Profile cover photo
Profile photo
Baby Dilemma
3 followers -
Wel of geen kind? Wat kies jij?
Wel of geen kind? Wat kies jij?

3 followers
About
Posts

Post has attachment
In essentie draait alles in ons leven om gelukkig zijn. Geluk is ons hoogste levensdoel. En wat blijkt: we zijn zo happy de peppie als wat! Nederland staat op de 6e plaats in het World happinessreport van 2017!

Als ons hoogste levensdoel geluk is, dan zou een kind weleens roet in het eten kunnen gooien.

Zijn mensen in het algemeen gelukkiger mét of zònder kind?

Op dit gebied spreken onderzoeken elkaar tegen en er is niet genoeg bewijs om hier een uitspraak over te doen. Kleine kinderen verzorgen is zwaar, maar hoeft niet je geluksniveau aan te tasten. Zeker niet op de langere termijn. Er zijn meer factoren die hier een rol in spelen, zoals een relatie, je financiële situatie, je leefomgeving en de worklife-balance. De scheidingscijfers met kinderen zijn wel iets hoger dan bij stellen zonder kinderen.

Totdat het tegendeel bewezen is, kunnen we dan ook stellen dat de uitkomsten in evenwicht zijn en dat ouders met kinderen net zo gelukkig zijn als kindervrije stellen.

Het Babydilemma

Wil je meer lezen over geluk mét of zònder kind? Lees dan mijn boek 'Het babydilemma'. Het! lees- én doe-boek voor als je op zoek bent naar antwoorden op de vraag: wel of geen kind? http://www.dayofhappiness.net/report/
Report
Report
dayofhappiness.net
Add a comment...

Post has attachment
Angst kan enorm in de weg zitten waardoor je vastzit of uitstelt.

Angst dat het moederschap tegenvalt
Angst dat er iets met je kind aan de hand zou kunnen zijn
Angst om je vrijheid kwijt te raken
Angst voor van alles en nog wat

Weet jij eigenlijk waar je bang voor bent of verzin je doemscenario's enkel en alleen om uitstel te creëren?

Zeg eens eerlijk... Ik deed dit namelijk ook. Jarenlang. Ik was bang voor van alles en nog wat. Een schijterd. Achteraf weet ik dat dit was om er niet serieus over na te hoeven denken. Om uitstel te creëren. Bij een dilemma waarbij tijd de grootste vijand is, is dit natuurlijk verre van handig.

Gezonde angst is goed. Dit hoort erbij. Het is geen kleine beslissing. Er in vast blijven zitten niet. Ireëele angst noemen we dit.

Werken naar een oplossing

Vroeger waren er als vanzelf grotere gezinnen, omdat het gezin de hoeksteen van de samenleving was. Vrouwen werden zelfs ontmoedigd om te werken. Of het werd verboden. Nu mag je zelf aan de slag. Hoe cool is dat?!

Ik zou dan ook willen zeggen: "Ga met deze mooie levensvraag aan de slag. ASAP! Want als je niks doet, komt het antwoord ook niet."

Meer lezen over mijn mijn angst en hoe mijn angst werkelijkheid werd kun je lezen in deze blog.
Add a comment...

Post has attachment
Die prangende vraag “Wanneer krijg jij kinderen?” Niet iedereen reageert zo kordaat als Sacha de Boer. Een moeilijke, maar ook mooie levensvraag die centraal staat in de belevingswereld van vrijwel iedere vrouwelijke professional met wie ik spreek binnen Baby Dilemma.
Add a comment...

Post has attachment
Nicole en haar vriend hadden lange tijd onenigheid over hun kinderwens. Zij nam een dapper besluit en ging op zoek naar het voor haar beste antwoord op deze mooie maar ook moeilijke levensvraag... https://www.babydilemma.nl/blog-nl/onenigheid-kinderwens-wil-wel-en-wil/ #kinderwens #babydilemma #dilemma #relatie #kindkeuze #droomdoel
Add a comment...

Post has attachment
Twijfel jij over kinderen krijgen en speelt carrière hierin een grote rol? Dan heb ik een vraag aan jou over jouw mogelijke kinderwens in relatie tot je carrièrekansen.

Meer lezen? https://www.babydilemma.nl/vraag-over-mogelijke-kinderwens-in-relatie-tot-carrierekansen/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Staat er ineens KINDERWENS in jouw personeelsdossier

Stel je voor. Je bent 34 jaar, je hebt een goede baan bij een middelgroot ICT-bedrijf en draagt de verantwoordelijkheid voor een softwarepakket. Je bent vaak onderweg en je hebt het enorm naar je zin. Je aast op een kans mooi door te groeien en weet zeker dat er een mooie promotie voor je in het verschiet ligt. En misschien een gezin. Want je wilt misschien ook moeder worden. Je staat midden in het leven. En het is te gek! Je manager meldt je op een dag bij de koffie: “Je weet toch dat ik je volg op Facebook hè? Ik zag dat je ‘Baby Dilemma’ hebt geliket. Goh, heb je kinderplannen?”

En toen viel het stil...

Zo duidelijk had je het zelf nog niet eens verwoord voor jezelf. En eigenlijk voel je je wat in je hemd staan. Alsof je in je blootje in de wandelgangen wordt aangesproken. Betrapt, op zijn zachtst gezegd. En hoe reageer je daar in hemelsnaam op? Zeggen dat je het nog niet weet? Of “Ja, dat klopt, en nu ik je toch zie, laten we het er even over hebben?” Of zeggen “ja dat was voor mijn zus”? Daar ben je toch te goed voor. Bovendien voel je je misschien wel aangeschoten wild door de directe vraag. Of stel je de vraag terug? “En jij dan? Ben jij al toe aan kinderen?”

Maar wat een impact had deze vraag. Zwaar ongemakkelijk liet ze het rusten en zei…helemaal niets.

Dit verhaal is geen fictie. Het gebeurde Ilse, en het gebeurt ook talloze andere vrouwen, vrijwel dagelijks op de werkvloer. Die allemaal op zoek zijn naar het juiste antwoord. Het antwoord aan zichzelf (want het nog even niet weten is oké), en het antwoord aan de werkgever.

Uit onderzoek blijkt dat 58% van de 12.000 vrouwen twijfelt over kinderen krijgen, omdat ze bang zijn dat een kind hun carrière op eniger wijze in de weg kan zitten.

Hierdoor wordt een mogelijke kinderwens uitgesteld en dit is niet zonder risico’s. Want ja, de klok tikt. Voor ons allemaal. En als je mogelijk een kinderwens hebt, is de factor tijd extra relevant. Daar kunnen we ingewikkeld over doen, maar laten we het beestje maar bij de naam noemen: Zwangerschappen horen nou eenmaal bij het leven

HET IS GEEN SCHANDE OM TE TWIJFELEN

Sterker nog, je hebt er alle recht op. Om de keuze te maken die bij jou past. Of je het nu wél wilt of niet, dat is allebei prima. Het zou alleen wel veel fijner zijn als in de werkcultuur rekening wordt gehouden met deze natuurlijke kwestie. Vrouwen werken. Dat is een gegeven. Vrouwen werken op alle niveaus. Vrouwen zijn CEO’s, managers, adviseurs, staffunctionarissen, uitvoerders. Vrouwen leven. Vrouwen krijgen kinderen. Of niet. Maar hoe dan ook; beide scenario’s horen in leven en werk. Dus de werkvloer moet er als van nature rekening mee houden. En die cultuurverschuiving gaan we samen aan.

Want je hoeft hier niet in je eentje mee te dealen. Zonder angst voor een enge grote stempel ‘LET OP: KINDERWENS’ in je personeelsdossier.

Baby Dilemma zorgt dat werkgevers en jonge vrouwelijke professionals op een gelijkwaardige manier in gesprek gaan en deze situatie normaliseren.

WANT HET IS OOK NORMAAL

Wil je graag op een gezonde, relaxte, gelijkwaardige manier het K-woord bespreekbaar maken in je bedrijf?

Ik kan me dat zo goed voorstellen.

Doe het samen met Baby Dilemma. Je werkgever zal je er uiteindelijk dankbaar voor zijn; want we houden ook echt enorm rekening met wat hij of zij nodig heeft om het bedrijf in topconditie te laten functioneren. Zwangerschap of niet.

Herken jij deze situatie en wil je graag het tij keren in jouw bedrijf? Vraag dan een gratis inspiratiesessie gesprek aan! Stuur een email naar ida@babydilemma.nl of bel naar 06-24557911.

Meer informatie vind je op: https://www.babydilemma.nl/creeer-als-werkgever-vrouwelijke-professionals-in-werk-en-prive/

Liefs,
Ida
Add a comment...

Post has attachment
Eén kind of twee kinderen?

Ondanks dat het tweekindgezin favoriet is, komen er steeds meer eenkindgezinnen. Naar schatting groeit één op de elf kinderen op als enig kind.

Eén kind wordt ook weleens een ‘accessoire’ genoemd. Je eigen leven continueren met een kind erbij. Met een tweede of derde gaat dit een stuk lastiger.
Add a comment...

Post has attachment
Ik merk dat veel vrouwen twijfelen over kinderen krijgen omdat hun relatie nu goed is. Waarom zou je dit op het spel willen zetten omwille van een kind? https://www.babydilemma.nl/blog-nl/goede-liefdesrelatie-combinatie-kleine-kinderen-onmogelijk/
Add a comment...

Post has attachment
Ik heb een ondernemersgeest die openstaat voor verandering en vernieuwing. Maar weer niet als het om een kindkeuze gaat. Veel twijfelaars herkennen dit gevoel en de kans is aanwezig dat dit te maken heeft met persoonlijkheidskenmerken. De gratis babydilemma Test behandelt de Big Five persoonlijkheidskenmerken in relatie tot een kinderwens. Nieuwsgierig? Test jezelf en ontdek de oorzaken van jouw babydilemma.
Add a comment...

Post has attachment
Baby Dilemma in de Intermediair :-) ‘Bedrijven veroorzaken met hun onwetendheid over het moederschap onzekerheid bij vrouwelijke professionals’, zegt babydilemmacoach Ida Kersseboom. ‘Vrouwen voelen zich schuldig wanneer zij vertellen dat ze zwanger zijn en maken zich zorgen over het behoud van hun baan. Werkgevers schieten massaal in de stress als ze horen dat een medewerker zwanger is.’ https://magazine.intermediair.nl/issue/07-12-2017/kinderwens-in-de-koelkast/
2017 Week 49 | Intermediair Magazine
2017 Week 49 | Intermediair Magazine
magazine.intermediair.nl
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded