Profile

Cover photo
Arsad mekanik
Works at Blogger
Attended Sekolah Menengah Semerah Batu Pahat Johor
Lives in Malaysia
273 followers|2,426,912 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Arsad mekanik

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
yes that's he correct way,most people didn't realize the small idling components,quite small and yet so powerful
1
lieseli seli's profile photoArsad mekanik's profile photo
2 comments
 
+lieseli seli intake air cleanin,bersihkan untuk idling lebih baik
 ·  Translate
Add a comment...

Arsad mekanik

Shared publicly  - 
 
Saya bukanlah seorang yang gemar menulis dan meyakinkan semua pengguna dan bakal pelanggan untuk membeli hasilkerja saya ataupun dengan bahasa mudah ebook dan buku saya. Automotif dan saya memang tidak dapat dipisahkan.Pengalaman dibidang ini menjadikan saya seorang mekanik,pengusaha dan seterus...
1
Add a comment...

Arsad mekanik

Shared publicly  - 
 
Bagaimana Air Bercampur dengan Minyak dalam Enjin
Salam dan Selamat sejahtera kepada semua pengunjung blog tak kira dimana jua anda berada samada di Malaysia mahupun  luar Malaysia.Tak lupa juga ucapan awal menjelang Ramadhan Al mubarak kepada semua muslimin dan muslimat!Selamat Berjumpa kembali dalam topi...
 ·  Translate
Salam dan Selamat sejahtera kepada semua pengunjung blog tak kira dimana jua anda berada samada di Malaysia mahupun luar Malaysia.Tak lupa juga ucapan awal menjelang Ramadhan Al mubarak kepada semua muslimin dan muslimat!Selamat Berjumpa kembali dalam topik terbaru dalam tahun 2015 ini,semuga ...
4
lieseli seli's profile photo
 
Tq bos
Add a comment...

Arsad mekanik

Shared publicly  - 
 
good
Google Small Business Community
Helping businesses make the most of the web.
View community
5
1
Ahmad Albab's profile photoizzaty alias's profile photoArsad mekanik's profile photoLesmi Jason's profile photo
42 comments
 
+izzaty alias wslm,ini masalah enjin,mungkin minyak hitam dah naik sehingga air filter,buka dan periksa
 ·  Translate
Add a comment...

Arsad mekanik

Shared publicly  - 
 
Oil Pump dan Piston Oil Ring yang rosak
Salam kepada pengunjung blog ini semuga berada dalam Redha Allah selalu. Oil pump dan piston oil ring adalah 2 komponen berbeza dari segi saiz,kedudukan dan juga kegunaannya.Oil Pump adalah komponen utama yang amat penting dalam sebuah enjin kereta.Ini kera...
 ·  Translate
Asap hitam dan putih tetapi berbeza cara selesaikan,overhaul dan tukar oil pump.Kerosakan seperti minyak hitam penuh dalam silinder dan bunyi pelik berlaga.
1
lieseli seli's profile photoRohaiman Man's profile photoArsad mekanik's profile photoakir auto garage (syakir syazwan)'s profile photo
38 comments
 
bro nk tye ckit..keter waja saya bila enjin da
hidup lebey kurang 5 minit pastu ia tiba2 jer
mati..dan xbole dhdupkn semula..pastu biar dlm
1jam-2jam start blik 3njin boleh hidup..kmudian
5mnit enjin mati semula dan tdk bole dhdupkn
semula..ap msalah nye yer..
 ·  Translate
Add a comment...

Arsad mekanik

Shared publicly  - 
 
How to change Proton Exora spark plug
1
Syahidah Mohd Tahir's profile photoArsad mekanik's profile photo
5 comments
 
klac plate MESTI tukar baru!

shrouds.hubpages.com <http://shrouds.hubpages.com>
 ·  Translate
Add a comment...

Arsad mekanik

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
dulu siap boleh menang lagi,sekarang lawan arsenal macam takut je nak seberang line tengah!
 ·  Translate
1
Add a comment...
In his circles
607 people
Have him in circles
273 people
Ercan Tekin's profile photo
Oshin Kecik's profile photo
Ismail Ali's profile photo
Ahsan Syarafi's profile photo
Jefri Musliman's profile photo
Tarmizi Mizi's profile photo
Syed Al-Bustamin Syed Mulki's profile photo
ridzuan zaidi's profile photo
Nancy Peter's profile photo

Arsad mekanik

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
I am new to gmod but my son is not,great game then!
1
Add a comment...

Arsad mekanik

Shared publicly  - 
 
Salam dan Selamat sejahtera kepada semua pengunjung blog tak kira dimana jua anda berada samada di Malaysia mahupun luar Malaysia.Tak lupa juga ucapan awal menjelang Ramadhan Al mubarak kepada semua muslimin dan muslimat!Selamat Berjumpa kembali dalam topik terbaru dalam tahun 2015 ini,semuga ...
1
Ottheman Shah's profile photoArsad mekanik's profile photo
4 comments
 
dlm rm2000
Add a comment...

Arsad mekanik

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
The best I found so far!
1
Add a comment...

Arsad mekanik

Shared publicly  - 
4
1
Azam Azizuddin's profile photoArsad mekanik's profile photohafzan yunus's profile photo
4 comments
 
wslm,masalah compressor,compressor takde tekanan perlu tukar
 ·  Translate
Add a comment...
People
In his circles
607 people
Have him in circles
273 people
Ercan Tekin's profile photo
Oshin Kecik's profile photo
Ismail Ali's profile photo
Ahsan Syarafi's profile photo
Jefri Musliman's profile photo
Tarmizi Mizi's profile photo
Syed Al-Bustamin Syed Mulki's profile photo
ridzuan zaidi's profile photo
Nancy Peter's profile photo
Education
  • Sekolah Menengah Semerah Batu Pahat Johor
    Secondary schol, 1982 - 1987
  • Sekolah Rendah Peserian Semerah Batu Pahat Johor
    Primary school, 1976 - 1981
  • Uitm
    automotive, 1987 - 1990
Basic Information
Gender
Male
Other names
sord87
Story
Tagline
automotif,otomotif,automotive,automotive repair,car repair,kerosakan kereta,kerosakan,baiki,repair kereta,enjin,minyak enjin,rosak,fuel pump,thermostat,aircond kereta,car aircond,oil pump,
Introduction
For the past 20 years automotive troubleshooting is still  a priority for me beside acetylene welding and cutting technology.
(Beli Ebook Automotif Dari Arsad Mekanik)-KLIK SINI
Bragging rights
A father of a single and only kid from Selangor
Work
Occupation
mechanic
Skills
automotive repair,mechanical
Employment
  • Blogger
    present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia