website.

Post has attachment
Van 14 tot 24 november vindt de zevende editie van de Week van de Smaak plaats. Dit jaar staat dit cultureel evenement, dat zoveel mogelijk mensen wil samen-brengen rond smaak en eetcultuur, helemaal in het teken van Water & Vuur. Tijdens de Week van de Smaak zal voor het eerst ook de Smaakboot Vlaanderen doorkruisen en in elf ankersteden aanmeren. Op 14 november vertrekt de Smaakboot aan de kust. Na een rondvaart langs steden zoals Brugge, Gent en Roeselare, zal de Smaakboot ook in Mechelen voor anker gaan.
Veertig passagiers leggen samen met een witloofteler, een biersommelier en een chef een traject af tussen twee ankersteden. Aan boord genieten zij van een maaltijd met streekprodukten, witloof en een passend bier. Ten slotte verkennen zij de stad, waar de boot aanmeert.
Tussen Boom en Mechelen gaat Chef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent mee aan boord voor een culinaire reis met in de hoofdrollen: witloof en lokale bieren. Op donderdag 21 november vertrekt de Smaakboot in Boom om 12u00. Aankomst in Mechelen is voorzien omstreeks 16u00.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» σας προσκαλούν στην εκδήλωση για τον συγγραφέα Μισέλ Φάϊς.

Ο νεοελληνιστής Bart Soethaert θα μιλήσει με θέμα: Η Κομοτηνής και ο υπεράριθμος της αυτοβιογραφίας, της μνήμης και της ιστορίας στην Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου.

Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Μισέλ Φάϊς «Κτερίσματα. Μια σπασμένη ιστορία» θα διαβάσει ο Θοδωρής Γκόνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, σκηνοθέτης και ποιητής.

Παρουσιάζει η Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος.

Θα προβληθούν αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις: «Κίτρινο σκυλί» (ερμηνεία: Α.Καλτσίκη) και «Πέστροφα Δουνάβεως» (Κ.Αβαρικιώτης), σε σκηνοθεσία Λ.Μελεμέ καθώς και από το ηχητικό ντοκουμέντο «Η πόλη στα γόνατα» σε επιμέλεια της Κ.Ευαγγελάκου.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012
Αίθουσα Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
Ώρα: 19:00
Photo
Wait while more posts are being loaded