Profile cover photo
Profile photo
ArtroseBlog
14 followers -
ArtroseBlog | Leven met artrose
ArtroseBlog | Leven met artrose

14 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen dagelijks last van de gevolgen van artrose. In dit artikel geef ik een aantal tips welke helpen bij het voorkomen van artrose.
Add a comment...

Post has attachment
In de jaren ’90 werd PRP populair in de mondheelkunde en cosmetische chirurgie. Studies toonden aan dat PRP een positieve invloed heeft op de versterking en versnelling van botregeneratie en snellere genezing van bindweefsel.

Aan het begin van de nieuwe eeuw breidde het gebruik van PRP zich uit tot de orthopedie om de genezing van bottransplantaten en botbreuken te stimuleren. Aanhoudend succes stimuleerde het gebruik ervan in de sportgeneeskunde voor het herstel van bindweefsel. PRP wordt nu ook gebruikt voor, tijdens en na een behandeling met stamcellen.

De populariteit is verder aangewakkerd door getuigenissen van beroemde sporters waaronder Tiger Woods en Rafael Nadal.
Add a comment...

Post has attachment
De grotere studies van betere kwaliteit en studies die PRP-injecties vergelijken met de standaard conservatieve behandeling, waar het Zorginstituut om vraagt, zijn er dus wel degelijk. Daarom hebben artrosepatiënten een goede kans om een behandeling met PRP-injecties vergoed te krijgen als zij een klacht indienen bij de Geschillencommissie Zorgverzekeringen en naar deze studies verwijzen.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
ArtroseBlog krijgt vaak de vraag of wij het proces voor commerciële toepassingen met stemcellen bij artrose in Nederland kunnen versnellen. Het is dan ook voor veel mensen onbegrijpelijk dat regeneratieve geneeskunde in Nederland door beleid niet van de grond komt. Terwijl met stamcellen in de VS gewrichtsproblemen succesvol worden behandeld. Wie trekken er aan de touwtjes?
Add a comment...

Post has attachment
Veel mensen met artrose zijn ten einde raad. Artsen sturen je van het kastje naar de muur. Je moet medicijnen slikken en maar wachten. Wachten tot je uiteindelijk in aanmerking komt voor een kunstgewricht. Maar dit is niet de oplossing. Wat als ik je nu zeg dat je met een aantal stappen de symptomen van artrose kan verlichten. Zonder medicijnen.
Add a comment...

Post has attachment
Veel artsen in de Verenigde Staten en Azië gebruiken het eigen bloed (stamcellen) van de patiënt om artrose te behandelen. Dit heet ook wel celthreapie en valt onder regeneratieve geneeskunde. Voor Nederlandse orthopeden is het verboden om het eigen bloed van de patiënt te gebruiken en spuit met genoodzaakt ‘giftige’ corticosteroïden in de gewrichten. Met dank aan Nederlandse corrupte politice en de venering tegen kwakzalverij.

Stamceltherapie bij pijnlijke gewrichten, ook in België
Bijna in elke Europees land kunt u bij een specialist terecht voor een injectie met stamcellen, behalve in Nederland. In Belgie kunt u terrecht bij orthopedich chirurg Peter Verdonk in het AZ Monica (Antwerpen).

Het AZ Monica biedt alleen SVF injecties en geen BMAC injecties. Het verschil kunt u hieronder lezen.
Add a comment...

Post has attachment
Chondroïtine is een lichaamseigen stof die voorkomt in bindweefsel, kraakbeen, pezen en huid. Het is een bouwstof van kraakbeen. Het is te gebruiken bij artrose als voedingssupplement. Chondroitine is geen wonderpil, maar als het mensen toestaat om minder pijn te voelen en meer actief te zijn. Met als gevolg een afname in gewicht en versterkte spieren, denk ik dat het een groot voordeel kan zijn.
Add a comment...

Post has attachment
Artrose is een degeneratieve gewrichtsziekte die ervoor zorgt dat het laagje kraakbeen in het gewricht dunner en zachter wordt en een onregelmatige structuur krijgt. Oftewel, het kraakbeen verandert en neemt in dikte en sterkte af. Daar blijft het echter niet bij. Het gewrichtssmeer neemt in kwaliteit en hoeveelheid af. En er kunnen pijnlijke botuitsteeksels ontstaan door verbreding van de botoppervlakte (osteofytvorming). Er is ook een erosieve vorm van artrose bekend waarbij gaatjes in het bot ontstaan. Vaak ontstaan er ontstekingen rondom het gewricht. Het zijn vooral de ontstekingen die ervoor zorgen dat je beperkt wordt in bewegen.
Add a comment...

Post has attachment
Lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel om artrose onder de knie te krijgen. Verschillende oefeningen helpen bij het ​​verlichten van pijn in de gewrichten. Verhoogt de energie en helpt bij het ​​verbeteren van mobiliteit en de gewrichtsfunctie. Door de spieren te versterken, vertrek je de gewrichten. Een fitnesscentrum kan je daarbij helpen.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded