Profile cover photo
Profile photo
Anna Widerberg
354 followers -
Journalist och bloggare. Skrivit bloggbok om självmord och sorg. Gör dokumentärfilm om Ted Gärdestad.
Journalist och bloggare. Skrivit bloggbok om självmord och sorg. Gör dokumentärfilm om Ted Gärdestad.

354 followers
About
Posts

Post has attachment

Jag vandrar hem genom den ljumma försommarkvällen och tänker på Teds och Kenneths historia och på allt de ville berätta för oss genom sin musik och sina texter. Vi har mycket att lära oss om vi lyssnar.
Add a comment...

Post has attachment

Om jag säger att jag ska skriva om Solzjenitsyn så menar jag det. Här är det nu, Världsbokdagens blogginlägg.
Add a comment...

Post has attachment

När jag följer rapporteringen om Svenska Akademien kommer jag att tänka på min allra första dag på en lokalredaktion.
Add a comment...

Post has attachment
De tänker, diskuterar, blir osams, blir vänner igen, har fel, misslyckas, skiljs åt av kriget, återförenas, drabbas av sjukdomar, går vilse, blir gamla och till slut dör. Jag har läst Existentialisterna av Sarah Bakewell och är förtjust men också fundersam.
Add a comment...

Post has attachment
Jag tycker inte att det är enkelt. Ju äldre jag blir desto tydligare inser jag att livet är fyllt av tragik och katastrofer. Ingen kommer undan. Just därför är det viktigt att fundera över hur man gör för att försöka leva ett ärligt och gott liv, trots allt. Det här är någon slags fortsättning på årets kylskåpsuppmaning "Be the bigger person" och mina försök att förstå lite mer och lite bättre för varje dag.
Add a comment...

Post has attachment
Startar dagen med Time Team som är på Jersey och letar historia vid Mont Orgueil. Det har alltid varit farligt att leva. Knepet är att hitta smarta lösningar, gå ihop och skydda sig, se utmaningarna i ögonen. Så har människans uppdrag sett ut under hela mänsklighetens historia.
#timeteam #arkeologi #archeology #historia #history #jersey #montorgueil #life #livet #utmaning
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Jag fick fara runt på Västerås idrottsarenor och prata träningsglädje, drömmar och kampvilja med ett gäng fantastiska unga idrottstalanger och deras tränare. Tack Jesper Wallstedt, Leo Bystedt, Alfons Haals och Elin Lindberg.
#vlt #västerås #idrott #talanger
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Äntligen, nu klipper vi och det är magiskt! Vi har bilder som aldrig förut har visats. Vi har berättelserna från Teds familj, vänner och kollegor. Vi har helt enkelt ett fantastiskt material! Och nu tar filmen form i klipprummet. Sakta men säkert förvandlas alla pusselbitar till berättelsen om en av våra mest begåvade och intressanta artister och hans omtumlande livsresa.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Under januari har jag deltagit i Litterära Konsulters skrivutmaning. Varje dag har kommit till mig med en fråga eller en uppmaning och jag har tvingats att tänka efter och formulera saker jag kanske inte hade gjort på egen hand. Här är mitt sista bidrag, ett slags författarporträtt.

"Det finns alltid något nytt att lära sig. Något nytt att försöka förstå. Det finns ständigt nya människor att lyssna på. Böcker att läsa som jag inte läst förut och tankar att tänka som jag inte har provat förut. Livet står aldrig stilla. Jag heter Anna Miranda Elisabeth Widerberg och jag är bloggare och journalist, dokumentärfilmsregissör och författare.

Jag har under mitt 35 år långa yrkesliv bland annat arbetat som undersköterska, journalist, diakon, politisk sekreterare och digital kommunikatör. Jag har pluggat massmediakunskap och journalistik, pedagogik, litteraturvetenskap och engelska, social omsorg och socialt arbete, integration och etniska relationer samt diakoni, teologi och religionspsykologi.

Just nu arbetar jag med en långfilmsdokumentär om Ted Gärdestad samt utgivning av min bok om att sörja en älskad människa. Jag anlitas då och då som föreläsare inom ämnen som psykisk hälsa, ohälsa och sorg. Jag frilansar dessutom som journalist och digital kommunikatör. Nästa stora skrivprojekt är en roman med arbetsnamnet Godheten baksida. Den bygger till viss del på inspiration från min tid som diakon i Svenska kyrkan."
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Förra veckan hade jag förmånen att få träffa en av Västerås ledande politiker för att ta reda på lite mer om hans drivkrafter och vad som gjort honom till den han är.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded