Profile cover photo
Profile photo
BalatonHomes Ingatlanközvetítés
157 followers -
BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Immobilien in Balaton Ungarn ~ Lake Balaton Real Estate in Hungary
BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Immobilien in Balaton Ungarn ~ Lake Balaton Real Estate in Hungary

157 followers
About
BalatonHomes Ingatlanközvetítés's interests
View all
BalatonHomes Ingatlanközvetítés's posts

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan #Ingatlanpiac

21. hét legfelkapottabb balatoni ingatlanpiac hírei

Mi a heti helyzet a balatoni és magyar ingatlanpiacon? Az, hogy ... :)

- Úgy tűnik, hogy mára kicsit megtorpantak a befektetők a belvárosban. Az egyik ok a társasházak ellenállása a rövid távú lakáskiadással szemben, a másik a még mindig jellemző túlárazottság.
- Az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett a nagyméretű (150-250 nm-es) családi házak száma a piacon, egyre többen szeretnének megszabadulni a túl nagy ingatlanuktól.
- A legnépszerűbb balatoni települések ingatlanárai elérték a budapesti árszintet, több helyen már félmillió forintos négyzetméterárak jellemzők. A vásárlók mostanában egyre inkább az új építésű, part menti, panorámás társasházi lakásokat keresik.
- Noha a Velencei-tó árai továbbra sem érik el a Balatonét, a szakértő szerint ott is több árfelhajtó tényezővel kell számolni. Egyrészt a székesfehérvári lakáspiac élénkülőben van, ami a közeli településeken is érezteti hatását. Másrészt a Velencei-tó egyes települései a fővároshoz is viszonylag közel fekszenek, ezért sok budapestinek jelenthet alternatívát.
- Az elmúlt időszak legjobb befektetése kétségtelenül az ingatlan volt, hiszen bőven kétszámjegyű áremelkedés zajlott le. Azonban azok számára, akik most vágnának az ingatlanvásárlásba, egyre nehezebb a hőn áhított lakás megszerzése.
- Amíg Budapesten 9 éves teljes keresetét kellene lakásvásárlásra fordítani, addig találunk olyan térséget is, ahol 5 év is elegendő ehhez.
- Régen látott lendület jellemzi most a magyar ingatlanpiacot, nem véletlenül gondolkodnak egyre többen azon, hogy most vágjanak bele a lakásvásárlásba.
- A korábbi évek negatív tapasztalatainak ellenére a lakáspiac fellendülésével együtt a lakáshitelek vonzereje is megnövekedett. Manapság már 20 év helyett 15 év körül alakul az új lakáshitelek átlagos futamideje.
- Az árak, majd a forgalom növekedése után az idei évben az újlakások szegmense lendült fel, ezzel kapcsolatban viszont a szakemberhiány miatt kérdéses, mennyit csúszik a projektek kivitelezése.
- Az elmúlt két évben az abszolút hozamú alapok és az ingatlanok hoztak a legjobban, bőven kétszámjegyű hozamot érhettünk el. Ráadásul, ha utóbbit még ki is adtuk, akkor évente 16%-os nyereséget zsebelhettünk be.
- Az új lakások piacán, megkezdődik az elmúlt 1-2 évben – a fejlesztések első hullámában – elindított beruházásokban megépült lakások átadása.
- Az elmúlt évek pangása után újra beindultak a logisztikai célú bérraktárfejlesztések. Döntő többségük most is Budapest környékére koncentrálódik.
- A saját ingatlannal rendelkező magyarok jellemzően 27 évesen jutnak hozzá első saját tulajdonú otthonukhoz, és 65 százalékuk nem is költözik innen tovább.
- Tihanyban és Balatonfüreden az árak – 300 ezer forint feletti négyzetméter árral – már a budapesti árszintet közelítik. A vevők továbbra is túlnyomórészt magyarok, a külföldi vásárlók száma nem számottevő. Tavalyhoz képest az árakban mérsékeltebb, 1-10 százalékos áremelkedés vehető észre.
- Az elmúlt időszak legjobb befektetése kétségtelenül az ingatlan volt, hiszen bőven kétszámjegyű áremelkedés zajlott le.
- A hitel kiválasztására mindössze pár napot fordítanak. Sokan ráadásul csak egyetlen bank ajánlatát veszik figyelembe, holott az ingatlan kiválasztására a válaszadók kétharmada hónapokat szán, amely alatt a legtöbben 4 vagy több ingatlant is megnéznek.
- A kedvező ingatlanpiaci trendek folytatódását várják a szakértők, így jó lehetőséget jelenthet ez a forma a most beszállóknak is.
- Erősen indult a balatoni nyaralóvásárlási szezon, 2017 első négy hónapjában az Otthon Centrum (OC) szerint megközelítőleg 600 ingatlan cserélt gazdát a tóparton.
- Az egyik legnevesebb hazai ingatlanpiac-elemző cég adatai szerint bár a főváros valamint Győr, Székesfehérvár, Kecskemét és Miskolc mellett Debrecenben is sok új lakás lesz.
- A hazai lakáspiacot már harmadik éve jellemzi a lendület, egyre többen gondolkodnak a lakásvásárláson.
- Sokak álma egy saját balatoni nyaraló, az egyre magasabb ingatlanárak miatt azonban ezt a luxust kevesen engedhetik csak meg maguknak.

A teljes cikk: https://balatoneladoingatlan.com/2017/05/27/balatonhomes-heti-balatoni-ingatlan-hirosszefoglalo-21-het/

YouTube: https://youtu.be/vbqOSeQAJCk

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál

http://balatonhomes.com/

Telefonos elérhetőség: +36 30 474 5901

Email: balatonhomes@upcmail.hu

BalatonHomes Real Estate Agency on the Northern shore of Lake Balaton with English speaking sales support.
Email: balatonhomes@upcmail.hu

BalatonHomes Deutsch-ungarisches Maklerbüro ~ Vermittlung von Ungarn-Immobilien am Balaton-Nordufer
Email: balatonhomes@upcmail.hu

Post has attachment
21. hét legfelkapottabb balatoni ingatlanpiac hírei Mi a heti helyzet a balatoni és a magyar ingatlanpiacon? Az, hogy … 🙂 Úgy tűnik, hogy mára kicsit megtorpantak a befektetők a belvárosban. Az egyik ok a társasházak ellenállása a rövid távú…

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan #Nyaraló

Meglátod ezeket a számokat és egy életre elmegy a kedved a saját nyaralótól

Sokak álma egy saját balatoni nyaraló, az egyre magasabb ingatlanárak miatt azonban ezt a luxust kevesen engedhetik csak meg maguknak. Az országban a Balatonon kívül számos más lehetőség is rendelkezésre áll, így akár olcsóbban is tudunk hétvégiházat vásárolni. A kérdés csak az, hogy megéri-e egyáltalán a megtakarított pénzünket egyetlen nyaralóra elkölteni.

A teljes cikk: http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/meglatod_ezeket_a_szamokat_es_egy_eletre_elmegy_a_kedved_a_sajat_nyaralotol.251683.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan #Ingatlanpiac

Több mint kétszeres az ingatlanárak eltérése

A hazai lakáspiacot már harmadik éve jellemzi a lendület, egyre többen gondolkodnak a lakásvásárláson – mind saját, mind befektetési célból. Az érdeklődők és az eladók számának gyarapodását az árak és a kínálat folyamatos bővülése mellett a kedvező lakáshitel környezet is támogatja, melynek futamideje a korábban tapasztalt 20 évről 15 évre csökkent.

A teljes cikk: http://promenad.hu/cikk/tobb-mint-ketszeres-az-ingatlanarak-elterese-178062

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Debrecen #Magyarország #Ingatlan #Ingatlanpiac

Tovább emelkednek az ingatlanárak Debrecenben 2017-ben is

Debrecen - Az emelkedő tendencia folytatódik a cívisvárosban, a becslések szerint idén 14-15 százalékkal növekedtek a lakásárak.

Az egyik legnevesebb hazai ingatlanpiac-elemző cég adatai szerint bár a főváros valamint Győr, Székesfehérvár, Kecskemét és Miskolc mellett Debrecenben is sok új lakás lesz, az ingatlanpiacon megjelenő új lakások száma még így is el fog maradni a valós igényekhez képest a 2017-es esztendőben.

A teljes cikk: http://www.dehir.hu/debrecen/tovabb-emelkednek-az-ingatlanarak-debrecenben-2017-ben-is/2017/05/26/

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Víz

Sok és tiszta a víz a Balatonban :)

Strandolásra is alkalmas, 20 Celsius-fok körüli hőmérsékletű víz várja a Balatonhoz érkezőket a hétvégén. További jó hír, hogy a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének mérései szerint a következő hónapokban, a nyári strandszezonban a tó vízminősége, hasonlóan az elmúlt évekhez, kiváló lesz – olvasható a MTA honlapján.

A teljes cikk: http://onlinebalaton.hu/2017/05/26/balaton-vizminosege-kivalo/

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Balatonfüred #AnnaBál

Elkapkodták az Anna-báli belépőket

Elfogytak a jegyek az idei 192. Anna-bálra, már csak várólistán keresztül lehet belépőhöz jutni. Az újdonságnak számító sétálójegyek azonban még korlátozott számban kaphatók.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/balatonfured/2017-05-26/elkapkodtak_az_annabali_belepoket.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Víz

Sok és tiszta víz a Balatonban: kiváló lesz a strandszezon az MTA Ökológiai Kutatóközpontja szerint

Strandolásra is alkalmas, 20 Celsius-fok körüli hőmérsékletű víz várja a Balatonhoz érkezőket a hétvégén. További jó hír, hogy az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének mérései szerint a következő hónapokban, a nyári strandszezonban a tó vízminősége – hasonlóan az elmúlt évekhez – kiváló lesz.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/tihany/2017-05-26/sok_es_tiszta_viz_a_balatonban_kivalo_lesz_a_strandszezon_az_mta_okologiai_kutatokozpontja_szerint.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Balatoni #Időjárás #Ingatlan #Nézés

NAPOS, KISSÉ SZELES NYÁRIAS IDŐ ...Az időjárás az ingatlan nézéshéz!

Szombaton sok napsütésre készülhetünk, de időnként azért kevés felhő takarhatja a napot, viszont csapadék ezekből nem várható.
Többfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél, északkeleten erős lökések is kísérhetik.
Délutánra 23 és 27 fok közé melegszik a levegő.
Balaton: 18 °C.

Távolabbi kilátások ...

Sok napsütés várható, szerdáig esni sem fog

Vasárnap szinte zavartalan napsütésre, kevés felhőre és csapadékmentes időre van kilátás. Csak keleten élénkülhet meg a keleties szél. Napközben már 24-28 fokot mérhetünk.

A jövő hét első napján is kitart a napos, csapadékmentes idő, alig lesz felhő az égen. A délies szél az ország északi felében feltámadhat. 26-30 fok közé melegedhet a levegő.
Kedden a hétfőihez hasonlóan többnyire napos időre számíthatunk. A délies szél továbbra is mérsékelt marad, legfeljebb az északi országrészben élénkülhet meg. A hőmérséklet csúcsértéke 27-31 fok között alakul.

Szerdán tovább melegedhet az idő, a szélviszonyok hasonlóak maradnak, azonban a csapadékmentes időszak véget ér. Záporok, zivatarok várhatóak.

A teljes cikk: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Balatonfüred

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com

Post has attachment
#BalatonHomes #Urbanista #Ingatlansaláta #Magyarország #Ingatlan #Fura

Mi nyílik a konyhából? Drakula sírkamrája?

Hét remek hirdetés az eheti ingatlansalátában

A teljes cikk: http://index.hu/urbanista/2017/05/26/ingatlansalata_kandallo_konyha_barlang/

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com
Wait while more posts are being loaded