Profile cover photo
Profile photo
Apartamentos Vecos
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Beste Winterhuurders,
Om het winterseizoen te verwelkomen en als voorproefje van wat we willen doen deze winter willen we jullie, onze winterhuurders, graag uitnodigen op een welkomdrankje en -hapje op zaterdag 7 november vanaf 19.00 in de villa" Gawy" (nieuwe villa op de hoofdstraat van La Manga, bij het surf-planbord "KM4") http://vecos.smugmug.com/Apartments-for-rent/Villas-and-Chalets/Villa-Gawy-km4-La-Manga/
De avond zal opgevrolijkt worden met een lokale groep van spaanse gitaristen.
Smart casual
vriendelijke groeten,
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-11-19
32 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Hoog tijd voor de aangifte van de inkomstenbelasting voor niet-residenten in Spanje, die nog tot 31 december kan worden ingediend.

In het algemeen worden de natuurlijke personen die minder dan 183 dagen per jaar in Spanje verblijven, door de fiscus beschouwd als fiscale niet-residenten. In deze hoedanigheid moeten zij belasting betalen op de inkomsten die zij in Spanje ontvangen.

De inkomsten die aangegeven moeten worden en waarop de fiscale niet-residenten in Spanje belasting moeten betalen, zijn onder andere de inkomsten uit arbeid die rechtstreeks of onrechtstreeks voortvloeien uit een activiteit op Spaans grondgebied, zoals economische activiteiten met of zonder vaste vestiging, betalingen voor werk in dienstverband waarbij de betaler Spaans is, of openbare bezoldigingen uitbetaald door de Spaanse overheid, pensioenen of betalingen aan beheerders van handelsvennootschappen (vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid of naamloze vennootschappen).

Veel van onze cliënten veronderstellen dat interesten of dividenden van aandelen niet belast zijn in Spanje, maar in elk concreet geval moeten we nagaan of de voorwaarden zijn vervuld voor vrijstelling van belasting volgens de toepasselijke wetgeving en reglementen.

In elk geval moeten de inkomsten die belastbaar zijn bij de Spaanse fiscus voor een niet-resident, afkomstig zijn van een betaler uit Spanje.

Eén van de onderwerpen waarover we de meeste verwarring en misverstanden hebben ontdekt in al onze jaren ervaring, is de toerekening van inkomsten op vastgoed voor niet-residenten.

Volgens de Spaanse fiscale regelgeving zijn de natuurlijke personen die geen resident zijn in Spanje en eigenaar van vastgoed op het Spaanse grondgebied, voor eigen gebruik en niet bestemd voor economische activiteiten, belastingplichtig voor de Belasting voor niet-Residenten wat betreft de inkomsten toegerekend aan dit vastgoed, indien de woning leegstaat – zelfs al gebeurt dit slechts enkele maanden per jaar.

De belastinggrondslag voor de berekening van de inkomsten die toegerekend worden aan vastgoed op het Spaanse grondgebied, wordt bepaald volgens de regelgeving van de inkomstenbelasting voor natuurlijke personen IRPF. Eerst wordt volgens de vermelde regels de toerekening vastgesteld op basis van de kadastrale waarde van het vastgoed en vervolgens wordt aan een belastingvoet van 24% het te betalen bedrag berekend.

Andere belangrijke posten waarmee we rekening moeten houden, zijn de vermogensinkomsten bij verkoop van vastgoed, de verkoop van aandelen van bedrijven gevestigd op het Spaanse grondgebied, zowel beursgenoteerde als niet, financiële beleggingsproducten zoals CFD’s of warrants en bepaalde bedragen die bij het vermogen van de belastingplichtige worden gevoegd, zelfs zonder voorafgaande overdracht, zoals bijvoorbeeld inkomsten uit kansspel.

In al deze gevallen is de aangifte van de Inkomstenbelasting voor Niet-Residenten verplicht en bovendien telkens als bedragen uitbetaald worden door personen die niet verplicht zijn om voorheffing te innen, zoals bijvoorbeeld als de belastingplichtige een vastgoed heeft verhuurd aan derden, of dat nu de woning is waarin hij verblijft als hij in Spanje is en tijdens andere maanden van  het jaar verhuurt, of nog een ander vastgoed.

De Inspectie van de belastingdiensten controleert en legt hoge geldboetes op wegens valsheid, weglating of onjuistheid van de gegevens die werden meegedeeld.

De Spaanse belastingdienst “Agencia Española de Administración Tributaria” – AEAT – kan geldboetes opleggen indien de aangifte van de Inkomstenbelasting voor Niet-Residenten niet binnen de vastgestelde termijn wordt ingediend.

De fiscus vervolgt de belastingfraude bij deze burgers aangezien dit een flinke winst kan opleveren voor de Spaanse staatskas wegens de hoge bedragen van de fiscale boetes.

Mike Verbeeck   
Immobiliën Kantoor Vecos 
www.vecos.es  info@vecos.es
Tel: +34 968140957 ; +34669233422 ;  +34609016321 / Fax: +34 968141054 
Add a comment...

Vecos werd in 1973 opgericht om, door de Internationale Federatie van Vastgoedmakelaars (FIABCI) en de Belgische Nationale Federatie van Makelaars (N.I.K.B.) erkende makelaar, nieuwe urbanisaties in La Manga del Mar Menor  te verkopen. We werden verliefd op de streek, voelden er ons gelijk thuis en besloten er te blijven.

Sindsdien hebben we een enorme kennis verworven van de vastgoedmarkt in de streek in het algemeen, evenals van specifieke kwesties in verband met de aankoop en verkoop van onroerend goed door niet-ingezetenen in Spanje . Uiteindelijk hebben we besloten te specialiseren in onroerend goed gelegen in de "Gouden Hoek" van La Manga, omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit het mooiste deel is van de landtong La Manga en van de streek rond de Mar Menor. Meer dan 40 jaar geleden werden deze eigendommen voor de eerste keer vekocht. Sindsdien hebben we de oorspronkelijke eigenaren bijgestaan om deze eigendommen weer aan anderen te verkopen. Met onze jarenlange ervaring, kennen we elke woning in detail, hun geschiedenis, hun kwaliteiten en de marktprijzen. Vecos werkt zeer nauw samen met verschillende banken, om potentiële kopers concurrerende financieringsmogelijkheden te verstrekken.

De doelstelling van Vecos is uitsluitend die eigendommen te verkopen waarvan we geloven dat de nieuwe eigenaars er blij mee zullen zijn.  Aangezien onze te verkopen woningen zin de meest exclusieve regio van La Manga zijn gelegen, zijn we blij deze eigendommen te kunnen beheren en verhuren om potentiële kopers ervan te verzekeren dat hun investering rendabel zal zijn. Potentiële kopers krijgen, op verzoek, een lijst van de jaarlijkse kosten verbonden aan hun eigendom, plus een schatting van de potentiële huuropbrengsten.

Daarnaast zorgen we ervoor dat onze klanten een volledig na-verkoop service krijgen, en aangezien ons kantoor in de "Gouden Hoek" ligt, zijn we in staat om een ​​volledig eigendomsbeheer te geven, met inbegrip van verhuur, huis verzekering, veiligheid, tuin onderhoud, zwembad onderhoud, renovatie, regelmatige check-ups, administratie en fiscale begeleiding, sleutel bewaring, vooruitbetaling van de gemeenschapskosten, lokale, regionale en nationale belastingen, administratie en algemeen papierwerk en vertaaldiensten.

 Hierna volgen enkele van de belangrijkste na-verkoopdiensten van VECOS :
-Verhuur van eigendom
-Huisverzekering
-Verbouwingen
-Beheer van onroerend goed en inkomstenbelasting
-Sleutelbewaring
-Onderhoud van tuin en zwembad
-Beveiliging
-Voorschot op de gemeenschapskosten, lokale, regionale en nationale belastingen
-Administratie en algemeen papierwerk
-Vertaaldiensten

VECOS is de enige onderneming in La Manga, met gediplomeerde vastgoedmakelaars die lid zijn van de Spaanse Vereniging van Economisten (Colegio de Economistas)

Mike Verbeeck   
Immobiliën Kantoor Vecos 
www.vecos.es  info@vecos.es
Tel: +34 968140957 ; +34669233422 ;  +34609016321 / Fax: +34 968141054 
Add a comment...

Post has attachment
Belastingsverplichtingen van buitenlandse eigenaars van een eigendom in Spanje die fiscaal niet-resident zijn in Spanje

Veel buitenlanders die eigenaar zijn van een huis in Spanje denken dat ze alleen maar gemeenschapskosten en grondbelasting (IBI) moeten betalen voor hun woning in Spanje. Die informatie is niet juist! Buitenlanders die fiscal niet-resident zijn in Spanje zijn verplicht om, met betrekking tot hun eigendom in Spanje, een jaarlijkse belastingsaangifte te doen, te betalen en in te leveren , ook al verhuren ze deze woning niet. Eigen gebruik van de woning wordt ook belast door de spaanse fiscus. 

Het formulier dat moet ingeleverd worden is niet meer beschikbaar op papier en moet via internet opgehaald worden. 
De spaanse wetten die deze verplichting bepalen zijn de volgende: Wet betreffende de belasting op inkomsten van niet-residenten, van kracht door het koninklijk besjuit 5/2204 BOE van 12/3 (Ley del Impuesto sobre la Renta de no Residentes aprobado por Real Decreto Legislativo 5/2004 -(B.O.E del 12 de marzo) en het reglement van deze belasting, goedgekeurd door het enige artikel van het koninklijk besluit 1776/2004 BOE van 30/7 (reglamento de dicho impuesto, aprobado por el articulo unico del Real Decreto 1776/2004 de 30 de julio -B.O.E de 5 de agosto) 

Belastingsplichtig
Volgens de Spaanse fiscale regelgeving zijn de natuurlijke personen die minder dan 183 dagen per jaar in Spanje verblijven en eigenaar zijn van vastgoed op het Spaanse grondgebied, voor eigen gebruik en niet bestemd voor economische activiteiten, belastingplichtig voor de Belasting voor niet-Residenten wat betreft de inkomsten toegerekend aan dit vastgoed, indien de woning leegstaat – zelfs al gebeurt dit slechts enkele maanden per jaar. In al deze gevallen is de aangifte van de Inkomstenbelasting voor Niet-Residenten verplicht en bovendien telkens als bedragen uitbetaald worden door personen die niet verplicht zijn om voorheffing te innen, zoals bijvoorbeeld als de belastingplichtige een vastgoed heeft verhuurd aan derden, of dat nu de woning is waarin hij verblijft als hij in Spanje is en tijdens andere maanden van het jaar verhuurt, of nog een ander vastgoed.

Hoge geldboetes
De Inspectie van de belastingdiensten controleert en legt hoge geldboetes op wegens valsheid, weglating of onjuistheid van de gegevens die werden meegedeeld en/of indien de aangifte van de Inkomstenbelasting voor Niet-Residenten niet binnen de vastgestelde termijn wordt ingediend.

Voorkomende vragen : 
¿Ik heb mijn huis in Spanje aangegeven aan de fiscale overheid van mijn land : kan ik dan de belasting die ik in Spanje betaal afschrijven? Ja, de meeste europese landen belasten eigendommen in het buitenland op een gelijkaardige manier waarop Spanje buitenlanders belast voor hun woning in Spanje. Dit is duidelijk een situatie van dubbele belasting, wat volgens EU normen niet mag. Dit is de theorie; in de praktijk is er wat administratief werk nodig om deze afschrijving te kunnen laten plaatsvinden 

¿Wat gebeurt er als ik deze jaarlijkse belasting toch niet betaal? Controles van de spaanse fiscus op niet-residenten met eigendommen in Spanje is frecuenter geworden ( crisis) en u riskeert vijf jaar terug te moeten betalen met interesse en boeten. 

¿Ik wil de zaak wel in orde zetten, wat moet ik nu doen? Als gediplomeerde economisten stellen wij onze diensten aan u voor om deze belastingen voor u jaarlijks in orde te brengen. Om de aangifte voor uw te kunnen dioen hebben we copies van uw grondbelasting IBI (Impuesto sobre bienes urbanos) van uw eigendomen nodig. Deze kan u ons opsturen per email of fax naar de hier aangegeven kontakt details

Mike Verbeeck   
Immobiliën Kantoor Vecos 
www.vecos.es  info@vecos.es
Tel: +34 968140957 ; +34669233422 ;  +34609016321 / Fax: +34 968141054 
Add a comment...

Post has attachment
Beste vrienden,

Deze zaterdag 24/1, met de hulp van onze gids Angel Tortola (lid van de Associatie van Paleontologie van Murcia en goede kenner van de natuur en vogels van Murcia) willen we jullie een uitstap voorstellen " Terug in het verre verleden van Murcia" om antwoord te zoeken op vragen zoals.....

1) Hoe zag de Murciastreek eruit in het Paleozoicum (nog vóór de tijd van de Dinosaurussen)? Het antwoord ligt open en bloot te zien in Cala Reona. Tot onze grote verbazing zullen we te weten komen dat dit stuk van Murcia, terug in de tijd, vele duizende kilometers verder weg lag. Wat leefde hier toen? Hoe zag het eruit?

2) Drastische veranderingen in de streek in het Mioceen tijdperk : de botsing van de Afrikaanse- met de Europese plaat veroorzaakt de vorming van de bergen die we nu rond ons zien en ook van vulkanen die de huidige eilanden van de Mar Menor vormen. De Middellande zee droog toen uit!!!. Meer hierover zullen we te weten komen in punta Carmoli, een van de uitgedoofde vulkanen. 

3) Hoe zag deze streek eruit op het einde van het tertiare tijdperk? De omringende bergen (El valle, Sierra Espuña, enz..) waren toen einlanden omringd door warme waters. Wat leefde er toen hier? Het antwoord zullen we vinden in El Puerto de la Cadena, op weg naar het museum.

4) Hoe zag deze streek eruit in het begin van de Ijstijd (Pleistoceen)? Het antwoord vinden we in de nabijgelegen opgravingen van Cueva Victoria in de berg naast Gines de la Jara, en daarvoor moeten we hyenas dankbaar zijn. 

5) Waren de Neanderthalers 200.000 jaar geleden aanwezig in de Mar Menorstreek ? Ja, en daarom gaan we de Sima de Las Palomas bezoeken om meer te weten te komen hoe deze streek eruit zag toen Neanderthalers hier leefden. Welke dieren waarop jacht gemaakt werd liepen er hier rond?
Na al deze informatie en bezoeken zullen we zeker honger gekregen hebben. Lekker tapasstijl etentje in een Murciaans restaurant, niet ver van ons volgend bezoek.......het klein paleontologish museum van Murcia. De laatste stop van onze uitstap door de paleologische en geologische evolutie van Murcia. Hier zullen we de mooiste vondsten zien: reuze schildpadden, amonieten uit het Noorden van Murcia, het skelet van een Manatie uit de streek van Mazaron en nog veel meer. Hier maken we een samenvatting van alles wat we te weten zijn gekomen.

Mike Verbeeck   
Immobiliën Kantoor Vecos 
www.vecos.es  info@vecos.es
Tel: +34 968140957 ; +34669233422 ;  +34609016321 / Fax: +34 968141054 
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Excursion sobre la Geologia y Paleontologia de la Region de Murcia
91 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Vecos apartments is a real estate company with more than 40 years of experience renting and selling properties in the paradise of La Manga del Mar Menor, costa Calida, Murcia.  Do not hesitate to request any additional information to info@vecos.es or www.vecos.es 
Photo
Add a comment...

Apartamentos vecos somos una Inmobiliara con mas de 40 años de experiencia alquilando y vendiendo propiedades en La Manga del Mar Menor.  Para mas informacion no duden en contactarnos en info@vecos.es o consultar nuestra pagina web  www.vecos.es
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded