Profile cover photo
Profile photo
Anneli Wester
Rocking life in Annelistyle.
Rocking life in Annelistyle.
About
Posts

Post has attachment
FÖRELÄSNING AVESTA 25 APRIL

Avesta kommun bjuder in till öppen föreläsning med mig – du får en stark livsresa, från övergrepp, självdestruktivitet och 7 års djupaste helvete inom psykiatrin till resan tillbaka - hur jag har tänkt och gjort för att få livet att fungera igen, via världsrekord på topparna i Himalaya, maratonlopp och resor över hela världen, juristexamen och buddhisttempel borta i öst – jag berättar hur jag har läkt och förlåtit, hur jag fann livsglädjen, för att en dag kunna lita på livet och mänskligheten igen - och jag berättar på ett sätt så du kan tillämpa det i det eget liv, det är starkt, kraftfullt och naket nära livet.

Och det är gratis!

Tid: 25 april, 18.00-20.30
Plats: Avestaparken, Frejgatan 1
Anmälan: Ingen anmälan
Pris: Gratis
Anordnare: Avesta Kommun

Tack till Avesta kommun för förtroendet att få komma!
Varmt välkomna!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017-03-21
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
FÖRELÄSNING VÄSTERÅS 28 NOVEMBER
Jag föreläser mest ute i världen idag men den 28 november är det dags för den svenska publiken igen. Studieförbundet Vuxenskolan i Södermanland i samarbete med (H)järnkoll bjuder in allmänheten till föreläsning.

TID: Jag börjar klockan 18.00 och föreläser till 20.00 och därefter är det öppen frågestund.
PLATS: Växhuset, Viktor Larssons plats 1.
Det är kostnadsfritt men boka för att vara garanterad en plats.
MER INFO OCH BOKNING PÅ LÄNKEN.

Varmt välkommen!

http://www.sv.se/avdelningar/sv-vastmanland/kurser/fragan-ar-inte-om-utan-hur-47520/
Add a comment...

Post has attachment
Efter mycket pendlande till London så kom så idag ett mejl med "pass", det vill säga jag är godkänd på kursen i klinisk hypnoterapi vid University of West London.

Jag har ju läst hypnos i Nepal tidigare och det känns bra att ha universitetsstudier som komplettering från väst. Fast jag hade tänkt mig en examen på masternivå. Universitetet och colleget jag studerat på har släppt samarbetet och då är det inte aktuellt för mig. Ville ha det för det var just universitet och ordningsamt. Vet inte vad som hände. Nu blev det bara en mindre examen på kandidatnivå. Helt klart bättre än inget.

#hypnos #hypnoterapi   #universitet
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Och så var den första krönikan född.

Krönikor som ska handla om livet i Annelistyle. Hur jag uppfattar världen, livet och whatever. Jag börjar med att förklara vad Annelistyle är, och varför Annelistyle är just Annelistyle.
Add a comment...

Post has attachment
Jag är inte fri när jag fått upprättelse.
Jag är fri när jag inte behöver upprättelse.

Jag är inte fri när jag fått en ursäkt.
Jag fri när jag inte har något att förlåta.

Jag är inte fri när jag har nått målen.
Jag är fri när jag inte behöver ha några mål.

Jag är inte fri när jag har fixat det där.
Jag är fri när min frihet inte är beroende av att fixa det där.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kolla vad jag hittade. Intervjun i P4 extra för några år sedan. Länge sen jag hörde det, tyckte det var lite pinigt då, tyckte jag babblade så inibänken men nu tycker jag det var väldigt vackert. Blir alldeles lipig.
Add a comment...

Post has attachment
När jag hörde om jordbävningarna i Nepal tänkte jag att det är dags för payback. Nepal har gett mig så mycket, bergen, meditationen i templen, människorna.

Jag packade en trunk med gatukritor och mormors gamla filtar och landade i ett chockat Kathmandu. Nu har det gått ett år och jag är nyss hemkommen från tredje resan till Nepal. Det har även blivit två resor till syriska gränsen där jag hjälpt flyktingar. Vänner och bekanta har hjälpt mig hjälpa via swish och bankgiro och jag har med hjälp av pengarna bland annat kunnat betalat skolavgifter, köpa proteser, riskokare, gas, madrasser, bunkra hem med mat och andra förnödenheter, köpa terapi till svårt traumatiserade, galdpimpa människor för att hjälpa dem få fatt i glada känslorsom legat begravda under bråte av rädsla, stress och tramatisering och ordna ett hem och betala hyran för ett halvår för barnfamiljer och satt barn i skola. Allt möjligt.

Varmt tack för allt stöd och jag är själv väldigt berörd av det här, det har blivit över en halv miljon kronor och det var ju bara jag som skulle åka iväg och hjälpa lite. Tack!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Helene Colak och Daniella Kallaris Ibis som driver AjPodden hörde av sig och ville ha med mig. Olala. Varmt tack för förtroendet!

Vi snackar tankeknep, om hur man kan få stopp på negativa tankar, hur man kan hjälpa sig själv att bli glad, om att gå vidare utan ursäkt och upprättelse, om rädsla och mod, om syriska gränsen och Nepal, ja, lite allt möjligt Annelistylegrejs.

Här har ni oss!
Add a comment...

Post has attachment
Ibland är det svårt att tala. Ibland är svårt att låta bli. Det här är både och. Känns starkt det här. Min önskan är att det kommer något gott ur det. 

Jag sa för ett tag sedan att jag ville skriva en debattartikel om att det är olämpligt att Socialstyrelsen i januari avser ta bort anmälningsplikten vid självmord och självmordsförsök i vården eller i samband med vård och låta vården själva ansvara för att utreda om det förekommit brister som kan ha varit bidragande orsak eftersom det händer att vården mörkar på ett ytterst skrämmande sätt och patienten är både maktlös och rättslös. Well. Här har ni debattartikeln. 

Jag hängde mig på en sluten avdelning. Jag hittades i allra sista stund, medvetslös och blå. Väldigt många gör inte det. Utan livet tar slut. Och jag har lyckats laga mitt trasiga inre och mitt trasiga liv. Och idag förmår jag berätta. Det är ytterst få som förmår. Vi ska vara rädda om det. 

Det här är min version av vad som hände. 

Cred till DN Debatt som inte fegade trots att det är väldigt laddat och starkt. 

Jag varnar, det är väldigt stark läsning. 

Jag uppskattar om ni delar. 

#anmälningspliktvidsjälvmord   #socialstyrelsen   #självmord   #dndebatt  
Add a comment...

Alternativa behandlingsformer växer i Sverige som aldrig förr och det är ju oerhört trevligt! Men det kan vara svårt att förstå vad man kan göra som alternativ behandlare vad gäller juridiska ramar. I februari kör jag därför igång med utbildning i de regelverk som är viktiga att känna till
Varmt välkomna! 

http://www.anneliwester.com/föreläsningar/juridikkurser-32843196
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded