Profile

Cover photo
Ari-Matti Autio
Works at Piklas
Attends keski-pohjanmaan ammattikorkeakoulu
891 followers|36,009 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
1
Doanh Nghiệp Đào Tạo's profile photo
 
, chúc nhanh lên top, + lại giúp mình nhé
 ·  Translate
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
 
 
Suomen Piraattipuolue on perustettu seitsemän vuotta sitten Tampereella. Vuonna 2011 osallistuimme vaaleihin ensimmäistä kertaa yhdessätoista vaalipiirissä. Vaalikamppailu ei ollut mutkaton, sillä organisaatiotyö oli vasta aluillaan, kokemus olematon ja taloudelliset resurssit sitäkin vähäisemmät. Näistä seikoista huolimatta nousimme noissa vaaleissa eduskunnan ulkopuolisista ensimmäiseksi reippaalla kaulalla, keräten yli viisitoista tuhatta ääntä.

Kunnallisvaalit 2012 tulivat liian nopeasti, eikä piiritoiminta ollut ehtinyt kehittyä. Tuolloin piraattia pystyi äänestämään vain 27:ssä Suomen yli kolmestasadasta kunnasta. Presidentinvaalit vuorostaan jätimme välistä, koska halusimme keskittyä eurovaalivalmisteluihin – olihan piraateilla jo edustajia valmiiksi Euroopan parlamentissa. Matalasta äänestysaktiivisuudesta huolimatta, tuloksemme kasvoi suhteellisen hyvin.

Entä vuonna 2015?

Perinteisesti äänestysaktiivisuus on korkeimmillaan presidentin- ja eduskuntavaaleissa. Kiitosta toki kuuluu koulujärjestelmällemme, joka osallistaa aktiivisesti nuoria demokraattiseen prosessiin, sekä medialle, joka kykenee välittämään jonkinlaisen kuvan prosessista. Piraattipuolueen tämänhetkinen tilanne vaatii kuitenkin syvempää analyysiä.

Viimeisen neljän vuoden aikana vaalikentälle on tullut 300 000 uutta äänestäjää. Piraattipuolueen ehdokkaat ovat vaalien nuorinta kastia, minkä voidaan olettaa korreloivan jollain tapaa tuoreen äänestäjäsukupolven yleisen arvomaailman tai vaalikoneosumien kanssa. Lisäksi, vaikka hesarin vaalikone kritiikkinsä on ansainnut, Piraattipuolue hallitsee täysin poliittisen kompassin arvoliberaalia yläreunaa, vasemmiston, demareiden ja vihreiden tapellessa vasemman laidan äänestäjistä, persujen ja IPUn oikeasta. Toisessa, arvokonservatiivissa ääripäässä on luonnollista poistumaa pelkäävät kristillisdemokraatit.

Kun katson edellistä kaavaa, mielestäni on selvää että olemme matkalla lyhyen historiamme menestyksekkäimpiin vaaleihin. Asiaa edesauttaa se, että meillä on taloudellisia resursseja käytettävissä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ehdokaskaartimme on kehittynyt monella tapaa, puolueohjelmamme on laajentunut merkittävästi, sekä piiritoiminta on ehtinyt kehittymään ajan saatossa. Jos nuorekas ja rento, mutta asiantunteva ja tulevaisuuteen rationaalisesti katsova imagomme tuo viidenneksenkin noista äänistä, se tarkoittaa, että aloitamme eduskuntakautemme useammalla kuin yhdellä kansanedustajalla.

Se todellinen haaste

Yleisin kritiikki tulee ihmisiltä, jotka muodostavat mielipiteensä pelkästään puolueen nimestä. Toki, joku yleinen, mitäänkertomaton ”kokoomus” on parempi, sillä se ei aiheuta voimakkaita ensireaktioita ilman nimeen liitettyä mainetta. Nimen muuttamisessa kuitenkin on suurempi ongelma. Menettäisimme brändistä kansainvälisyytemme, sekä potentiaalisesti osan jo olemassaolevista äänestäjistämme. Nähdäkseni nimen uudistaminen on mahdollista vain kansainvälisesti, mikä toki saattaa tulla eteen ylikansallisten organisaatioidemme kehittyessä.

Jotta päätöksenteon tapa ja tarkoitus etenisi teknologian kehittymisen myötä, tulee kannustaa sitä väestönosaa ottamaan lisää vastuuta päätöksenteosta, joka muuttuneeseen elinympäristöön on sopeutunut. Yhteiskunnan pelisäännöt kaipaavat kehitystä, jotta ne vastaisivat teknologian mahdollisuuksia ja ihmisen tarpeita tämän yhteiskunnallisen myllerryksen keskellä. Oikeansuuntaista kehitystä voi tuoda vain ne, jotka aikamme ilmiöiden syy/seuraussuhteita ymmärtävät.

Yhteiskunta muuttuu askel kerrallaan, mutta vain ja ainoastaan yksilöiden toiminnan myötä. Viimeistään 19.4.2015 sinun kannattaa ottaa askel vaaliuurnalle ja raapustaa lappuun parhaan piraatin numero.

Tapani Karvinen
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
Ehdolla Uudellamaalla, nro. 130.
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
To fund their election campaign Pirate Party Finland (PPFI) is accepting bitcoins.  Finnish law states that you are allowed to collect up to 1,500 Euros annually in anonymous donations. Since there is no precedent on bitcoin donations and it's not recognized as a currency in Finland, the police have informed the party that "they have little idea on how bitcoin donations should be handled". The press spokesperson, Jonna Purojärvi, confirm that the...
1
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
 
Piraattipuolueita toimii eri maissa, mutta tuskin missään ne ovat saavuttaneet samanlaista suosiota kuin Islannissa. Tuoreen kyselyn perusteella piraattipuolue on tällä hetkellä maan suosituin.
2
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
 
Olen muuten Piraattipuolueen kansanedustajaehdokkaana oulun vaalipiirissä. #piraattipuolue   #vaalit2015  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
 
"Harjunharjan mukaan hän halusi tempauksella puolueelle huomiota ja protestoida sitä, että pienpuolueilla ei ole mahdollisuus samanlaiseen mediahuomioon kuin suurilla puolueilla.

– Se oli mielipiteenilmaisu siitä, että neljässä minuutissa ei pystytä käsittelemään sellaisia asioita, jotka ovat tärkeitä jokaisen ihmisen kuulla. Ja koska media ei ole muuten antamassa kovinkaan herkästi tilaa pienpuolueille esittää niitä asioita, niin jotain näkyvää on silloin tehtävä."
 ·  Translate
Piraattipuolueen kansanedustajaehdokkaan, Hansi Harjunharjan vaalitentti Ylen vaaligalleriassa on noussut some-ilmiöksi. Videota on katsottu vuorokaudessa yli 60 000 kertaa.
1
Ari-Matti Autio's profile photoMari Autio's profile photo
3 comments
 
Etsittiin juuri parille sopivaa ehdokasta tänä päivänä ;D
 ·  Translate
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
 
#welcome  to #Finland  in 2017 #worldcon  
The official Worldcon 75 website, where you can find all and any information about the event. Helsinki was selected to host worldcon 75 in 2017. Voting was held in the 2015 worldcon, Sasquan in Spokane.
4
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
 
Piraattipuolue alkaa tarjota jäsenilleen vpn-palvelua, jolla puolueen tiedotteen mukaan on tarkoitus mahdollistaa verkkosensuurin ohittaminen.
2
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
 
 
Tuoreessa sisäministeriön arviomuistiossa linjataan, että poliisilla on oltava oikeudet suorittaa kotietsinnän lisäksi nukkuvan epäillyn uneen murtautuminen.Poliisiylijohtaja Mikko Paatero perustelee tarvetta rikosten ennaltaehkäisyllä:- Unes
View original post
1
Add a comment...

Ari-Matti Autio

Shared publicly  - 
 
“After all, I can’t buy Finnish bread in any German supermarket or bakery. Far too few people here would buy it, so the market doesn’t offer it to me. And you don’t see me demanding that the European Commission bloody-well make that product available to me!”
1
Add a comment...
Work
Occupation
Opiskelija
Employment
  • Piklas
    present
  • PRT-Wood
    2013
Basic Information
Gender
Male
Education
  • keski-pohjanmaan ammattikorkeakoulu
    tuotantotalous, present
Links