Shared publicly  - 
 
To ting: 
1) Er du skiftet til Windows8 eller Mac, vil jeg gerne aftage din gamle Windows 7 på Dansk.
2) Jeg vil nemlig prøve www.dictus.dk som kræver dansk windows. Har du erfaringer med det eller andre tale-til-tekst programmer til dansk? Hilsen min ømme skulder :-)
Translate
1
1
Lars Daniel Rasmussen's profile photoMorten Madsen's profile photoBjarne Ravn's profile photoJan Jensen's profile photo
23 comments
Translate
Translate
 
Windows kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men jeg kan dele lidt ud af min erfaring med #dictus  

Jeg er it vejleder for ordblinde elever på #aalborghandelsskole , og de elever der har brugt dictus har ikke været ovenud imponeret.

Der skal ikke meget nordjysk accent til, før programmet misforstår ordene. Programmet bliver dog klogere med tiden efterhånden som man bruger det, og man hjælper programmet med at forstå hvad man mener.

Jeg vil tro du får mest ud af at bruge programmet til konkrete kommandoer som 'gem' , 'kopier' , 'send' osv., altså som et alternativ til genvejstaster - men det kan faktisk også spare dig for en del musebevægelse og løft med skulderen i løbet af en dag.

Hvis du ikke allerede har købt alternativer til en mus, vil jeg anbefale en barmouse, eller en trackball. Begge dele gør at man styrer 'musen' udelukkende med hænderne uden af løfte med skulderen.

Jeg bruger af og til denne model:

NORLINK BARMOUSE SLIM.mp4

de koster godt nok et par tusinde, men det er klart pengene værd.

Held og lykke med projektet, og mon ikke der er en der byder ind med et godt tilbud på en windows 7 licens?
Translate
Translate
Translate
 
+Lars Kristensen Tak for super input. Bliver spændende at se om dictus kan forstå mit græske vendelbomål så :-)

Det er faktisk ikke -museskulderen som den er gal med, så det er primært til dansk diktat at jeg har brug for en løsning. 
Translate
Translate
 
Måske kalder jeg det noget forkert, når jeg kalder det diktat, +Lars Kristensen 
Jeg mener: Jeg taler indtaler mine tekster i mikrofonen i stedet for at at taste dem på tastaturet. Det er det jeg skal bruge systemet til.
Translate
 
Det kan også være at jeg som underviser er lidt erhvevrskadet - jeg tænke pr. automatik danskfaget da du nævnte 'diktat' 

Jeg tror dog ikke diktat er det rigtige udtryk for det du søger.

dictus.dk, omtaler de funktionen som 'tale til tekst' , og 'talestyrring af pc' - jeg tror faktisk ikke der findes et godt dansk ord der beskriver det du søger?
Translate
 
Jeg tror nu ordet er diktat :-) Det var vist det det hed da der stadig var direktører og sekretærer til :-)
Translate
Translate
 
Nu ved jeg jo ikk hvad du konkret skal bruge det til - men dragon dictation er faktisk ret cool hvis du kan bruge en iPhone/ipad til formålet?:)

Og ellers er jeg meget interesseret i at høre hvilke erfaringer du får med det. 
Translate
 
Hvis det kun er en kort periode du skal bruge det, tror jeg i øvrigt du kan downloade Windows og så vente med at aktivere - men er ikke 500pct sikker
Translate
 
+Anders Saugstrup Bestil din Win7DK hvor du vil, og send den til mig - så skal jeg gerne videresende den til dig i Grækenland! Sig til og jeg smider dig min adresse på mail!
Translate
 
Sku til at sige det samme.
Evt kan du måske købe den direkte hos Microsoft.
Translate
 
+Anders Saugstrup få fingre i Windows 7 Ultimate, det er den eneste Windows 7 version, hvor du kan skifte sproget. Den kan du helt sikkert få abroad til en lavere pris end den billigste Windows 7 version i DK. Jeg har selv en W7 Ultimate stående, og jeg bruger den faktisk ikke i skrivende stund
Translate
 
+Henrik Bondtofte Jeg kan se at de sælger OEM versioner af Windows 7 Ultimate hernede for 175 Euro, så det er en mulighed, jeg lige vil tjekke. 
+Henrik Holm Nielsen Takker, du har selvfølgelig ret! Havde jeg slet ikke tænkt på. Sikkert fordi jeg jager en mulighed for at kunne købe momsfrit i stedet for at skulle vente i 10 år på refusion fra den græske stat :-)
Translate
Translate
Translate
 
Kan man ikke købe Windows 7 online på MS' website, hvor man får tilsendt kode pr mail eller lignende?
Det er jeg ret sikker på, jeg gjorde for 1 lille års tid siden, da jeg skulle opgradere fra Vista og installere fra bunden.
Translate
 
Det er selvfølgelig kun muligt at købe Win8, ser det ud til - beklager.
Translate
 
Jeg kender Dictus og har forhandlet det i en årrække. Jeg vil råde dig til at prøve programmet og se, om du kan vænne dig til det.

Det kræver som så meget andet en mindre indsats på 10-20 timer for at lære det at kende. Du kan dog efter få minutter indtale meddelelser, som Dictus skriver for dig. Dictus kan styre de fleste Windows kommandoer med stemmen.
Translate
Add a comment...