Profile cover photo
Profile photo
Арам Агопян
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Вероятно вече знаете, че типографията може да се раздели на 2 основни групи: макротипография и микротипография. Разбирайки особеностите на всяка група, графичният дизайнер може да подобрява шрифтовете, така че те да са значително по-ясни и четими в текст.

Post has attachment
Светлината носи топлина и енергия. Използването на „светлинни ефекти“ в лого ни дава положителна настройка, оптимизъм, топлина и късмет.

Post has attachment
Рядко може да се срещне лого, отнасящо се към някой специфичен стил. Обикновено всяко лого е „изобретение“, състоящо се от комбинация и наслоявания на различни художествени стилове.

Post has attachment
За създаване на най-сложните рисунки се използват прости вектори. Най-често дизайнерите и илюстраторите създават векторни графики в програмите Adobe Illustrator и Corel Draw. Те дават широк простор за въплъщение на идеи и прилагане на творческия потенциал с помощта на набор от специфични инструменти за векторна графика.

Post has attachment
Законите на природата отразяват биологичните потребности, физическите реакции, ориентация в пространството и физическото битие. Законите на общественото развитие носят в себе си стойността на социалното съзнание и на човешката психология.

Post has attachment
Типографията е един от най-важните елементи на сайта. Когато попаднете на един сайт, независимо колко е красив, полезен и т.н., първото нещо, на което обръщаме внимание е именно текста, а не как са направени бутоните, менюто, кои икони са използвани.

Post has attachment
Иконките в графичния дизайн – важен акцент за всеки сайт.
Когато попаднете на даден сайт, веднага правят впечатление добре направените и красиви икони, които са разположени из целия сайт.

Post has attachment
За да расте всяка компания се нуждае от реклама. В днешно време има огромен брой възможности за популяризиране на продукти и услуги като всеки избира това, което му е по джоба. Помислете за привличане на вниманието на потенциални клиенти с помощта на банери.

Post has attachment
При подробен анализ на възприятието на геометрични фигури при различните народи, се наблюдава известно сходство.

Post has attachment
Самообразоването е много важна част в дизайна. В университетите, на курсовете се преподават основите на дизайна. А със запознаването и опознаването на професията „графичен дизайнер“ ще се наложи да се заемете самите вие – четете за дизайн, разглеждайте дизайн, анализирайте.
Wait while more posts are being loaded