Profile cover photo
Profile photo
Annet Hoeijmans
24 followers -
We kunnen veel meer dan we hebben leren denken dat we kunnen! Ontwikkelen van talent, creativiteit en veerkracht.
We kunnen veel meer dan we hebben leren denken dat we kunnen! Ontwikkelen van talent, creativiteit en veerkracht.

24 followers
About
Posts

Post has attachment
**
AANDACHT. Aandacht voor elkaars welzijn is mogelijk via eenvoudige en openhartige gesprekken. Iedereen heeft dit vermogen en kan het bewust(er) gebruiken! In mijn beleving en leven betekent zo'n openhartige ontmoeting wederzijdse betrokkenheid en luisteren ...
Levenskunst - de kunst van leven.
Levenskunst - de kunst van leven.
annethoeijmansboon.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
AANDACHT.
Aandacht voor elkaars welzijn is mogelijk via eenvoudige en openhartige gesprekken. Iedereen heeft dit vermogen en kan het bewust(er) gebruiken!

In mijn beleving en leven betekent zo'n openhartige ontmoeting wederzijdse betrokkenheid en luisteren naar elkaar. Betrokken voelen. Een gezamenlijke verdieping en uitwisseling, zonder elkaar de les te lezen! Soms is het vertellen van je belevenissen voldoende. Soms ook is er behoefte aan een luisterend oor om helderder inzicht te krijgen in iets wat dwars zit.

Wanneer je openhartig luistert naar het verhaal, de belevenis, van een ander kan voor jou - als aandachtige toehoorder - vaak makkelijker een rode draad of een knelpunt duidelijk worden. Ben je bereid om jouw beleving en inzicht uit te spreken en te delen? Ook ervaar je heel makkelijk waar je zelf mee-resoneert... en waar je, als luisteraar, weerstand voelt. En dat is boeiende informatie!

Juist de menselijke diversiteit doet een appèl aan aanwezig talent en creativiteit! Nieuwe denk-routes die zichtbaar worden, innovatieve ontwikkelingen die gezamenlijk geïnitieerd worden. Dit alles voorbij bewegend aan alle oude, vertrouwde, geconditioneerd veilige opvattingen. Niet langer strijdend binnen bestaande systemen, opgebouwd vanuit het verleden.... maar alle energie en talent inzetten voor innovatieve educatieve ontwikkelingen en openhartige samenwerkings-verbanden. Waaauh wat een explosie van nieuwe mogelijkheden kan daaruit voortvloeien!

Aandacht voor elkaar is essentieel. Wanneer je samen aangekomen bent op zo'n ontmoetingspunt waar weerstand beleefd en ervaren wordt, kan een creatieve, "out of the box" vraag een humoristische en vrolijke inspiratie brengen waardoor een andere beweging op gang komt. Weerstand of obstakels worden op innovatieve wijze benaderd en lossen vaak zomaar op, waardoor iets heel anders, wat er altijd al was maar dieper verborgen lag, ineens zichtbaar en/of ervaarbaar kan worden. Haast niet te "geloven" hoe simpel en eenvoudig. Lachen!!!

Op deze wederzijds betrokken laag van communicatie heerst nog steeds veel onbegrip tussen mensen. Dit onbegrip is zeker niet altijd onwilligheid. Soms is het lastig om contact te maken met de ander, voorbij aan je eigen persoonlijke meningen en aannames, die je meent te moeten verdedigen.... Ook de intimiteit van zo'n diepere ontmoeting kan beangstigend zijn.
Zo intens vertrouwd geraakt met het kleuren van alle informatie via jouw - onbewuste - kleurenbril.... kun je je niet of nauwelijks verplaatsen in het gevoel, het standpunt of het perspectief van een ander. Jouw 6 blijf een zes, terwijl het voor de ander heel duidelijk een 9 is. Een strijd-punt om gelijk of om de (relatieve) waarheid. Wat zijn we, hier aangekomen, toch bang om "iets" te verliezen.

Wat zou dat " iets" dan kunnen zijn?

Op dit punt van ontmoeting verdwijnen veel mensen ook in allerlei "spirituele" aannames, oordelen en idealen. Alles beter... dan eenvoudig mensenlijk aandachtig en openhartig aanwezig te blijven én te voelen, te ervaren en te onderzoeken wat er gebeurd..... ten behoeve van het welzijn van elkaar!
Wanneer je oefent in aandachtige aanwezigheid en van daaruit, luisterend vanuit je hart en ziel uitstroomt en contact maakt met het hart en de ziel van de ander gebeurt er iets nieuws. Je praat niet langer " tegen" elkaar's persoonlijk geconditioneerde meningen en aannames, maar gaat in openhartige dialoog "met" elkaar. Je verplaats je in elkaar's standpunten, in elkaar's harts-verlangens.
Er is wederkerigheid.
Hier kun je ook een ander soort vragen stellen.
Creatieve onderzoekende en verkennende vragen vanuit een totale andere invalshoek dan de zo vertrouwde. Vanuit aandachtige compassie kijk je "mee" en dan komen er andere vragen omhoog. Deze vragen zijn uitnodigend en gaan dieper dan de bekende en vaak platgetreden cognitieve paden en persoonlijke condities. Juist door deze creatieve vragen kan je de ander stimuleren en inspireren zichzelf uit te drukken, het hart te laten spreken en de aanwezige intuïtie een stem te geven. Daardoor ontstaat vanzelf en organisch een ander inzicht, een andere kijk op de situatie of de gebeurtenis of de relatie. 
Zo kun je samen hele humoristische en verrassende ontdekkingen doen! 
Iedereen kan het!!!

Het is een wijze van leven en samen uitwisselen, waarin niet alleen gericht bent op je persoonlijke belang maar ook op het wel-zijn van elkaar!
Vele avontuurlijke ontmoetingen toegewenst !
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
**
Vandaag is dit artikel gepubliceerd over helder-hoog-gevoeligheid in het online magazine spirit4soul.nl Het is een thema wat op vele verschillende manieren beschreven wordt en waar ook veel verwarring in, en weerstand tegen, bestaat. Ik wil met de inhoud va...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
**
Nowdadays a lot of highly conscious and sensitive souls are born into a physical body to enlighten the world in a simple way. They radiate their light into every day life.  The GPS of their inner system is active and still working and navigating... even aft...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded