Shared publicly  - 
 
Hvis jeg var statsminister ville jeg ændre udviklingsbistanden for Danmark helt.

Alle pengene, al indsatsen skulle gå til ét lille land i Afrika.

Og så skulle der gives gas!

Og hele nationen skulle følge med i udviklingen i venskabslandet og nyhederne ville være fulde af historier om hvordan det går dernede.

Folk ville interessere sig, engagere sig, tage på ferie der og alt muligt andet godt. Og det lille land ville løfte sig på kort tid.
Translate
6
Kim Schulz's profile photoChristian Jessen's profile photoAnders Saugstrup's profile photoMikael Rieck's profile photo
12 comments
 
Helt ærligt, det er f.... en fed ide. Tænk hvis de rige lande alle gjorde det? 
 
Hvis man så lige udvidede det med ekstra Trade agreements etc så man kan promovere og udvikle landet i den rigtige retning, ville det jo være genialt. Fed ide, så ville ulandsbistand endelig give mening...
 
Tror ikke det ville hjælpe noget, desværre. Det er måden det bliver gjort på der er et problem og ikke hvor mange eller hvor få lande der hjælpes.
Translate
 
Enig delvis +Mikael Rieck, men tror netop at fokus og national opmærksomhed kunne være løsningen på de taktiske problemer også.
Translate
 
Men hvis vi er enige om at metoden er forkert, så vil hverken fokus eller opmærksomhed jo ændre det...
Translate
 
Det kommer an på hvor meget du mener metoden er forkert. :-) Hvis du mener at det er helt forkert at hjælpe, har du nok ret i at mere fokuseret hjælp ikke vil virke. Men hvis du som jeg mener at vi kunne hjælpe meget mere effektivt ved at tænke os om, så tror jeg at fokus ville hjælpe. Ting har det med at blive klare i dagslys og jo mere lys der kommer på tingene jo klarere er det hvad der ikke er godt nok og hvad der virker.

Jeg tror indsatsen og målene bliver meget mere overskuelig, hvis man sådan fokuserer på ét lille land og giver den gas.
Translate
 
Jeg mener, at penge tydeligvis ikke hjælper da de enten havner i forkerte hænder og/eller bliver brugt på ting der ikke virker optimalt. Derudover er der problemet med, at man arbejder med en befolkning hvis mentalitet på mange områder er 100 år bagud + tvistet på en måde som vesterlændinge ikke forstår.

Jamen når vi lærer dem hvordan de kan dyrke X nemt og billigt, hvorfor stopper de så arbejdet når vi tager hjem, brænder afgrøderne eller stjæler maskinerne? Who knows... hjælpeorganisationerne gør i hvert fald ikke.

Skal vi hjælpe, så mener jeg (og alt er naturligvis baseret på hvordan JEG har opfattede tingene), at der skal gøre noget markant anderledes.

Min opfattelse er, at sådan noget som mikrolån har haft en positiv effekt (når bagmænd ikke stjæler pengene), men det er også en af de få ting jeg lige kan komme på.
Translate
 
Ja, nu maler du nok billedet lidt sortere end det faktisk er. Det går fremad for Afrika jo.

Men jeg er enig i at det er svært. Og også enig i at mikrolån ser ud til at virke (låner ud selv løbende via Kiva og det går fint). En anden god ting at gøre er at tillade studerende at studere på vores universiteter og lignende. Det er vigtigt at huske at afrikanere kun er ineffektive i afrika. Når de flytter til fx USA er de mindre kriminelle og mindre arbejdsløse end gennemsnittet af amerikanerne.

Jeg bor jo i et land, hvor jeg hver dag ser hvad et kriminelt regime gør ved folkets moral og produktivitet. Det er op ad bakke at få folk til at knokle, når landet styres af forbrydere.
Translate
 
Også en god ide. Spørgsmålet er om de så tager den viden med hjem til at gøre godt eller om de tager den med hjem og ender som dem der bare stjæler fra de andre fordi de kan.

Men ja... billedet er ikke sort/hvidt. Det gør det bare lidt lettere at diskutere :)
Translate
Add a comment...