Shared publicly  - 
 
Det løber mig koldt ned af ryggen med skam hver gang jeg bliver mindet om at Danmark ikke er et rigtigt demokrati, men en slags monarki. Det er så forkert og så pinligt, at jeg ikke har ord for det.

http://politiken.dk/politik/ECE1507724/dronningen-afholder-kunstigt-mange-statsraad-for-at-naa-sjovere-tal/
Translate
Regeringen og dronningen har mødtes et par ekstra gange for at nå statsråd nummer 500.
3
Anders Saugstrup's profile photoBritt Malka's profile photo
5 comments
 
Det skal du være glad for. Det danske kongehus har en historie til fælles med det danske folk. Det er med garanti en af de ting, der binder jer sammen, og som gør, at der er et begreb, der hedder danskhed.

Bare se Frankrig, som kom af med deres konger for mange år siden. Der piftes der er nationalsangen.

En historie er vigtig for sammenholdet.
 
+Britt Malka Vi har nok helt forskellige mål og værdier omkring det her. For mig er nationalt sammenhold ikke et mål eller noget smukt som sådan.

Jeg er internationalist og ønsker alle mine brødre og søstre i hele verden det bedste. Er lige vigtigt for mig om en gut jeg ikke kender fra Danmark eller fra Afrika har brug for hjælp.

Hvad er det egentlig ved det nationale sammenhold som har værdi?
Translate
 
Ja, det kan være, at vi har forskellige mål og værdier vedrørende emnet. For mig at se udelukker nationalt sammenhold fx ikke, at man bekymrer sig om andre.

Men jeg har det med nationalt sammenhold på samme måde som med virksomheder. Hvis man er ligeglad med virksomheden, så er det på tide at skride. Hvis man ikke føler et nationalt forhold til det land, man bor i, er det smartest at flytte.

Du er nok unik på det område, at du har erstattet nationalfølelse med at være internationalist. Det er fx ikke tilfældet for de franskmænd, der har mistet - eller aldrig har haft - nationalfølelse for Frankrig. De er bare blevet egoister.

Misforstået nationalfølelse som "vi har verdens bedste sundhedssystem", når folk dør på gangene, har jeg derimod intet til overs for.

Mange hilsner Britt - Israelit
Translate
 
Det var ellers en hård medfart at give en hel befolkning: franskmændede. Bryder mig ikke om at diskutere på den slags generelle niveau. Det giver ingen mening. Franskmænd er som danskere og alle andre: Nogle af dine naboer er de fineste mennesker og nogle af dem er nogle røvhuller. Sådan tror jeg verden er.
Translate
 
O.k., men jeg kan ikke se, hvordan man skal kunne diskutere nationalfølelse, kongehus eller andet, uden at være generel, men i øvrigt skrev jeg ikke en hel befolkning. Jeg skrev "de franskmænd, der har mistet - eller aldrig har haft - nationalfølelse for Frankrig." Helt fint. Vi dropper bare diskussionen.
Translate
Add a comment...