Profile

Cover photo
Azlinda.I Ismail
Attended SMRPB
Lives in Pandan Indah, KL
49 followers|1,470,256 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Azlinda.I Ismail

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Nor Diana Yahaya

Saya kurang pasti kalau boleh fit in dgn Spectra3 atau tak. Sepatutnya, boleh ngam dengan banyak jenis juga. Maybe yang macam tu kena tanya direct seller.

Maaf ya.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Azlinda.I Ismail

Shared publicly  - 
 
Hamil dan menghidap kencing manis?

Jangan biarkan masalah ini membelenggu hidup anda. Dapatkan penyelasaian yang murah tetapi efektif untuk menanganinya!

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2015/01/set-mengandung-ibu-kencing-manis.html
 ·  Translate
Ibu-ibu yang mengandung dan didapati mengidap GDM atau ringkasnya dipanggil kencing manis mesti selalu susah hati kan? Jangan risau, selagi ada usaha untuk merendahkan paras gula ketika hamil, kita perlu usahakan. Dengan Shak...
1
Add a comment...

Azlinda.I Ismail

Shared publicly  - 
 
Perginya bonda kepada penulis lirik UntukMu Ibu nyanyian Mamat Exist

Semoga Nenda Hajah Maryam tenang bersemadi di sisi Penciptanya

Ameen ya Rabbal Alaamin

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2015/01/lagu-untukmu-ibu-mamat-exist-yang-benar.html
 ·  Translate
Lagu Untukmu Ibu nyanyian Mamat/Exist yang pernah popular sekitar tahun 90an akhirnya benar-benar meruntun jiwa saya. Lagu yang ditulis oleh ayah saudara saya Megat Ismail Megat Ibrahim dengan berinspirasikan bondanya Hajah M...
1
Add a comment...

Azlinda.I Ismail

Shared publicly  - 
 
RESIPI BLUEBERRY CHEESECAKE (CHILLED)
Assalamualaikum kawan-kawan! Mak ni, kalau anak-anak nak apa-apa, mesti diturutkan juga kan? Gara-gara anak teruna teringin makan fresh Blueberyy, amik la juga sebekas kat Tesco. Dah makan sebiji, habis kelat-kelat mukanya nak habiskan. Daripada dibuang, sa...
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Farah Wahida Antara14 Individu Dipanggil SKMM Untuk Bantu Siasatan Berita Palsu
Astro Awani : "Farah Wahida antara 14 individu yang dipanggil oleh SKMM (MCMC) untuk untuk hadir
membantu siasatan mengenai penyebaran berita palsu berikutan bencana
banjir yang melanda Pantai Timur baru-baru ini. Pukul 4 pagi dapat Whatsapp dari mama, pr...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Azlinda.I Ismail

Shared publicly  - 
 
Pening nak pilih lampin anak? Lampin jenama apa paling best yang tahan bocor, yang tak perlubtukar banyak kali, yang lebih jimat, yang selesa, yang macam-macam lagilah!

Dah terlalu banyak jenama di pasaran pun pening juga nak pilih ya. Kalau beli yang mahal tapi kualiti tak bagus pun susah juga. Kalau dapat kualiti setanding Merries dan Goon tapi pada harga lampin ekonomi lagilah seronok, ye tak?

Jom baca dulu pandangan dan ulasan lampin mana yang best ni tau!

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2014/12/lampin-pakai-buang-yang-mana-paling-best.html
 ·  Translate
Persoalan tentang lampin pakai buang yang mana paling best dan sesuai dengan anak selalu menjadi dilema kepada ibu bapa yang pertama kali menyambut cahaya mata. Saya kongsikan serba sedikit pengalaman tentang lampin pakai bua...
1
Add a comment...
In her circles
133 people
Have her in circles
49 people
Mohd Shahrul's profile photo
Aida Zabil's profile photo
Muhammad Faiz Mohamed Saaid's profile photo
nafiza shuib's profile photo
Hasny Abdul Jalil's profile photo
Heidir Mohd Tamimi's profile photo
Maznifaeza Md Mustaffa's profile photo
James kaya's profile photo
Pamelia Moretta's profile photo

Azlinda.I Ismail

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Esok birthday anakanda...
Jom baking malam ni!

Kek Coklat Moist Kukus Mudah dan Sedap!
 ·  Translate
KEK COKLAT MOIST KUKUS Bahan-bahan: A) 3 biji telur 2 cawan gula 2 sudu makan esen Vanilla *campur semua, blend sehingga kembang dan gula hancur B) 1 peket Nescafe 3in1 (warna merah) 1 cawan air suam (bancuhkan...
1
Add a comment...

Azlinda.I Ismail

Shared publicly  - 
Tadi Wanda Husain dalam group resipi harian dapur kal mas bagi cadangan untuk share peralatan memasak kawan-kawan... Yang ni feveret saya kalau nak kupas nenas. Dulu ada jual kat kedai dalam kl ni, rega dalam rm10-20 aje. ...
1
Add a comment...
 
7 tahun menanti untuk hamil
Tak ada yang lebih bahagia bila ujian kehamilan didapati positif!

Kak Mazni amalkan Set Kesuburan selama 4 bulan secara konsisten lepas gunakan pelbagai produk lain.
Alhamdulillah Shaklee sebagai asbab dan dengan izin Allah s.w.t. Kak Mazni disahkan hamil.

Yang paling penting, dapatkan pengedar yang jujur dan berikan panduan pemakanan suplemen yang betul kepada anda.

Linda 0129401604
#ttc #merancangkehamilan
http://sihatdengansaya.blogspot.com/2015/01/set-kehamilan-shaklee-sebagai-ikhtiar.html
 ·  Translate
Pagi-pagi dapat whatsapp daripada customer yang amalkan Set Kesuburan Shaklee sebagai usaha untuk hamil selepas 7 tahun berkahwin. Kak Mazni dapat nombor telefon saya daripada blog ni juga. Mula-mulanya dia nak beli GLA, untu...
1
Add a comment...

Azlinda.I Ismail

Shared publicly  - 
 
Farah Wahida kini dipanggil SKMM berikutan penyebaran berita palsu tentang penyewaan helikopter TUDM

http://sihatdengansaya.blogspot.com/2015/01/farah-wahida-antara14-individu.html
 ·  Translate
1
Add a comment...

Azlinda.I Ismail

Shared publicly  - 
 ·  Translate
Salam mommies out there! Hari ni dapat berita tergempar dari news feed facebook. Tergempar sebab saya pun guna berus botol yang dikatakan ada bulu babi ni. Saya dapat info ni dari Kelab Ibu Hamil. Malang sekali, saya pun mm...
1
Add a comment...

Azlinda.I Ismail

Shared publicly  - 
Petang-petang ni hujan terasa lapar pulak! Kuah kari ada, roti dah habis pulak. Terpaksa la masak roti puri! Hehe... Alasan aje semua tu kan! Takpe, yang penting perut terisi dan lapar pun hilang! Kredit kepada Resipi Ringkas...
1
Add a comment...
People
In her circles
133 people
Have her in circles
49 people
Mohd Shahrul's profile photo
Aida Zabil's profile photo
Muhammad Faiz Mohamed Saaid's profile photo
nafiza shuib's profile photo
Hasny Abdul Jalil's profile photo
Heidir Mohd Tamimi's profile photo
Maznifaeza Md Mustaffa's profile photo
James kaya's profile photo
Pamelia Moretta's profile photo
Work
Occupation
Engineer
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Pandan Indah, KL
Previously
Ampang, Selangor - Ipoh, Perak
Contact Information
Home
Phone
6012-9401604
Email
Story
Tagline
Pengedar Sah Shaklee di Pandan Indah dan membuat penghantaran seluruh Malaysia!
Introduction
I studied Chemical Engineering, Majoring in Gas. But I am no more working with all tis stuff. Looking back to find a work as a project engineer, but guess to late for me to start it all over.
Continue doing whatever I am doing, enhance and put some credit on it. Skill up my knowledge and become expert on it. Alhamdulillah, I am half way through...
Started blogging long before, but never meant to be so serious. Later I have been thinking where can I share my thoughts and opinions made me become a serious blogger.
Hopefully, I will continue writing and dedicating the stories to my lil precious...
Bragging rights
I am a Happy WAHM!
Education
  • SMRPB
    2013
  • MGS
  • SKHK
  • SRKDK
Basic Information
Gender
Female