Profile cover photo
Profile photo
BalatonHomes Ingatlanközvetítés
157 followers -
BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Immobilien in Balaton Ungarn ~ Lake Balaton Real Estate in Hungary
BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Immobilien in Balaton Ungarn ~ Lake Balaton Real Estate in Hungary

157 followers
About
BalatonHomes Ingatlanközvetítés's interests
View all
BalatonHomes Ingatlanközvetítés's posts

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Ingatlan #Ingatlanpiac

Élénkülő balatoni ingatlanpiac – a népszerű városok között brutális eltérésékre számíthatnak a vevők

A hazai lakáspiac lendülete az idei évben sem áll meg, az előrejelzéseknek megfelelően sorra adják át az új lakás projekteket. A használt társaik szegmensében az egyes típusokat eltérő tendencia jellemzi az árak tekintetében, amit a területi elhelyezkedés és az állapot jelentősen befolyásol. A Balatont is elérte az ingatlanpiaci láz – derül ki az Ingatlannet.hu onlinebalaton.hu-nak küldött elemzéséből.

Az ingatlanpiaci hullám tavaly a Balatont is elérte, azóta a vásárlók száma folyamatosan emelkedik, az igazi robbanás pedig év elején pedig következett be, ami annak köszönhető, hogy egyre erősödik az a vevői réteg, akik 10-40 millió forintért tudnak ingatlant vásárolni. A nyaralók mellett egyre többen keresik a lakásokat is, melynek következtében Siófokon fél év alatt kétszámjegyű emelkedés mutatkozott a szegmensben. A környéken a fejlesztések is megindultak, ami elsősorban a társasházakat érinti. A típus a belvárosban 350-400 ezer forintos átlagos négyzetméterenkénti áron kel el, a part mentén épülő társaik pedig elérhetik a 650 ezer és 1 millió forint közötti átlagos Ft/m2 árakat is. A kereslet az itt elhelyezkedő ingatlanok iránt meglehetősen magas, az érdeklődők körében a 25-28 millió forintos apartmanok a legnépszerűbbek. A kereslet lekörözi a kínálatot a kiadó lakások piacán is, a havi 60-70 ezer forint plusz rezsiért meghirdetett lakások szinte rögtön bérlőre találnak a belvárosban.

A teljes cikk: http://onlinebalaton.hu/2017/08/15/balatoni-ingatlanpiac-brutalis-elteresek-lehetnek/

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan #Ingatlanpiac

Mégsem olyan kelendőek a budapesti lakások?

Országosan 146.000 lakáspiaci adásvétel történt tavaly, ez 9 százalékkal több, mint 2015-ben. Kizárólag Budapesten csökkentek az adásvételek 2015-höz képest; igaz, a 37.500 tranzakció csak 4,2 százalékos visszaesést jelent. A fővároson kívül az összes megyében több lakás cserélt gazdát, mint egy évvel korábban - áll az Otthon Centrum közleményében.

A nagyobb városok jobban teljesíthetnek

Az agglomerációban a legnagyobb, akár 10 százalékot meghaladó tranzakciószám növekedés Dunakeszi és Szigetszentmiklós mellett a Gödöllői és a Ceglédi járásokban tűnik reálisnak.

A megyei jogú városokban és környékükön 5-10 százalék, míg a legnagyobb városokban 5 százalék körüli növekedés várható a tranzakciószámokban (elsősorban a jóval magasabb bázis érték okán), de lényeges különbség nem várható a megyeszékhelyek között.

A Balaton környékén Balatonfüred, Siófok, Balatonalmádin 5 százalékos forgalom bővülés valószínűsíthető. A Balaton térségében a tranzakciószám bővülés mellett erőteljes vándorlási többlet is jelentkezett az elmúlt években - írták a közleményben.

A teljes cikk: http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/megsem-olyan-kelendoek-a-budapesti-lakasok-85355.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan #Klíma #Légkondicionálás

Mennyit dob a lakás árán a klíma?

Az elmúlt hetekben többször volt példa rendkívüli hőségre, és sorra dőltek meg a melegrekordok is. A forró nyarak miatt egyre több lakástulajdonos vette tervbe a klíma beépítését, ráadásul a lakásvásárlást tervezők szemében még fontosabbá vált, hogy az ingatlanokban van-e légkondicionáló berendezés.

Több lett a klímás lakás

A légkondicionálók térhódítását jelzi, hogy az idén júliusban eladásra hirdetett budapesti lakóingatlanok 21 százalékában volt klímaberendezés, míg egy évvel korábban 18 százalékos volt az arányuk – derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely több mint 10 ezer magánszemély által feladott hirdetés alapján vizsgálta, hogy az azonos városrészekben található és egyéb tekintetben is összehasonlítható ingatlanok árát hogyan befolyásolja a klímaberendezés.

A teljes cikk: http://www.piacesprofit.hu/tarsadalom/mennyit-dob-a-lakas-aran-a-klima/

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan

Budapest lemaradt, a megyék szárnyaltak

Budapesten csökkent a lakáspiac forgalma, a főváros azonban nem mutat egységes képet. Az Otthon Centrum felmérése szerint nagyobb visszaesés tapasztalható a belvárosban, ugyanakkor a külső pesti kerületek többségében és Budán a II. kerület külső részén 5-10, a XII. kerületben 20 százalékkal több adásvétel volt tavaly, mint az előző évben.

Budapestet leszámítva valamennyi megyében több lakást adtak el tavaly, mint egy évvel korábban. Így történt a fővárost körülvevő Pest megyében is, ahol 28 százalékkal nőtt az adásvételek száma az előző évhez képest. Ez a növekedési dinamika kétszerese volt az országos növekedési rátának, de így is elmaradt Nógrád (39 százalék), Heves (32 százalék) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (29 százalék) növekedési ütemétől – igaz, ezekben a megyékben korábban igencsak pangott az ingatlanpiac.

A teljes cikk: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/piac/budapest-lemaradt-a-megyek-szarnyaltak/

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Alsóörs

Szoboravatás Alsóörsön - Végleges helyére kerül a Fat Boy

A szervezők szeretettel meghívják az érdeklődőket az augusztus 19-én 11.00 órakor megrendezésre kerülő szoboravató ünnepségre.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/alsoors/2017-08-16/szoboravatas_alsoorson_vegleges_helyere_kerul_a_fat_boy.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Csopak

Kontrát Károly: Nem véletlen, hogy nagyon sokan szeretnének csopakiak lenni és itt élni

Mondta a térség országgyűlési képviselője a Balaton-parti település hagyományos ünnepi fogadásán kedden este.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/csopak/2017-08-15/kontrat_karoly_nem_veletlen_hogy_nagyon_sokan_szeretnenek_csopakiak_lenni_es_itt_elni.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Horgászat

Balaton: Júliusban sem sikerült javítani a statisztikán

A kánikulai napok sem szegték kedvét a szabálytalankodóknak, bőven akadt munkájuk társaságunk halászati őreinek. A hónap legnagyobb fogása hét varsa volt, melyeket Balatonboglárnál találtak meg, de még mindig sokan ülnek le engedély nélkül a tópartra - olvasható a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos oldalán.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/balaton/2017-08-15/balaton_juliusban_sem_sikerult_javitani_a_statisztikan.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Balatonfüred

Füred Kupa – szeles XIV.

Izgalmakban nem volt hiány a Balatonfüredi Yacht Club által rendezett XIV. Füred Kupa One Design Trophy Kupa versenyen. Míg legtöbbször a szélhiány teszi próbára a versenyzőket és a rendezőséget, a mostani hétvégén az üvöltő szeleké volt a főszerep. A versenyre 8 hajóosztály 52 egysége nevezett, többen a beígért viharos erejű szél miatt léptek vissza a versenytől, így a rendezőség összevonta a két pályát.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/balatonfured/2017-08-15/fured_kupa_szeles_xiv.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Balatoni #Időjárás #Ingatlan #Nézés

MELEG, NYUGODT IDŐ ...Az időjárás az ingatlan nézéshéz!

Szerdán eleinte napos, majd délután már valamivel felhősebb időre készülhetünk a tó térségében, csapadék azonban nem valószínű.
Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.
Délután 31-33 fok körül alakul a hőmérséklet.
A naposabb tájakon nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

A víz hőmérséklete: 24 °C. :)

Szombat este hidegfront érkezik

Csütörtökön többórás napsütésre, változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 12-17 fokot, majd a legmelegebb órákban 29-34 fokot mérhetünk.

Pénteken ismét száraz, nyugodt idő ígérkezik, csapadékra nem kell számítanunk, és a légmozgás is gyenge, mérsékelt marad. Az eleinte felhős ég a nap folyamán mindenütt kitisztul. Délután 29-34 fokig melegszik a levegő.

Szombaton eleinte még sok napsütésre készülhetünk. 30-35 fokokat mérhetünk, majd késő délután északnyugat felől egy lassú mozgású hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északnyugati széllel, lehűléssel.

Vasárnap nyugatról a középső országrészbe ér a csapadék, várhatóan estig eső, záporok, zivatarok lehetnek. Élénk, erős szélre, mindössze 16-24 fokokra számíthatunk.

A teljes cikk: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Balatonfüred

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com
Wait while more posts are being loaded