Profile cover photo
Profile photo
AutósTITKOK
40 followers -
Ha autót keresel, vagy ha el akarod adni a mostanit, nézz be hozzánk előtte!
Ha autót keresel, vagy ha el akarod adni a mostanit, nézz be hozzánk előtte!

40 followers
About
Posts

Post has attachment
Most, hogy a rendőrség nagyon "rágyúrt" a sebesség-ellenőrzésre, különösen szükség lehet egy olyan segítségre, ami szól, ha traffipax van a közelben, nehogy belecsússz néhány kilométeróra többlettel egy fotóba. Ha nincs radar- és lézerdetektorod, de van okostelefonod, akkor van sokkal jobb megoldás, mint az iszonyat idegesítő iGO traffipax-jelző, ami tapasztalataim szerint mindenhol jelez, ahol valaha regisztráltak egy sebességmérést. Annyira idegesítő, hogy inkább kikapcsolja az ember. (Nem is beszélve arról, hogy irtózat buta az üzletpolitikájuk, és pénzt kérnek a térkép-frissítésért. Ma, a Google navigáció és társai korában. Noooormális?)
Én leginkább a Waze közösségi navigációt ajánlom, ami éppúgy elérhető iPhonera, Androidra és Windows Phone 8-ra. Ha egy másik Waze felhasználó (egyre többen vagyunk) előtted halad, és lát egy traffipaxot, bejelöli a térképen, és te már meg is kapod a figyelmeztetést. Ennél gyorsabb és jobban "real time" (azonnali) módban működő jelzőrendszerről nem tudok.
Add a comment...

Post has attachment
Ezt én is telepítettem, le is cseréltem vele a korábbi alkalmazást, amit fent volt a telefonomon:
Add a comment...

Post has attachment
Sajnos nagyon korlátozottak a kapacitásaim, ezért mivel itt jóval kevesebben járnak, mint a Facebookon, egyelőre csak ott osztok meg érdekességeket, esetenként a véleményemet aktuális dolgokról. Kérlek, látogassatok meg ott is!
https://www.facebook.com/autostitkok?ref=hl
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Már megint egy marhaság terjed az Interneten. Gondolom ezt is sokan megosztják majd gondolkodás nélkül. Szerintem minden ilyesmit érdemes megosztás előtt egy Google kereséssel leellenőrizni. Nekem valahogy egyből gyanús volt, (ezek a rémhírek nagyon szoktak egymásra hasonlítani jellegükben), de azért, hogy biztos legyek, mielőtt megírom, hogy butaság, megtettem. (Annak ellenére, hogy a rémhír elindítója direkt nehezített a dolgon azzal, hogy képként, és nem szövegként tette közzé.)
Természetesen ez is rémhír: http://www.urbanlegends.hu/2012/10/chipes-kulcstartokat-osztogatnak-a-benzinkutaknal/
Photo
Add a comment...

Egy érdekes "bikázási" eset: egy barátom megkért, hogy segítsek "bebikázni" a kocsiját, mert lemerült az aksija. 
A szokásos módon kezdtük, melléálltam, összekötöttük a két aksit a bikakábellel, és az én kocsim járó motorja mellett vártunk 4-5 percet, hogy kicsit töltődjön az ő aksija, majd indítózni próbált. 
Sajnos semmi sem történt. Mivel forgalmi akadályt jelentett a kocsim, muszáj volt sietni. Jött a mentőötlet, van az én kocsimban is bikakábel, kössük rá azt is, hátha a két kábelen együtt már átmegy annyi áram, hogy beinduljon az autó. Amint rátettük a másik kábelt is, és indítózott, csodák csodája, a kocsija egyből beindult. (Természetesen ezt úgy kell érteni, hogy a két kábelt párhuzamosan kötöttük, tehát a pozitív és a negatív sarukat is 2-2 kábel kötötte össze.)

Tanulság: 

1. ha van kéznél több bikakábel, egyből érdemes kettővel összekötni a két aksit.

2. nem szabad olcsó bikakábelt venni, csak olyat, ami képes a nagy áramerősség átvitelére. Az olcsóbbak általában egy vastag szigetelés közepén néhány szál rezet tartalmaznak csak, ez nem képes átvinni akkora teljesítményt, ami az indításhoz kell.
A képlet egyszerű, minél drágább a kábel, annál több benne a réz, így annál nagyobb teljesítményt tud átvinni.
 
Igazán profi kábel egyedül is elég.
Add a comment...

Post has attachment
Fogyasztáscsökkentő témák
Add a comment...

Post has attachment
Ti is úgy látjátok, hogy egy egér, vagy még inkább, egy hód mosolyog rátok a Mazda 3 műszerfaláról?
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded