Profile cover photo
Profile photo
ArtroseBlog
8 followers -
ArtroseBlog | Leven met artrose
ArtroseBlog | Leven met artrose

8 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Chondroïtine is een lichaamseigen stof die voorkomt in bindweefsel, kraakbeen, pezen en huid. Het is een bouwstof van kraakbeen. Het is te gebruiken bij artrose als voedingssupplement. Chondroitine is geen wonderpil, maar als het mensen toestaat om minder pijn te voelen en meer actief te zijn. Met als gevolg een afname in gewicht en versterkte spieren, denk ik dat het een groot voordeel kan zijn.

Post has attachment
Artrose is een degeneratieve gewrichtsziekte die ervoor zorgt dat het laagje kraakbeen in het gewricht dunner en zachter wordt en een onregelmatige structuur krijgt. Oftewel, het kraakbeen verandert en neemt in dikte en sterkte af. Daar blijft het echter niet bij. Het gewrichtssmeer neemt in kwaliteit en hoeveelheid af. En er kunnen pijnlijke botuitsteeksels ontstaan door verbreding van de botoppervlakte (osteofytvorming). Er is ook een erosieve vorm van artrose bekend waarbij gaatjes in het bot ontstaan. Vaak ontstaan er ontstekingen rondom het gewricht. Het zijn vooral de ontstekingen die ervoor zorgen dat je beperkt wordt in bewegen.

Post has attachment
Lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel om artrose onder de knie te krijgen. Verschillende oefeningen helpen bij het ​​verlichten van pijn in de gewrichten. Verhoogt de energie en helpt bij het ​​verbeteren van mobiliteit en de gewrichtsfunctie. Door de spieren te versterken, vertrek je de gewrichten. Een fitnesscentrum kan je daarbij helpen.

Post has attachment
Toch maar eens bij de huisarts op bezoek. En eigenlijk had je het al verwacht. Na een röntgenonderzoek is de diagnose artrose, een vorm van reuma. “Je moet nu niet meteen aan een rolstoel denken”: zegt de huisarts vol goede bedoelingen. Op het einde van het consult zegt de huisarts nog wel dat er goede medicatie bestaat om de pijn te verlichten. Maar de artrose zal blijven, genezing is niet mogelijk. Daar sta je dan, dat is geen fijn gevoel

Post has attachment
Orthopeden weten al héél lang welk effect het bloed heeft in het gewricht. Ze boren ‘met opzet’ kleine gaatjes door het bot heen zodat er bloed uit het beenmerg in het gewricht sijpelt. Hiermee omzeilen slimme orthopeden de wet.

Het is gewoon belachelijk voor woorden dat men met opzet gaatjes moet gaan boren om ‘de helende’ cellen in het gewricht te krijgen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weet het namelijk véél beter dan de specialisten van over de hele wereld. En ben je het er niet mee eens dan krijg je gelijk een boete van 33.500 euro. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) pocht op hun website: “Onze gezondheidszorg behoort tot de beste van Europa.” Wat een arrogantie!

Post has attachment
Men roept altijd: ”Artrose is niet te genezen.” Maar dat is dus helemaal niet waar. Sinds 1991 is het mogelijk om kraakbeen terug te laten groeien in versleten gewrichten. Na een behandeling kunnen mensen met een versleten gewricht zonder enige beperking van hun leven genieten.

Je kan afvragen: “Waarom horen wij dan zo weinig dan over de successen van regeneratie geneeskunde?” Dat zal ik je eens vertellen. Dat komt doordat, van alle landen in de hele wereld, de lobby van de farmaceutische industrie in Nederland verreweg de meeste invloed heeft. Behandelingen die niet binnen de reguliere geneeskunde vallen worden door deze machtige lobby weggezet als kwakzalverij. De media en de politiek werken samen met deze lobby ‘hand in hand’ zonder enige schaamte in het openbaar. Met als enige doel zichzelf te verrijken ten koste van de patiënt. Het klopt, iedereen weet het maar niemand doet er iets tegen!

Post has attachment
De facebook-pagina van ArtroseBlog heeft meer dan 14.000 leden. Maar hier kan je alleen reageren op de door onze geplaatste artikelen. Daarom hebben we besloten om de Facebook-groep: Babbelbox voor mensen met artrose op te richten. Hier kan je vragen stellen en ervaringen lezen die zijn opgedaan. Dit kan je nieuwe inzichten geven. En nieuwe inzichten geeft hoop op nieuwe kansen.

Post has attachment
Pharmacell is het grootste farmaceutische bedrijf in héél Europa dat celtherapie en regeneratieve geneeskunde produceert voor het herstel van kraakbeen. Dit allemaal hier in Nederland op Brightlands, een bedrijvenclusters voor (bio)chemie in Nederland. Op de grens van Sittard en Geleen en voor een groot deel gebouwd van het geld dat Limburg verdiende met de verkoop van Essent.

Post has attachment

Elk jaar krijgen 35.000 mensen van de huisarts te horen dat ze een versleten heup hebben. Ongeveer 1,2 miljoen mensen hebben in Nederland op dit moment artrose. Wat is de oplossing in het Nederlandse orthopedenland? Wachten tot op het allerlaatste moment, tot het écht niet meer kan, en dan een kunstgewricht plaatsen. Tot die tijd braaf paracetamol en ibuprofen slikken.
Wait while more posts are being loaded