Profile cover photo
Profile photo
Standaardnaam
6 followers
6 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Indrukkende film van een volwassen man wiens moeder hem verbood van zijn vader te houden na de scheiding.
Wilt u meer informatie hoe uw scheiding wel goed regelt voor u en uw kinderen? Neem dan contact met mij op als u in een mediator zoekt en kinderomgangsbegeleider in de regio Nijmegen, Druten, Beuningen, Wijchen, Bemmel, Elst, Malden, Groesbeek, Arnhem en omgeving. tel 06-21449991
Add a comment...

Lees hier mijn blog als scheidingsmediator in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Malden, Druten, Groesbeek, Elst, Bemmel, Arnhem en omgeving.
Add a comment...

Post has attachment
Lees hier mijn blog als scheidingsspecialist en familie mediator in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Malden, Groesbeek, Elst, Bemmel, Arnhem en omgeving.
Add a comment...

Post has attachment
Lees hier mijn blog als scheidingsexpert en mediator in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Elst, Groesbeek, Malden, Arnhem en omgeving.
Add a comment...

Post has attachment
Kinderen en echtscheiding. Lees hier mijn blog als echtscheidingsspecialist en mediator in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Els, Bemmel, Malden, Groesbeek, Arnhem en omgeving.
Add a comment...

Post has attachment
Binnenkort beginnen we weer met KIES groepen voor kinderen waarvan de ouders net gescheiden zijn of in scheiding liggen. Lees hieronder meer info en bel mij voor een afspraak. 
Add a comment...

Post has attachment
Nieuwe partner melden via Facebook?

Social media is niet meer weg te denken uit de wijze waarop wij met elkaar communiceren. Even appen of een post op facebook is voor vele net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen. Vaak is deze vorm van met elkaar in contact zijn handig en lekker snel. Maar wat als er via de mail eindeloze discussies ontstaan of verwarrring over wat er nu precies is afgesproken via de whatsapp. Een voorbeeld uit mijn praktijk waarop het zeker niet moet is van de client die me overstuur belde met de mededeling dat hij erachter was gekomen dat zijn ex een nieuwe partner had. Een wederzijdse kennis had zijn profielfoto op facebook gewijzigd: hij stond erop met de ex van mijn client én hun gezamenlijke kinderen! Derdelijke informative deel je zeker niet voor de eerste keer via social media met elkaar.

Veilig en verstandig gebruik van social media geldt in alle gevallen natuurlijk maar in een scheidingssituatie heb je meer rekenschap te geven van de gevoeligheden die er kunnen zijn.

Enkele tips die kunnen helpen: -

-Bespreek tijdens het scheidingsproces vast wat je wat je via de social media wel en niet met elkaar en derden deelt.
-Bespreek belangrijke zaken zoveel mogelijk telefonisch of liever nog face to face
-Als jullie het allebei leuk vinden maak dan samen één facebookpagina voor de kinderen en zet daar samen info en foto’s op
-Wees je bewust van het feit dat alles wat gepost wordt op het internet beland en daar voor lange tijd op blijft staan. Gebrek aan goede communicatie is vaak een reden voor partijen om uit elkaar te gaan en daarom is het voor gescheiden ouders nog meer dan anders belangrijk dat zij de tijd nemen om dingen te overleggen en te bespreken.

Een tip die een van de kinderen gaf die in de praktijk kwam: ‘papa en mama moeten gewoon even gaan praten en de telefoon moet uit. De telefoon bzzzzt steeds en dan kunnen ze zich niet concentreren.’ Inmiddels hebben wij in onze scheidingspraktijk standaard aandacht voor social media na de scheiding en is er een bepaling opgenomen in ons ouderschapsplan over het gebruik van twitter, whatsapp, facebook en alle andere vormen van social media.

Wilt u ook advies over uw scheiding? Bel ons of kom langs voor een gratis intakegesprek Scheidingspraktijk Apart Verder tel. 06-21449991. Wij verzorgen uw complete echtscheiding in de regio Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Groesbeek, Arnhem en omgeving
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Huurders in uw woning, een zegen of een last?

Als uw woning te koop staat en u woont zelf al elders dan kunt u overwegen de woning te verhuren. Dat lijkt een goed idee; uw maandlasten worden verlaagd door de huuropbrengsten. Echter mogelijk de waarde van uw woning ook! De huurder heeft namelijk behoorlijke bescherming door de wet. En hem eruit krijgen is voor u van groot belang maar daar kan de huurder wel eens anders over denken. Als u de woning namelijk verkoopt dan doet u dat het liefste in onverhuurde staat. Een woning in verhuurde staat levert namelijk maar een fractie van de werkelijke waarde van de woning op.

De Leegstandswet voorziet in een regeling waarbij u uw woning wel tijdelijk kunt verhuren maar waarbij de huurder geen huurbescherming geniet en u dus met een gerust hart de woning kunt verkopen. Mits u zich aan de voorwaarden van de Leegstandswet houdt uiteraard.

Enkele voorwaarden:

- U dient toestemming te vragen aan uw hypotheekverstrekker.
- U dient bij de gemeente een vergunning aan te vragen op grond van de Leegstandswet
- In de huurovereenkomst dient expliciet opgenomen te worden dat er tijdelijk wordt verhuurd.
- Als de huurtermijn afloopt dan dient u actie te ondernemen: de huurder tijdig opzeggen en uit de woning zetten als deze niet gaat.
De regeling kan zeker het antwoord zijn als de woonlasten hoog zijn en er een fijne huurder gevonden is en gaat ook goed als de voorwaarden goed in acht worden genomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Scheidingspraktijk Apart Verder.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Grootouders zijn “goud waard” tijdens en na een (echt)scheiding.

Grootouders spelen vaak een grote rol in het leven van hun kleinkinderen. Variërend van af en toe een bezoekje en (telefonisch) contact tot vaste oppas opa en oma. Het is goed voor kinderen om met hen verbonden te zijn en te weten wat hun roots zijn. Grootouders leveren een goede bijdrage aan een evenwichtige ontwikkeling van hun kleinkinderen. 

De rol van grootouders tijdens een scheiding

Op het moment dat ouders gaan scheiden, is dat voor kinderen een hele verwarrende en onzekere periode waarin veel verandert. De aanwezigheid van grootouders kan voor kinderen een stabiele basis zijn om op terug te vallen en vergroot de kans dat ze goed uit de scheiding komen. Grootouders kunnen in deze fase van de scheiding een stabiele factor zijn en de kleinkinderen het gevoel van veiligheid geven. 

Geen partij trekken in de scheiding van je kind

Zeker als grootouders zich niet mengen in de scheiding van hun kind met de ex schoondochter of -zoon, kunnen zij een goede bijdrage leveren aan de ondersteuning van de kleinkinderen. Een hele wijze les is in ieder geval om geen partij te trekken in de scheiding van je kind. Het is ook beter om tegen de kleinkinderen geen kwaad te spreken over de andere ouder of over een nieuwe partner. Hiermee help je de kleinkinderen veel meer met hun loyaliteitsconflict en daarnaast vergroot het de kans om de kleinkinderen te blijven zien. Soms escaleert het dusdanig dat grootouders hun kleinkinderen niet meer zien. Dat kan zijn doordat grootouders betrokken zijn geraakt bij de scheiding of door hun bemoeienis in het conflict. Het gevolg hiervan kan zelfs zijn dat grootouders hun kleinkinderen niet meer zien, doordat het ex schoonkind ze bij de grootouders bewust weghoudt. Wat natuurlijk voor alle partijen heel erg spijtig en soms zelfs dramatisch is. Mijn advies is dan ook om dit zoveel mogelijk proberen te voorkomen. 

Vraag juist om hulp van grootouders

Ondanks dat een scheiding ook voor (groot)ouders vaak ook een hele emotionele gebeurtenis is, zijn zij vaak door hun levenservaring goed bij machte om de kleinkinderen te ondersteunen. Juist in de periode rondom een scheiding kunnen zij een hele waardevolle rol spelen voor de kleinkinderen. Zij kunnen de kleinkinderen het gevoel van veiligheid geven doordat zij de stabiele factor zijn. Dit kan zijn door voor afleiding te zorgen en de oude gewoonten en rituelen vast te houden. Dat geeft kleinkinderen een vertrouwd gevoel van verborgenheid. 
Uit eigen ervaring weet ik dat zij heel behulpzaam kunnen zijn. Het geeft kinderen ook een goed gevoel als je als ex schoondochter of ex schoonzoon nog ‘goed’ op kunt schieten met je ex schoonouders. 
Je ouders en (ex) schoonouders om hulp vragen is dan ook meestal geen probleem. Help hen wel door geen partij te laten kiezen, want daar zijn de kleinkinderen niet mee geholpen. Vanzelfsprekend kiezen ouders sneller voor hun eigen kind in een dergelijke situatie, maar laat hen dat buiten de kleinkinderen houden. 

Probeer zuinig te zijn op de grootouders, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kleinkinderen! Het vergt wat van alle betrokken partijen, maar het is zeker de moeite waard om je ervoor in te zetten. 

 

 
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded