Profile cover photo
Profile photo
Annur Syuhadah
181 followers -
Lifestyle-parenting blog | Mengisahkan gaya-hidup ibu berkerjaya, kesihatan & kisah inspirasi sorang isteri yg trpaksa hidup PJJ dari suami
Lifestyle-parenting blog | Mengisahkan gaya-hidup ibu berkerjaya, kesihatan & kisah inspirasi sorang isteri yg trpaksa hidup PJJ dari suami

181 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
10 Cara mendidik anak pintar sejak dari dalam perut
Cara mendidik anak pintar sejak dari dalam perut | Mempunyai anak pintar dan bijak adalah impian semua ibu bapa. Tapi korang mesti tak tahu yang proses mendidik anak jadi pintar boleh dilakukan sejak dari dalam perut lagi? Ha! Jom kita tengok sejauh mana sa...
Add a comment...

Post has attachment
Tinggal serumah dengan mertua dan ipar duai? Patuhi 5 perkara ini.
Tinggal serumah dengan mertua dan ipar duai? | Kebanyakan pasangan yang baru kawen memang alergik betul kalau suami kata yang kita terpaksa tinggal serumah dengan mertua. Isu tinggal dengan mertua ni sering menjadi dilema bagi pasangan pengantin baru. Aku t...
Add a comment...

Post has attachment
Tempoh pertunangan | Apakah darah manis itu bermaksud?
Tempoh pertunangan - Apakah darah manis itu bermaksud? | Mesti korang biasa mendengar perkataan  darah manis  diucapkan kepada pasangan-pasangan yang baru mengikat tali pertunangan, kan? Darah manis itu bukan lah bermaksud darah dalam badan kita tu manis, t...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Sungai Air Beruk, Padang Stang, Kerunai Gerik Perak.
Sungai Air Beruk terletak kira-kira 20 minit dari Pekan Gerik melalui jalan menghala ke Pengkalan Hulu. Tempat ini terletak di Kampung Padang Stang, Gerik. Ia merupakan cabang anak sungai yang berpunca dari wilayah Pattani yang juga menghubungkan antara Per...
Add a comment...

Post has attachment
Tempat-tempat menarik Gerik Perak Darul Ridzuan
Tempat-tempat yang menarik di Gerik, Perak | Jangan terkejut walaupun pekan Gerik adalah antara pekan yang kecil dan terpencil, tapi susana dan pemandangan di pekan Gerik sangat cantik dan super! Kiri dan kanan dilitupi oleh bukit bukau! Memang cantik dan m...
Add a comment...

Post has attachment
Cara meneran yang betul dan teknik curi nafas semasa bersalin
Cara meneran yang betul dan teknik curi nafas semasa bersalin | Aku bukanlah bidan pun nak ajar korang bab-bab meneran ni. Tapi dari pengalaman aku yang berjaya VBAC ( vaginal birth after cesarean ) tanpa sebarang alat bantu ( spontaneous vaginal delivery )...
Add a comment...

Post has attachment
5 Cara melakukan senaman semasa hamil bagi memudahkan bersalin
Cara melakukan senaman semasa hamil bagi memudahkan bersalin | Senaman semasa hamil ni kalau korang perhatikan, dalam buku Rekod Kesihatan Ibu yang kaler pink tu pun ada mengajar cara-cara melakukan senaman untuk mengekalkan kecergasan fizikal ibu sepanjang...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded