Profile cover photo
Profile photo
Azlinda.I Ismail
71 followers -
Pengedar Sah Shaklee di Pandan Indah dan membuat penghantaran seluruh Malaysia!
Pengedar Sah Shaklee di Pandan Indah dan membuat penghantaran seluruh Malaysia!

71 followers
About
Azlinda.I's posts

Post has attachment
15 perkara kecil ini boleh bantu anda melakukan perubahan besar kepada diri anda.

Anda yang sedang bersedih, kehilangan kerja, bisnes down, masalah keluarga...cubalah.

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2017/03/jadikan-diri-anda-lebih-positif-dan.html

Post has attachment
400,000 rakyat Malaysia disahkan pesakit buah pinggang. 40,000 daripadanya berada pada tahap 5 dan perlu dialisis.

Huh! Dulu waktu saya kena buah pinggang bengkak, ingatkan tak serius pun. Bila usia dah meningkat, serius takut bila dikenangkan kalau benda tu tak dikawal dan buat tak kisah je.

Kalau korang pernah mengalaminya, atau ada ahli keluarga yang menderita sakit buah pinggang ni, janganlah bersedih ya. Cuba cari jalan pnyelesaiannya. Linda sanggup kongsikan pengalaman dengan korang ya!

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2017/03/dah-ada-400000-pesakit-buah-pinggang-di.html

Post has attachment
Liciknya penipuan online oleh awang hitam di Malaysia. Kalau-kalau korang jenis cepat gelap mata dengan tipu daya diorang ni, hati-hatilah.

Ni antara modus operandi penipuan online yang giat dijalankan kat Malaysia ni. Korang dah terkena yang mana?

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2017/03/cara-penipuan-online-oleh-awang-hitam.html

Post has attachment
Nah sejarah awal vitamin.
Korang makan la pelbagai jenama vitamin sekalipun, tapi hakikatnya, inilah sejarah awal penemuan vitamin.

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2017/03/pengetahuan-am-asal-usul-vitamin.html

Post has attachment
Pagi-pagi Jumaat ni, tersyahdu pulak bila teringat kisah anak-anak.
Mujurlah dah jadi work at home mommy ni, bolehla hadap anak membesar setiap masa.
Sebab satu hari nanti saya akan rindu dengan keletah diorang semua ni.

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2017/03/anak-bila-dah-tantrum.html

Post has attachment
Nak cepat. Busy melampau mengalahkan Perdana Menteri katanya.

Tapi mood memasak terpaksa ada walaupun kadang-kadang rasa macam beli je la kaau dah malas tahap gaban.

Maka terhasil lah udang masam manis versi mak sibuk dan nak cepat.

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2017/02/udang-masak-masam-manis-versi-mama-sibuk.html

Post has attachment
UDANG MASAK MASAM MANIS VERSI MAMA SIBUK
Hari ni Linda nak berkejar siapkan blog bersawang ni. Mana nak masak, nak siapkan anak, nak kejar retock barang. Fuh! Apa-apapun kita kena setelkan jugak semua tu. Paling penting, kena tengok apa yang kita boleh minimakan dan buat dengan pantas. Sementara a...

Post has attachment
Buku teks anak hilang?
Buku teks anak anda rosak?

Jangan pening kepala, ni saya senaraikan kat mana nak beli dan bagaimana nak beli.

Tak ada masa nak beli?
Klik klik je sebab boleh beli secara online bagi mereka yang sedang sibuk.

Post has attachment
Pergi taska je sakit.
Pergi taska je kena HFMD.
Pergi taska je kena kutu. Eh, bab kutu nanti kita cerita kat lain tau.
Kalau kutu babi je korang kena ambil tindakan pantas, takut nanti anak boleh mati dibuatnya.

Ni kisah anak dia manjang je demam. Sebulan tak singgah klinik memang tak sah la. Tapi Alhamdulillah, dengan izin Allah dia jumpa cara nak elak demam tu berlarutan dan tahu cara turunkan suhu tu dengan pantas.

Korang ada tak masalah sama dengan dia ni?

Post has attachment
Seksanya bila anak kerap sakit.
Mana nak cari pengasuh, taska pun tak nak terima lebih-lebih lagi kalau penyakit yang berjangkit.

Mak ayah yang kena ambil cuti waktu anak sakit. Kalau ada cuti dan majikan memahami, senanglah.
Kalau cuti pun berbaki negatif, kawan sepejabat pula asyik pandang serong sebab selalu sangat cuti, nak buat macam mana?

Jangan terus give up, ada je penyelesaiannya.
Antara nak atau tak nak je kan.

So apa penyelesaiannya?
Menangis di bucu katil?
Atau buat Valet Doa dengan harapan anak cepat sembuh?

Jom baca dulu kisah Puan Zainab ni ya.
Mana tau, korang pun ada masalah sama dengan dia.
Wait while more posts are being loaded